SAAB:s VD Håkan Buskhe: “Jag anser att vi är ockuperade” av främmande makt

20
Håkan Buskhe och Bengt Janér från SAAB i Brasilien, 2010. Foto: Antonio Cruz. Licens: CC BY 3.0 BR, Wikimedia Commons
Håkan Buskhe och Bengt Janér från SAAB i Brasilien, 2010. Foto: Antonio Cruz. Licens: CC BY 3.0 BR, Wikimedia Commons

Den svenska vapenjätten SAAB:s VD Håkan Buskhe hävdar i ett uttalande att Sverige är utsatt för desinformationsattacker från en främmande makt och därmed kan ses som ockuperade.

Enligt Håkan Buskhe kan desinformationskampanjer och fake news påverka riksdagsvalet i höst. Andra saker som Saab-vd:n pekar på är organiserade organiserade cyberangrepp från statligt understödda hackare.

Men enligt Buskhe kan utländska infiltrations- och desinformationsförsök likställas med en ockupation av Sverige.

Jag anser att vi befinner oss mitt i en kris. Jag anser att vi är ockuperade. Jag anser att det är naivt att inte förstå att utländska organisationer försöker influera vår livsstil i denna stund”, säger Buskhe till Ny Teknik.

När man finner att organisationer som troligtvis utför handlingar på uppdrag av främmande makt stör våra demokratiska principer. När funktioner och företag kontinuerligt blir attackerade. Då måste man kalla det vid sitt rätta namn.”

I media har Ryssland pekats ut som misstänkta och skyldiga till både cyberangrepp och desinformationsattacker mot Sverige, men Håkan Buskhe nämner inte vilken eller vilka utländska stater som han menar försöker infiltrera och ockupera Sverige.

Text: Nya Dagbladet

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

20 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
7 juni 2018 kl 04:24

[Off topic. Tack för dina WordPress-tips. Jag har kopierat din text och ska kolla in vad du skrivit.]

Jan Rosbäck
Jan Rosbäck
Gäst
6 juni 2018 kl 15:09

@Martin
Videon med von Birchan https://www.youtube.com/watch?v=GswZGFLp0Q4 visar rätt tydligt hur stort problemet är. Sverige befinner sej nu geopolitiskt i stort sett samma situation som Jugoslavien i slutet av 1970-talet. Skillnaden är att vi har internet där det sker en aldrig tidigare skådad kommunikation. Ole Dammegård har de också flesta spåren bra exponerade. Frågan är när trådarna kan dras till helheten och man i alla fall delvis kan avslöja bedrägerierna. Trots allt ska man nog vara optimist i dagens läge, det är fler som vaknar varje dag, och det syns inte bara här på Nv. Till och med SVT har i skymundan börjat lägga ut spår om den gangster&banditbusiness som von Birchan beskriver. Själv har jag bevis på hur det hela hänger ihop. https://esamawuta.wordpress.com/2018/06/05/playamalet-styrd-juridik/

Torbjörn Sassersson red.
Admin
6 juni 2018 kl 13:13

[Off topic. Kommentar om WordPress]

Hasse
Hasse
Gäst
6 juni 2018 kl 12:49

@ Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet

Alltid trevligt att tala med personer som delar ens teorier. Jag har inget annat att tillägga.

Jo jag känner till att NW inte ger oss meddelanden vid svar. Men det är helt okej för min del. Vi får komma ihåg att det hade inte AB heller under de första åren av sin livstid, det kanske kommer med tiden? Det som jag apploderar NW för är att man kan kommentera ganska fritt så länge man inte beter sig störande. Försök detta på fulmedias sidor.
Men om man har svarssystem kommer trollen att kunna ta vår tid i anspråk med sina galna kommentarer som vi inte önskar att läsa ens. Därför tycker jag att detta upplägg är ganska okej. 🙂

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
3 juni 2018 kl 16:41

@Hasse

Jag kan inte kolla filmen just nu, men Dammegård verkar ha dragit ungefär samma slutsats som mig och många med mig läser jag här: https://wikispooks.com/wiki/Document:Coup_d%27etat_in_slow_motion

Dammegård verkar helt klart vara en mycket undersökande, intervjuande och föreläsande individ: https://www.lightonconspiracies.com/about-ole/biography/

Jag tror du kommer finna de här två länkarna intressanta också:
https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2015/06/17/hur-forandrades-politiken-i-socialdemokraterna-efter-palmemordet/
https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2015/08/07/censurerade-fakta-en-tysk-film-om-palmemordet/

P.S. Om jag inte svarar på tilltal beror det INTE på högfärd, men på att Newsvoice INTE använder WordPress som bloggsystem … än och att jag därför inte får någon påminnelse när någon svarar på mina kommentarer här. (Jag har ännu inte fått någon hållbar förklaring på detta.)

Hasse
Hasse
Gäst
2 juni 2018 kl 20:28

@ Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet
Jo jag har sett och hört dessa teorier också de är onekligen intressanta. Hade dock inte uppdagat det uttalandet som “Anti” har gjort angående “uppbackning”.
Vad tror och tänker du om Ole Dammegårds videor om Palme? Om du inte har sett dem kan jag rekommendera det Avsan finns med i berättelserna där med.
https://www.youtube.com/watch?v=eDQ1b9xT-_g

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
1 juni 2018 kl 19:07

@Hasse

Jag har sett en hel del teorier om vilka som låg bakom Palmemordet, men följande kommentar tar ändå priset: https://svenanerpalmemordet.blogspot.com/2013/03/na-na-vi-har-san-uppbackning-sa-ni.html Jag anser att spåret leder till de politiker och den underrättelsetjänst som de sannolikt arbetar för med all övertydlighet, ett mycket rimligt spår, i spåren av vad den “underrättelsetjänsten” gjort tidigare och har organiserat i Europa efter andra världskriget, inkl. de framflyttade positionerna mot Ryssland.

Den här intervjun pekar på organisatörerna med hela handen:
https://www.youtube.com/watch?v=GswZGFLp0Q4

Ovanstående är helt evident. Det andra du kommer med är säkert enbart planterade elaka rykten från mördarna själva, tror jag, d.v.s. sådant man inte bör repetera åt dessa mördare helt utan evidens.

P.S. Om jag inte svarar på tilltal så beror det på att jag enbart använder GPL-systemet WordPress, som rekommenderaa av FSF, som kommentarssystem, vilket jag anser att alla borde göra, särskilt Newsvoice, eftersom NyD & Newsvoice sammanfattat så väl vilka företag som bojkottar granskningen av makten.

Benny
Benny
Gäst
1 juni 2018 kl 18:30

Vi är ockuperade av “Infestor” då de har cancerogenat sig in lite överallt i den svenska samhällskroppen.

skane
skane
Gäst
1 juni 2018 kl 17:30

inga svenska motorer…

såg också den ägare index…nr 6 säger inte så mycket…kommer inte ihåg var jag läste % som såldes ut av svenska försvaret i o med globaliseringen/privatiseringen….men den är väldigt hög…runt 40%

jep palmemordet va då det började som martin skrev (du skriver bäst här martin 🙂 )

Ale
Ale
1 juni 2018 kl 13:19

SAAB ägs väl ändå av Wallenbergs maktbolag Investor? Nån ordning måste det väl vara även på dravlet här?

Ägare år 2017-03-31
1.) Investor AB 39,5%
2.) Wallenbergstiftelserna 7,5%
3.) Swedbank Robur fonder 4,1%
4.) Saab AB 2,1%
5.) AFA Försäkring 2,1%
6.) Övriga samlade aktieägare 44,7%

ulf ClaréusD
1 juni 2018 kl 11:12

Ja minsann, allt jag skriver försvinner!!

Ulf ClaréusD
1 juni 2018 kl 11:08

Rättelse till “skane”: “….det har alltid varit brittiska motorer på saabs flygplan o usa missiler….”, påstår du. Jovisst, J29, A32, J35 hade brittiska motorer, men från 60-talet och framåt har det varit franska (Sk60) som så småningom ersattes av två olika typer av amerikanska motorer, liksom i AJ/JA37, 340, JAS39, 2000, samt slutligen i JAS39E, en ny version av en amerikansk motor.

# Vet. partiet/M.G.: Palme togs bort efter “Novemberrevolutionen 1985″, sista fredan’ i februari 1986. En sådan kronologi synes mer ändamålsenlig om man önskar förstå historia.

” …. SAAB:s VD Håkan Buskhe hävdar ….. att Sverige är utsatt för desinformationsattacker från en främmande makt och därmed kan ses som ockuperade.” Ja, det har Buskhe fullständigt rätt i.
Snart 17 år efter 9/11 vet ju alla, som inte går och bär huvudet under armen, att amerikanska MSM, samt i princip alla myndighetspersoner i USA, kolporterade Fake News genom att påstå att Osama bin Laden och hanses 19 muslimska fpl-kapare var de skyldiga till terrorattackerna, när det var en falskflaggad, egen-iscensatt psykoperation, som skulle få igång de planerade krig, som vi sedan fick och fortfarande har hängande över oss. Det bevisas invändningsfritt av WTC7-debaklet.
I onsdags sa’ SR/P1 att en rysk politiker blivit mördad i Kiev av, som man påstod av ryssar. Sedan följde en lång harang av rysk-fientliga uttalanden, snabbt ihop skrivna av någon neocon på SR, uppenbarligen. En hat-propaganda mot allt ryskt, som vi nu har tvingats vänja oss vid. Men på kvällen visade sig allt vara bluff. Så härstädes ligger inte MBS å’ latar sig och en ny chef har de också fått, en som brukade sjunga
“Kn—a i Bangkok”, på den gamla goda tiden.

Hasse
Hasse
Gäst
1 juni 2018 kl 09:05

Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet
Du har via Ryssland kopierat mitt tankemönster.
Nej, men jag blev uppmuntrad av det du skrev. 99% rätt enligt mig.
Kanske det inte började med Palme trots allt. Tror det började före det med elliminering av kritiska reportrar, baseballpoliser och sådana “mindre” saker. Men operation Palme var det ultimata testet som bevisade att de kunde verka fritt och sedan dess har plundringen av landet varit ett faktum. Nu är jag faktiskt inte helt säker på att Palme dog på Sveavägen. Kanske hade han HIV och “behövde försvinna”. Det är bl.a. Mårten Palmes’s förklaring om en flygresa ifrån en ort som saknade flygplats som får det hela att verka vara suspekt.

Men den psykologiska krigsföringen är jag helt överens om. Den kommer via media då den kontrolleras av främmande makt. Den går ut på att få den vanliga Svensken att verka vara dum i huvudet och få Svenskarna att acceptera galenskap. Allt ifrån att homosexualitet skulle vara normalt till att ta onödiga banklån, samt varför man ska sätta in personer med utländska namn på betydande samhällspossitioner.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
31 maj 2018 kl 22:47

Jag anser också att vi är ockuperade och har länge sagt det, men det var en tyst kupp. Jag anser att det inleddes med mordet på Olof Palme, kanske något tidigare ändå genom infiltrationen av marknadsliberaler i alla vänsterns politiska partier, redan innan början av globaliseringen och detta stegrades sedan efter Palmemordet 1984 genom Novemberrevolutionen 1985 och det påföljande EU-medlemskapet.

MEN vi är inte de enda som invaderats och i min mening är utsatta för psykologisk krigföring, enligt soldathandbokens definition om lögnaktiga medier som vilseleder och förvillar.

Förutom de länder som utsatts direkt av invasioner i världen så är USA:s eget folk nog bland de värst drabbade av den här invasionen, med en enorm statsskuld, förutom grekerna och andra bananrepubliker som utsatts för “economic hitmen”.

Invasionen består av en allt extremare marknadsliberalism som stärker oligarker. Ryssland står sannolikt på tur, enligt libertarianen och Ronald Reagans f.d. ekonomiske rådgivare Paul Craig Roberts:

Paul Craig Roberts – USA:s femtekolonnare kommer att förstöra Ryssland – Den lömska rollen av nyliberal ekonomi

skane
skane
Gäst
31 maj 2018 kl 22:14

klart han menar ryssland…kolla bara in hans efternamn

hur mycket av saab ägs av utländska företag tro…..kan de nya jas kommunicera nu med svenska luftförsvaret… för innan kunde de bara prata med nato luftförsvar….det har alltid varit brittiska motorer på saabs flygplan o usa missiler….glyttigt att kalla jas för svenskt plan…alla viktiga komponenter e utländska…

att sen lägga ner egen missil produktion/forskning o köpa in värdelösa patriot missiler som är passe o har värdelös krigs statistik

polska soldater övar landstigning/ockupering i göteborgs skärgård…ingen svensk respons alls
nato övning visar kartor där gotland e erövrat av nato
staten följer inte längre egen lagstiftning….klarar inte av att utvisas främlingar samt skydd ursprungs befolkning…alla tecken på misslyckad stat

söndra o härska projekt Sverige AB kommer o fortsätta tills nato kommer o räddar oss…även med sd…

det ända som kan rädda sverige e krig mellan usa o ryssland eller kina eller iran…

eller fiat pengarna kraschar

eller emp strålning från solen som slår ut all elektronik

Kalle Hellberg
Gäst
31 maj 2018 kl 21:36

För den invigde i maktspelet är inte denne VD:s uttalande något att förvåna sig över, han vill sälja sina produkter, även om det ska ske med lögner och skrämselpropaganda. Att få politiker att oroas är ett bra sätt att få fler order på krigsmaterial, så denne VD gör bara sitt jobb! Men är han värd att tas på allvar? Knappast! Några bevis för sin ståndpunkt kan han inte visa, för det finns inga! Bara tomma ord! Alltid lurar det några!

stenbj
stenbj
Gäst
31 maj 2018 kl 20:33

Roligt att fler, även i högre befattningar inser att den “Strategiska Kommunikationen” vi är exponerade för kan komma ifrån anda håll än det i Sverige ofta helt nedsablade Ryssland.

Sigge
Sigge
Gäst
31 maj 2018 kl 20:06

Han har helt rätt, då ägarfamiljen till SAAB definitivt har ockuperat Sverige. Genom denna ockupation dränerar de vår statskassa genom att pracka på oss en massa högteknologisk skit.

Perra J
Gäst
31 maj 2018 kl 19:51

Det är naturligtvis som han säger. Vi ÄR ockuperade. Vågar han nämna Stratcom? NATO? Vår Washingtonstyrda mainstream press?

Michael NilssonD
Michael Nilsson
31 maj 2018 kl 19:41

Håkan Buskhe har alldeles rätt att Sverige (och alla världens länder) är ockuperat av denna “stat”. Se dessa två videor; https://youtu.be/2bJHvcfWVxA https://youtu.be/myYZfLhtOZc