Roland Hedayat: Ett syriskt “giftgasangrepp” är helt ologiskt och gynnar enbart de som vill krossa Assad

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 19 april 2018
- NewsVoice redaktion
USS Lassen 2015 - Source: US Navy, handout picture

Ett hundratal missiler avfyrades från amerikanska, brittiska och franska krigsskepp som samlats utanför den syriska kusten. Donald Trump, denne ledande människorättsaktivist, hade lovat straff, blod och död åt den syriska regeringssidan. För vad? För ett kemgasangrepp han inte har en susning om vem som begick, och förekommande OPCW:s  undersökning och därtill i uttalad förakt för FN:s Säkerhetsråd. Som vanligt viftade Frankrike och Storbritannien med svansen och ville gärna vara med, dessa Europas eget svar på Bill och Bull.

Text: Roland Hedayat | Artikeln är tidigare publicerad den 15 april på Steigan.no

Roland Hedayat
Roland Hedayat, eget verk

Giftgasangreppet skall ha utförts av den syriska regeringssidan i ett läge då den har gått från seger till seger i kampen att befria sitt land från USA/Qatar/Saudi-sponsrade jihadister och legosoldater. Jihadisterna i området i fråga befann sig i kapitulationsläge då den påstådda attacken från regeringssidan ägde rum.

Som så många gånger tidigare försöker en mer eller mindre samlad mediekår att leda oss att tro att Bashar al Assad, denne “onde” och “sadistiska” syriska “diktatorn” åter låtit gasa ihjäl ett hundratal civila, de flesta barn, i ett absurditetens skräckkabinett, likgiltig inför såväl offren som omvärldens vrede, i full trots mot sina egna intressen och vanligt sunt förnuft.

Återigen väser massmedierna ut sin hatpropaganda — ackompanjerade av krigstrummornas virvlar, anförda av Västvärldens “ledare” i vad som mer och mer liknar en dödskult. De självutnämnda “seriösa” och “källkritiska” massmedierna avslöjar sig alltmer som rena massmanipulationsvapen direkt riktade mot civilbefolkningen. Svenska Dagbladet föreslår t.ex att missilerna måste träffa Assad för att “göra skillnad”(SvD 12/4).

Tankarna leds till lynchnigen av Gaddafi och förstörelsen av Libyen som fungerande stat. Dagen innan framställer man det som om Ryssland blockerar granskning av gasattacken, helt i strid med vad som faktiskt hände (SvD 11/4). Man kan hitta förvrängningsexempel i nära på vart enda inslag.

Déjà vu

Varje gång den syriska armén har haft avsevärda framgångar varnar den amerikanska administrationen för att användande av giftgas är en “röd linje”.

Varje gång snappar jihadisterna upp denna klarsignal och sprider giftgas samt låter rigga skräckvideor (som några har analyserat nämare) Den röda linjen är korsad, vapenskramlet och hysterin i Västopinionen tar fart. Det är ett under att den syriska regeringen har kunnat stå emot denna ihållande demoniseringskampanj under så många år, och trots det kunnat verka så framgångsrikt i återerövrandet av sitt land från väststödda terrorister.

USA:s FN-ambassadör Nikki Haley hotade i mitten av mars att ta saken i egna händer i Syrien ifall man inte tyckte vapenvileavtalet Östra Ghouta respekterades enligt USA:s önskemål, även om USA inte skulle lyckas att få ett mandat för ingripande från FN:s Säkerhetsråd. Syrien och Ryssland har varnat för flera veckor sedan att de fått underrättelsesignaler på att gasattacker under falsk flagga var i görningen. Det var alltså bäddat för ett provokatinsscenario.

Väst, förvaltare av sanning och godhet

Den outtalade förutsättningen för rätten att intervenera mot “barbariet” är att den intervenerande sidan är “god” och besitter en högre moralisk och etisk standard. Man är alltså implicit kvalificerad för straffexpeditioner i “humanismens” namn. Är så fallet? Hur får man det i så fall att gå ihop med att just dessa tre krigshetsande anförare — Donald Trump, Theresa May och Emmanuel Macron nyss och var för sig har mött den kanske mest brutala slaktare världen har sett på länge, alltså Saudiarabiens kronprins och de facto regent, Mohammed bin Salman? Resultat av dessa möten är bland annat stora vapenkontrakt och utvecklande av gemensamma intressen.

Dessa vapen kommer att användas mot Jemen, som under tre år har torterats av Saudiarabien med marinblockad, utsvältning och systematiska bombangrepp mot civilbefolkningen och civila anläggningar.

Men för den jemenistiska befolkningen, som av Saudiarabien har påtvingats världens nuvarande största humanitära katastrof, gäller ingen rätt till beskydd. De är inte ens värda ett klart och tydligt fördömande av förövarens krigsförbrytelser. Saudiarabien är ju våra vänner, och de förolämpar man inte i onödan.

De som fortfarande tror att Västvärldens politik mot mindre och svagare länder drivs av omsorg för Mänskliga Rättigheter måste ha sovit en djup Törnrosasömn under destruktionen av Afghanistan, Irak, Somalia, Sudan, Libyen, Yemen, Syrien med flera.

Det hybris-stinna amerikanska etablissementet beter sig som om de har drabbats av en rabies epidemi, och i synnerhet gäller detta den amerikanska administrationen. Kretsen som Trump har samlat runt sig vill ha krig, ju förr dess bättre, allt medan de till synes hjärndöda “Main Stream Media” släpar aningslösa befolkningar i väst i riktning mot sin undergång.

Men något är nytt. Det skarpa läget ger allt fler kalla kårar längs ryggraden. Frågor om krig och fred börjar gälla för oss alla. Människorna börjar bli rädda, det är inte längre självklart att inte också våra länder skall bli drabbade och att våra barn skall bli offer. Några jobbar hårt för detta, speciellt de som i sin enfald tror sig ha ett hav mellan sig och krigsskådeplatsen! Om denna rädsla kan mynna ut i att folk börjar tänka friare och vågar ifrågasätta våra medier, inte minst de så kallade “public service”-medierna, och dessutom ställa våra vasall-ledare till svars, så kanske ett litet ljus i mörkret kan uppenbara sig. Annars, bevare oss!

Text: Roland Hedayat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Tack för inspiration och kommentarer. Bra att veta att det finns andra som tänker på dessa saker än de som har betalt för det. Annars vore tillståndet riktigt bedrövligt. Fortsättning följer, förhoppningsvis.

 • Perra och Öystein, kloka ord från er bägge. Finns inte mycket att tillägga.
  Kanske ett videoklipp och en kommentar om den tidigare fina “humanitära bombningen” som man gjorde på Libyen för några år sedan.
  Godknows skrev: “I’m also so happy for the people in Libya that they got all the humanitarian aid they needed. Now they are finally freed from the burden of having been the richest most developed country in Africa. And the best part, now they enjoy having a Central Rothschild bank, something they were deprived of before all that humanitarian aid came their way.”
  Detaljer om “guldstölden”, både svart och svart och gul.

  https://www.youtube.com/watch?v=GuqZfaj34nc

 • @ Perra J 19 Apr, 2018 at 19:58,

  Kloka ord! Utöver dualismen så tror jag inte att man ska glömma att 2-3% av alla människor är psykopater. och hamnar en sådan i maktposition, vilket ofta sker, kan de bli livsfarliga för stora grupper människor. En trängd psykopat skulle inte tveka att utplåna allt liv på jorden om denne hade möjlighet.

  Det gäller därför att identifiera och hindra dessa att komma i just maktpositioner. Läs gärna mer här om psykopater:

  http://www.lars-kamel.se/psykopat.htm

 • @Roland
  Stort tack för denna skarpa artikel, och dina reflektioner!

  Man måste kunna se en strimma ljus, av hopp, för att orka. Så är det. Och samtidigt finns möjligen en “konspiration”. Så är det också.
  Men jag tror inte att den konspirationen är ofrånkomlig. Den är inte på något vis oss övermäktig. Den är icke på nåt vis koherent. Genomskådar man den, är den splittrad.

  Men – och det är det viktiga – den vill få oss att TRO att den är oss övermäktig.

  Som det har sagts: “The sharpest tool in the devil’s toolkit is discouragement.”
  Signifikant för denna makt är att den alltid sätter upp två polariteter. En “ond” sida, och en “god” sida. Nu tenderar ALLT som kommer från Ryssland vara TOTALT fel, tex.

  Media gör f.ö. alltid så. Media polariserar ALLTID. Varför?

  Denna “makt” – som styr media – är fångad i dualism.

  Därför är mitt råd att studera detta område närmare.
  Det finns något som kallas non-duality. Kan båda sidor vara fel? Jag tror man måste hitta sin inre boning nu. Den som vet vem man är, och vad man är, går trygg genom det som kommer.

 • @ Roland Hedayat 19 Apr, 2018 at 17:52,

  Visst finns det en koordinerande hand (eller ett par) bakom. Men det är inte konstigare än att det finns de som konstruerar tidtabeller för kommunikationsmedel. Där är det heller ingen som vet vilka som ligger bakom, och man bryr sig såklart inte heller om det. Jag tror att folket helt enkelt inte vill veta. Det är inte så kul att upptäcka att man levt i en livslögn.

 • Det borde vara fler än vi som pensionerats som “vågar stå upp”. Samtidigt är det vi som har tillräckligt med tid för att hinna med.
  Annars är det roligt att se så många kommentarer med så mycket tanke bakom. Bra det du skriver Perra, att dom vet att den som anklagar snabbt och först får ett försprång, genom att blickarn plötsligt vänds ditåt, och att den anklagade i en falskflaggattack plötsligt måste besvara frågor om något han inte har en aning om. Alltså dessa snabba anklagelser borde lukta vältrimmade brottslingar och falsk flagg lång väg, för de flesta av oss. Resten av härskartekniken går ut på att tala mycket om brottets vedervärdighet, undra hur den anklagade kan falla så lågt samt peka på den egna höga moralen genom att sätta mänskliga rättigheter och rättvisa över allt annat, i välregisserade tal. T. May m.fl ägnade sig åt just det i Måndags i parlamentet. Samtidigt som hennes mans bolag har stora intressen i både Engelsk och Amerikansk vapenförsäljning till Saudi Arabien som just nu verkställer folkmord i Jemen, som Roland Hedayat påpekat ovan i sin utmärkta artikel, med hjälp av bl.a. Engelska klusterbomber från BAE.

 • Ok jag hade det alternativet intäckt i “….annars bevare oss”. Jag är benägen om att hålla med, men det är svårt att orka om man inte kan se en strimma av ljus.

  En intressant fråga är hur ett samhälle kan “smyg-mc-cartyfieras” på så kort tid. Medierna har ett stort ansvar, men det är klart att det måste finnas en koordinerande hand bakom, eftersom de är så till de grader synkroniserade. Och de som då svarar “konspirationsteorier” gör det synnerligen lätt för sig. Vill någon på allvar hävda att angreppet på Irak, Libyen, etc. inte var en “konspiration” mot dessa länder?

 • Avseende artikelförfattarens sista stycke så befarar jag tyvärr att människors rädsla att snart själva hamna mitt i ett krigsskådespel inte kommer att bidra till ett uppvaknande.

  Tvärtom är risken stor att man likt strutsen stoppar huvudet i jorden och fortsätter att sätta sin tilltro till MSM´s falska och tillrättalagda rapportering. Man är helt enkelt fostrade så.

  Samma MSM är lojala mot de som har de största bomberna och det mest krigshetsande språket i tron att de därmed är en vinnande häst.

  Nä, det krävs nog tyvärr mer för att väcka den trygghetstörstande och förtryckta svenska befolkningen. Det bekvämaste är nog för de flesta trots allt att dra täcket över huvudet och somna om i hopp om att ska vara bra igen när man vaknar upp.

 • @ Perra J 19 Apr, 2018 at 14:36,

  Bra analys! Mer och mer klarnar…. de värsta bedrägeriernas tid lackar mot sin final.

 • Att några jobbar hårt för att få igång ett krig, stod klart redan juli 2014 då Malaysian Airlines-planet MH17 sköts ner över Donetsk i Ukraina.
  Det är märkligt att ingen längre talar om den händelsen! Jag anser att den “behövdes” i det läget just för att få igång det stora drevet mot Putin, som nu i sin tur genererar dagens händelser. Den allra första reaktionen på den ryska Krim-annekteringen var nämligen rätt modest, t ex från svensk sida.
  Här har vi sannolikt en tvättäkta false flag-attack där civila iskallt offrades.
  Bara timmar efter kraschen gick Obama ut i media och kungjorde att det var bevisat att planet sköts ner av “proryska separatister”, innan någon undersökning ens påbörjats. Att snabbt rikta en anklagelse inför världspressen, innan analys (på samma sätt som skett nu i Syrien), är i själva verket ett bevis på
  att det är en false flag-attack. Taktiskt sett – genom den snabba anklagelsen – vinner man fördelen av att den anklagade sätts i svaromål, och får svårare att hävda sin eventuella oskuld. Har man väckt massornas avsky, behöver, rent krasst, inget bevisas. Det är så de tänker.

 • @ Ivan Björn 19 Apr, 2018 at 13:39,

  Ja hur kunde det bli så här? Jag tror att svaret på den frågan ligger nära det faktumet att de flesta människor när det kommer till kritan står sig själv närmast. Har man nått en hyfsat hög position med inflytande och god lön vill man inte gärna överge den. De flesta intalar nog då sig själva att de “är tvugna” att fortsätta bedrägeriet för att helt enkelt inte bli utfryst och/eller bli av med jobbet. De är ju i gott sällskap…. alla andra i motsvarande position gör ju likadant…

  Denna process/vattentäta system, genomsyrar politiken, fackföreningsrörelsen, företagen, organisationerna med vissa mycket få undantag.

  Svenskarna är fostrade/hjärntvättade in i detta system sedan flera hundra år tillbaka i tiden. Visst, samhället har under tiden utvecklats i termer av “tekniskt moderniserats”, men i övrigt har inget hänt vad gäller strukturerna.

  Detta är inget annat än ett vattentätt system för bedragarna att behålla makten och kuva befolkningen!

  Kampen att vända detta blir inte lätt, men det måste göras!

 • @ stenbj

  Tack för en mycket innehållsrik kommentar.
  Jag tror att problemet ligger i att hela vår världsbild här i väst är byggd enbart på lögner, sedan mycket långt tid tillbaka. (flera hundra år!)
  Det jag beundrar mest i denna organisation som styr världen med lögner är att de får med sig vanliga sunda människor att spela med i kören och ljuga samstämning. Av någon anledning blir människor inte kapabla att tänka kritiskt och ställa relevanta frågor.

  Det mest intressanta i detta är att nya av väst annekterade länder och deras informationssystem blir lika manipulativa mot medborgare i sina respektive länder som i väst. Hur får man att förblinda människor som tänkte förut kritiskt till lydiga verktyg åt NWO makten?

  Människor som gräver i dessa lögner och skriver böcker med sanningsinnehåll blir satta på undantag och den breda allmänheten visar knappast något intresse för deras arbete.

  För att vad ska man med sanningen till? Det krånglar bara till hela tillvaron och tron på att vi lever på toppen av civilisationens utveckling!

 • @ stenbj 19 Apr, 2018 at 09:37,

  Mycket bra skrivet! Vi kan ju nu konstatera att “väst”, däribland Sverige, har blivit förda bakom ljuset, precis som Johnny skriver. Anledningen är att vår MSM-media har köpt “hela paketet” och basunerat ut all False News till det svenska folket. Ändå är det just MSM som nu försöker ikläda sig rollen som de sanna mediarapportörerna. Det sista greppet är Faktiskt.se.

  Det hela blir bara löjeväckande. Fler och fler svenskar “vaknar” och inser att de är förda bakom ljuset. Det kan inte vara roligt idag att jobba för MSM, och rädslan hos dessa journalister är uppenbar. Man vill inte förlora jobbet helt enkelt. Men alternativet, att därför “lura” svenska folket borde ju inte vara det goda allternativet.

  Vad gör jag då som medborgare? Tja, börja med att studera hur partierna resonerar omkring detta. Gå dock inte på fagra vallöften, utan studera istället eventuella motioner m.m. som är en mer konkret och trovärdig åtgärd att visa folket var man står. Inte ens partiprogrammen är en garant för hur framtida beslut för respektive parti ser ut.

  M.a.o. rösta bort de som har fövaltat det system med indoktrinering av medborgarna vi har idag!

 • Välfunnen liknelse! “Peter – No -Tail “(A Cat With A Heart of Gold).
  Pelle Svanslös kom nyss ut på Engelska och borde skickas åtminstone till Trump och T. May. Lite kattmustascher på bilden ovan kunde passa.
  Och Trump som gång på gång stod emot krig innan han blev vald kan gott få stå för sina idiotier. Eftersom Assad, och alla andra man har attackerat, först målats upp som en djävul, demoniserats, kanske det är dags för några västjornalister att se om han istället liknar PelleSvanslös? Alla Syrier hade fri skolgång och fri läkarvård, mm. När rapporterade SvD och DN, eller SVT om det? Samma i Libyen, där planerna var att “dessutom” få öknen att blomma med nya bevattningsprojekt, innan vi i väst slog sönder även den verkliga planen.
  Att den demoniserande propaganda vi hör är okänd i angripna länder är självklart: Den propagandan är helt tillverkad för “oss”, för “hemmamarknadskonsumtion”, inte för dom. Eftersom vi lever i “demokratier” måste angreppen som Väst gör, oavsett syftet, målas upp som humanitär hjälp, medans andra sidan blir banditer, i känd Hollywoodstil. Enkelt, om man äger nyhetsbyråer och störrre mediaföretag. Att samma ägares bolag sedan går in och bokstavligen stjäl olja och naturtillgångar gör man om: “Till slut” investerar våra fina företag i landets “sönderslagna och eftersatta infrastruktur”.
  Och så snart “mission accomplished” -signalen gått, är det dags för Hollywood att spela in en film om det så att “historien” snabbt blir skriven i en välgjord “samtida film”. Vi i väst är usatta för enorma dagliga sagor, skrivna av lakejer till de som verkligen äger och styr oss, rövarbaroner. Oligarker, som Lars Bern skriver. Våra egna Bill och Bull blir SvD , DN, GP m.fl, som alltid sjunger den falska visan genom “fake news” som huvudsakligen består i att vidarebefodra vinklade västnyheter och aldrig visa/nämna vad andra sidan säger, för att inte “mud the water” för folket som man säger i väst. SVT följer linjen trots att man är statlig. Bara PK?

 • När den officiella versionen av verkligheten faller samman och en ny obehaglig verklighet framträder får det konsekvenser för individen.

  Jag har levt i tron att Sverige och västvärlden är goda demokratier med yttrandefrihet och ett sanningssägare media vars uppgift är att granska makten och informera medborgarna korrekt.

  När man sedan vaknar upp och ser att vi lever i en oligarki som äger centralbanker, affärsbanker, multinationella företag, mediabolag, politiker och som startar och bedriver krig av ekonomiska skäl och man förstår att det mesta är lögn så kan det bli ganska chockartat uppvaknande.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *