Jan Sjunnesson kritiserar stening och piskning av dissidenter – Blir polisförhörd

23
Jan Sjunnesson polisförhör 2018 för hets mot folkgrupp
Jan Sjunnesson polisförhör 2018 för hets mot folkgrupp

DEBATT. Näthatsgranskaren polisanmälde anonymt Jan Sjunnesson för hets mot folkgrupp efter att denne lagt ut ett satiriskt foto på två fiktiva böcker med framsidor föreställande en dissident som piskas och en kvinna som stenas. Polisen valde att förhöra Sjunnesson.

NewsVoice publicerar nedan fotot så som det publicerats av Sjunnesson på Facebook. De fiktiva böckerna kommenteras av Sjunnesson med orden: “Två nya spännande boktitlar till nästa [bok]mässa”, men böckerna existerar alltså inte i verkligheten.

Jan Sjunnesson föraktar varken muslimer eller araber

Polisen frågar mycket noga om Sjunnesson avsåg att förakta araber eller muslimer varpå Sjunnesson svarar nej, men att han är kritiskt inställd till stening av människor och till att politiska dissidenter piskas.

Diskutera gärna detta polisförhör, Sjunnessons syfte med publiceringen och innehållet i fotot på de två fiktiva böckerna.

Ledande frågor:

  1. Bör Sjunnesson få böter för att han publicerat satir som vänder sig mot stening och piskning?
  2. Att publicera denna typ av kritisk satir är det att likställa med missaktning av en folkgrupp?
  3. Är det rimligt att ta hänsyn till individer, som tillhör de folkgrupper som inom sina kulturer tillåter stening (alltid till döds) och piskning av dissidenter, eftersom dessa hypotetiskt kan känna sig kränkta av Sjunnessons Facebook-publicering?
  4. Är det rimligt av den skattefinansierade Näthatsgranskaren att polisanmäla Sjunnesson och att dessutom göra det i skydd av anonymitet?
  5. Är det rätt att polisförhöret genomfördes, särskilt med tanke på att ingen representant från en folkgrupp polisanmält Sjunnesson? (vad NewsVoice erfar)
  6. Kan polisförhöret i sig betraktas som ett trakasseri riktat mot en person som uttrycker sina åsikter?

Spola fram till minut 10 för att komma direkt till förhörsfrågorna.

Relaterat

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

23 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
25 maj 2018 kl 17:58

@ Andersson 21 Maj, 2018 at 20:13,

Nej, det låter inte löjligt. Jag tror att du är väldigt nära sanningen nu.

Göran Erlandsson
Göran Erlandsson
Gäst
24 maj 2018 kl 15:37

Det där beror nog väldigt mycket på vem som tycker. Det finns folk som tycker att det är rasistiskt att äta negerbollar, men vad jag vet tycker inte riktiga negrer det. Det finns till och med negrer som själva beställer negerbollar bara för att driva med hysterin och det tycker jag är sunt. Frågan är om det är rasistiskt att äta vita läkerol och inte beställa svarta. Man kan om man vill dra allt till sin sjuka spets vilket verkar vara vanligt i bland annat Sverige. jag vet inte vad det skulle vara för fel att vara neger om man råkar vara född till det men det måste man väl tycka om man säger att det är fult att säga neger. Problemet med polisen i det här fallet är att om det finns en anmälan så måste man göra en polisundersökning (även om den verkar utlöjligt) för att klargöra om det finna anledning till anmälan och åtal eller inte. Det är vad jag vet en juridisk formsak. Lika dant om man blir anmäld för att vara till exempel pedofil bara för att man syns mycket med småungar. Då måste polisen göra en utredning för att klargöra fakta: skyldig eller inte, misstänkt eller inte, anledning för åtal eller inte….Det kan vara värt att notera att en polisundersökning kan klargöra att man inte är suspekt.

Kim Lundgren
Kim Lundgren
Gäst
23 maj 2018 kl 17:54

Bild på “näthatsgranskaren” och djurplågaren Tomas Åberg; ansvarig för polisanmälningar mot internetdebattörer: Sadistisk personlighet?

http://pbs.twimg.com/media/Dd0NLbkU0AEm-6T.jpg

Birgitta
Birgitta
Gäst
23 maj 2018 kl 09:46

Bilderna som Jan Sjunnesson har publicerat är väldigt bra och igenkänningsfaktorn är väldigt hög. Anledningen till att han blev anklagad för hets mot folkgrupp kan förklaras utifrån en annan bild. Är dock lite tveksam om ordningen i bilden är helt rättvisande. Kan också vara så att de som sitter på den andra pinnen egentligen ska trona högst upp för att visa vilka som bestämmer den politiska dagordningen. För att ytterligare spetsa till bilden borde kanske faunan ha gjorts mer mångkulturell, t ex borde gökungar kunna ha avbildats.

comment image

Torbjörn Sassersson red.
Admin
22 maj 2018 kl 21:31

Rätt eller fel jag valde att radera de alltför högflygande filosofiska utsvävningarna och några irriterade kommentarer på dessa. Låt oss hålla diskussionen till ämnet för dagen. Det framgår tydligt i artikeltexten.

Jan Norberg
22 maj 2018 kl 16:20

“Om det anses “anstötligt” i Väst att tala om de faktiska konsekvenserna av migration så ses det i Sverige nu som ett brott.”

Låt oss gemensamt med all kraft få denna hypotes prövad genom att dammsuga efter artiklar och kommentarer likt dessa härnedan och skicka till Näthatsgranskaren.se

Be dem artigt att skicka vidare till polis och åklagare för åtalsprövning och vi kommer gemensamt att fp en debatt från vänsterhåll att näthatarna nu gemensamt mobiliserar.

Vi måste dränka systemet med ärenden så att hela rättsapparaten chokar pga överbelastning.

https://newsvoice.se/2018/05/22/gatestone-institute-sverige-fritt-fall/

Jan Norberg
22 maj 2018 kl 15:41

@ Kim Lundgren 22 Maj, 2018 at 16:05

Rackarns illa att åklagaren inte vågade fullfölja och gå till åtal, är dock ganska säker på att “olags” representanterna (för att använda Erlingssons begrepp) insåg att en rättegång mot Sjunnesson skulle baktända ordentligt i mediala sammanhang.

Samma överväganden hade alldeles säkert inte gjorts om detta berört en mindre medialt känd person. Likhet inför lagen??

Det finns enligt mitt förmenande egentligen bara ett sätt att få detta vanvett att försvinna snabbt, och det är att vi (som ogillar utvecklingen och den lagstiftning som rättstjänarna vränger för att stigmatisera, förfölja och skrämmas) själva öser över tips till Näthatsgranskaren.se och ber denna åsiktspolis på våra bara knän att skicka vidare till åklagare.

På så sätt dränks hela rättssystemet och domstolarna får inte tid att ta sig an annat än just dessa påstådda brott, att på så sätt visa att det folkliga och ursinniga motståndet är utbrett kräver dock ett visst mod och en beslutsamhet ibland en mindre grupp som kan matcha Näthatsgranskaren.se. I am in!!

Är det någon som har ett bättre sätt så är jag beredd att lyssna.

Nu jävlar tar vi dom!!

rostaratt
rostaratt
Gäst
22 maj 2018 kl 14:36

“Det talas ofta varmt om tolerans” när/om en skattemedelsfinansierad verksamhet så tydligt visar just sin intolerans pga kanske olika åsikter/tycke bör den ej heller vara skattemedelsfinansierad.
Dessutom blir det ironiskt när en organisation som påstås skall motverka hat själva indirekt står för riktat hat gentemot oliktänkande som yppar missförhållanden/eller ironiserar problem som faktiskt finns eller skapats av förd politik.
det är stening/piskningen i sig oavs folkgrupp som är ett problem,trivs anmälare däremot med det cementerar man också det och istället attackerar budbäraren.

Kim Lundgren
Kim Lundgren
Gäst
22 maj 2018 kl 16:05

Sjunnesson meddelade just att åtalet läggs ned!

Torbjörn Sassersson red.
Admin
22 maj 2018 kl 14:04

Martin

Är det ok som straff att jag beställer en DN-prenumeration för ett år på papper?

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
22 maj 2018 kl 13:18

@Torbjörn
Öppna ditt hjärta och be om ursäkt Torbjörn! För nu känner jag mig kränkt å DN vägnar. Det känns som hets mot folkgruppen fixaresorkar på DN, som om fixaresorkarna skulle vara hatiska mot ungrare för att de inte gör som den förträfflige George Soros säger, som om DN antyder att ungrare saknar sinne för helt förskräcklig satir, eller för att ungrarna inte vill ha in fler galna förträffliga sektmedlemmar i landet, än vad de redan har. Gör dig inte lustig, Torbjörn, för då blir jag kränkt åt fixaresorkarnas vägnar!!!

F.ö. blev min länk fel i föregående kommentar. Sådan HÄR politisk satir kan vi exempelvis INTE tolerera i vårt nya förträffliga lättkränkta Sverige! (Särskilt INTE bilden på slutet.)

P.S. Om jag inte svarar på tilltal här så beror det på att jag enbart använder GPL-systemet WordPress, som rekommenderaa av FSF, som kommentarssystem, vilket jag anser att alla borde göra, särskilt Newsvoice, eftersom NyD & Newsvoice sammanfattat så otroligt väl vilka företag som bojkottar granskningen av makten.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
22 maj 2018 kl 08:12

DN har humor: “Tysk ramadan-satir togs för sann i Ungern”

“I lördags publicerade den tyska satirsajten Noktara en historia om att den tyska storstaden Essen skulle byta namn under den muslimska fastemånaden ramadan, som inleddes i förra veckan.
Essen betyder ”att äta” på tyska, och enligt satirtexten hade borgmästaren bestämt att staden skulle byta namn till ”Fasten”, som betyder ”att fasta”, sedan en petition med 5.000 namnunderskrifter lämnats in.”

https://www.dn.se/kultur-noje/tysk-ramadan-satir-togs-for-sann-i-ungern/

Nu måste ansvarig utgivare på DN bolisanmälas.

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
22 maj 2018 kl 07:32

det finns en liten gruppering på planeten med gigantiska pengakonton och de har mycket stor orsak i att dölja sina förehavande med begreppet hets mor folkgrupp. Själva förfarande måste ske generaliserat för att ej avslöja de verkliga avsikterna bakom “hets mot folkgrupp”. Detta kan ju även ses direkt i o m att när mer sanning kommer fram inkrementellt i altmedia, då ökar “hets mot folkgrupp” analogt.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
22 maj 2018 kl 01:15

,,,och bojkotta för guds skull aldrig sociala medier, som är censur-galna i maskopi med galen politikeradel, om det kan ge er några imaginära klick av användare som kanske inte ens finns på riktigt!

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
22 maj 2018 kl 01:04

1. Bör Sjunnesson få böter för att han publicerat satir som vänder sig mot stening och piskning? – Böter? Nej. Lagen borde påbjuda att han piskas! Självfallet bör vi i Sverige också piska människor som är kritiska mot bokstavstroende religiösa sekter! Ironi som kan kränka bör aldrig tillåtas! Hur skulle det se ut? Kaos, oordning, eget tänkande människor, yttrandefrihet, demokrati?- Nej. -Fy för den lede! 2. Att publicera denna typ av kritisk satir är det att likställa med missaktning av en folkgrupp? – Absolut. Man måste kunna missakta de som inte tillhör sekter, kalla dem nedsättande osanna hittepå-ord ihopsatta av sektnamnet och mental sjukdom eller ordet “anti” ihop med någon folkgrupp eller sekt, MEN givetvis aldrig aldrig någonsin tillåta att människor, som vet att de är utvalda av sina gudar att dominera världen, får höra evidensbaserade kränkande ord eller bilder på människor! Sektmedlemmar har givetvis all rätt att känna sig kränkta av satir mot sin sekt, samt försöka dominera enligt sina heliga skrifter. 3. Är det rimligt att ta hänsyn till individer, som tillhör de folkgrupper som inom sina kulturer tillåter stening (alltid till döds) och piskning av dissidenter, eftersom dessa hypotetiskt kan känna sig kränkta av Sjunnessons Facebook-publicering? – Absolut. Normkritiken har öppnat dörrarna i Sverige. Oavsett vem som svälter sig själv i en grotta, eller har schizofreni, och därför får hallucinationer, ska naturligtvis kunna starta en ny religion med helt egna lagar som gäller för sektmedlemmarna. Sektfriheten är viktigare än satirisk yttrandefrihet. 4. Är det rimligt av den skattefinansierade Näthatsgranskaren att polisanmäla Sjunnesson och att dessutom göra det i skydd av anonymitet? – Nej. Sjunnesson borde släpas direkt till en sektbyggnad där sektens budskap ropas ut genom högtalare, inför alla boende runtomkring. Varje skiftarbetare och pensionär ska väckas ur sin slummer, likt vibrationen av en jubelfis, och VETA att sektens gud är störst och att det enbart är sektens gud som finns, inga andra påhittade gudar utom sektens! Sjunnesson bör dömas av en religiöst indoktrinerad sektledare, fästas i stupstock och sedan givetvis piskas offentligt. MEN självfallet är nya hittepå-jobb vad svensk statsskuld behöver. Svenskarna kan inte pungslås nog. Nätgranskarna är bra. De är redan utmärkta sekt-poliser som kan rätta både otrogna och sektmedlemmar som uttrycker sig fel eller kommer med satir eller gör att sektmedlemmar känner sig kränkta. 5. Är det rätt att polisförhöret genomfördes, särskilt med tanke på att ingen representant från en folkgrupp polisanmält Sjunnesson? –… Read more »

leif bengtsson
leif bengtsson
Gäst
21 maj 2018 kl 23:51

Detta är fan helt galet.
Att vi överhuvudtaget skall behöva funderas över frågor som denna.
Tänk Djingis Kahn och Hasse Alfredsson
https://www.youtube.com/watch?v=biTjbvNzXsc
En satir från 50-talet möjligen början av 60-talet.

Olaus Petri domarregler:
“7. Alla lagar skola vara sådana, att de tjäna till det meniga bästa, och därföre då lagen bliver skadlig, så är det icke mera lag, utan olag, och bör avläggas.”

Domarreglerna är intressant läsning från tiden runt 1540 som kanske borde presenteras våra domstolar idag.

http://tffr.org/articles/olauspetrisdr.htm

Klokskap har i mycket ersatts av dårskap.
Börjar förstå dom som vill bränna flaggor den 6:e juni, landet brinner redan på många fronter.

Kanske dags att organisera en insamling till någon form av “brottsofferkassa” för dom som blivit tankebrutna.
I detta fall är det Sjunnesson som är brottsoffret.
Skulle NV kunna vara insamlare?

LeifB

Andersson
Andersson
Gäst
21 maj 2018 kl 20:13

Det som sker i Sverige är en vedertagen metod som tillämpats i de flesta diktaturer. HMF är en “gummi lag” som kan tillämpas lite hur som helst beroende på vad som passar syftet. Syftet är att tysta regimkritiker och att göra det på ett sätt så att ingen kan känna sig säker. Har för mej att det var Tjekans ledare Felix Dzerzjinskij som sa att avrätta de som är skyldiga till kontrarevolutionära aktiviteter är ett effektivt sätt att sätta respekt i folket, men ännu effektivare är att avrätta oskyldiga. Verkar som om vår regim delar Felix idéer när det gäller detta eftersom de instruerat både polismakt samt domstolar att gripa och döma folk för åsikter som de flesta inte anser är kriminella. Eftersom vi inte längre har åsiktsfrihet i Sverige går det inte att utesluta att även tankefriheten kommer att kriminaliseras. Visst låter det löjligt, men jag är inte så säker längre. När regimen tystat folket brukar en misstanke att man tänker fel räcka.

sten bj
sten bj
Gäst
21 maj 2018 kl 19:40

Allt som görs för att vanhedra och få slut på dessa förnedrande och människofientliga seder dom en del muslimer idag ill skall ersätta nuvarande lagar är hedervärt. Tack, Jan Sjunneson!
Polisen bör omedlebart inse att tecknaren söker främja lydnad av nuvarand lagar och påpeka att en del muslimer hetsar till olaglighter, och därfär snarast lägga ned fallet och be om ursäkt till Sjunneson.
Vi vet dessutom att flickor som vägrat tvångsgifte och/eller samlevt med pojkvän efter uppnådd svensk laglig ålder blivit mördade av släktingar i Sverige. Det är väl sådana olagligheter våra poliser ska söka råda bot på. Piskning övergavs i Sverige för länge sedan, och något så grymt som stenkastning till döds har vi nog aldrig haft i Sverige. HEDER igen åt Jan Sjunneson för att våga stå upp mot kappvändande PK-politiker och radikala imamer, förmodligen bakom polisanmälan. Dessa utbildas förnärvarande på löpande band i Medina, finansierat av Suadiprinsar som hoppas på snar världsmuslim. Samtidigt finansieras tydligen moskeer världen över av pengar från samma håll så att de nyss utbildade radikala imamerna inte kan kastas ut från moskeen utan vidare av de muslimer som vill leva i fred och bli integrerade i de nya länderna. Att vår regering tillåter detta och betalar för SEGREGATION instället för integration är skandal och vi alla kommer att få betala mycket dyrt för deras enögdhet.

Jan Norberg
21 maj 2018 kl 19:14

Om det är sadism/masochism är nog inte helt korrekt infallsvinkel, detta handlar helt och hållet om att rättstjänarna (främst åklagare och domare) tillsätts av sittande regeringar.

Dessa rättstjänare förväntas vara lojala med de avsikter som lagstiftarna avser att reglera med instiftade lagar, dvs politikerna har infört dessa lagar för att avskräcka vanligt folk från att kunna kritisera den förda politiken.

Precis som i Polen, DDR eller för all del i Nazityskland så var inte rättsväsendet i något avseende fria och oberoende. Så inte heller i Sverige av i dag.

Lagarna som det nu handlar om är ett medel för att kunna stigmatisera, kontrollera och skrämma medborgarna till underkastelse, helt enligt de totalitära doktriner som hör diktaturer till.

Wilhelm Mobergs begrepp “Demokratur” känns mer aktuellt än någonsin.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
21 maj 2018 kl 18:59

Bra reflektioner. Mina egna tankar som debattör:

Mina vänner från andra kulturer inkl asylmigranter är chockerade över vad svenskarna gör mot sig själva. De enda som tycker att det är normalt att skada och hota människor med “fel” åsikter eller fel “ironi” är de som utför dådet. Det verkat finnas ett visst mått av intellektuell sadism/masochism i det här beteendet.

Det är som i det egentligen inte ens handlar om att skydda folkgrupper. Att sätta dit Sjunnesson är mer som ett slags självskadebeteende och om det är så behöver de som utför det psykisk vård.

Det var hårda ord, men nödvändiga för att väcka tankar.

Julius
Julius
Gäst
21 maj 2018 kl 18:26

Mycket intressant. Charlie Hebdo får göra karikatur av vad som helst och vem som helst men i Sverige detta polisanmäls. Jag undrar varför detta är möjligt.

Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
21 maj 2018 kl 18:22

1 Bör Sjunnesson få böter för att han publicerat satir som vänder sig mot stening och piskning? Jan N: Vad Sjunnesson “bör” eller inte “bör” få för straff sätter frågan om vilka lagar vi tillåtit våra riksdagspolitiker att instifta i fokus, dvs lag skall följas. Det är m a o själva lagstiftningen som skall kritiseras allra först. När vi nu tillåtit våra valda företrädare i Riksdagen att instifta lagar som dessa så är det politikerna som i första hand skall kritiseras. Det finns bara ett sätt att ändra på det, dvs rösta fram ett parti som omedelbart tar bort dessa lagar. I andra hand måste kritiken vända sig emot själva utformningen av denna lagstiftning samt den tolkning som åklagare, polis och domstolar använder då man anser det möjligt att åtala Sjunnesson för detta. I tredje hand måste kritiken vändas mot att statligt finansierade aktörer som Näthatsgranskaren.se blir assisterande åklagare en masse då det är denna och andra grupperingar som tynger rättsväsendet med denna typ av anmälningar. I fjärde hand måste kritiken vändas emot oss själva som accepterar att detta får fortgå på våra skattebetalares bekostnad. 2 Att publicera denna typ av kritisk satir är det att likställa med missaktning av en folkgrupp? Jan N: Jag säger bara Lars Wilks. 3 Är det rimligt att ta hänsyn till individer, som tillhör de folkgrupper som inom sina kulturer tillåter stening (alltid till döds) och piskning av dissidenter, eftersom dessa hypotetiskt kan känna sig kränkta av Sjunnessons Facebook-publicering? Jan N: Detta är en något felaktigt formulerad frågeställning, är det rimligt att en Norrlänning eller Skåning kan känna sig kränkt av en satir baserat på grupptillhörighet? 4 Är det rimligt av den skattefinansierade Näthatsgranskaren att polisanmäla Sjunnesson och att dessutom göra det i skydd av anonymitet? Jan N: Det måste alltid finnas en person bakom en anmälan av det här slaget, så anonymiteten gäller bara tills vidare. 5 Är det rätt att polisförhöret genomfördes, särskilt med tanke på att ingen representant från en folkgrupp polisanmält Sjunnesson? (vad NewsVoice erfar) Jan N: Det är i detta fall en kvinnlig åklagare vid namn Ann Lidén som beslutat om att gå vidare till en förundersökning. Det finns alltid möjligheter för andra att göra anmälan även om man inte själv är målsägare. Att det inte är rätt är en helt annan fråga. 6 Kan polisförhöret i sig betraktas som ett trakasseri riktat mot en person som uttrycker sina… Read more »

Andreas Obenius
Andreas Obenius
Gäst
21 maj 2018 kl 18:11

Censuren växer och att Söndra och Härska används oftare och oftare i Sverige.
Detta är inte ett demokratiskt land med yttrandefrihet och åsiktsfrihet, utan diktaturen tar sakta över.

Mvh FD Politiker.