Kris för sossarna inför valet – Tappat 2,6% i väljarstöd sedan 2017

publicerad 23 april 2018
- av NewsVoice
Stefan Löfven intervjuas av SVT - Foto: Ingemar Ljungqvist
SVT Nyheter tar upp #Valet2018 23 april 2018
SVT Nyheter 23 april 2018

Analytikern Love Benigh säger att socialdemokraterna går in i valrörelsen med kniven på strupen, att situationen är mycket bekymmersam eftersom partiet historiskt inte varit särskilt bra på att spurta i slutet av tidigare val. Tvärtom har S en tendens att förlora väljare i valspurtar. S har tappat 2,6% i väljarstöd sedan december 2017.

Skälen till att S tappar väljare har flera orsaker. De frågor som människor i gemen pratar om är inte de frågor där S har speciellt stort förtroende tex lag och ordning samt migration där SD (migration) mest tilltalar svenska folket, säger Benigh till SVT.

Love Benigh menar att sossarnas ledarskapsförmåga är svag. Löfvens parti är splittrat när det gäller förmågan att komma med besked i flera känsliga frågor. Han tror att S går in i valet och kommer att få ett dåligt resultat.

Stefan Löfven försöker hålla sin väljarkår vid gott mod med orden:

Stefan Löfven - Foto: Bengt Nyman, Wikimedia
Stefan Löfven – Foto: Bengt Nyman, Wikimedia Commons

“Opinionsmätningar kommer och går. Jag ser till att förverkliga vår politik och vi går till val med stärkt självförtroende med den riktning som vi nu har stakat ut inför väljarna”.

SVT: “Men Socialdemokraterna brukar ju tappa väljarstöd i valrörelser. Är det då inte extra allvarligt att ni ligger så lågt nu?”

“Nej, det är det inte alls. Det finns ingen naturlag som säger att vi ska tappa i en valrörelse, utan vi ska se till att genomföra en väldigt stark valrörelse.”

Text: NewsVoice