Brittisk fd admiral: Ryktet om att Assad beordrat kemisk attack i Douma passar terroristernas mål

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 19 april 2018
- NewsVoice redaktion
Admiral Lord West - Foto: BBC

I en färsk intervju med en fd admiral vid namn Lord West på BBC framkommer att West inte tror att Assad låg bakom en attack med kemiska stridsmedel i Douma den 7 april. Istället passar rykten om att Assad skulle vara ansvarig perfekt för terroristernas ambitioner, menar han. 

Lord West påpekar att Assad håller på att vinna kriget mot terroristerna i Syrien och att Assad var på väg att ta tillbaka kontrollen över Douma, och att då angripa Douma med kemiska stridsmedel är helt ologiskt. Det finns absolut ingen militär eller politisk poäng för Assad med ett sådant dåd med tanke på Syriens framgångar mot terroristerna.

Däremot finns det historisk dokumentation av att terrorister använder kemvapen, enligt West. För terroristerna finns det självklar en enorm fördel för deras ambitioner att Assad pekas ut som skyldig, särskilt med tanke på att det var troligt att det skulle ge en respons från USA, UK och Frankrike mot Assad, säger Lord West till BBC.

BBC:s ankare säger att det finns dokumentation om en kemisk attack i Douma, men Lord West kontrar då med orden att vi måste acceptera att uppgifterna kommer från de vita hjälmarna som inte alls är neutrala eftersom de står på samma sida som de rebellgrupper som strider mot Assad.

Lord West till och med sätter sig i terroristernas position och om han var med dem skulle han uppmana terroristerna att passa på släppa ut klorgas i samband med att den syriska regeringen bombar för att på så sätt få militärt understöd från koalitionen USA, UK och Frankrike.

West avslöjar även att när han var chef inom den brittiska underrättelsetjänsten under kriget i Jugoslavien utsattes han för stor politisk press att framställa bombningarna i Bosnien som mycket framgångsrika trots att de inte var det.

Se även: Fd brittisk general ifrågasätter varför Syrien skulle genomföra kemvapenattack

Text: NewsVoice

Källa

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice