Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

TV Helse: Bli kvitt Ulcerös kolit med koständring, bättre livsstil och funktionell medicin

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 28 maj 2018
- NewsVoice redaktion
Anders Nicolai Krokfoss - Foto: Arnt-Olav Enger, TV Helse Norge
Anders Nicolai Krokfoss

Anders Nicolai Krokfoss fick tarmsjukdomen ulcerös kolit för sju år sedan. Han blev dålig på mycket kort tid. Beskedet han fick var att han måste medicineras resten av sitt liv, men han blev istället frisk tack vare funktionell medicin. 

”Så länge som jag äter alla dessa mediciner som jag ordinerats varje dag skulle det gå riktig bra”, säger Krokfors som fortsätter, ”men efter att jag började forska själv insåg jag att det kanske inte var helt sant”. 

Behandlingen i Norge av ulcerös kolit består av först och främst två typer av mediciner: kortison och mesalazin (5-ASA)-preparat. Medicinerna finns både i tablettform och för lokal behandling för lavemang. Samma källa uppger att kirurgi är den enda metod som helt kan läka tarmen, men Anders startade en resa genom att lägga om sin livsstil. Han säger att han redan efter 3-4 månader blev av med sjukdomen som man annars förväntas ha resten av livet.

Exempel på åtgärder för att behandla ulcerös kolit baserat på beprövad erfarenhet:

  • Ät maten långsamt, tugga ordentigt.
  • Uteslut helt spannmålsprodukter och mjölk, grädde.
  • Ta probiotika.
  • Reducera stressande och tärande inslag i ditt liv.
  • osv

Läs mer och se alla åtgärder du kan göra för att bli frisk utan tunga mediciner och utan kirurgi

Text i samarbete med TV Helse Norge


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq