Allt inför slutspelet i SHL – svenska hockeyligan

publicerad 28 mars 2018
- Underhållning @NewsVoice
Pittsburgh vs Penguins - Foto: Ken Lund

Det börjar dra ihop sig i slutspelet inom SHL och en segrare kommer snart att kunna ta hem SM-guld 2018. De tio bästa lagen i säsongens liga drabbar just nu samman om vem som ska vinna guldet. Spelet går nu in i ett intensivt skede och mycket står på spel. Åttondelsfinalerna är redan avklarade, och just nu görs det upp i kvartsfinaler som avgörs genom att vinna sju spelade matcher. Senast 28 april kommer en vinnare att utses.

Från åttondelsfinalerna var det Brynäs och Linköping som gick vidare, och i kvartsfinalerna möter det lägst placerade laget det högst placerade. Laget med högst placering börjar spela på hemmaplan och sedan möts lagen i sju matcher, alternativt fyra tills det ena laget haft fyra raka segrar. I de kvartsfinaler som nu är i full gång är det åtta lag som gör upp om vilka som går vidare till semifinal.

Hittills har det spelats två av de sju kvartsfinalerna. Mellan Växjö och Brynäs ser det jämt ut då det står 1-1 i matcher, och även mellan Djurgården och Linköping står det lika med 1-1 i matcher efter det att Linköping vann över Djurgården i tisdagens match med en förlängning, den fjärde längsta i SHL någonsin. Malmö vann måndagens match över Frölunda då även Skellefteå vann över Färjestad med 3-1. På onsdagen kommer dessa lag att spela sin andra kvartsfinal.

Frölunda som tagit hem SM-bucklan fyra gånger tidigare är givna favoriter i detta slutspel men de kommer säkert att stöta på hårt motstånd. Detta fick de erfara när de gick på pumpen mot Malmö, laget med en något problematisk säsong men som nu verkar revanschsugna.

Den som är ett SHL-fan kan kanske passa på att förena nytta med nöje och satsa en slant eller två på vilket lag som ska vinna. På till exempel Unibet finns mer information om hur man går till väga för att satsa pengar på matcherna. Att betta på SHL är en spännande typ av spel där det dels går att spela på resultat under säsongen, matcher som spelas i slutspelet samt så klart vem som tar hem hela mästerskapet.

Den 17 april drar finalmatcherna igång och att det kommer garanterat att bli spel och spänning på högsta nivå.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq