TV Helse: Kollagenbrist gör att du åldras, får rynkor och högt blodtryck

publicerad 14 maj 2018
- av NewsVoice
Dr Eric Berg är expert på kollagen. Foto: Dr Eric Bergs Youtube-kanal
Dr Eric Berg är expert på kollagen. Foto: Dr Eric Bergs Youtube-kanal
Dr Eric Berg är expert på kollagen. Foto: Dr Eric Bergs Youtube-kanal

Visste du att brist på kroppens “lim”, kollagen gör att din kropp åldras snabbare? Matsmältningen är nyckeln till att hålla kroppen i trim och förhindra att den förslappas med rynkad hud. TV-Helse har pratat med insatta läkare och personer på gatan om vad de vet om kollagen.

Kollagen är ett fibröst protein som utgör hela 35% av kroppens proteinmängd. Proteinet är särskilt förekommande som stödjevävnad för skelett, hud, senor och blodkärlsväggar. Det bildar fiberstrukturer som ger struktur och stadga. Det är mycket motståndskraftigt mot slitande krafter.

Dr Eric Berg säger i videon att förmågan att bryta ner proteiner i maten och omvandla det till kollagen beror på magsäckens förmåga att producera saltsyra. Ett bra sätt att förbättra matsmältningen är att vid varje måltid dricka utspädd äppelcidervinäger.

Läs mer och se två videos på TV Helse