YouTube stänger Mike Adams Health Ranger-kanal

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 4 mars 2018
- NewsVoice redaktion
Mike Adams, 2017 Foto: NaturalNews
Mike Adams, 2017 Foto: NaturalNews
Mike Adams, 2017 Foto: NaturalNews

Den amerikanska hälsoprofilen Mike Adams som driver Natural News fick sin andra kanal The Health Ranger stängd för några timmar sedan. Adams uppger att hans 1700 videos och 350,000 följare raderats. Denna typ av ingrepp har hänt tidigare på senaste tiden, men vissa kanaler har därefter återuppstått. Effekten blir ändå att alternativa kanaler byter plattformar.

Mike Adams skriver att den aktör som ligger bakom stängningen av hans kanal, som handlar om alternativ hälsa, är en grupp som heter Southern Poverty Law Center (SPLC). Adams kallar i sin tur SPLC för en “radical left-wing hate group”.

“What you need to understand about what’s happening is that this is the opening salvo of an actual war that the Left will soon take kinetic. First, they silence all the pro-America voices across the net.”

Ute på nätet drabbas nu 100-tals kanaler som drivs av högerrörelser och alternativa grupper. Verktyget för att stänga sajterna är trubbigt. The Health Ranger på YouTube är definitivt inte en extrem högerkanal eller hatkanal. Health Ranger är en kanal för personer som är intresserade av alternativ hälsa och prepping.

YouTubes motiv för att stänga Health Ranger:

”Kontot har avslutats på grund av brott mot YouTubes riktlinjer för mötesplatsen.”

Bara för några dagar sedan stängdes YouTube-kanalen Bombards Body Language av samma skäl, en kanal som analyserar kroppsspråket på politiska ledare och andra prominenta personer. YouTube la dock tillbaka kanalen efter något dygn. Återstår att se om Health Ranger dyker upp igen.

Health Ranger på YouTube: https://www.youtube.com/user/TheHealthRanger/videos

Igår meddelade även Alex Jones (alt right) att YouTube stoppat honom från att uppdatera sin kanal på YouTube. Jones tror nu att det handlar om timmar eller dagar innan även hans kanal stängs av. NewsVoice följer utvecklingen.

Text: NewsVoice

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq