Ny presidentperiod för Nicolás Maduro trots USA:s misstänkta försök att störa valet

3
Maduro vann valet 2018 i Venezuela - Okänd fotograf
Maduro vann valet 2018 i Venezuela – Okänd fotograf

NOTERAT. NewsVoice nämnde tidigare att Bolivias president Evo Morales befarade amerikansk intervention i valet i Venezuela. Nu vann Nicolás Maduro valet den 20 maj och det betraktas därför som en seger mot USA:s misstänkta försök att störa valet.

Den sydamerikanska kanalen TeleSUR tar ställning för Venezuealas president. De väljer att citera Evo Morales.

“Venezuelas suveräna folk har återigen triumferat mot kuppförsök och interventionsförsök från det nordamerikanska imperiet. Det fria folket kommer aldrig att underkasta sig. Gratulationer till broder Nicolas Maduro och det modiga folket i Venezuela”, tweetade Morales.

Västmediet Independent som följer västimperialismens narrativ skriver att Maduro skakat av sig ett “internationellt fördömande” om att Maduro ska ha köpt röster och fifflat med röstningsförfarandet för att vinna valet (med 67,7% av rösterna på sin sida) och därmed sitta ytterligare 6 år vid makten.

Enligt John Perkins, som tidigare arbetat för en amerikansk “ekonomisk förtrupp” för att ta kontrollen över andra länder, menar att om det inte fungerar att muta en ledning att följa USA:s vilja är nästa steg att mörda “fel” ledare och/eller gå in med militärt. Perkins skrev boken “Confessions of an economic hitman” som avslöjar hur USA tar kontrollen över andra länder. Perkins team var mest verksamt i Sydamerika.

Läs mer om och se video med John Perkins

Text: NewsVoice

Hur amerikansk viruskapitalism fungerar enligt John Perkins

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

3 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Jan Norberg
21 maj 2018 kl 19:29

@ Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet 21 Maj, 2018 at 16:42

Vi delar märkligt nog en del uppfattningar även om vi ideologiskt står väldigt långt i från varandra. Du anför att det är högerns företrädare i Venezuela som uppmanat till röstskolk, möjligen är detta sant.

Men vilka är det då som tex här på Newsvoice uppmanar till röstskolk??

Är dessa företrädare för röstskolk också “odemokratiska högerväljare” ??

Personligen tror jag inte det, sålunda finns det nog olika bevekelsegrunder för att röstskolka.

Vad gäller Venezuela så har jag varit där en gång för många år sedan, och jag hann knappt sätta fötterna på marken innan jag utsattes för ett rånförsök, kriminaliteten gick att se och ta på överallt.

Det märkliga är att folk i den underutvecklade delen av Sydamerika tycks gå att köpa för 30 silverpenningar, måste ju rimligen bero på att de är så förstörda av socialismens härjningar att de inte själva förmår ta tag i sina egna liv och åstadkomma en förändring.

Men du är väl fylld av avund på denna idealstat som lyckats rasera allt för sin befolkning trots enorma naturtillgångar, inkl olja.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
21 maj 2018 kl 16:42

Bra. Kort. Koncist. Jag tittade snabbt på fulmedia och de gör en poäng av att valdeltagandet var mycket lågt, men de nämnde INTE orsaken, d.v.s att högerns ledarskap uppmanat alla högerväljare att röstskolka. Varför? – Jo. För de visste att de skulle förlora.

Tänk er vilket parti som helst i Sverige som skulle göra det, bara för de visste att de inte skulle få regeringsmakten! Nästan helt otänkbart med sådan respektlöshet mot demokratin.

Valet var nog precis så demokratiskt ett val kan bli förutom denna odemokratiska hållning och sannolik förberedelse för diktatur genom falskflagg och olaglig krigsförbrytelse … som vanligt.

Den omoraliska delen av högern i Venezuela bryr sig tydligen enbart om demokrati när de kan använda den för att pungslå folket, men inte när de själva tror sig förlora ekonomiskt på den. Skamligt och klandervärt av Venezuelas odemokratiska höger. Och Märkligt.

Tror högerns väljare på allvar att de kommer vara lyckligare i en fascistisk polisstat, med enorm mordfrekvens, där monopolkapitalet 1% suger ut landet och strör en bråkdel av vinsten på politiker-adel, fulmedia-adel och lydiga lakejer i statsförvaltningen?

P.S. Om jag inte svarar på tilltal så beror det på att jag enbart använder GPL-systemet WordPress,, rekommenderat av FSF som kommentarssystem, vilket jag anser att alla borde göra, särskilt Newsvoice, eftersom NyD & Newsvoice sammanfattat så väl vilka företag som bojkottar granskningen av makten.

sten bj
sten bj
Gäst
21 maj 2018 kl 12:30

Det är klart att man i USA måste demonisera Maduro, omvald ledare i landet med mest oljetillgångar i världen, med Saudi Arabien på andra plats. Så nära USA, och vägrar vika sig. Röstkort baserade på fingeravtryck sedan 2012 räcker inte för att Svenskt MSM skall repetera anklagelserna om valfusk via de amerikanska nyhetsbyrårerna som idag sprider sitt gift så att “vi” snart accepterar de amerikanska marinernas hjältemodiga “fritagning” av befolkningen och blodiga mördande av de som har fräckheten att styra sig själva där, rakt under näsan på USA.
Och tack för “how the world really works”.