Patrik Oksanen ser ryssar i buskarna igen – NewsVoice förblir oberoende

49
Torbjörn Sassersson - Foto: Anna Böhlmark | Patrik Oksanen - Pressfoto: Hela Hälsingland
Torbjörn Sassersson – Foto: Anna Böhlmark | Patrik Oksanen – Pressfoto: Hela Hälsingland

REPLIK. Patrik Oksanen skriver om säkerhetspolitik och försvar för flera av MittMedias ledarsidor. Oksanen hävdar i en ledarartikel i Hela Hälsingland att en “falsk faktagranskare” försöker förstöra för det statligt finansierade Faktiskt.se. Han uppger även att det finns pro-ryska krafter bakom NewsVoice.

Text: Torbjörn Sassersson | NewsVoice har ännu utan resultat försökt få in en replik till Oksanen i Hela Hälsingland.

För Patrik Oksanen är situationen mycket allvarlig. Han sällar sig till mängden av ytterst allvarliga viktigpettrar inom medieetablissemanget, de där människorna som förlorat förmågan till humor och självdistans, de som tror att de skyddar Sverige från onda krafter. Nu senast har faktakollen Faktiskt.se hotats av konkurrenten Faktiskt.eu och Oksanen ser omedelbart ryssar i buskarna.

Sanningen är att Faktiskt.eu är precis lika legitim som Faktiskt.se och det var exakt poängen med att NewsVoice och Nya Dagbladet startade Faktiskt.eu med en liknande logga som Faktiskt.se. Det finns nämligen inte något som säger att det “statliga” Faktiskt.se skulle innehålla mer sanning än ett PK-olydigt Faktiskt.eu. Kalla det möjligen civil medial olydnad, men ryssarna eller extremhögern är överhuvudtaget inte inblandade.

Tvärtom visar public service och massmedierna dagligen prov på att de utgör kanaler för politiska, ekonomiska, ideologiska och geopolitiska intressen. Det vet alla med den minsta kunskap om hur media idag är funtat. Medierna och deras politiska policyskribenter lägger själva till partitillhörighet som små markeringar inom parenteser. Patrik Oksanen är till exempel en (C) och Centern vill att Sverige ska gå med i NATO och det betyder att C följer Washingtons narrativ att ryssen är det stora hotet mot Sverige.

“Vi vill fortsätta bygga säkerhet tillsammans med andra. Vi måste våga ifrågasätta tidigare sanningar och göra upp med bilden av att Sverige skulle vara neutralt.
Centerpartiet vill: Starta en process för att Sverige ska söka medlemskap i Nato” – Centerpartiet.se om NATO

Så när Patrik Oksanen satte sig ned för att skriva PR-artikeln: “Att förvirra är faktiskt en taktik som drabbar Faktiskt” om Faktiskt.eu och NewsVoice började han arbeta utifrån sin politiska och ideologiska inriktning istället för att göra ett journalistiskt arbete. Han börjar bygga upp ett narrativ (berättande) och efter att han ondgjort sig över att Faktiskt.se fått lite olydig konkurrens spinner han vidare på hur en viss Johan Bäckman ska ha arbetat för Kreml genom “utrikesunderrättelsetjänsten SVR:s PR-gren”.

Fakta: SVR: Ryska federationens yttre underrättelsetjänst

Därefter glider han direkt över till NewsVoice och antyder att jag som grundare och tidningen NewsVoice arbetar i linje med den ryska underrättelsetjänstens organ. Spänningen förtätas. Kanske några läsare av Oksanens “spinn” går på denna thriller om kampen mellan det goda och det onda.

Patrik Oksanen skriver sin egen public relations-text

Patrik Oksanen förklarar nedan med sina egna ord. Ursäkta den långa citatet, men det är nödvändigt för att läsaren ska kunna förstå hur Oksanens synapser blippar.

“Metoden att kopiera för att förvirra är långt ifrån ny. Det är en kopia av vad docent Johan Bäckman gjort i Finland. Johan Bäckman pekades redan för ett decennium ut av den estniska säkerhetspolisen som rysk propagandist. Bäckman har haft uppdrag som Nordenansvarig för RISS, ett institut under presidentadministrationen i Kreml som kan beskrivas som utrikesunderrättelsetjänsten SVR:s PR-gren.”

“Han står också åtalad för förföljelse av den finländska undersökande YLE-journalisten Jessikka Aro. När Finland startade ett europeiskt center för hybridkrigföring var Bäckman snabbt ute och registrerade en förening med snarlikt namn. Förvirringen sker med ett syfte.”

“Men vem ligger bakom det falska Faktiskt? Sajten innehåller inga namn eller länkar till huvudmän. Men namnet är inte särskilt svårt att få fram. Den 8:e mars registrerade Newsvoices ägare sajten.”

“Newsvoice är en salig blandning av rysk propaganda och ”kolloidalt silver”. Kombinationen av nervgiftsattacken i Salisbury och tinnitus är alltså ingen slump. På sajten samsas konspirationsteorier om allt möjligt. Här påstås att Assadregimens kemattacker i Syrien är lögner, att 5G är skadligt och här kampanjas det mot ”tvångsvaccinering”.

Newsvoice är också en plattform som de öppet pro-ryska krafterna gång efter gång publicerar sig på; som till exempel Sveriges Fredsråds ordförande Agneta Norberg som uppträtt offentligt med just Johan Bäckman.”

“Newsvoice publicerade en artikel (8/4) om att falska Faktiskt startat, men den texten innehåller inte ett ord om att det är Newsvoice-ägaren som ligger bakom sajten man rapporterar om. Det är först efter Faktiskt.SE lanseras som Newsvoice (25/4) erkänner att sajten ligger bakom den falska kopian tillsammans med högerextrema Nya Dagbladet, där utgivaren är en tidigare medlem i Nationaldemokraterna.”

Patrik Oksanen försöker genom argumentationstekniken “gulit by association” och diverse misstänkliggöranden klistra fast negativt värdeladdade ord på Faktiskt.eu, undertecknad och NewsVoice och alltid lurar han någon med sin chansning.

Det första läsaren lugnt kan göra är att utesluta Johan Bäckman från någon som helst koppling till Faktiskt.eu, mig eller NewsVoice. Det finns inte heller någon koppling till ryska intressen.

Resten handlar i princip om bedömningar av rapportering om diverse sakfrågor och världshändelser. Vilken version av allt från kolloidalt silver till Skripal är mest sanningsenlig? Det får bli upp till läsarens logiska förmåga och vilja att kontrollera de källor som presenteras. Oksanens texter saknar överlag trovärdiga och/eller oberoende källor till skillnad från texterna i NewsVoice.

Oksanens påhopp på Nya Dagbladet är även det vilseledande, men det får Nya Dagbladet kommentera.

Patrik Oksanen bör bli deckarförfattare – Låt NewsVoice sköta journalistiken

Naturligtvis har aldrig Oksanen kontaktat mig för att ställa frågor eftersom han redan tror sig veta hur allt hänger ihop i sitt eget huvud. Han har därför inte ett enda bevis för någonting som han påstår om de publikationer jag har ansvar för. Hans produkt är blott en roande PR-text eller konspirationsteori. Patrik Oksanen bör därför bli deckarförfattare om mystiska PR-spioner istället för att försöka skriva artiklar om verkligheten.

Läs även: Diskutera Oksanens infokrigföring mot ryssen och det inre svenska hotet

NewsVoice existensberättigande bygger på att tidningen ska vara och förbli en oberoende journalistisk kanal för perspektiv som inte ensidigt färgats av politiska, ideologiska, religiösa eller ekonomiska intressen. Det betyder att det förekommer olika perspektiv i NewsVoice – beroende på vem som skriver – som faktiskt tillåts samexistera bredvid varandra. Konsekvensen av att vara oberoende och samtidigt tillåta debatt är att alla möjliga typer av tankar delar samma tak.

I Oksanens värld finns däremot bara ett perspektiv för varje enskilt ämne, det “korrekta” perspektivet (som i Wikipedia), vilket säkert skänker tröst för den som inte kan acceptera att verkligheten är komplicerad.

Ett genuint nyhetsmedie måste även klara av att granska allt och sedan klara av att publicera fynden trots att dessa fynd kan gå emot den filterbubbla som granskaren en gång kom ifrån. Detta förutsätter dock att något faktiskt granskas istället för att historier hittas på för att passa ett förutbestämt narrativ pumpat med prestige.

Text: Torbjörn Sassersson

Swisha Sassersson valfri summa

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

49 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
leif bengtsson
leif bengtsson
Gäst
7 maj 2018 kl 12:01

@Helena Palena 7 Maj, 2018 at 11:18
fantastiskt.
kan bara tillägga se filmen war080808.com
Dokumentär filmad mestadels med mobilkameror av de som deltog i kriget.

LeifB

Helena Palena
Gäst
7 maj 2018 kl 11:18

Vilken lisa att få in lite sanningar i Oksanens tidningar. Många som njöt med mig när detta kom in!
“Goebbels konstaterade på partidagarna i Nürnberg 1934: ”Om en lögn upprepas tillräckligt många gånger blir den en sanning.” Här är två propagandalögner som vilar på de frysta relationerna med Ryssland. Den ena är att Ryssland angrep Georgien 2008, den andra att Ryssland ockuperat Krim 2014. De upprepades på senaste konferensen Folk och försvar. De används som exempel på rysk aggression i skrämselpropagandan för att föra in oss i krigsalliansen Nato.”

https://www.helahalsingland.se/opinion/insandare/putin-trodde-inte-sina-oron

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
7 maj 2018 kl 06:56

@ Torbjörn Sassersson red. 7 Maj, 2018 at 06:04,

Ska bli intressant att se hur Hela Hälsingland ska ta sig ur det här med någon som helst trovärdighet kvar. MSM-blaskorna blir mer och mer trängda av alternativmedia, och agerar som alla andra trängda med reptilhjärnan. Det är då de genomskådas som tydligast.

Tyvärr kan man inte öva upp att koppla bort reptilhjärnan. Den blir därför omedvetet de drabbades eget verktyg för MSM´s förfall.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
7 maj 2018 kl 00:18

@Torbjörn Sassersson

Intressant. Hoppas du skriver en bra artikel om saken med citat, när det inträffar, men gör inga länkar till skiten som ger onödig trafik! Han lever på konflikt och klick.

Lucy
Lucy
Gäst
4 maj 2018 kl 15:31

I det av “nationalistisk höger” styrda Polen kan den som inte delar det officiella Polens hat för Ryssland tillbringa två år i fängelse, innan åklagaren presenterar en åtalsakt; https://www.fort-russ.com › Eurasia › Poland.
Mateusz Piskorski lär nu, efter två års inspärrande utan dom, bli åtalad för spioneri för Rysslands och Kinas räkning. Han blev dessutom misshandlad under transport mellan olika anstalter; freewestmedia.com/2017/04/27/polish-political-prisoner-violently-beaten/

stenbj
stenbj
Gäst
4 maj 2018 kl 12:44

Oksanen är förmodlingen ytterligare en Stratcommbetald trollare som därför betraktar allt om gasattacker i Syrien som sant så länge man antar att Assad är bov, oavsett hur ologiskt det är.
“Proletären” skrev i välfunna korta ordalag:

“Det är som om de syriska strategerna varje gång den egna sidan vinner mark, eller när fredssamtal med oppositionella närmar sig, medvetet skulle utföra attacker som effektivt saboterar alla uppnådda och kommande framgångar. Precis så är scenariot gällande Douma.”

Alltså, som om den Syriska ledningen inte har fattat att Västsidans propaganda är till för befolkningen här i Väst, för “oss” som de facto bestämmer huruvida en attack är riskfri för regeringsstöd. Krigshandlingar kan leda antingen till snabba regeringsfall, eller förstärkt hemmastöd, beroende på hur “preparerad” befolkningen är. Det är här Oksanen kommer in.
Våra insatser måste alltså ses vara både humanitära och preventiva, som de senaste 110 missilerna till Syrien tydligt målades upp.
Räddning från den Saddamska ondskan som kunde förgjort oss ökade Bushs stöd i USA, trots att nästan all demonisering var fake news, där nya påhitt byggdes på gamla så att det “var klart” att han var helt galen och måste bort! Assad har målats fram på liknande sätt, lögn ovanpå lögn.”Har han gjort det kan han även ha gjort det”.
Därför bygger MSM systematiskt upp lögner i våra medvetanden med god hjälp av bl.a. Vita Hjälmar, som räddar alla hjälplösa likt hjältarna i Hollywood på vita hästar, så att fler av oss får något att blöda för. MSM skriver nuförtiden sällan vad som sker, men precis vad de vill att vi ska tro. Oksanen platsar fint där. Han har nu förmodligen fått nya stora uppgifter i att preparera oss för krig mot Iran. Men när det (förtroendet) börjar svikta kan resten bli exponentiellt, som ju är vanligt i naturen.

Andersson
Andersson
Gäst
3 maj 2018 kl 20:07

Oksanen gör bara sitt jobb. Han är anställd av MSM och hans jobb är att sprida information och propaganda för sin uppdragsgivare. Precis som prästens skyldighet var att predika maktens budskap. Det blir tokigt när man utvärderar Oksanen med utgångspunkt att han är journalist, det är han visserligen till yrkestitel likväl som sina kollegor inom MSM men någon journalist är han inte och det är inte hans kollegor heller. En journalists jobb är att söka sanningen och eftersom Oksanen inte är någon journalist skall vi inte förvänta oss några sanningar från honom. Visst kan man bli irriterad men det blir man även ibland över TV reklamen.

Jan Rosbäck
Jan Rosbäck
Gäst
3 maj 2018 kl 16:15

MSM har fog för sina nervösa dragningar med propagandan. Finansiärerna högst upp i den illusoriska bankirkedjan går på knäna i drömkonfetti i hela västra hemisfären. Huvudaktören i EU Deutsche Bank lär ha en täckningsgrad på 1/5000 och det är ju bara en tidsfråga hur länge allmänheten och banker i provinserna köper det förhållandet. De sk rikedomarna verkar snart ha kanaliserats färdigt på sin väg uppåt. Frågan är hur det spricker, kommer konfettin att spridas jämnt eller i stora trassliga sjok? Passa på och lägg ett enkronasbud på DN eller SVD, Torbjörn.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
3 maj 2018 kl 14:08

@ Lasse Wikman 3 Maj, 2018 at 12:03,

Jag gillar ditt inlägg! Väldigt avslöjande hur det fungerar i Sveriges MSM. Jag känner delvis igen mig själv.

@ Jan Norberg,

Dina kommentarer är som vanligt en glädje att läsa. Träffsäkra!

Jan Norberg
3 maj 2018 kl 13:55

@ Per Larsen 2 Maj, 2018 at 20:36

Det måste ju kännas smickrande att vara så efterfrågad som debattör, eller hur Per Larsen?

Du som förordar allt vad sjuklövern hittar på uppmanar nu andra att höja dosen, du själv skulle nog må bra mycket bättre om du slutade snatta på “morotskakan” varje morgon.

Vi väntar nu med spänning på ditt nästa inlägg, personligen kan jag knappt bärga mig för att få ta del av all din klokskap.

Jan Norberg
3 maj 2018 kl 13:46

@ Lasse Wikman 3 Maj, 2018 at 12:03

Vad som drabbat dig är vad som drabbar så många andra, dvs åsiktsfriheten försöker MSM nu med alla medel att kupera/kväsa.

Vid närmare eftertanke så börjar jag fundera på om inte “kriget” om åsikts och yttrandefriheten till slut blir den avgörande frågan som framledes skapar ett helt nytt politiskt landskap. Inte bara i Sverige utan också på många andra håll i världen.

Vad som händer i USA brukar normalt också snart leta sig till Sverige, och där pågår kriget om fake news för fullt. Vi har ju tur då MSM i USA förklarat Donald Trump krig och han är ju inte den lättaste att tysta.

Kanske skulle Newsvoice skapa en ny rubrik på artiklar som har med detta att göra, vad sägs om “This is your wake up call”.

Precis som när man beställde “väckning” på hotell förr i världen så kan NV agera väckarklocka åt alltfler vilka behöver ett uppvaknande efter den goda sömnen som politiker och MSM i sin oheliga allians försöker behålla alla sina medborgare kvar i.

Michael Zazzio
Gäst
3 maj 2018 kl 13:11

Ja, Per Larsen… Utan dig skulle nog världen gå under. Vilken tur att vi har dig som är en sådan genuin kännare av sanning och fakta!

Lasse Wikman
Lasse Wikman
Gäst
3 maj 2018 kl 12:03

@ Jan Norberg
Hej å tack för att du tar fram det språk jag en gång lärde ( ryska). Tyvärr har tiden inte varit positiv till att behålla mycket av de kunskaper jag en gång hade.
Visst jag har haft användning av ryskan vid flertalet tillfällen. Men nu, när jag inte använt detta vackra och ordrika språk på väldigt länge, så är både osäkerheten närvarande och glömskan stor numer.
Jo jag har varit en ivrig skribent, på insändar- och debattsidorna i Hudiksvalls Tidning (Mittmedia). Men vart efter att jag attackerat regeringen och globalisterna, så har min närvaro bromsats upp av chefstjänstemännen på tidningen. Ett tag så föreslog jag, att jag kunde ha en frågespalt i tidningen, så att läsarna kunde få svar på frågor om Gmo, TTIP, CETA TISA, Chemtrails, HAARP, NATOs utbredning, etc etc etc.
Detta för som jag sade till chefredaktören, ni vet ju inget om detta. Det är ju bevisat genom att du och dina medarbetare inte vet vad jag pratar om, när jag ställer frågor till er.
Det tog hus i helsike och jag stängdes ute från alla debatter och insändare.
Hudiksvalls Tidning har också en grupp på Facebook. Där lade jag in en text med frågor om hur det kommer sig att invandrare har ett speciellt kort när de handlar, så att de får minst 30% rabatt, innan de ska betala.
Detta inlägg togs bort nästan per omgående och gruppen stängdes i 3-4 månader.
Åter igen efter öppnandet lade jag in en skrift om islam och deras härjningar i Sverige. Då skrev chefredaktören till mig personligen, att så får jag inte skriva. Alla mina inlägg kommer att tas bort och så försvann detta också.
Nervösa typer

Ale
Ale
3 maj 2018 kl 05:21

Vilken tillgång för oss att vi har Per Larsen här. Vad vore Newsvoice utan hans klargörande, som ju kan liknas närmast vid intellektuella storsuccéer! Generellt sätt är vi alla skyldiga honom ett stort tack, för att inte tala om i vilken tacksamhetsskuld Newsvoice står till honom!

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
2 maj 2018 kl 23:35

Det bästa man kan göra är nog att ignorera Oksanen, precis som övrig fulmedia. Varför?

1. Vissa av journalisterna, om de blivit grundlurade av de egna medierna, alltså inte är medvetna agenter åt främmande makt, kan befinna sig i ett “stabsläge” där det s.k. ödlekomplexet har aktiverats i hjärnan, området för kamp, flykt, dominans och underkastelse, och behöver då lugn och ro en tid för att kunna meditera och aktivera de högre funktionerna i hjärnan.

2. De blir allt mer ofarliga, ju mer vi människor talar med varann öppet och skeptiskt och avslöjar lögnerna, eftersom ingen intellektuellt utvecklad människa kan ta fulmediernas konfliktskapande på allvar. Vi vet ju varifrån detta konfliktskapande kommer, d.v.s. från de som profiterar på konflikten, som vi alla får betala på olika vis, även genom presstödet. De flesta skrattar numera åt lögnerna som de de presstituerade levererar… men lova att inte skratta år ilskan i kombination med korpulensen och homofil-propeller! Det vore elakt. Gör inte det!

3. De presstituerade/hjärntvättade skribenterna är irrelevanta för den som söker en objektiv bild av verkligheten, idag när det finns bättre alternativa medier med kommentarsfält och/eller ping-möjlighet.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
2 maj 2018 kl 23:14

Eftersom jag inte fått svar på min e-post den 26:e april postar jag samma text här istället då det passar bra in i sammanhanget: Kritik och granskning av Charlotta Friborgs fejkade nyheter på Faktiskt.se Charlotta Friborg påstår självsäkert och ovetenskapligt den 25 april 2018 via Faktiskt.se (https://www.faktiskt.se/granskat/svt/helt-fel/nej-moderaterna-vill-inte-sanka-lonerna/) att “Nej, Moderaterna vill inte sänka lönerna”, detta som ett svar på ett Tweet från LO Sverige 16 Apr 2018 (https://twitter.com/LOSverige/status/985858263819440130) med följande innehåll: “De borgerliga talarna i riksdagen inklusive Sverigedemokraterna är mycket tydliga. Anställningstryggheten ska väck och lönerna ska sänkas – genom lagstiftning. Usel politik med udden riktad mot alla löntagare i Sverige.. Charlotta Friborg påstår att Moderaternas förslag “handlar om att ge en lägre ingångslön för nyanställda nyanlända och unga under 23 år, som saknar gymnasieutbildning. Grupper som i dag har svårt att komma in på arbetsmarknaden.” Charlotta Friborgs rubrik är i princip avslöjad av sig själv genom det egna påståendet: “Forskningen visar att det sannolikt skulle kunna innebära en viss risk att lönerna sänks för närliggande lågavlönade jobb”… Det sista påståendet verkar sannolikt och pekar förmodligen i rätt riktning och det är lätt att förstå, även om hon inte presenterat evidens för det påståendet heller. Som vi alla vet så går Moderaternas politik generellt ut på att gynna villkoren för företagare och som vi alla vet går företagande ut på att göra vinst. Vi vet också att ingångslöner som är låga tenderar att förbli låga. (https://www.publikt.se/artikel/ratt-ingang-avgor-din-framtida-lon-sa-far-du-upp-din-ingangslon-14255) Förslaget som Moderaterna lagt ger företagare tillfälle att anställa till lägre ingångslöner. Detta i sin tur kommer med all sannolikhet uppmuntra till uppsägningar av människor som redan är anställda idag, eftersom företagare då ser en chans att kunna göra en vinst enkelt. Samtidigt försvårar det för övriga löntagare att få ett arbete till rimlig lön, d.v.s. en diskriminering mot redan anställda. Företag som utnyttjar förslaget tjänar på lägre löner i sitt företag. Samhället kommer få betala genom att löntagare med kompetens, dels kanske kommer söka sig utomlands, dels kanske kommer utmana andra arbetare högre upp i lönestrukturerna med lägre löner, samt att samhället kan få betala ersättning till de som blivit arbetslösa eller sjuka i den otrygga situationen., men även att människor med lägre löner betalar in lägre skatter. Samhället kommer också sannolikt få betala genom att större ojämlikhet i samhället skapar högre kriminalitet och högre mordfrekvens och större otrygghet, enligt Vetenskaplig forskning. (https://en.wikipedia.org/wiki/Economic_inequality#Crime) Samtidigt har LO Sverige, som fortfarande är lojala med Socialdemokraterna… Read more »

leif bengtsson
leif bengtsson
Gäst
2 maj 2018 kl 23:02

Den var fin.
Månne det vara Alice Bah som gömmer sig under hans täcke?

LeifB

Stig Rydmark
Stig Rydmark
Gäst
2 maj 2018 kl 22:15

@ Per Larsen
“allt stämmer med verkligheten” För oss som tagit till oss information utanför MSM småler ibland och blir
kanske då och då irriterade på den typ av okunniga inlägg vi ser ovan. Att överhuvudtaget ge sig in i ett debattforum baserat på PK-information ter sig löjeväckande. Informerade och kunniga vet att giftattacken i Salisbury var en “fake”-historia. Kemattacken i Syrien var ju ingen kemattack beordrad av Assad. Vi har bevis på vaccineringar som gått snett och kontrollen är inte rigorös.
Det tycks luta åt olämplig medicinering och dosering hos PL. Då kan det gå lika illa som vid vaccinering.

JohnnyD
Johnny
2 maj 2018 kl 22:08

Patrik Oksanen är en typisk propagandist som arbetar med att vilseleda det svenska folket med falska uppgifter. Han skriver det etablissemanget vill se i media. Det är bra för hans karriär att sprida fake news. En lögnare som sålt sin heder för pengar.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
2 maj 2018 kl 21:28

@ Jan Norberg,

Skitbra skrivet!

Perra J
Gäst
2 maj 2018 kl 21:08

@Per Nordgren Larsen

Finns det källor? Kan du inte också se Fjällings youtube (länk här ovan) med Oksanen där han förgäves söker få källor ur honom(fast källor är vår demokratiska rättighet att veta?). Nej jag tror inte heller att du lyckas. Vi förväntas inte efterfråga “källor”.

Jan Norberg
2 maj 2018 kl 21:06

@ Per Larsen 2 Maj, 2018 at 20:36

Det var en kille som körde på motorvägen ……..

Per Larsen
Per Larsen
Gäst
2 maj 2018 kl 20:36

Vad är det, i den text som Oksanen har skrivit och redaktören i denna artikel visar som exempel, som är fel? Allt stämmer med verkligheten, det finns tydliga källor på allt och alla här känner till den sanningen.
Vad är problemet? Ni är ju alla här manipulativa, lögnaktiga och totalt motvalls med verkligheten, jag tror inte något parti eller annan konstellation ställer upp på ert dravel, vad sysslar ni med? Har ni slut på medicinen? Inte? Höj dosen!

Jan Norberg
2 maj 2018 kl 20:29

@ Lasse Wikman 2 Maj, 2018 at 14:24

Bäste Lars-Anders W om jag inte minns helt fel så besitter du kunskaper i det ryska språket och kanske du skulle kunna lära Oksanen lite om hur det fungerar i Ryssland, du bor ju inte alltför långt i från Hela Hälsinglands redaktion där denna korpulente driftkucku residerar på dagarna (när han inte är hos UD och tar del av säkerhetsklassat material).

Jan Norberg
2 maj 2018 kl 20:16

Vet inte om man skratta eller gråta, men när man ser Oksanens personal appearance så ser han ut som en dålig kopia av Johan Hakelius.

Lyssnar man på Granskning Sveriges “Erik Johansson” (Fabian Fjälling) när han pressar Oksanen på källor så framstår Bosse Ringholms presskonferens (när han 1999 sparkade Inga-Britt Ahlenius) vid en jämförelse som ett intellektuellt konststycke av den högre skolan.

Oksanen har för mig på ett outgrundligt sätt upptagits i regeringen och sägs stå såväl UD som Stefan Löfvén mycket nära, ett faktum som Hannif Bali fick betala ett högt pris för att avslöja. Att Oksanen dessutom får del av säkerhetsklassat underrättelsematerial förefaller också sannolikt, åtminstone dementerar han inte detta vid närgången förfrågan från “Erik Johansson” dvs Fabian Fjälling från Granskning Sverige.

Så vem är då egentligen denne fetlagde gycklare??

Han är, enligt vanligtvis välinformerade källor, betalande partimedlem hos Centern, det är riktigt problematiskt att Centern attraherar säkerhetsrisker som Oksanen. Som om det inte räcker med fanatiska islamister vars försök att implementera sharialagar sätter Oksanens extremism i ett synnerligen obehagligt perspektiv.

Oksanens politiska ambitioner kan, om Annie Lööv kryper i säng med Sossarna efter valet, i förlängningen leda till att denna självgode marionett får en framträdande roll i ett regeringsunderlag betr utrikespolitiska säkerhetsfrågor. Riktigt illa om oturen skulle vara framme då Oksanen utgör en veritabel säkerhetsrisk med sin starka NATO vurm och sina korrupta kontakter med UD och den innersta kretsen kring Stefan Löfvén.

Hans finska påbrå indikerar att han av födsel och ohejdad vana är en innerlig rysshatare, dock är han till skillnad från den betydligt mer försiktiga och pragmatiska finska doktrinen mycket mer militant i sin hållning till Ryssland.

Det är krigshetsare som Oksanen vilka utgör ett veritabelt hot mot Sveriges och EU:s säkerhet när han oblygt saluför sin starka NATO-vurm.

Centern framstår mer och mer som ett parti befolkat av extremister där stöveltrampet uppenbarligen appellerar till olika människor med mord i sinnet. Personligen ser jag hur lätt Oksanen snabbt skulle byta västen och flugan mot en ordentlig uniform om tillfälle gavs denna krigshetsare.

Att Oksanen läser detta är klart sannolikt och denna drapa borde därför uppröra honom så pass att han känner sig manad att inkomma med genmäle, men det är väl att hoppas på alltför mycket.

SasjaL
Gäst
2 maj 2018 kl 19:52

Oksanen verkar ha gått på läkemedelsindustrins [LI] myter om kollodialt silver [KS]. LI vill ha ett totalförbud av KS, då det konkurrerar med ett antal av deras mer eller mindre verklingslösa lönsamma produkter. Man har lyckats så långt att KS inte får marknadsföras som kosttillskott, vilket det bör. KS är numera omklassat som desinfektionsmedel och hanteras av Kemikalieinspektionen, isf Livsmedelverket.

Lennart
Lennart
Gäst
2 maj 2018 kl 19:48

Härligt Torbjörn! Att sådana personer som den här Oksanen skriver om Newsvoice med förvriden sanning och ren lögn visar bara på att Newsvoice gör någonting rätt! 🙂

Perra J
Gäst
2 maj 2018 kl 19:42

I fallet Oksanen gör Fabian Fjälling en av sina bästa “fjällningar”. Passa på att se (och ladda ner och spara) innan Oksanen och andra fula fiskar ser till att även detta tas bort!
https://www.youtube.com/watch?v=B_7r3NKqqg0

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
2 maj 2018 kl 17:46

@ mats o. 2 Maj, 2018 at 17:23,

Tack för den, mycket intressant uppgift. Vilken liga Thomas Mattsson spelar i vet man ju redan. Cirkeln sluts successivt!

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
2 maj 2018 kl 17:39

@ Stig Rydmark 2 Maj, 2018 at 15:58,

Jag tänkte lite samma sak. Det känns inte orimligt att anta att Oksanen är utsänd agent/desinformatör….

Julius
Julius
Gäst
2 maj 2018 kl 17:32

Vilken jävla bullshit det här Faktiskt.se är. De vågar inte ha några kommentarsfält istället de hemvisar till kontakt med utgivaren som om du sickar ett email förmodligen kommer de inte ens besvaras det om det är inte politiskt korrekt. Oksanen och Company är riktiga landsförrädare som vill missleda den svenska folket. Han tror att alla är dumma bara han och hans uppdragsgivare från USA kloka och ska styra den dumma folket. Oksanen du är en skam för journalistik och alla andra som sysslar med denna typen av vilseledande journalistik. Hur du orkar titta i spegel och se dig själv som journalist, det är en gåta för mig i alla fall. Hoppas att du kommer få din belöning i framtiden för denna avskyvärda jobb som du gör.:- (((

mats o.
mats o.
Gäst
2 maj 2018 kl 17:23

Svenska staten hade nyss ett möte med google för att öka censuren mot oliktänkande.
Med på mötet var bl.a Oksanen.
https://m.facebook.com/almqvist/posts/1005457102956626

Janne
Janne
Gäst
2 maj 2018 kl 16:50

Det var ju han som blev påkommen att skriva propaganda för Löfven regeringen mot Ryssland.

Mer om detta i tråden på flashback.
https://www.flashback.org/t2926251

Vilka aktörer betalar hans propaganda och psykologiska krigsföring? Stratcom? Han verkar ju helt tokig.

Andreas Obenius
Andreas Obenius
Gäst
2 maj 2018 kl 16:26

Märkligt att MSM reagerar med ilska och aggression emot enstaka journalister som har fullt sjå med att hinna med i livet. Nyhetsflödet går rätt fort numera.

Som tur är för oss systemkritiker är att varje påhopp MSM gör på alternativa media så tappar dem läsare och vi sidan vinner över ytterligare några som vaknar och är kritiska…

Stig Rydmark
Stig Rydmark
Gäst
2 maj 2018 kl 15:58

Oksanen är en mycket obehaglig figur. Kanske är han CIA:s bäst betalde i Sverige?

Benny
Benny
Gäst
2 maj 2018 kl 15:52

Oksanen, ja vad finns att tillägga? Tror han ens själv på smörjan han vräker ur sig? Tveksamt…Grejen är nog den att han får betalt för att vara propagandist för en förlorad sak som MSM de facto är! Ingen jag känner tar MSM på något större allvar och så fort en stor s.k “nyhet” basuneras ut så kollar man sanningshalten på bloggar och utländska medier. Oftast visar sig MSM vara fejk news vilket ju inte precis ökar förtroendet.

leif bengtsson
leif bengtsson
Gäst
2 maj 2018 kl 14:53

Riktigt bra Torbjörn!!!
Härligt, så skall dom tas!

Faktiskt. Att komma tvåa och sedan gapa om att vinnaren faktiskt (.eu) fuskat visar på att hela MSM är dåliga förlorare. Det är ju bara att dom visar att dom är bättre inte bara på att fabulera ihop egna stories.

Oftast vinner MSM genom att redovisa nyheter som inte ens hänt och med aktörer som kanske inte ens finns. Fria medier måste sen städa upp.

Som denna igår
“Polisen i Göteborg pudlar efter ”nazistattacken”: De var inte nazister”
Vad jag vet är det bara fria medier (och polisen) som rapporterat om fadäsen.

Vad gäller Oksanens artikel så kan det väl inte vara så att han själv kommit på idén.
Någon måste ha tipsat honom att det är en bra tanke. Kanske någon vill åt hans jobb?
Har snurrat o vänt på min foliehatt o kan inte komma på någon annan anledning.
LeifB

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
2 maj 2018 kl 14:47

Jag orkar inte lägga ner någon större energi eller tid på att kommentera vad en en så totalt ointressant person som Patrik Oksanen har uttryckt eller skrivit.

Men troligtvis är han en av de sista som överger det sjunkande MSM-skeppet. Ingen kommer att kasta någon livboj åt honom när han till slut hamnar i det svarta kalla havet, utom möjligen andra MSM-journalister, som också befinner sig där, som kanske erbjuder sig att dela någon livboj. Varning dock: en livboj som två delar kan leda till att bägge drunknar.

Patrik Oksanen tillhör den grupp av journalister/skribenter som aldrig kommer att kunna skriva boken “Vad var det jag sa”. Eftervärldens dom blir troligtvis hård men rättvis, om han överhuvudtaget kommer att omnämnas i något som helst sammanhang.

Per Larsen
Per Larsen
Gäst
2 maj 2018 kl 14:34

Redaktören kanske måste börja titta på sin egen filterbubbla; NewsVoice? Det är inte längre Glasnost och slutet på Kalla Kriget, världshistorien har snurrat vidare i allt högre hastighet och tjugo nya kapitel har lagts till sedan du började fundera på all världens mysterier vilket kräver att du måste uppdatera dig!
Denna man har skrivit boken du behöver för att uppdatera dig: Yuval Noah Harari, född 1976 i Israel, är en israelisk professor i historia och författare till boken Sapiens: en kort historik över mänskligheten.
HAHA jag bara skojar, jag vet att du inte läser böcker!

stenbj
stenbj
Gäst
2 maj 2018 kl 14:34

Intrycket jag får stämmer med att Oksanen borde hoppa på att bli deckarförfattare! Han ser ju konspiration i allt han inte tror på, alltså kan det bli trådrika böcker! Han verkar var en av få idag som tar MSM helt på allvar. För att vidmakthålla teorierna spekulerar han vilt istället för att fråga dom som kanske vet innan han skriver. Undermedvetet förstår han nog att livet kompliceras så snart man använder mer än ett öga, alltså säkrast att fortsätta den enögda leken. Om Oksanen är nyttig idiot eller ett vanligt Stratcommtroll är naturligtvis oklart. Men vem vill veta?

Lasse Wikman
Lasse Wikman
Gäst
2 maj 2018 kl 14:24

Oksanen är som vanligt motbjudande i sin argumentation. Han ser rött, då personer ifrågasätter hans “sanningar”.
En av de mest osympatiska personer jag mött, lyssnat på och talat till

Mvh Skogåsbon
Mvh Skogåsbon
Gäst
2 maj 2018 kl 14:15

Inga Ryssfobier här inte.
Mainstream medierna och regeringen försöker tuta i befolkningen detta, MSM för att det säljer tidningar, och regeringen för att ta befolkningens fokus ifrån vad som håller på att hända i vårt samhälle.