“The State” – Reaktioner mot att SVT deltar i “humanisering” av IS

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 18 maj 2018
- NewsVoice redaktion

SVT sänder TV-serien “The State” om hur fyra unga brittiska muslimer reser till Syrien för att ansluta sig till IS (Islamska Staten). Vissa menar att serien humaniserar IS. Daily Mail jämför serien med ”en nazistisk rekryteringsfilm från 1930-talet”, men DN som sett fyra avsnitt skriver “ingenting ter sig mindre lockande efter fyra avsnitt ”The state” än att låta sig rekryteras av en islamistisk terrororganisation”.

En Annika ställer på Facebook en viktig fråga om hur IS finansieras. Kommer det att redovisas? Hon skriver också:

“Det är en jävla skam att man nu väljer på SVT-drama att humanisera ISIS-terrorister!”

Erik Helmerson på Dagens Nyheter har en annan uppfattning:

“Kritiker och tittare i Storbritannien har bugat i vördnad inför ”The state”. Inte Daily Mail, dock. Tidningen jämförde serien med ”en nazistisk rekryteringsfilm från 1930-talet”. Den invändningen är synnerligen svår att förstå. Bokstavligen ingenting ter sig mindre lockande efter fyra avsnitt ”The state” än att låta sig rekryteras av en islamistisk terrororganisation.

IS-resenärerna i serien tror att de ska kämpa för islam. I stället kastas de runt som trasdockor i ett galet skräckkabinett av våld, hjärntvätt, tvång, sadism, barnsexslavar, barnsoldater och religiöst regelrytteri.” 

Vad anser du? Är “The State” en serie som förmildrar synen på IS eller visar TV-serien verkligheten? Diskutera nedan.

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: ISThe State
Stöd NewsVoice 2024
 • Del två av “The State” kommer handla om om svenska nationalister som har fått nog av hur globalisteerna raserar det svenska folkhemmet. Vi kommer få följa Lars och Erik som kämpar mot landets sönderfall. SVT kommer mänskliggöra deras kamp på ett rent hjärtevärmade och objektivt vis. Precis som SVT gör med allting annat. Det kommer bli en rent gripande skildring. Tack för att ni finns till, kära SVT.

 • nåt skall vi väl få för de 80 miljoner som sverige la på att stöda de moderata rebellerna…..

  LeifB

 • Produktionens huvudsakliga syfte och med all sannolikhet feministiskt inspirerade raison d’être är att normalisera, konstruera förmildrande omständigheter och manipulera den generella uppfattningen om dödskultens våldspräglade aktörer, genom att profilera och förmänskliga de rekryter som ansluter sig till dessa läger och terrorverksamheter.
  Varför skulle den annars ha kommit till stånd?
  Näppeligen för att varna världen om vad som sker i den allt annat än vackra verkligheten, med den ständigt ökade risk för nya attentat och sabotage mot civilsamhället som den islamistiska invasionen genom våra korrupta statskonstnärer medfört.
  Vill man söka efter genuin undermänsklighet, återfinns den i ymniga kvantiteter inom de koranförslavades utpräglat människofientliga och talrika härskaror, i gott sällskap av den dolda makthierarki som anstiftat det forcerade ursinnet mot västvärlden och dess civilisationer.
  Ingenting sker av en slump och allt är orkestrerat av djävulens konsertmästare, mina herrar!
  Andreas.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *