YouTube stänger Mike Adams Health Ranger-kanal

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 4 mars 2018
- NewsVoice redaktion
Mike Adams, 2017 Foto: NaturalNews
Mike Adams, 2017 Foto: NaturalNews
Mike Adams, 2017 Foto: NaturalNews

Den amerikanska hälsoprofilen Mike Adams som driver Natural News fick sin andra kanal The Health Ranger stängd för några timmar sedan. Adams uppger att hans 1700 videos och 350,000 följare raderats. Denna typ av ingrepp har hänt tidigare på senaste tiden, men vissa kanaler har därefter återuppstått. Effekten blir ändå att alternativa kanaler byter plattformar.

Mike Adams skriver att den aktör som ligger bakom stängningen av hans kanal, som handlar om alternativ hälsa, är en grupp som heter Southern Poverty Law Center (SPLC). Adams kallar i sin tur SPLC för en “radical left-wing hate group”.

“What you need to understand about what’s happening is that this is the opening salvo of an actual war that the Left will soon take kinetic. First, they silence all the pro-America voices across the net.”

Ute på nätet drabbas nu 100-tals kanaler som drivs av högerrörelser och alternativa grupper. Verktyget för att stänga sajterna är trubbigt. The Health Ranger på YouTube är definitivt inte en extrem högerkanal eller hatkanal. Health Ranger är en kanal för personer som är intresserade av alternativ hälsa och prepping.

YouTubes motiv för att stänga Health Ranger:

”Kontot har avslutats på grund av brott mot YouTubes riktlinjer för mötesplatsen.”

Bara för några dagar sedan stängdes YouTube-kanalen Bombards Body Language av samma skäl, en kanal som analyserar kroppsspråket på politiska ledare och andra prominenta personer. YouTube la dock tillbaka kanalen efter något dygn. Återstår att se om Health Ranger dyker upp igen.

Health Ranger på YouTube: https://www.youtube.com/user/TheHealthRanger/videos

Igår meddelade även Alex Jones (alt right) att YouTube stoppat honom från att uppdatera sin kanal på YouTube. Jones tror nu att det handlar om timmar eller dagar innan även hans kanal stängs av. NewsVoice följer utvecklingen.

Text: NewsVoice

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Mike “The Health Ranger” Adams YouTube-sida har utan förklaring benådats och alla videor finns åter till beskådande. Orsaken kanske är att etablissemanget hoppas minska intresset för den kommande YouTube-konkurrenten RealVideo som Mike Adams släpper 4 juli 2018.

  Ironiskt nog kommer han själv att utöva censur mot oliktänkande, som kommunister, fascister, marxister och, som han i svepande ordalag uttrycker det, “vänster-dårar och andra som är farliga för samhället”. Låter som ett inverterat textutdrag från någon artikel av Mats Sederholm https://newsvoice.se/2017/08/27/mats-sederholm-systemhatare-hogern/.

  Inte mycket till YouTube-alternativ om inte alla åsikter får komma fram:

  https://www.naturalnews.com/2018-04-11-youtube-restores-health-ranger-video-channel-without-explanation-as-tech-giants-feel-the-heat-from-censorship-backlash.html

 • Den här artikeln speglar förmodligen ganska bra hur Public Service generellt betraktar sajter som InfoWars. Artikeln saknar alla spår av respekt för ett framgångsrikt folkligt media i USA. Artikeln försöker såga hela sajten och alla 1000-tals artiklar genom att nämna några av de mest tveksamma inläggen i debatten. Det kan man kalla rotten cherry picking.

  BBC (5 mars 2018): Brands beware – YouTube ads pulled from InfoWars av Rory Cellan-Jones
  Technology correspondent på BBC

  “Over the weekend there was a shock for some major brands – it turned out that they had been advertising on videos from YouTube channels dedicated to wild conspiracy theories.”

 • Mike Adams och Ales Jones är ”on speaking terms” igen. Kanske tvingar dem det accelererande hotet utifrån att hålla ihop och samarbeta.

  I InfoWars gjorde Adams häromdagen samma association som jag har gjort länge, nämligen att dagens debattklimat och hatstämningar, mot de som ej är PK, är oroväckande likt upptakten till kulturrevolutionen i Kina 1966, vilken som bekant, genom hjärntvätt av allmänheten, ledde till masslakt av intellektuella, utbildade, upplysta människor, vilka hade förmåga att se igenom och ifrågasätta PK-propagandan:

  https://www.youtube.com/watch?v=eidR2CHZgII Inslaget börjar drygt 22 minuter in i programmet.

 • Mike Adams och Ales Jones är “on speaking terrms” igen. I InfoWars gjorde Adams häromdagen samma association som jag har gjort länge, nämligen den att dagens debattklimat och hatstämningar, mot de som ej är PK, är oroväckande likt upptakten till kulturrevolutionen i Kina 1966, vilken som bekant ledde till masslakt av intellektuella, utbildade, upplysta människor, vilka hade förmåga att se igenom och ifrågasätta PK-propagandan:

  https://www.youtube.com/watch?v=eidR2CHZgII Inslaget börjar drygt 22 minuter in i programmet.

 • Mike adams skriver idag (Jag gillar beskrivningen av Google/YouTube: “criminal techno-cartel”…):

  “YouTube is obliterating thousands of videos without cause, violating the civil rights of informative internet users and functioning as a criminal techno-cartel.

  My channel wasn’t alone in this, of course. YouTube’s censorship rampage has targeted thousands of other indy media channels over the last two weeks, issuing strikes against content that was uploaded many years ago (and is just now being flagged by ridiculously biased left-wing “trusted flaggers” such as the outrageously biased SPLC group). RightSide Broadcasting’s live event has also been blocked by YouTube, reports The Gateway Pundit.”

  https://www.naturalnews.com/2018-03-04-massive-outpouring-of-support-for-the-health-ranger-after-outrageous-youtube-censorship-of-entire-channel-wiping-1700-videos-spanning-10-years.html

 • Detta är verkligen spännande! Den panikartade strävan att tysta sanningssägarna kommer garanterat att leda till många riktigt tunga klavertramt. Vem blir nästa att stå vid skampålen?

  Äntligen ser delar av Sverige ut att börja vakna!

 • Jag tycker det här är jättebra. Om ni bara visste hur lätt det är för mig att hitta bra kanaler!!. Utan att behöva se reklam.
  Om jag i resten av mitt liv bara fick änvända mig av ett enda program, skulle det nog vara ett (annons blockerings) program.
  Så ironiskt sett vet youtube redan om detta och hur mycket jag än försöker avstå reklam så sprids detta ändå åt mig. FRÄN-“AI”.

  Klotter eller poesi Erik G.

 • Torbjörn Sassersson red.
  1. Bitchute är decentraliserat iaf. Många har gått dit.

  Patreon har redan stängt av många på ytterkanten. En del gick över till Hatreon istället som är för ytrandefrihet. Vet inte exakt hur läget är med den sidan nu. De fick en del hot om att få hela webbplatsen nedtagen.

 • Carl at 13:03

  Men frågan är vilken/vilka av alla YouTube alternativ är bäst att satsa på?

  1. Vilka plattform är minst sannolik att bli bannade i framtiden? En kanal som tex tillåter för mycket extremt kan ju i framtiden bli bannad av Google och då drabbas alla kanaler (som sköter sig) på samma tekniska plattform.
  2. Vilka plattform tillåter att man laddar upp gamla videos på sina ursprungliga publiceringsdatum?
  3. Vilka bra plattformar rankar idag högst på Google?
  4. Vilka plattformar tillåter monetization och/eller crowdfunding?
  5. Vilka bra plattformar är gratis att använda? Vimeo kostar tex pengar om man har videos över ett max antal bytes.

  Vad sägs om Patreon.com? De har slogan: “Best way for artists and creators to get sustainable income”.

 • Det är bara att tacka och ta emot. I ett paradigmskifte är ett uteslutande från den allmänna åsiktskorridoren ett bra betyg på att man lyckats med det man sysslar med.

 • @ Emil,

  Vi är på väg dit med stormsteg! Men jag tror faktiskt, hur konstigt det än kan låta, att ett nytt internet kan vara på gång…. iaf en ny global plattform som kommer att slå ut Google, som censurerar mer och mer.

  Därför måsta vi som kastat skygglapparna ideligen trappa upp motståndet och hitta nya lösningar för att kringå alla försök att kväsa jordens befolknings fria ord. Och så sker också just nu. De smarta, insiktsfulla och visionära ansluter sig i snabb takt. Jag menar, idag är det ju skämmigt att jobba för MSM.

  Då fler och fler vaknar och ansluter sig så jag blir faktiskt bara mer och mer optimistisk! Jag anser att vi definitivt är på väg mot en ny världsordning.

 • Så, frågan är, kommer detta att förvärras, denna censur? Kommer även “vi i väst” ha ett internet snart som är lika starkt censurerat som Nord-Korea? Eller “bara” som Kina, Turkiet m.fl? Jag skulle nästan tro det. Allt för farligt för makthavarna med fri information och fri åsiktsbildning.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *