Fox News diskuterar medianeurosen och krig med Syrien

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 12 april 2018
- Torbjörn Sassersson red.
Tucker Carlson och Glenn Greenwald, 10 april 2018 - Foto: Fox News

DEBATT. Programledaren Tucker Carlson på Fox News bekräftar samma problem som seriösa journalister i Sverige råkar ut för när de ställer svåra frågor till makten. De får kalla handen och bemöts av anklagelser. Den oberoende journalisten Glenn Greenwald försöker förklara de psykologiska mekanismer som ligger bakom beteendet när människor istället står på maktens sida från vilken de njuter av våld.

Text: Torbjörn Sassersson | #medianeurosen

Vi ser medianeurosen varje dag i medierna, oförmågan att ställa bra frågor och agera professionellt och oberoende. Istället ser vi journalister som på ett psykopatiskt sätt vurmar för ett krig mot ett annat land utan omtanke för alla civila dödsoffer. Istället för att granska makten fäller journalister i stället domslut och uppmanar sedan till avrättning. Assad ska dömas till döden utan att ens brottet (kemattacken i Douma) undersökts. Avrättningen som hetsas fram är ett krig mot ett land med ett folk.

Jesper Sundén och Marcus Oscarsson vill känna pulserande blod

Jesper Sundén skriver att “Trumps missiler måste träffa Assad för att göra skillnad”:

Jesper Sundén - Pressfoto: SvD.se
Jesper Sundén – Pressfoto: SvD.se

“Donald Trumps missilhot som hämnd för gasattacken i Douma höjer spänningen i den redan överhettade regionen. Samtidigt står det klart att en amerikansk vedergällning knappast gör någon skillnad för läget i Syrien. Om han inte rentav bombar president Assad själv.”

Sundén uppmanar alltså i sin våldsjournalistik till mord av en statsledare. Har denne man överhuvudtaget någon verklighetsförankring?


Sundéns uttalande kan gå till mediehistorien som ett av de värsta uttalande en svensk journalist någonsin gjort med redaktionellt stöd. Jesper Sundén är SvD:s utrikesredaktör.


Marcus Oscarsson - Foto: 123florida, CC BY 4.0
Marcus Oscarsson – Foto: 123florida, CC BY 4.0

Även TV4:s politiske expertkommentator Marcus Oscarsson är positiv till ett amerikanskt militärt angrepp mot Syrien, skriver Nya Dagbladet.

“Nu stämmer TV4:s politiske expertkommentator Marcus Oscarsson in i krigshetsen. I flera inlägg på Facebook har Oscarsson, som känd för att vara en krigshök, i hårda ordalag hetsat mot Bashar al-Assad, trotsa att det finns en risk för ett storskaligt krig mellan Ryssland och USA om USA angriper Syrien militärt, enligt honom själv.”

Amerikansk blodvittring

Tucker Carlson på Fox News skriver att en majoritet av politiker i USA ställt sig bakom en attack mot Syrien. När han ställer frågor uppmanas han att bokstavligen hålla käften.

“Virtually all of official Washington, Republicans and Democrats, have united behind the idea that the United States has a moral obligation to go deeper into war in Syria after a suspected gas attack. Yet, our merely asking obvious questions, we are told to shut up and just obey.” Tucker Carlson, Fox News

Tucker Carlson och Glenn Greenwald diskuterar medianeurosen - Foto: Fox News
Tucker Carlson och Glenn Greenwald, 10 april 2018 – Foto: Fox News

Glenn Greenwald menar i intervjun att en banal psykologisk mekanism som förmodligen kan förklara beteendet är att människor som gör denna typ av uttalanden blir “höga” av att känna en pulserande upphetsning och “mening” inom sig själva.

Hashtaggen medianeurosen lanseras idag av NewsVoice som helt ny hashtag på Twitter.

Text: Torbjörn Sassersson

Källa och relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Mike ”The Health Ranger” Adams på Natural News misstänker att Donald Trump är förd bakom ljuset av Deep State och västlig underrättelsetjänst, angående den syriska regimens påstådda kemgas-attack mot det egna folket. Han är oerhört kritisk till hela scenariot och de som ligger bakom, inklusive mainstreammedia, och kallar det hela för Fake News-teater:

  https://www.naturalnews.com/2018-04-14-syria-chemical-weapons-missile-strikes-fake-news-theater-elaborate-psyop.html

 • Den djupa statens president Donald Trump är president i ett imperium som ser viktiga delar av USA: s erövring och världsdominansstrategi hänvisar till:
  1) kontrollen av världsekonomin och dess finansiella marknader,
  2) övertagande av alla naturresurser (primära resurser och icke-återanvändbara energikällor). Det senare utgör grunden för USA: s makt genom verksamhet i sina multinationella företag.

  USA har en etablerad kontroll över 191 regeringar som är medlemmar i FN.
  Har mer än 1000 amerikanska baser och / eller militära installationer.
  USA: s militära soldater och baser runt om i världen, kostnaden för det permanenta kriget”, bekräftar förekomsten av amerikanska militärpersonal i 156 länder.
  2007- KÄLLA när denna artikel skrevs i https://www.globalresearch.ca/the-worldwide-network-of-us-military-bases-2/5564 fans det totalt 255.065 militär personal över hela världen.

  Det finns 6000 militära baser och / eller militära lager i USA (Se Wikipedia, februari 2007).

  Total militär personal är i storleksordningen 1,4 miljoner, varav 1 168 195 är i USA och USA: s utomeuropeiska territorier.

  USA världens genom tiderna största imperium med gigantiska spionorganisationer som styr och kontrollerar allt i de länder den Amerikanska militären befinner sig i. Världens genom tiderna största superstat har mördat, lemlästat, giftmördat, folkmördat under mer än 250 år. Fakta som dessa talas det inte om. Fakta som dessa skrivs det ingenting om nästan nu för tiden.
  Fråga er vilka som kontrollerar val, vilka som kontrollerar journalister, vilka som kontrollerar politiker, vilka som kontroller sådana som Marcus Oscarsson, Carl Bildt, Corazza Bildt, Stefan Löfven.
  Stater som Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Israel och Japan kontrolleras med statsbidrag på sammanlagt flera miljarder dollar genom NATO, CIA, NSA.

 • Den självgode Marcus Oscarsson är verkligen ute och cyklar. Fast det har ju varit två fina vårdagar, så jag kan förstå att han passar på.

  Att ha en annan åsikt är den överenskomna politiskt korrekta är tydligen att smutskasta. Marcus skulle nog trivas alldeles ypperligt i Nordkorea, sså vad gör han i Sverige.

  Observera att Marcus Oscarsson får ej kommentera denna min kommentar….har jag just bestämt!

 • Marcus Oscarsson på TV4 verkar ha reagerat på något, vet ej exakt vad han syftar på, men hans retorik målar upp en överförenklad bild av verkligheten. Oscarsson tillåter inte kommentarer efter sitt uttalande nedan. Kanske han mest vill ha följare och gillanden. Här kan du kommentera Oscarssons “rant”.

  Oscarsson vill att det ska vara olagligt att sprida falska uppgifter. Gäller det även honom själv om det visar sig att han gjort just det?

  Artikel: Marcus Oscarsson: Borde vara olagligt att påstå osanna saker
  https://newsvoice.se/2017/09/23/marcus-oscarsson-censur/

  Marcus Oscarsson 14 april 2017 Facebook

  Källa: https://www.facebook.com/marcus.oscarsson.7/posts/1461142543992383

 • @Bengt, @Öystein m fl.

  Underbar intervju Sundström – Simonyan. Banne mig det bästa jag sett sedan någon av Fabian Fjällings tidiga intervjuer.
  Avslöjande var bara förnamnet.

 • Är det en hotande dollarkrasch som skall döljas med hjälp av ett troligen helt oberättigat anfall på Syrien? Var det inte så att ett nordafrikanskt land blev sönderbombat – därför att det landet ville ha betalt för sin olja med guld-och-silvermynt? Gick det inte att läsa om att Kina ville ha betalt med guld istället för med dollarsedlar? Hör vi inte var och varannan dag om att “dollarn” håller på att krascha?
  Att svenska medier inte längre är att lita på får man ofta bekräftat dagligen här på Newsvoice! Det finns säkert mer än en anledning till att man inte kan lita på svenska medier eller politiker! – Världen tycks vara inne i en synnerligen allvarlig kris till följd av illusioner, vilka inte kan lösas på ett enkelt och okomplicerat sätt … Vad som då återstår är väl att med våld krossa alla dem som ifrågasätter nuvarande o-ordning runtom i vår värld! – Bomba bort alla oliktänkande … kan det verkligen lösa några problem alls ????? Carl Bildt ???? Trump ????? May ???? m fl ???? Löser eller skapar de våra problem ????

 • @ Bengt 12 Apr, 2018 at 19:05,

  Det är t.o.m. så att RT:s Margarita Simonjan fullständigt krossar “sverigelakejen” Bert Sundström.

  SVT:s och Bert Sundströms approach här var att få rt.com att framstå som ett propagandaverktyg för Kreml, i stället blev det ett tydligt pinsamt bevis för Svenska statens styrning av SVT.

  Ha-ha, riktigt stor komik… vilket veritabelt självmål! Smart av rt.com att ställa som villkor för intervjun att den inte fick klippas. De kanske skulle ha kompletterat kravet med att inslaget också måste sändas, vilket det ju iofs gjorde. Förmodligen i SVT:s avsaknad av insikten, att insinuationerna om styrning, slog tillbaka på Sverige och SVT. Återigen ha-ha….riktigt kul…

  Se detta inslag…riktigt bra faktiskt! Tack Bengt!

 • Det finns mängder av bevis på vad som ger USA en anledning att starta ett krig mot Syrien. Gå in på usdebtclock.org så ser du att bara den federala statsskulden är över 21000 miljarder USD och ökar dramatiskt. Bytesbalansen är en katastrof. Ryssland och Kina avser att överge USD i sin handel och t.o.m. köpa oljan från Saudi Arabien i Yuan. Negativ bytesbalans samt drastisk minskning av USD som referensvaluta i den globala handeln innebär att det gyllene kreditkortet utan kreditgräns plötsligt får en kreditgräns som redan är överskriden, ja sånt kan man gå i krig för. Men de stackars barnen då? USA skiter fullständigt i om syrianska- och vietnamesiska barn brännas ihjäl levande av napalm eller kvävs av klorgas , det är väl som att välja mellan pest eller kolera. Sedan finns den eviga anledningen Israel som trånar efter sitt storisrael som även omfattar Syrien. Nu var jag antisemitisk för detta är en konspirationsteori. Då säger jag – Bevisa då detta för i helvete, agera då inte som denna konspirationsteori beskriver. Nu är jag riktigt förbannad ni håller på att trigga igång WW3 det blir en riktig förintelse så kom inte dragande med någon HMF, WW3 är inte någon jävla lek!

 • En annan sak som stör Israel och Israel-lobbyn i USA, men även extrema islamister, är naturligtvis det faktum att Syrien är en sekulär stat som beslutat att vem som helst kan bli president i landet, helt oavsett tro.

  Detta är givetvis en nagel i öga på Israel som falskeligen påstår att de är den enda demokratin i Mellanöstern. Israel är en odemokratisk stat som fastslagit att de är en judisk stat, vilket naturligtvis blir odemokratiskt mot alla med annan tro.

 • Det vi ser är girigbukarnas vilja att tjäna pengar på krig kombinerat med en vilja att avrätta presidenter i suveräna stater som påtalar det faktum att Israel bryter mot FN:s resolution 242, d.v.s. att Israel ska sluta ockupera de territorier som tillhör Syrien och Palestina.

  Assad har på uppdrag av Syriens parlament haft uppdraget att meddela detta för Israel. Det kan Israel-lobbyn inte tåla. USA:s kongress är inte det amerikanska folkets kongress, men Israel-lobbyns kongress. De är mutade så det stinker om det.

 • @ truthsinger 12 Apr, 2018 at 15:2

  Det är den här typen av info vi aldrig ser röken av i MSM hos oss i Sverige och övriga västvärlden.

  Ett anfall på Syrien byggt på så lösan grund vore en katastrof där USA och dess allierade ännu en gång drar igång krig utan substantiella bevis som grund och/eller ursäkt för ett angreppskrig där civilbefolkningen betalar det högsta priset.

  De sk White Helmets kan mycket väl ha infiltrerats av terrorister vars uppgift det är att återta sina ställningar, vad spelar det sedan för roll om det då stryker med lite civilbefolkning.

  Vilka intressen som exakt ligger bakom detta är oklart men Trump borde sagts här tidigare sätta sig med Putin och försöka hitta en fredlig lösning som kan tillgodose såväl Syrien som USA och Ryssland.

  För ögonblicket kan vi bortse från Israel och Irans eventuella inblandning i detta slag, det kan USA och Ryssland försöka lösa i steg 2.

 • Seriösa journalister inom MSM i Sverige. Det måste vara de som skriver om heminredning, matlagning och sport.

 • Krigshetsen har nått vansinnesnivåer och pekar på ett förfall i rättsmedvetandet, särskilt som det brott som påstås ha gjorts inte ens ägt rum – enligt Rysslands ambassadör till EU: Russia claims that the reported chemical attack in Syria last Sunday was staged by the “white helmets,”

  Speaking with EuroNews, Russia’s ambassador to the EU, Vladimir Chizov, said “Russian military specialists have visited this region, walked on those streets, entered those houses, talked to local doctors and visited the only functioning hospital in Douma, including its basement where reportedly the mountains of corpses pile up. There was not a single corpse and even not a single person who came in for treatment after the attack.”There was no chemical attack in Douma, pure and simple,” responds Chizov. “We’ve seen another staged event.” https://www.zerohedge.com/news/2018-04-11/there-wasnt-single-corpse-russia-claims-white-helmets-staged-syria-chemical-attack

 • Ett effektivt sätt att få slut på allt krigselände vore att ha en funktion som inkallade alla krigshetsarna och satte dessa i främsta ledet på slagfältet. Vill man ha krig skall man själv utkämpa det.
  I.o.s. närmar vi oss det långsamt eftersom inkallade soldater idag inte kan få det vettigt förklarat varför de skall mista livet för att en bankster skall bli rik. Därav legosoldater, men är pengar värt att bli skjuten för när man inte senare kan njuta av dem.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *