Brittisk fd admiral: Ryktet om att Assad beordrat kemisk attack i Douma passar terroristernas mål

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 19 april 2018
- NewsVoice redaktion
Admiral Lord West - Foto: BBC

I en färsk intervju med en fd admiral vid namn Lord West på BBC framkommer att West inte tror att Assad låg bakom en attack med kemiska stridsmedel i Douma den 7 april. Istället passar rykten om att Assad skulle vara ansvarig perfekt för terroristernas ambitioner, menar han. 

Lord West påpekar att Assad håller på att vinna kriget mot terroristerna i Syrien och att Assad var på väg att ta tillbaka kontrollen över Douma, och att då angripa Douma med kemiska stridsmedel är helt ologiskt. Det finns absolut ingen militär eller politisk poäng för Assad med ett sådant dåd med tanke på Syriens framgångar mot terroristerna.

Däremot finns det historisk dokumentation av att terrorister använder kemvapen, enligt West. För terroristerna finns det självklar en enorm fördel för deras ambitioner att Assad pekas ut som skyldig, särskilt med tanke på att det var troligt att det skulle ge en respons från USA, UK och Frankrike mot Assad, säger Lord West till BBC.

BBC:s ankare säger att det finns dokumentation om en kemisk attack i Douma, men Lord West kontrar då med orden att vi måste acceptera att uppgifterna kommer från de vita hjälmarna som inte alls är neutrala eftersom de står på samma sida som de rebellgrupper som strider mot Assad.

Lord West till och med sätter sig i terroristernas position och om han var med dem skulle han uppmana terroristerna att passa på släppa ut klorgas i samband med att den syriska regeringen bombar för att på så sätt få militärt understöd från koalitionen USA, UK och Frankrike.

ArcanumSkolan 2024

West avslöjar även att när han var chef inom den brittiska underrättelsetjänsten under kriget i Jugoslavien utsattes han för stor politisk press att framställa bombningarna i Bosnien som mycket framgångsrika trots att de inte var det.

Se även: Fd brittisk general ifrågasätter varför Syrien skulle genomföra kemvapenattack

Text: NewsVoice

Källa

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • @ Perra J 22 Apr, 2018 at 21:44,

  Bra sammanfattat! Tyvärr har det svenska folket blivit så här genom generationer av statligt förtryck och förmynderi. Och det är mycket svårt att vända, ty vem vill erkänna att man levt i en livslögn. Nä då är det bekvämare att somna om och mysa i sin trygga illusoriska tillvaro. Jag menar, de flesta lever ju med samma illusion, och så många kan väl ändå inte ha fel… eller? Nöjdast är nog ändå alla politiker som kan sko sig på detta vattentäta system. (Lite off-topic där, sorry).

 • @Öystein, @Jan
  Den här tysthetskulturen vi svenskar anfäktas av är skrämmande. Så fort man på allra minsta sätt antyder något som är lite obehagligt (för att inte tala om ett eventuellt kommade WWIII som vi har att göra med här), blir det nästan alltid dödstyst omkring en. Inte ens på krogen, efter ett par öl, vill folk prata om det.
  Amerikaner är så mycket tuffare. De lever mitt i skiten, de syns och hörs, men de för ändå
  ett himla liv om det som är fel. För att inte tala om italienare, som livligt diskuterar regeringens korruption i fiskhandlarkön.

  I Sverige finns liksom inget “space”!

  Även om det som sker skulle meddelas bättre, vill folk här inte veta.
  Vi har världens mest utvecklade demokrati(?). Vi ses som världens friaste folk. Men vi beter oss som om vi levde i DDR.

 • @ Jan Norberg 22 Apr, 2018 at 16:23,

  Bra fråga Jan. Inte särskilt många skulle jag tro. Men det är onekligen lite spännande att försöka förstå hur allt hänger ihop, även om man blir bestört.

  Största skandalen är nog ändå att inte en enda MSM-journalist skrivit om detta. Snacka om att vara köpta!

 • @Öystein 21 Apr 21:14

  Vore det inte intressant att få veta hur många som öht hört talas om detta i tex Sverige??

  Som vanligt skulle jag vilja säga så är det, som Perra J säger, först när man börjar foga samman olika delar av detta svårlösta pussel som man förstår hur det hela hänger ihop på en mer aggregerad nivå.

  Det är ju som vanligt bara att följa pengarna så kommer förklaringarna till vad som nu pågår.

  Det känns som att vi vanliga dödliga skall hållas i okunskap och som vanligt hylla dårskapens oärliga hantverk.

  Tack för ett bra grävjobb Öystein!!

 • @Öystein 21 Apr 21:14
  Onekligen ytterst intressanta aspekter som klarläggs i den videon!

  Man ska alltid ha i bakhuvudet risken att medier och journalister som kan upplevas “fria”, kan ha en högre koppling till ägare som alls inte torgför någon frihet. Här ser vi t ex att Rupert Murdoch är mycket involverad i prospekteringen av det här området i Golanhöjderna, som videon belyser. Murdoch äger icke desto mindre även Fox News, där Tucker Carlson jobbar, och Carlson har åtnjutit respekt i våra spalter här (inte minst av undertecknad..)
  Men ingen kanal ger oss HELA sanningen. De kan – frivilligt eller ofrivilligt – ge oss korn av sanningen. Sedan får man själv lägga ihop två och två för att komma fram till den stora bilden.
  Här ett bidrag till, som kanske kan ges oss några ytterligare “korn”: Paul Joseph Watsons intervju med “Syrian Girl”:
  https://www.youtube.com/watch?v=9Xvmr3GOOik

 • @ Åke i Sörmland 19 Apr, 2018 at 18:36,

  Jag tror också att det är som du skriver. De flesta av dessa onda människor är troligtvis psykopater. Psykopati är i princip obotligt, och tyvärr är 2-3% av befolkningen psykopater.

  Det finns såklart också en plats för psykopater, men vi måste nog i större utsträckning anstränga oss att se till att de inte kommer fram på maktpositioner. Där kan de bli livsfarliga för stora kollektiv.

 • #Ö. Rönne Det är så med dessa gravt sinnessjuka i kritstrecksrandigt, att de kan inte förbättra sig i vår allmänna mening. Deras sinnen har kollapsat så det mest kan liknas vid ett svart hål, inget ljus kan komma ut. De har säkert lärt sig att ändra taktik, men motivet bakom förblir detsamma. Inlåsning är enda metoden på kort sikt som gäller. Deras motivkraft driver dem pga all ackumulerad ondska, att antingen vinna eller dra alla med sig i fallet. Och vad gäller ondska är man nere på nivåer som ritualmord, hypnos, giftattacker och bedrägerier. Dessa människor har föreställningen om att de själva kommer att bli utsatta för vad de själva utsatt andra för. Totalt omvänt den buddistiska devisen. En helt inverterad etik. T.o.m. en förlåtelse kan tolkas som ett lömskt mordförsök. Vi har nog träffat någon i livet som är belastad med fixa idéer och här är det fråga FIXA idéer i potens. Dessa går att hantera men frågan är om det är värt tiden?

 • Äe det inte dags att dra in press-stödet till MSM. Om man samtidigt gjorde något åt SVT, så att våra nyheter kunde bli så pass korrekta att man verkligen fick ta del av fakta istället för allt strunt som numera sänds ut till oss, vilka önskar få ta del av något mer sanningsenligt än den mängd av struntprogram som ständigt skickas! Tänk om programmen hade den kvalitet som t ex Axess kan bjuda på! Men det kanske skulle kosta mer???

 • @ Åke i Sörmland 19 Apr, 2018 at 13:59,

  Man kan ju alltid hoppas att globalisterna och MSM m.fl. ändå lärt sig en del av detta det senaste klavertrampet. Världens idag snabba mediaflöden genom inte minst sociala medier, nya media, och alla “avhoppare” avslöjar snabbt alla försök till falskspel.

  Dessutom blir ju nu alla försök att cementera uppfattningen om Ryssland som ett “spöke” bara fåniga.

 • Man ser en naturlag verka i MSM numera som gäller att, kommunikation, kunskap och kontroll är intimt förbundna.. Kunskapen om false flag syns lite varstans numera, då detta var okänt rent allmänt för ca 10 år sedan. I många intervjuer pushar intervjuaren på ett konsensus om att Assad förgiftar sin röstboskap, medan de intervjuade mer och mer svävar på målet. En långsam förskjutning mot mer kunskap och därmed mer kontroll för sanningslägret. Nästa gasattack blir knappast i Syrien, där den har spelat ut sin roll. Något annat är säkert att vänta i stil med Pearl Harbor och 9/11. Kissingers våldsamma omstörtningssignal lever troligen kvar, men nu i mer desperat form.

 • Man blir lite glad då fler med insiderinformation och i ledande ställning vittnar om erfarenheter o kunskap.

  Jag kommer att tänka på en dikt av Karin Boye som jag tycker passar in just nu.
  http://www.karinboye.se/verk/dikter/dikter/vi-som-inte-vagar-se.shtml

  Vi som inte vågar se…

  De få som vågade vara
  -välsignade de-
  stympas och dödas om igen
  av oss som inte vågar se.

  Mörknade ikoner
  av lika och samma mått
  hänger de levandes, de brinnandes bilder
  trångt bland mycket smått.

  Århundraden har slätat
  deras sällsamma drag.
  som vi nu flitigt slätar
  dag efter dag.

  Vi filar och förskönar
  så gott vi kan och vet,
  till inget skiljer ande mer
  från välanständighet.

  De unga går och söker
  elden som brann.
  De går med tomma ögon,
  som ingenting fann.

  Allt måste de lida om igen.
  Stackars de!
  Vi spillde de heligas vinning – vi,
  som inte vågade se.

  ett annat sätt att tänka
  https://www.youtube.com/watch?v=vuSpf5TDXbg

  LeifB

 • Och så här beskriver BBC samtidigt alla som anser att USA, UK och Frankrike bygger sitt krig mot Syrien på fabricerad desinformation:

  BBC (19 April 2018): Syria war: The online activists pushing conspiracy theories

  “They’ve seized on a theory being floated by Russian officials and state-owned media outlets that the attacks were “staged” or were a “false flag” operation, carried out by jihadist groups or spies in order to put the blame on the Assad government and provide a justification for Western intervention.

  The group includes activists and people who call themselves “independent journalists”, and several have Twitter followings reaching into the tens or hundreds of thousands.”

  http://www.bbc.com/news/blogs-trending-43745629

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *