NewsVoice besökte inspelningen av ”The girl in the spiders web” Millennium 4

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 15 april 2018
- Torbjörn Sassersson
Millennium 4, Salander (stuntkvinna) på sin bike, 14 apr 2018. Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se
Stuntkvinna som spelar Lisbeth Salander i "The girl in the spiders web" Millennium 4 - Hennes MC har regnr LIS 130. Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se
Stuntkvinnan Hannah Spreitzenbarth spelar Lisbeth Salander. Hennes MC har regnr LIS 130. Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se

FILM. NewsVoice var på plats när en av de sista scenerna spelades in under sista inspelningsdagen av den kommande Millennium 4. I scenen susar Lisbeth Salander fram på sin motorcykel längs Kungsgatan i Stockholm. Filmen har premiär den 26 oktober 2018 i Sverige med helt nya skådisar än tidigare.

Det som inte dödar oss - Millennium Del 4
”Det som inte dödar oss” – Millennium del 4

Kungsgatan var packad av flanerande och vårnjutande Stockholmare när en av de sista scenerna spelades in den 14 april. Flera personer kom fram till undertecknad för att fråga vad det var för film. De trodde jag var en ”crew”. Helst ville film-teamet att alla på plats rörde sig naturligt längs gatan, men det var en hopplös situation för filmproduktionen. Var och varannan person passade på att filma med mobilkamera.

Den fjärde boken som nu filmatiseras kommer att heta ”The girl in the spiders web” (IMDB) och bygger på David Lagercrantz roman, ”Det som inte dödar oss”. Det är den fjärde i serien efter Stieg Larssons tre ursprungliga Millennium-romaner som blev filmer med Michael Nyqvist och Noomi Rapace som skådisar samt en amerikansk version med Daniel Craig och Rooney Mara (del 1), också en kassako.

Den fjärde filmen är en amerikansk-tysk samproduktion, men en filmarbetare på Kungsgatan kallar filmen för en ”Hollywood-produktion”.

Millennium 4

Dramat börjar med att professor Frans Balder, en expert inom forskning på artificiell intelligens, kontaktar journalisten Mikael Blomkvist. Balder påstår sig ha kommit över sensationella uppgifter inifrån den amerikanska underrättelsetjänsten.

Millennium 4, "crew", 14 april 2018 - Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se
Millennium 4, ”crew”, 14 april 2018 – Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se
Claire Foy, fotograf okand
Claire Foy, fotograf okänd

Journalisten Mikael Blomkvist på den fiktiva Millennium-redaktionen, som i boken hade kontor på Götgatspuckeln i Stockholm, spelades tidigare av den nu tyvärr bortgångne Michael Nyqvist. Nu spelas Blomkvist av den svenske skådespelaren Sverrir Gudnason som fått internationell uppmärksamhet efter rollen som Björn Borg i filmen ”Borg”.

Regissör är Fede Alvarez. Claire Foy och Sverrir Gudnason spelar huvudrollerna som Lisbeth Salander respektive Mikael Blomkvist. I övriga huvudsakliga roller finns Stephen Merchant och Lakeith Stanfield.

Stuntkvinnan som spelar Lisbeth Salander heter Hannah Spreitzenbarth.

Text och foto: Torbjörn Sassersson


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq