Ny presidentperiod för Nicolás Maduro trots USA:s misstänkta försök att störa valet

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 21 maj 2018
- NewsVoice redaktion
Maduro vann valet 2018 i Venezuela - Okänd fotograf
Maduro vann valet 2018 i Venezuela - Okänd fotograf
Maduro vann valet 2018 i Venezuela – Okänd fotograf

NOTERAT. NewsVoice nämnde tidigare att Bolivias president Evo Morales befarade amerikansk intervention i valet i Venezuela. Nu vann Nicolás Maduro valet den 20 maj och det betraktas därför som en seger mot USA:s misstänkta försök att störa valet.

Den sydamerikanska kanalen TeleSUR tar ställning för Venezuealas president. De väljer att citera Evo Morales.

“Venezuelas suveräna folk har återigen triumferat mot kuppförsök och interventionsförsök från det nordamerikanska imperiet. Det fria folket kommer aldrig att underkasta sig. Gratulationer till broder Nicolas Maduro och det modiga folket i Venezuela”, tweetade Morales.

Västmediet Independent som följer västimperialismens narrativ skriver att Maduro skakat av sig ett “internationellt fördömande” om att Maduro ska ha köpt röster och fifflat med röstningsförfarandet för att vinna valet (med 67,7% av rösterna på sin sida) och därmed sitta ytterligare 6 år vid makten.

Enligt John Perkins, som tidigare arbetat för en amerikansk “ekonomisk förtrupp” för att ta kontrollen över andra länder, menar att om det inte fungerar att muta en ledning att följa USA:s vilja är nästa steg att mörda “fel” ledare och/eller gå in med militärt. Perkins skrev boken “Confessions of an economic hitman” som avslöjar hur USA tar kontrollen över andra länder. Perkins team var mest verksamt i Sydamerika.

Läs mer om och se video med John Perkins

Text: NewsVoice

Hur amerikansk viruskapitalism fungerar enligt John Perkins

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq