Cannabisdoktorn Angelo Graziano är fri – En föregångare för den nya cancervården

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 20 juni 2018
- Torbjörn Sassersson
Angelo Graziano. Foto: Canal Second Opinion
ArcanumSkolan
Angelo Graziano. Foto: Canal Second Opinion
Angelo Graziano. Foto: Canal Second Opinion

NewsVoice hade tidigare kontakt med Angelo Graziano, mer känd som cannabisdoktorn. Hans företag annonserade i NV. Vi hade hört att han satts i fängelse för innehav av narkotiklassad cannabisolja, i hans fall CBD-olja med 2% THC. Vi hade inte möjlighet då att följa upp och vi visste inte ens var han satt, men vi fick åter kontakt strax efter att han släppts. I fängelset hade inte Graziano ens tillgång till internet. 

Graziano skriver till NewsVoice att han kommer att fokusera på att hjälpa bla cancerpatienter för han ger inte upp och han baserar sitt arbete på egen och andras beprövade erfarenhet av CBD-oljans mycket goda effekt på vissa kroniska sjukdomar som cancer, något som förnekas av etablissemangets kanaler, tex Illustrerad Vetenskap (IllVet) som i en av sina senaste artiklar hävdar:

“Cannabis har också testats som läkemedel för att döda cancercellerna. På internet finns massor av påståenden om att drogen kan bekämpa cancertumörer, men för det finns inga vetenskapliga bevis. När cannabis har testats på människor har forskarna inte kunnat påvisa någon effekt på cancercellerna.”  – “Forskarna varnar för örter” av Johan Mar Gudbergsson och Christian Juul

Vad NewsVoice erfar av information om forskning, beprövad erfarenhet och rapporter är det tvärtom. CBD-olja och cannabis visar på goda resultat även vid cancer. Sannolikt väljer Illustrerad Vetenskap att selektera bland de rapporter (rotten cherry picking) som inte visat på några särskilda resultat. Samtidigt är det tydligt att IllVet hyllar läkemedelsindustrins metoder vilket är tydligt i hur tidningen lyfter fram cancerindustrins forskning och framtidslöften.

Undertecknad blev nyligen kontaktad av en skolläkare som fått cancer. Läkaren ville testa CBD-olja mot sin cancer efter att denne tagit beslut om att vägra låta sig bli objekt för kemo, strålning och hormonbehandling. Det är den tredje personen på relativt kort tid som undertecknad (som privatperson) försökt hjälpa med alternativa metoder. De två andra personerna, två kvinnor, är idag friskförklarade av vården.

En av kvinnorna hade bröstcancer och vården krävde i princip totalt avlägsnade av bröstet, kemo och strålningsbehandling. Efter diskussioner med kvinnan valde hon att helt avstå från kemo och strålning, men accepterade ett mindre kirurgiskt angrepp. Kvinnan fokuserade istället på kosttillskott, livsstils- och koständringar. Hon är idag helt friskförklarad av landstingsvården och hon har bröstet kvar, men det har ett ärr.

Fria Tidningen, nystart 2018
Fria Tidningen, nystart 2018

Malin Rothenborg som är journalist och ansvarig utgivare för Fria Tidningen skriver om Angelo i en längre artikel i det första numret vid nyutgivningen av tidningen. Där framkommer att Graziano sedan 7 år sålt cannabisoljor med olaglig mängd THC till människor som efterfrågat dessa i syfte att lindra eller bota diverse sjukdomstillstånd.

Angelos specialitet har varit att sälja CBD-olja med en mindre mängd av narkotikaklassad THC, eftersom erfarenhet visar att den har ännu större effekt än CBD-olja tillverkad av vanlig industrihampa.

Läs mer i Fria Tidningen: “Jag blir bara mer triggad ju mer de jävlas med mig”

Rothenborg skriver att medan Angelo suttit inne har minst två av Sveriges största CBD-företag tvingats stänga ner sina verksamheter. NewsVoice har tidigare skrivit om hur Läkemedelsverket valt att klassificera CBD-olja som en läkemedelsprodukt.

Angelo säger till Fria Tidningen:

“Det är så mycket korkade lagar i det här landet. Från att ha varit en riktig bluffprodukt som inte hjälper mot någonting, är det plötsligt alldeles för medicinskt”.

NewsVoice ringde tidigare upp Aydin Darchini som äger Nordic Med Can och frågade honom om processen mot CBD-olja. Han svarade då att Läkemedelsverket tagit ett ensidigt beslut om att alla företag som producerar CBD-olja som särskilt och enbart innehåller cannabinoiden cannabidiol måste söka tillstånd för att få sälja den typen av produkt. Darchini menar att Läkemedelsverket försöker skrämma folk att tro att CBD-olja av alla sorter nu är förbjudet att tillverka, sälja och köpa, men han betonar att det inte är förbjudet för vanligt folk att köpa CBD-olja i Sverige.

När NewsVoice följer upp kan vi konstatera att flera CBD-säljande sajter ändå lagts ner. Vi hittar tex inte längre ScandHemp.com på webben längre. Flera andra CBD-sajter säljer fortfarande, men den tidigare populära CBD-sajten Scandivanianhemp.se har valt att istället sälja en annan produkt som de kallar “råhampa”. Vi noterar även att Angelos sajt  fortfarande säljer CBD.

Angelo Graziano anklagas på Facebook för att drivas av ekonomiska intressen. Han förklarar till Fria Tidningen:

“…hade pengarna varit min drivkraft hade jag fortsatt med investerarna jag hade för några år sedan som ville att vi skulle använda oss av billig hampa från Slovenien bara för att vi skulle tjäna mycket pengar. Jag har tjänat minimalt för att ha den bästa produkten och tidvis gått väldigt mycket back ekonomiskt för att jag givit bort oljor gratis.”

Undertecknad kan intyga att det stämmer. Angelo är en generös person som drivs av viljan att hjälpa människor med svåra kroniska sjukdomar och han är orädd. Trots fängelsestraff och hot om höga böter från Läkemedelsverket fortsätter han med att sprida kunskap och olja som botar.

Läs mer om CBD-olja i NewsVoice

Text: Torbjörn Sassersson

ArcanumSkolan

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *