Stefan Löfven utskrattad i SVT Agenda – Tappade greppet om våldtäktsproblematiken

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 7 maj 2018
- NewsVoice redaktion
Stefan Löfven den 6:e maj 2018 #Valet2018 - Foto: SVT Agenda

NOTERAT. Lite tillspetsat försöker statsminister Stefan Löfven “förklara” att så få migranter utvisas – endast 1 av 5 – efter att de våldtagit kvinnor med att dessa (kvinnorna alltså) måste få bättre anställningsvillkor i Sverige.

Jimmie Åkesson undrar varför Sverige ska behålla så många våldtäktsmän (4 av 5) och Löfven motfrågar då varför Åkesson vill försämra arbetstagarnas ställning på arbetsmarknaden. När Stefan Löfven inser att han förlorat greppet i situationen försöker han byta ämne till metoo-frågan, om att kvinnor blivit utsatta för “både det ena och det andra” av sina kollegor på arbetsplatserna.

Åkessons poäng är att bara för att en person som utför en våldtäkt kommer från ett annat land anses det vara en förmildrande omständighet.

Källa: Partiledardebatt i SVT Agenda 6 maj 2018 | #Valet2018

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Jag förstår att det kan vara problem för stadsministern att svara korrekt på frågor i Sverige idag. Jag känner mig inte säker på att stadsministern ens kan ha en egen åsikt. Sverige har just nyligen skrivit nya kontrakt om militärt samarbete med bland annat Förensta Staterna. och då får man inte tycka vad man vill. USA är inte bara ett NATO-land, de är initiativtagare till denna förrädiska pakt som felaktigt påstås skall försvara Europa och Sverige fast det egentligen ytterst bara handlar om USAs intressen. Det måste vara psykiskt tröttande att veta att man nyligen har börjat samarbeta med en av världshistoriens mest opålitliga partners var beträffar att hålla avtal. Landet är väl världsledande i att bryta avtal, även de som man har varit med om att snickra ihop själv. Man kan ju bara räkna upp utvidgningen av NATO som i sig är ett enda stort löftesbrott, för att inte tala om sveket i Irak, Afgahanistan, Libyen och nu Syrien, Iran, Nordkorea och Ukraina med flera. Hur skall vår statsminister kunna komma ihåg vad han har sagt och lovat under denna ohyggliga press. Jag tror inte ens att Sverige är ett självständig land idag med tanke på de löften man har fått angående vårt land. Att dessutom veta att USA kräver juridisk diplomati för sina skurkar som skall tjäna avtalet när det blir dags i vårt land med rätt att kunna begår brott mot den svenska befolkningen utan att behöva stå till svars för det. Man kan bara erinra sig våldtäkterna mot norska kvinnor som har begåtts av NATO-personal. Om jag har förstått rätt så kräver NATO-personalen rätt till juridisk immunitet när det gäller att tjäna organisationen utomlands, man kan ju bara undra varför. Stefan Löfven har lovat att USA.s personal kommer att sköta sig när de befinner sig i Sverige i framtiden och vi får väl se hur det kommer att gå med den saken. När USAs personal kommer att begå våldtäkter och andra bestialiska brott på löpande band när vårt folk befinner sig i kris och utsatt läge så kommer nog inte dessa herrar att veta vem Stefan Löfven är eller ta hänsyn till hans fagra löften. Grattis Sverige till en dyster framtid för svenska folket. Hur vet vi att vi kommer att få hjälp av NATO? Det här med våldtäkter sköts till stor del av sådana monster som kommer hit från andra länder och som mer eller mindre är USA-stödda maffialedare, hallikar och narkotikalangare. De kallas ofta kristna bara för att de inte är muslimer men de är de inte. Det finns inga kriminella kristna. Förmodligen kan man se det som en sorts träningsskola för svenska kvinnor att de skall vänja sig vid att det är normalt att bli utsatt för rån, våldtäkt och andra förnedrande brott från så kallade bättre familjer. Det blir den svenska kvinnans lott i ett framtida samarbetsscenario med supermakten USA.

 • Kvinnor bär inte bara idag på rädsla över att bli våldtagna utan kämpar även med tankarna om inskränkt frihet. Frihet att ensam ta en promenad, att känna säkerhet på resan till och från arbetet etc. Jag tror helt enkelt att svetsaren valt att inte vilja förstå dagens problematik som bara växer och växer. Han befinner sig på Metoo nivå själv för det verkar vara ett forum där de som är lite förmer än andra hängs ut. Jag pratar nog inte bara för mig själv utan även för många andra kvinnor när jag säger att jag hellre går runt och oroar mig för att bli av med jobbet. De såren kan kompenseras via ekonomisk hjälp.

 • Andreas Obenius: “Domstolarna är fortfarande männens värld”.

  Du har fel:

  1.) Kvinnorna har gått om männen i domarkåren – 57 procent av Sveriges domare är kvinnor (http://www.dagensjuridik.se/2014/02/kvinnorna-har-gatt-om-mannen-i-domarkaren)

  2.) Det är fler kvinnor än män som börjar läsa juridik vid universiteten, och det är fler kvinnor än män som slutför sina juriststudier. Kvinnorna är också hälften eller fler av de jurister som anställs vid advokatbyråer, domstolar och hos åklagarmyndigheten. (https://www.advokaten.se/Tidningsnummer/2015/Nr-3-2015-argang-81/Har-ar-kvinnorna-i-majoritet/)

  3.) Andelen kvinnor totalt i åklagarorganisationen år 2017 var 60,7 procent och 39,3 procent var män
  Andelen kvinnliga chefer vid årsskiftet 2017/2018 var 63 procent (61 procent år 2016) och andelen manliga chefer 37 procent (39 procent år 2016). Andelen kvinnliga åklagare var år 2017 60,7 procent (60 procent under 2016) respektive manliga åklagare 49,3 procent (40 procent under 2016) Medelåldern för åklagare år 2017 var 43 år, och för administrativ personal 44 år. (https://www.aklagare.se/karriar/att-jobba-hos-oss1/personalstatistik1/)

 • @Andreas Obenius 7 Maj, 2018 at 18:25

  Intressant att du menar att massinvandringen inte kommit igång 2009.
  Den var lite mindre men du kanske var för upptagen med studier för att se hur det såg ut då.
  Vi som följt invandringsresan sedan 50-talet tänker nog annorlunda.
  Men det är kanske irrelevant för resonemanget om 100 000 kvinnor årligen som skändas.
  På 10 år är det 1 miljon kvinnor som råkat illa ut dvs sedan du gjorde din studie.
  Jag tänker då i lite runda slängar så där på en höft.

  Mao borde det bli ungefär hälften av de kvinnor som står före dej i kön i valfri affär.
  Vad tänker du om det?
  Var det möjligen Jerzy Sarnecki som höll i din kurs?

  På nåt sätt känns det som om du spelar i samma liga som Löfven.
  Dvs bara starta hjärntombolan laddad med fraser, nån gång blir det vinst.

  Men bra att du fick med det med Wallenberg, slaveri o miljardärer i samma kommentar.

  LeifB

 • Liz Tyvärr har kvinnor och barn ingen rättssäkerhet om du inte är rik eller berömd.
  Domstolarna är fortfarande männens värld och regeringen och riksdagen jobbar egentligen för Wallenbergarna och deras polare.

  Så varken polis, åklagare eller domstolarna har inga bra rutiner för att sköta våldtäkts ärenden utan kvinnor blir otroligt utsatta och kränka och förnedrade i rättegångar så bara 1 av 10 kvinnor eller flickor anmäler våldtäkt i Sverige. Detta är fortfarande högadeln och mångmiljardärer familjerna som styr Sverige och så har det varit i Sverige de senaste 1000 åren i hela Europa. Några olika familjer har slagits om makten och vi vanliga människor är deras bönder i deras schackspel om herre på toppen…

  Hur många kvinnor och flickor anmäler en våldtäkt. Det har legat runt 10.000 kvinnor… varje år som anmäler sexuella övergrepp, våldtäkt. Men om det är bara 1 av 10 som anmäler, då blir det ju för helvete 100.000 kvinnor och flickor som blir antastade varje år i Sverige.
  Detta gjorde jag en studie i på högskolan i en kurs i kriminologi som jag läste 2009 så skyll för f-n inte på nyanlända eller massinvandring för den hade inte börjat än. Av dessa 100.000 kvinnor som blir utsatta för sexuella övergrepp, våldtäkt är majoriteten män ifrån etniska Svenskar som gjort detta år efter år.

  Patriarkatet styr fortfarande för av 100.000 kvinnor som blivit utsatta för sexuella övergrepp, våldtäkt 2009 fick 147 st fängelsestraff.
  Resten 99.963 nittioniotusen niohundrasextiotre rovdjur gick fria…

  Det har sett likadant ut i årtionden bakåt för utom att numera anmäler några till jämför med emot 60-talet.
  Så kvinnor och barn har ingen rättssäkerhet runtikring våldtäkter ial.

 • Utvisa pajasen Löfven och hans fru till Afghanistan, och låt dem bo där några år så kanske hans totalblinda ögon öppnas till slut. Men det är tveksamt med en så feg och faktaförnekande krake som Löfven.

 • Har lyssnat på diskussionen och är helt förvirrad or förvånad av statministerns sk förklaring här:
  Har jag fattat det rätt att kvinnor i Sverige blir föremål för begränsade möjligheter till anställning om de blivit utsatta för våld och övergrepp? Är det alltså kvinnorna som ses som ansvariga för övergrepp mot dem så att arbetsgivare ej litar på dem att kunna klara ett jobb? Eller var kvinnorna så “vackra” att deras utseende sågs locka till flera övergrepp från dem som ej kan motstå sådana frestelser? Kvinnor bör alltså ej anställas om de innebär “bete” för våldtäkt på en arbetssplats? Lite “fulare” fruntimmer sökes alltså för anställning (men helst bara karlar) säjer därmed statministerns förklaring till kvinnorna i Sverige.

  Och jag som alltid trott att det funnits, och fortfarande finns, tillräckligt med (läs för många) dåliga ursäkter i Sverige varför kvinnor ej bör få chanser till bra jobb. Tänka sig att de nu har hittat en till.

 • Att svetsaren Löfven blir utskrattad i en debatt är inte särskilt förvånande. Han är ju inte direkt snabbtänkt eller rapp i replikerna för att vara statsminister. Pinsamt!

 • Galet är det.
  Ännu mera galet blir det om man kollar löpsedlarna på expressen och aftonbladet.

  Säkert står det annorlunda i artiklarna men löpet läser många och texten fastnar nog och
  mottagaren får ett felaktigt budskap att lagras i minnet.

  Det är dåligt med det mesta nu och det är bra..

  LeifB

 • Straffet för våldtäkt bör ju vara högre om man kommer från annat land och har åtnjutit svensk gästfrihet, tackat med att våldta.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *