Anledningarna till att västmedier inte vill intervjua Bashar Al-Assad

publicerad 16 april 2018
- av NewsVoice
Bashar Al-Assad (Syrien) och Bill Neely (NBC) - Foto: NBCnews.com
Bashar Al-Assad (Syrien) och Bill Neely (NBC).

Anledningen till att västmedier inte vill intervjua Bashar Al-Assad blir övertydlig i detta möte mellan Bill Neely från NBC och Bashar Al-Assad i juli 2017. Det blir svårt att hålla bilden vid liv av Assad som en hänsynslös diktator. Intervjun är en av de få som överhuvudtaget gjorts av ett västmedia de senaste åren.

Bashar Al-Assad säger att det ryska stödet i kampen mot terroristerna handlar om att  den ryska ledningen har högt satta värderingar medan USA agerar utifrån ett affärstänkande och en helt annan värdegrund som kan vara svår att genomlysa.

Assad säger att terroristerna kan besegras och kriget i Syrien kan avslutas inom loppet av månader om Turkiet, USA och Saudi slutar att finansiera och stödja terroristerna. Han säger att Ryssland, Iran och Kina stödjer Assad på olika sätt.

Enligt Assad har inte Putin bett om gentjänster för Rysslands militära stöd till Syrien. Assad beskriver relationen med Putin som mycket rak, ärlig och respektfull. Hans motivation handlar om att bekämpa terrorismen och att det även gagnar det ryska folket. Putin ska inte heller ha ställt några som helst krav på Syriens ledning, om vem som ska leda landet.

De amerikanska militära anfallen mot terrorister i Syrien har varit kontraproduktiva och amerikanarnas intentioner är inte tydliga. Assad menar att de säger en sak och sedan gör något annat eftersom USA har sina egna intressen i landet.

Intervjun spelades in av presidentens presskontor och NBC uppger att videon inte är redigerad i efterhand.

NewsVoice kommentar

Om denna intervju fick stor spridning och bli föremål för debatt, soffprogram och politiska spalter skulle förmodligen det västliga narrativet kollapsa snabbt, ett berättande som målar upp Assad som en galen diktator som mördar sitt eget folk – särskilt barn – med giftgas.

Se även: Bashar al-Assad förklarar situationen i Syrien ofiltrerat av västmedia

Denna text täcker inte in hela intervjun på nästan en timme. Använd kommentarsfältet nedan för att lägga till dina egna reflektioner.

Text: NewsVoice

Källa


Så här kan du stötta Newsvoice

 • @ Bo Sonnsjö 17 Apr, 2018 at 14:32
  Du har helt rätt Bo med dina iaktagelser, hur vi blev manipulerade och hjärntvättade genom hela vårt liv fram tills nyligen. Dessväre tror jag att det som pågår i sverige är ett stort experiment på svenska folket för att se hur långt makthavarna kan lura oss, för att sedan exportera alla lyckade experiment vidare till väst världen.
  Vad gäller valet i höst vet jag bara att jag kommer inte rösta på något av de 8 partier som idag sitter i riksdagen. Problemet är också att inget parti, varken de 8 sittande i riksdagen elller några andra nyetablerade, inte ta upp problemet överhuvudtaget i sina program mot det falska och piramidbaserade banksystemet, vilket är roten till allt eländet i världen! Och då är det frågan vad gör vi???

 • @ Bo Sonnsjö,

  Du har helt rätt! Svenska staten lever på att vi svenskar är fostrade till att blint tro på MSM. Iom att det varit på detta tragiska sätt i många decennier blir det svårt att vända. Detta vet 7-klövern, och räknar kallt med att bli omvalda i årets val.

  Låt oss se till att det inte blir så. Svenska folket, låt er inte luras ytterligare ett val, det räcker väl med de senaste iaf 10 valen……

 • Från att sedan barndomen matats med hur fantastiskt tacksamma vi borde vara till USA – nu på senare tid tvingas helt ompröva sina “barndomsminnen”! Man var ju uppfödd med att USA ju hade krossat Hitler och Tyskland! Vid genomläsning av tidigare dold information vaknar en helt annan bild! USA skapade själv ett krigiskt Tyskland – med hjälp av stora mängder dit utlånade pengar! Att USAs Dulles varit inblandad i detta framkom i samband med rättegångarna mot krigsförbrytarna! – En tidigare helt okänd historia – vilket ju då tvingade fram en omprövning av allt man tidigare fått höra och läsa! – Det blir nog säkert mycket mer som kommer att tvingande bli omprövat framöver! – Det är högst oroande att inse hur mycket bedrägerier man genom åren låtit sig luras av! – Avklädningen av alla USAs tidigare presidenters krigsförbrytelser blev en verklig kalldusch, som kommer att ta mycket lång tid att smälta! Allt eftersom inser man hur helt opålitliga våra massmediers olika “nyheter” ofta faktiskt egentligen är! – Här i Sverige innebär säkert press-stödet att vi fullmatats med lögn och bedrägerier – allt vi “vanliga” fram tills nu har tagit för korrekta sanningar! … Fler och fler börjar nog ana att politiska löften är något, vilket innehåller dolda budskap, som får oss tro att vi kan lita på “våra översåtar”! – Den sedvanliga repliken “men så kan det väl ändå inte vara …” tycks nog framöver visa sig ändå trots allt vara helt korrekt! – Tänk på detta när i höst vi snart lär ha val här i landet… Vilka då utlovade löften kommer inte att sedan bli helt och fullständigt just ingenting annat – än den rena skojarverksamheten??? – Precis som vanligt! Lyssna nu på och minns alla de löften, vilka inte kunde hållas – för att alls den kommande budgeten verkligen skulle ha en enda chans att verkligen kunna “gå ihop”!

  Sedvanlig replik torde då bli “Det hade vi ingen aning om” !

 • @ stenbj,

  Alla idéer är värda att ha i sitt baggage, som verktyg för att väcka befolkningen.

  Jag tror att det behövs ett “gigantiskt” avslöjande. Jag håller på och letar. Någonstans har “de” missat, det är jag säker på. Jag har en del spännande uppslag som nog skulle göra makteliten och MSM nervösa. Sen om det räcker för att väcka befolkningen återstår att se. Kanske behövs en rejäl krasch.

 • Öystein: Kanske får vi skaffa en fras som vi kan avsluta allt vi säger med? I samma stil som “Kartago måste förstöras”, vilket lyckades svänga den Romerska opinionen för många år sedan. T.ex. “Visa båda sidor”, kanske istället för adjö.(Hitta på bättre!) Det kommer dessvärre ta åratal innan många MSM-journalister inser vad dom dagligen är delaktiga i.

 • @ stenbj 17 Apr, 2018 at 09:30,

  Bra sammanfattat, och bra analys. Jag håller med dig, det är så det är. Hur ska vi då göra för att väcka den svenska befolkningen? Att få dem att sätta på sig de rätta glasögonen, och därmed förhoppningsvis förstå att de hela tiden får en tillrättalagd, politiskt korrekt bild presenterad för sig i MSM?

 • Absolut, LeifB och JanN.
  Verkar som om hela mediasvängen i Sverige gått på NATO-kurs. NATOs “informationsdel” heter ju StratComm, vilket står för “strategisk kommunikation”, vilket är en rak Orwellisk översättning av “propaganda”. Det tål att upprepas, då det står för just vad MSM håller på med idag: Selektiv informering, höggradigt selektiv.
  Eftersom det är så man arbetar gissr jag att det är hela anledningen till att man talar om “Fake news” och “fakta granskning”, då man därigenom (igen!) tar bort uppmärksamheten från det man inte vill skall bli tydligt: “Den konstanta dagliga selektiviteten” som innebär att ALDRIG presentera t.ex. vad “de demoniserade” själva har att säga, eller visa med viktigt klippt. Deras “svartvita bilder”, ofta i finaste Hollywoodfärg, skulle i så fall snabbt blekna viket innebär förlorat och även negativt propagandavärde, backlash alltså. “Cut, cut, cut”, som ELO-agenten ropar. (ref. book “National Security Cinema”.)

 • Det skulle vara intressant att se denna intervju på svensk TV med svensk text. Men det kommer förmodligen inte att hända?
  Oliver Stones intervjuserie av Putin har ju förändrat bilden av Putin totalt. Från en galen självhärskare till en resonerande och eftertänksam ledare.
  Kanske en intervju i svensk TV med Assad skulle få samma effekt?

 • – Nä, det är ju uppenbart att svensk massmedia (som styrs av AP och Reuters) har hjärntvättat svenska folket med sin falska och ensidiga agenda som visar svenska folket enbart USA-bilden av Syrienkonflikten – och aldrig berättar för oss om den andra sidans syn på saken – som ju en rättvis och balanserad media borde göra. Och det finns ju så mycket dold inf. som skulle kunna berättas för svenska folket, ovanstående video t.ex. eller nedanstående uppgifter – men icke sa nicke ! För svensk MSM dör nog hellre än att berätta sanningen för oss.

  Ett läckt brittiskt diplomatiskt telegram har avslöjat en hemlig plan av den amerikanska regeringen och dess allierade att förstöra Syrien. Enligt libanesisk media så hade en manipulativ organisation som heter “Small American Group on Syria” ett möte i Washington den 11 januari 2018, där de planerade ett USA-lett projekt för att störta Assad och ta kontroll över Syrien.

  Den amerikanska generalen Wesley Clark hävdar att den amerikanska regeringen länge har planerat att störta den syriska presidenten Bashar al Assad och att starta ett tredje världskrig i Syrien. När Wesley Clark arbetade i Pentagon, säger han, så såg han ett memo som beskrev hur USA planerade att slå ut sju länder inom fem år, med början i Irak, sedan Syrien, Libanon, Libyen, Somalia, Sudan och sist Iran. Han hävdar också att ISIS skapandes av Obama-administrationen tillsammans med Hillary Clinton och Deep State som hjälpte till att orkestrera falsk-flagg-operationer i regionen för att motivera en invasion av Syrien.

 • @ stenbj 16 Apr, 2018 at 21:57

  Håller helt med, jämför Tucker Carlson med vad tex SVT gm Carina Bergfeldt rapporterar från USA.

  Årets hittills bästa metafor om svampar skall du också ha heder av.

  ”Håll dom i mörker och ordentligt med skit så mår dom bäst.”

 • Att inte intervjua den man demoniserar ligger ju i sakens natur.

  Jämför exempelvis antalet intervjuer/oklippta uttalanden i svensk MSM med
  Obama, Trump vs Putin
  Obama, Trump vs Assad
  Hillary vs Trump
  Mona Nilson vs Strålsäkerhetsmyn
  Linda Karlström vs Läkemedelsverket.

  När såg man en intervju med NMR jämfört med sk avhoppare.

  Allt handlar om demonisering och att minska utrymmet för folket att skapa egna bilder av det som händer.
  Av samma anledning pissar man in några frågor som skall ältas i valrörelsen.
  Det vore farligt om folket hade en helhetsbild i sin omvärldsuppfattning.

  Men tillsammans ,som här, bygger vi, visserligen i små steg, en tankemodell vi kan förhålla oss till och fatta egna beslut.
  Handling är sedan upp till var och en. Det är viktigt att det inte stannar i datorn eller på nätet.
  Med kunskap följer ansvar.

  LeifB

 • Här intervjuar Tucker Carlson, Fox News, en tidigare general Fredag kväll i USA starxt innan Trump deklarerade sin strike.
  Positivt att se detta på USA television på Fox News. SVT skulle aldrig våga spela upp “sådan tveksamheter” på Svensk TV. Kanske tycker dom moderligt att “folk skulle kunna bli oroliga och börja tänka om dom får reda på sådana synpunkter från etablerat USA media”
  Med “folk” kör man i SVT kanske samma politik med som svamp. “Håll dom i mörker och ordentligt med skit så mår dom bäst.”
  Länken: https://www.youtube.com/watch?v=q2ZyhxwZO7g

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *