Funktionell medicin hjälpte Rigmor bli fri från giftstruma

0
Rigmor Berg - Foto: Arnt-Olav Enger, TV Helse Norge
Rigmor Berg – Foto: Arnt-Olav Enger, TV Helse Norge

Rigmor Berg fick diagnosen giftstruma i tonåren. Hon blev stadigt sämre vilket ledde till att hon blev helt sjukskriven. Utan någon förklaring till sjukdomens orsak blev hon passiviserad av läkarnas diagnos och ordination. Rigmor var till en början skeptisk till alternativmedicin, men hon fick god hjälp tillbaka till ett nytt liv genom funktionell medicin. 

Giftstruma gjorde henne nedstämd vilket läkarna tolkade som depression. Hon fick därför antidepressiva läkemedel utskrivna, men det gjorde henne varken gladare eller friskare. Rigmor gick sjukskriven i 6 år innan hon började söka sig till alternativa metoder för att bli frisk.

Hon fick en spark framåt av en klok skolläkare som frågade henne om hon verkligen ville bli frisk. Frågan fick henne att söka djupt inom sig själv under två veckor för att finna ut vad hon egentligen önskade sig av livet. Svaret var att hon ville bli frisk!

Läs mer och se video på TV Helse (artikeln innehåller inte reklam)

Intervju av Arnt-Olav Enger, TV Helse Norge | Fri översättning och redigering: Torbjörn Sassersson i mediasamarbete med TV Helse Sverige 

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer