Insider avslöjar hur hotelser tvingade fram kriget mot Irak 2003

18

Jose Bustani som var generaldirektör för Organization for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW) avslöjar i en intervju för RT att han hotades att säga upp sig av John R. Bolton en fd Bush-hök och nuvarande National Security Adviser för Trump. När han vägrade hotade Bolton hans barn, säger Bustani.

John R. Bolton arbetade för att starta kriget mot Irak 2003 och när Jose Bustani gått ut med att OPCW slagit fast att det inte fanns kemiska stridsmedel i Irak fick han ett ont öga från Washington. Bustani ville därför att Irak skulle gå med i OPCW.

John R. Bolton - Foto: Michael Vadon, Flickr.com, CC BY 2.0
John R. Bolton – Foto: Michael Vadon, Flickr.com, CC BY 2.0

“Bustani, a Brazilian diplomat, led the organization [OPCW] from 1997 until 2002, when he was ousted after falling out of favor with the US. At the time, he was trying to convince Iraq and Libya to join the organization, meaning that the two countries would have been obliged to dispose of all chemical weapons if they had any.” – RT.com

Bustani äger i intervjun att han fick ett telefonsamtal från Bolton och att Boltons instruktioner var att säga till Bustani att han måste säga upp sig från OPCW. När han frågade varför svarade Bolton att Bustanis “management style” inte var uppskattad av Washington. 

Bustani vägrade säga upp sig. Några veckor senare dök Bolton upp på OPCW:s huvudkontor och sa till Bustani att han hade 24 timmar på sig att säga upp sig. Bustani stod på sig varpå Bolton hotade Bustani med konsekvenser för hans barn, uppger Bustani i intervjun.

Bustani said he “owed nothing” to the US, pointing out that he was appointed by all OPCW member states. Striking a more sinister tone, Bolton said: “OK, so there will be retaliation. Prepare to accept the consequences. We know where your kids are.”

Bustani vägrade fortfarande. Tiden gick och han fick lämna organisationen 2002 efter att ett särskilt mötes arrangerats av OPCW.

On April 21, 2002, a special meeting was finally held in The Hague, and Bustani’s removal was carried out by a vote of 48–7, with 43 abstentions. The diplomat said those who abstained were from developing countries, and that his own government in Brazil “left me behind.”

Bustanis uppfattning om John R. Bolton idag:

“He’s not a man you can have a dialogue with,” Bustani said when asked about his opinion on the newly-appointed National Security Adviser. “On the basis of my own experience, I don’t believe that Mr. Bolton is capable of being a National Security Adviser to any government of the United States.”  – Bustani

NewsVoice kommentar

Syrien befinner sig idag 2018 i ett liknande skede som Irak strax före krigsstarten 2003.

Den ryska kanalen Russia Today (RT.com) har sedan flera år fungerat som en fristad och kanal för experter och politiskt insatta personer som förvägrats att komma till tals eller få ut sina budskap via mainstream medier i Väst.

Text: NewsVoice

Källa

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

18 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
13 april 2018 kl 05:00

För de som var barn 2001 och 2003 kan det vara bra med en liten återblick om händelserna.
En av de marxistiska taktikerna är att gå fram långsamt och reglera historian så de nykomna generationerna inte har kontakt eller vetskap om bakgrundshistoria. (Orwells sanningsdepartement)
https://journal-neo.org/2018/04/06/15th-anniversary-of-american-invasion-of-iraq/
http://skolarbete.nu/skolarbeten/george-orwell-nittonhundraattiofyra/

Kjell Holmsten
Gäst
12 april 2018 kl 13:24

Allt har en plan. Och Rothschilds med Israel och Anglosionister ligger bakom som vanligt. Jag tycker denna video förklarar MÖ krigen väldigt bra och målet är inte Syrien, Iran och Ryssland är slutmålet.
https://www.youtube.com/watch?v=wHsfc49Y_Fk

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
11 april 2018 kl 08:31

I SVT:s nyheter nu på morgonen (11/4) både syns och hörs vinklingen att Assad skall framföras som ett monster. Märkligt att politiker så öppet kan vara så ondsinta att de inte blygs det minsta. Men högmod går före fall.
“veternstoday” har fått hopsamlat rester av giftbehållare och hela den mängden har rötter i Europa. Plus lite annat som kan ha ett bytesvärde.
“Corbettreport” framför en ett händelsers sammanträffande i att giftgasattacker alltid kommer efter ett POTUSs uttalande om tillbakadragande från ME.

stenbj
stenbj
Gäst
11 april 2018 kl 07:00

Apropå FN, så här såg det ut i går. 3 resolutiner att undersöka om en gas attack verkligen hade ägt rum och skadorna föreslogs, som USA etc röstade ned. Dom vill göra som dom gjorde med Irak, gå till attack utan bevis.
“The latest resolution to fail was a Russian-sponsored draft backing an Organization for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW) fact-finding mission at the site of the alleged attack in Douma. The draft received five votes in favor (Russia, China, Ethiopia, Kazakhstan and Bolivia), four votes against (the US, the UK, France and Poland) and six abstentions, falling short of the minimum nine votes required for adoption.”

DNs rubrik idag för en timme sedan är “Ryssland stoppar Syrien resolutionen” … om utredning av kemvapenattacken. Fake News i DN idag igen, vad jag förstår.
Annars har du helt rätt, Åke i Sörmland. USA vill att vi ska bli kanonmat i ett anfallskrig mot Ryssland som dom kommer kalla försvar och i Sverige är allt som heter försvar sämre än när Per Albin försäkrade oss med att “Sveriges försvar är gott” 1939. Min far hade då kommandot över ett 30-tal soldater i Skåne, för att försvara ett par mil av gränsen till Danmark!

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
11 april 2018 kl 06:30

Förr var det devisen att en tredje part instigerar till fientligheter mellan två ovetande om den tredje parten. Nu tycks det som om en fjärde part är med och spelar ut de tre första. Det avspeglar sig i Trumps uttalanden men i avsaknad av uppföljning.

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
11 april 2018 kl 05:14

Om nu deep state lyckas få igång sitt efterlängtade wwlll, var landar då Sverige. Kontanterna är näst intill borta, försvaret klarar inte tre olika anfall mot landet, jordbruket kan inte försörja folket, matimport stannar av för brister på andra håll, MSM har tappat allt förtroende, betalningssystemet går på elektricitet,
kraftverksdammar är “jordvallar”, flottan har inte personal att bära ombord ammo, folket vet inte vem och vad som skall försvaras o.s.v.
En gång fanns en god kejsare i Kina som inte upplevde krig, men han tilldelades en slav vars enda uppgift var att viska: “Det finns krig”.

stenbj
stenbj
Gäst
10 april 2018 kl 23:38

Hur är det ställt nu då med det tilltänkta Syrienkriget, som snabbt kan explodera till WW3. I DN stär det ordagrant : “Ryssland har lagt in sitt veto i FN:s säkerhetsråd och stoppar därmed den tilltänkta utredningen rörande misstänkta kemvapenattacken i Syrien ” På RT står det att Ryssland och Syrein bett om en oberoende undersökning av attacken, som vägrats.
Vad ska man tro Har någon lyssnat på FN-talen?

bob
bob
Gäst
10 april 2018 kl 18:08

Jag kan inte låta bli att inte ta upp vad Madeleine Albright sa om att döda 500000 irakiska barn var värt det, för att bli av med Saddam Husein. Det här är så fruktansvärt att jag inte finner ord för att beskriva detta hemska händelse. Och alla köper det argument!!! Men nu när 60 människor dog (vilket är givetvis mycket tragiskt också) i påstoda gassattacken så skall man starta 3. världskriget!?! Var var alla politiker då, när en halv miljon barn dödades och inte protesterade lika högljutt som nu???
Det bara visar att visa får göra vad de vill och var de vill utan några påföljder, medan andra skall bli bestraffade för att försvara sitt eget land.
Världen är verkligen upp och ner och WWIII kanske är den enda lösningen på galenskapet, som vi alla är medskylldiga till, så länge vi bara sitter i soffan och skriver inlägg på olika blogg/forum, utan att faktiskt agera, börja organisera oss och börja verkligen protestera mot detta vansinne!

Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
10 april 2018 kl 17:59

@ Bengt

Jag kan inte hålla med mer än att avskeda Steve Bannon var ett gigantiskt misstag av Trump, Bannon är minsann ingen duvunge men en hyggligt realistisk och pragmatisk typ.

Mitt i sin ganska hökaktiga approach har han en annan syn än de militärer som nu verkar ta över i Trumps kabinett.

Han var mycket tidigt ute med att tex konflikten på Korea halvön aldrig skulle gå att lösa militärt då en attack på Nord Korea skulle få allvarliga konsekvenser för Syd Koreas civila befolkning som bara ligger på ett stenkasts avstånd från Pyongyang.

Att han dessutom torgförde den uppfattningen föll dock inte god jord hos Jared Kushner, Ivanka Trump, mfl och då Trump sannolikt anser att blod än tjockare än vatten så kickade han Bannon. Stort misstag och sannolikt början till slutet på Trump sagan.

Å andra sidan är ju Trump inte så prediktabel att det går och förutspå hans framtida moves, den som lever får se.

Till Kjell Holmsten vill jag bara säga att OM du nu skall delge oss andra dina utländska källor så läs igenom Google translator översättningen innan du trycker på sändknappen. Låt det ta några minuter extra.

stenbj
stenbj
Gäst
10 april 2018 kl 17:01

Vi är knappast ensamma om att se “gasattacken” för vad den är, “false flag” eller “faked” attack. Här en länk till en sammanställning av över 70 kända “falseflags” med flera citat från de statsmän som visste hur man driver oss, fårskocken, att skrika “Jaaa”, på dom bara. Att lura medborgare verkar idag vara en av “demokratins” större baksidor man bedriver med hjälp av MSM.
https://www.zerohedge.com/news/2018-04-09/dear-president-trump-please-read-bombing-syria

Problemet är MSM: Om man som journalist i MSM bara nämner “falseflag” kan man få folk att tänka själva. Något som bara “konspirationsteorietiker försöker sig på”. Gustav IIIs falseflag som ursäkt för sin invasion av Ryssland 1788 kom inte ens med i artikeln i ZEROHEDGE, som börjar som ett öpper brev till Trump att tänka efter innan han rusar in i vansinnigheter genom att bomba Syrien. Ryssland och Iran ger aldrig upp Syrien då de vet att om krigsmaskinen lyckas där fortsätter USAhökarna, till sista man.

Kjell Holmsten
Gäst
10 april 2018 kl 16:13

10 april kl 07:11
En sammanfattning:

#BREAKING – #US President avbryter resan till #Peru för att fokusera på transnationell strejk mot #Syria över påstådd användning av kemiska vapen. #British & #French naval tillgångar nära USS Donald Cook i #Mediterranean för strejk förväntas inom 24 timmar.

#BREAKING – #Britiska styrkor mobiliserar nu i #Cyprus-basen för strejker mot #Syria. # USA-ledd ansträngning kommer att involvera #France, #UK och Mellanöstern-allierade att slå Syrien över påstådd användning av kemiska vapen. #Russia har satt alla enheter i Syrien och Svarta havet vid hög varning.

Stol för # Ryssland / n Statsdumanförsvaret Cmmttee Gen.Shamanov på # Trumps möjliga #Syria strejk: “Dubbla standarder slog rockbotten. Ingen olaglig åtgärd kommer att förbli obesvarad. De kommer att hoppas på sina navaluppdragskrafter och bedrägerier. Vi kommer inte att låta amerikanska hammare naglarna på smn else’s anvil ”

BREAKING: #Russia | n Air Force Su-24M som stöds av Su-30SM interceptorer flög i låg höjd nära franska Navy #MarineNationale Aquitaine-klassen (FREMM) multipurpose frigate D650. D650 seglar nu nära @USNavy USS Donald Cook (DDG-75) i sydost #MediterraneanSea.

#Russia i #UNSC: Attack på #Syria för att orsaka allvarliga konsekvenser

#BREAKING – #Saudi Arabian FM bekräftar stöd för strejker mot #Syria, vilket gör #KSA första Mellanösternstat till att delta i den # USA-ledda transnationella attacken. #UK och #Frankrike har lovat att slå över den påstådda användningen av kemiska vapen. Attack förväntar sig inom 24 timmar.

#saa Syrien: Missilförsvarssystem sätts in kring presidentpalatset och försvarsdepartementet i Damaskus, enligt en FN-diplomatisk källa. Flygplan var enligt uppgift överfört till den ryska basen nära Lattakia

Bengt
Bengt
Gäst
10 april 2018 kl 15:44

Trump är omgiven av fiender. Att avskeda Bannon var ett misstag. Gasattacken? i Syrien kan vara en avskedspresent från avgående säkerhetsrådgivaren McMaster (CFR-medlem) iscensatt av John McCains kompisar de vita hjälmarna.

Kjell Holmsten
Gäst
10 april 2018 kl 13:35

Trump är en tjuv och charlatan och det visar han helt öppet nu. Till valet 2016 trodde jag att han var en folkets president, i alla fall mer än Killary Clinton men det visade sig att Trump våren 2017 drog alla vid näsan när han tillträdde som president. Attackerna från Mossad och CIA på Ryssland och Syrien är alla orkestrerade från Mannen med guldluggen (Trump) ingen ska inbilla mig att en folkets president besätter sin organisation med höga generaler och försöker inbilla alla att han vill fred? Nej för Trump är dollarhegemonin eller om ni så vill petrodollar viktigare än mänskligt liv. Lögnerna är idag allvarligare än de var inför kriget i Irak – Skripal och Kemgasattacken var orkestrerade från Mossad och CIA och manuskriptet är än mer förödande än 2003. En storskalig attack på Syrien är långt mycket värre och Syriens försvarare MÅSTE svara. Iran, Ryssland och Kina vet att deras attack på petrodollarn är orsaken till kriget och att Trump nu visat sin hand. Putin och Xi har vetat om detta hela tiden, nu är galningen lös och det finns inget hejd.

https://www.paulcraigroberts.org/2018/04/09/threshold-war-paul-craig-roberts/

leif bengtsson
leif bengtsson
Gäst
10 april 2018 kl 13:08

Jag jobbade från och till under några år i början av 90-talet i Mexico , Monterrey närmare bestämt.
Nån gång i månaden hade jag anledning att åka till USA för reservdelar verktyg eller vad det nu kunde vara.

På resan till New York träffade jag då vid ett par tillfällen en tjej , runt 13-15 år, som hette Nayirah.
Hon berättade att hon var dotter till nån ambassadör eller om fadern jobbade på Kuwait ambassaden.
Jag fick också reda på att hon pluggade i USA . En flickaktig, trevlig, lite busig tjej tyckte jag då. Hade ju egna barn i samma ålder så vi hade en del att prata om.
Sista gången jag träffade henne var på en torsdag på måndagskvällen efter såg jag detta på mexikansk TV.
https://www.youtube.com/watch?v=LmfVs3WaE9Y
Träffade henne sedan aldrig mer.
Ingenting är heligt, inte ens att utnyttja barn.
Någon har berättat att det skall finnas någon dokumentär om detta eller nåt liknande.
Har aldrig sett det så om nån hittar något i sina gömmor vill jag gärna se. Tips?

Det finns ett par sådana händelser som gjort att jag tidigt lärde mej att det som visas och det som är verkligt sällan stämmer överens.

LeifB

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
10 april 2018 kl 11:09

@Bengt
https://sv.wikipedia.org/wiki/Milit%C3%A4rindustriella_komplexet

Du har kanske sett hur fixerad Trump är av att aktiekursen ska stiga hela tiden? Intensifierade krig gör att den stiger. Nu har Trump som lök på laxen sänkt skatten för de rike 1% allra mest (inkl. sig själv) dessutom. https://www.pbs.org/newshour/politics/how-the-senate-tax-bill-affects-rich-and-poor-in-three-charts

Många amerikanska medborgare har redan blivit av med sina hus och bor numera i tält, människor kommer sannolikt fortsätta att bombas till stenåldern i världen, medan fler i USA kommer få bo i tält, men aktiekursen är hög i USA, i alla fall tills 99% röstar på rätt parti ex. de demokratiska socialisterna som bryter sig loss ur det marknadsliberala “Demokraterna” (som valde in den kriminella krigshöken Hillary Clinton) och ex. bildar en laglydigare regnbågskoalition med Jill Stein och andra små fredliga partier som ex. socialisterna, samt förhoppningsvis förstår poängen med att vakta nationella intressen för alla stater.

Att ex. upprätthålla gränsen till Mexiko är ex. helt rätt av Trump. Även Obama gjorde detta. Inget land kan acceptera kriminell migration. Trumps protektionism är också helt ok naturligtvis. USA:s folk skulle t.o.m. kunna gynnas av att USA blir en enhetsstat eller att tullar upprättas mellan staterna, eftersom vissa stater i USA är skatteparadis precis såsom EU har dem. Detta skapar obalans och skatteflykt.

Skulle en president börja arbeta för fred på riktigt i USA behöver denna mycket bra skydd. Risken för attentat från de psykopater som livnär sig på konflikt, kaos, krig och död, är annars överhängande.

Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
10 april 2018 kl 11:08

@ Bengt

Jag blir inte förvånad hur the Deep State agerar, vad som däremot förvånar är att Trump nu alltmer verkar bli manipulerad att ställa upp på samma politik som hans företrädare. Han borde ju kunna inse hur the Deep State fungerar när de springer krigshetsarnas ärenden.

Drar Trump nu igång ett krig i Syrien så blir det för mig kvittot på att Deep State vunnit kampen om dagordningen i USA. Då är Trump förbrukad och ännu en gång har det osynliga etablissemanget lyckats få en president som sin puppet actor.

Deprimerande om detta sker…..

Dessutom ökar ju krigsrisken på allvar då Ryssarna sannolikt kommer att fortsätta stödja Assad, vad tänker de med??

Bengt
Bengt
Gäst
10 april 2018 kl 10:13

Trump sa nyligen att USA skulle dra sig ur Syrien. Påpassligt så inträffar det en kemisk? attack i Syrien och samtidigt en brand i Trump Tower i New York. Ett klart budskap till Trump från “deep state”. Varför han anställer neocons och krigshetsare som säkerhetsrådgivare förstår jag inte.

Stene
Stene
Gäst
10 april 2018 kl 09:45

Fruktansvärt hur jänkarna beter sig och nu väntar anfall på Syrien. Som vanligt på lösan grund.