Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

TV Helse: Tarmsjukdomen SIBO kan förklara dina magproblem

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 19 mars 2018
- NewsVoice redaktion
Aicha Aibo - Foto: TV Helse
Aicha Aibo - Foto: TV Helse
Den norska läkaren och specialisten Aicha Aibo – Foto: TV Helse

I Norge är SIBO (Small Intestinal Bacterial Owergrowth) godkänd som diagnos, men på svenska Folkhälsomyndighetens hemsida eller Karolinskas bibliotekssidor hittades inte begreppet vid en sökning idag. Vad är SIBO? Hur uttrycker sig symptomen och kan du testa dig om du har sjukdomen? Ja, i Norge.

Den norska läkaren och specialisten Aicha Aibo, som har en egen privatklinik, berättar i denna intervju av Arnt-Olav Enger från norska systersajten TV-Helse.no om vad som karaktäriserar SIBO. Det handlar om bakteriella infektioner i tunntarmen. Normalt ska tunntarmen vara fri från bakterier, men olika omständigheter kan störa balansen.

En kvinna som säker hjälp via ett forum i Sverige skriver att hon under flera år ätit magsyrahämmande preparat och antyder att det kan vara skälet till sitt sjukdomstillstånd. Vad hon än äter svullnar magen upp och ingen hjälp får hon trots många läkarbesök i Sverige.

Läs hela artikeln och se video på TV Helse


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq