Stefan Löfven utskrattad i SVT Agenda – Tappade greppet om våldtäktsproblematiken

17

NOTERAT. Lite tillspetsat försöker statsminister Stefan Löfven “förklara” att så få migranter utvisas – endast 1 av 5 – efter att de våldtagit kvinnor med att dessa (kvinnorna alltså) måste få bättre anställningsvillkor i Sverige.

Jimmie Åkesson undrar varför Sverige ska behålla så många våldtäktsmän (4 av 5) och Löfven motfrågar då varför Åkesson vill försämra arbetstagarnas ställning på arbetsmarknaden. När Stefan Löfven inser att han förlorat greppet i situationen försöker han byta ämne till metoo-frågan, om att kvinnor blivit utsatta för “både det ena och det andra” av sina kollegor på arbetsplatserna.

Åkessons poäng är att bara för att en person som utför en våldtäkt kommer från ett annat land anses det vara en förmildrande omständighet.

Källa: Partiledardebatt i SVT Agenda 6 maj 2018 | #Valet2018

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

17 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Göran Erlandsson
Gäst
16 maj 2018 kl 16:05

Jag förstår att det kan vara problem för stadsministern att svara korrekt på frågor i Sverige idag. Jag känner mig inte säker på att stadsministern ens kan ha en egen åsikt. Sverige har just nyligen skrivit nya kontrakt om militärt samarbete med bland annat Förensta Staterna. och då får man inte tycka vad man vill. USA är inte bara ett NATO-land, de är initiativtagare till denna förrädiska pakt som felaktigt påstås skall försvara Europa och Sverige fast det egentligen ytterst bara handlar om USAs intressen. Det måste vara psykiskt tröttande att veta att man nyligen har börjat samarbeta med en av världshistoriens mest opålitliga partners var beträffar att hålla avtal. Landet är väl världsledande i att bryta avtal, även de som man har varit med om att snickra ihop själv. Man kan ju bara räkna upp utvidgningen av NATO som i sig är ett enda stort löftesbrott, för att inte tala om sveket i Irak, Afgahanistan, Libyen och nu Syrien, Iran, Nordkorea och Ukraina med flera. Hur skall vår statsminister kunna komma ihåg vad han har sagt och lovat under denna ohyggliga press. Jag tror inte ens att Sverige är ett självständig land idag med tanke på de löften man har fått angående vårt land. Att dessutom veta att USA kräver juridisk diplomati för sina skurkar som skall tjäna avtalet när det blir dags i vårt land med rätt att kunna begår brott mot den svenska befolkningen utan att behöva stå till svars för det. Man kan bara erinra sig våldtäkterna mot norska kvinnor som har begåtts av NATO-personal. Om jag har förstått rätt så kräver NATO-personalen rätt till juridisk immunitet när det gäller att tjäna organisationen utomlands, man kan ju bara undra varför. Stefan Löfven har lovat att USA.s personal kommer att sköta sig när de befinner sig i Sverige i framtiden och vi får väl se hur det kommer att gå med den saken. När USAs personal kommer att begå våldtäkter och andra bestialiska brott på löpande band när vårt folk befinner sig i kris och utsatt läge så kommer nog inte dessa herrar att veta vem Stefan Löfven är eller ta hänsyn till hans fagra löften. Grattis Sverige till en dyster framtid för svenska folket. Hur vet vi att vi kommer att få hjälp av NATO? Det här med våldtäkter sköts till stor del av sådana monster som kommer hit från andra länder och som mer eller… Read more »

Tant Pia
Tant Pia
Gäst
10 maj 2018 kl 09:09

Kvinnor bär inte bara idag på rädsla över att bli våldtagna utan kämpar även med tankarna om inskränkt frihet. Frihet att ensam ta en promenad, att känna säkerhet på resan till och från arbetet etc. Jag tror helt enkelt att svetsaren valt att inte vilja förstå dagens problematik som bara växer och växer. Han befinner sig på Metoo nivå själv för det verkar vara ett forum där de som är lite förmer än andra hängs ut. Jag pratar nog inte bara för mig själv utan även för många andra kvinnor när jag säger att jag hellre går runt och oroar mig för att bli av med jobbet. De såren kan kompenseras via ekonomisk hjälp.

Kim Lundgren
Kim Lundgren
Gäst
9 maj 2018 kl 12:31

🙂 🙂 🙂

Ale
Ale
8 maj 2018 kl 05:07

Andreas Obenius: “Domstolarna är fortfarande männens värld”.

Du har fel:

1.) Kvinnorna har gått om männen i domarkåren – 57 procent av Sveriges domare är kvinnor (http://www.dagensjuridik.se/2014/02/kvinnorna-har-gatt-om-mannen-i-domarkaren)

2.) Det är fler kvinnor än män som börjar läsa juridik vid universiteten, och det är fler kvinnor än män som slutför sina juriststudier. Kvinnorna är också hälften eller fler av de jurister som anställs vid advokatbyråer, domstolar och hos åklagarmyndigheten. (https://www.advokaten.se/Tidningsnummer/2015/Nr-3-2015-argang-81/Har-ar-kvinnorna-i-majoritet/)

3.) Andelen kvinnor totalt i åklagarorganisationen år 2017 var 60,7 procent och 39,3 procent var män
Andelen kvinnliga chefer vid årsskiftet 2017/2018 var 63 procent (61 procent år 2016) och andelen manliga chefer 37 procent (39 procent år 2016). Andelen kvinnliga åklagare var år 2017 60,7 procent (60 procent under 2016) respektive manliga åklagare 49,3 procent (40 procent under 2016) Medelåldern för åklagare år 2017 var 43 år, och för administrativ personal 44 år. (https://www.aklagare.se/karriar/att-jobba-hos-oss1/personalstatistik1/)

Ale
Ale
8 maj 2018 kl 04:57

Annika Möllström: “Fast nu fattar ni ingenting, Torbjörn, och det borde du göra”.
Det gör Torbjörn också – fattar alltså. Sedan fattar vi att du inte fattar. För övrigt är det som Jan skriver lite svårt att orientera sig genom din text: vem antyder vad till vem då samt i vilket syfte?

leif bengtsson
leif bengtsson
Gäst
7 maj 2018 kl 21:52

@Annika Bergman Möllström 7 Maj, 2018 at 16:05

Jag läste din kommentar men fattade ingenting.
Förstod inte vad detta innebär “Lyssnar man på inslaget ginns massor med referenser till ”5”, LAS och våldtäkter även i metaforisk bemärkelse i Löfvens uttalanden.”Lyssnar man på inslaget ginns massor med referenser till ”5”, LAS och våldtäkter även i metaforisk bemärkelse i Löfvens uttalanden.
Lyssnade då en gång till och fattade ännu mindre.

Så följde jag länken till “Ditt företag” och förstod direkt att jag var helt lost.

Men jag förstod att det var möjligt att stöda ditt företag
“In case you would like to make a donation or contribute to the contents of the blog, you are most welcome.”

Så min fråga
Är det i egenskap av företagare eller privat du gjorde kommentaren?
Lite viktigt att veta.

LeifB

Ernst Wogel
Ernst Wogel
Gäst
7 maj 2018 kl 21:11

I de hjärndödas rike är den efterblivne kung. Men knappast de nästkommande fyra åren.

leif bengtsson
leif bengtsson
Gäst
7 maj 2018 kl 19:46

@Andreas Obenius 7 Maj, 2018 at 18:25

Intressant att du menar att massinvandringen inte kommit igång 2009.
Den var lite mindre men du kanske var för upptagen med studier för att se hur det såg ut då.
Vi som följt invandringsresan sedan 50-talet tänker nog annorlunda.
Men det är kanske irrelevant för resonemanget om 100 000 kvinnor årligen som skändas.
På 10 år är det 1 miljon kvinnor som råkat illa ut dvs sedan du gjorde din studie.
Jag tänker då i lite runda slängar så där på en höft.

Mao borde det bli ungefär hälften av de kvinnor som står före dej i kön i valfri affär.
Vad tänker du om det?
Var det möjligen Jerzy Sarnecki som höll i din kurs?

På nåt sätt känns det som om du spelar i samma liga som Löfven.
Dvs bara starta hjärntombolan laddad med fraser, nån gång blir det vinst.

Men bra att du fick med det med Wallenberg, slaveri o miljardärer i samma kommentar.

LeifB

Jan Norberg
7 maj 2018 kl 18:34

@ Annika Möllström 7 Maj, 2018 at 16:05

Annika, om man som du bedriver verksamhet av det slag som länken visar så vore det ju klart bra om du uttryckte dig så att vi som läser detta verkligen förstår ditt budskap, det där om avsändare och mottagare du vet.

Jag skulle nog tveka att köpa konsultinsatser av ditt företag baserat på dit inlägg här, Löfvén gjorde präktigt magplask i söndagens partiledarutfrågning. Det behöver man inte konsultförklaringar för att inse.

Newcvoice liksom alla andra har ögon att se med och kan själva avgöra om det var ett magplask eller inte.

Detta magplask kommer nog Löfvén att få i halsen för lång tid framöver, helt rätt om du frågar mig.

Så här går det när politiker av Löfvéns typ projicerar på något han fått med sig som manus, problemet denna gång var att han glömde bort vad frågan gällde. Ivrig att komma ur detta grepp så försökte han sig på att överföra diskussionen till något helt annat. Tyvärr blev det denna gång lite väl uppenbart för alla, till och med studiopubliken började storskratta.

SD tackar nog för detta självmål, men de inbitna feministerna och hjärntvättade sossar vill ju så gärna att allt skall handla om #Meetoo så de försöker nog liksom du att hitta ursäkter.

Andreas Obenius
Andreas Obenius
Gäst
7 maj 2018 kl 18:25

Liz Tyvärr har kvinnor och barn ingen rättssäkerhet om du inte är rik eller berömd.
Domstolarna är fortfarande männens värld och regeringen och riksdagen jobbar egentligen för Wallenbergarna och deras polare.

Så varken polis, åklagare eller domstolarna har inga bra rutiner för att sköta våldtäkts ärenden utan kvinnor blir otroligt utsatta och kränka och förnedrade i rättegångar så bara 1 av 10 kvinnor eller flickor anmäler våldtäkt i Sverige. Detta är fortfarande högadeln och mångmiljardärer familjerna som styr Sverige och så har det varit i Sverige de senaste 1000 åren i hela Europa. Några olika familjer har slagits om makten och vi vanliga människor är deras bönder i deras schackspel om herre på toppen…

Hur många kvinnor och flickor anmäler en våldtäkt. Det har legat runt 10.000 kvinnor… varje år som anmäler sexuella övergrepp, våldtäkt. Men om det är bara 1 av 10 som anmäler, då blir det ju för helvete 100.000 kvinnor och flickor som blir antastade varje år i Sverige.
Detta gjorde jag en studie i på högskolan i en kurs i kriminologi som jag läste 2009 så skyll för f-n inte på nyanlända eller massinvandring för den hade inte börjat än. Av dessa 100.000 kvinnor som blir utsatta för sexuella övergrepp, våldtäkt är majoriteten män ifrån etniska Svenskar som gjort detta år efter år.

Patriarkatet styr fortfarande för av 100.000 kvinnor som blivit utsatta för sexuella övergrepp, våldtäkt 2009 fick 147 st fängelsestraff.
Resten 99.963 nittioniotusen niohundrasextiotre rovdjur gick fria…

Det har sett likadant ut i årtionden bakåt för utom att numera anmäler några till jämför med emot 60-talet.
Så kvinnor och barn har ingen rättssäkerhet runtikring våldtäkter ial.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
7 maj 2018 kl 17:14

@ Annika Möllström 7 Maj, 2018 at 16:05,

Du skrev: “Detta inslag får inte godkänt”. Jag antar att du syftar på svetsaren Löfvens insats i partiledardebatten?…

Tony Bjurman
Tony Bjurman
Gäst
7 maj 2018 kl 16:38

Utvisa pajasen Löfven och hans fru till Afghanistan, och låt dem bo där några år så kanske hans totalblinda ögon öppnas till slut. Men det är tveksamt med en så feg och faktaförnekande krake som Löfven.

Liz Bryman
Gäst
7 maj 2018 kl 16:10

Har lyssnat på diskussionen och är helt förvirrad or förvånad av statministerns sk förklaring här:
Har jag fattat det rätt att kvinnor i Sverige blir föremål för begränsade möjligheter till anställning om de blivit utsatta för våld och övergrepp? Är det alltså kvinnorna som ses som ansvariga för övergrepp mot dem så att arbetsgivare ej litar på dem att kunna klara ett jobb? Eller var kvinnorna så “vackra” att deras utseende sågs locka till flera övergrepp från dem som ej kan motstå sådana frestelser? Kvinnor bör alltså ej anställas om de innebär “bete” för våldtäkt på en arbetssplats? Lite “fulare” fruntimmer sökes alltså för anställning (men helst bara karlar) säjer därmed statministerns förklaring till kvinnorna i Sverige.

Och jag som alltid trott att det funnits, och fortfarande finns, tillräckligt med (läs för många) dåliga ursäkter i Sverige varför kvinnor ej bör få chanser till bra jobb. Tänka sig att de nu har hittat en till.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
7 maj 2018 kl 16:08

Att svetsaren Löfven blir utskrattad i en debatt är inte särskilt förvånande. Han är ju inte direkt snabbtänkt eller rapp i replikerna för att vara statsminister. Pinsamt!

Annika Möllström
Gäst
7 maj 2018 kl 16:05

Fast nu fattar ni ingenting, Torbjörn, och det borde du göra. Lyssnar man på inslaget ginns massor med referenser till “5”, LAS och våldtäkter även i metaforisk bemärkelse i Löfvens uttalanden. Det är precis detta som Newsvoice ska klara av att analysera med den bakgrund i försvars- och säkerhetspolitiska frågor som ni har. Detta inslag får inte godkänt. Den som vill läsa mer om vad som verkligen sker i Sverige idag är välkommen till min blogg och Twitter/ Facebook/Instagram http://www.coloniacommunication.se Dock ej tillrådligt att adda mig för ni blir kartlagda. Så är klimatet i Sverige numera.

leif bengtsson
leif bengtsson
Gäst
7 maj 2018 kl 15:58

Galet är det.
Ännu mera galet blir det om man kollar löpsedlarna på expressen och aftonbladet.

Säkert står det annorlunda i artiklarna men löpet läser många och texten fastnar nog och
mottagaren får ett felaktigt budskap att lagras i minnet.

Det är dåligt med det mesta nu och det är bra..

LeifB

siv rodin
siv rodin
Gäst
7 maj 2018 kl 15:31

Straffet för våldtäkt bör ju vara högre om man kommer från annat land och har åtnjutit svensk gästfrihet, tackat med att våldta.