Gatestone om migrantvåldet i Tyskland: “Tusentals kvinnor och barn har blivit våldtagna eller sexuellt antastade”

publicerad 17 juni 2018
- Gatestone Institute
Judinnan Susanna Maria Feldman mördades av ekonomisk migrant, privat foto

Tusentals kvinnor och barn har blivit våldtagna eller sexuellt antastade i Tyskland sedan förbundskansler Angela Merkel välkomnade över en miljon mestadels manliga migranter från Afrika, Asien och Mellanöstern. En seniorforskare vid New York-baserade Gatestone Institute sammanfattar några aktuella fall. 

Text: Soeren Kern | Artikeln återpubliceras med tillstånd från Gatestone Institute i New York

Fallet Susanna Maria Feldman

Våldtäkten och mordet på en 14-årig judisk flicka som begicks av en irakisk asylsökande har riktat nytt strålkastarljus mot Tysklands våldtäktskris bland migranter, som har pågått i åratal med allmänheten och offentliga tjänstemän som apatiska medbrottslingar.

Det senaste brottet, som hade kunnat förebyggas, är unikt i att det med en enda handling understryker de många konsekvenserna av Tysklands öppna migrantpolitik; inklusive bristen på granskning av de som släpps in i landet och att man har släppt ut migrantbrottslingar på Tysklands gator istället för att frihetsberöva eller deportera dem.

Brottet avslöjar också försumligheten bland Tysklands politiska klass, som verkar mer bekymrad över att bevara multikulturalismen och de kriminella migranternas rättigheter än att skydda tyska kvinnor och barn från dem.

Polisen hävdar att Ali Bashar, en 20-årig irakisk kurd, våldtog Susanna Maria Feldman, ströp henne och dumpade sedan hennes kropp i ett skogsområde vid järnvägsspåren i utkanten av Wiesbaden. Bashar flydde sedan till Irak med falska identitetshandlingar.

Feldman hade varit saknad från hemmet i Mainz sedan den 22 maj. Hennes mamma anmälde henne saknad den 23 maj. Polisen började dock inte ens söka efter flickan förrän över en vecka senare, då en anonym 13-årig pojke, en migrant som bodde på samma flyktingförläggning som Bashar, kontaktade polisen. Feldmans kropp hittades till slut den 6 juni.

Bild: 14-åriga Susanna Maria Feldman (infälld) våldtogs och mördades av Ali Bashar, en irakisk asylsökande som fått avslag i Tyskland. Han dumpade hennes kropp i ett skogsområde i utkanten av Wiesbaden. Bildkällor: Feldmans Facebook-profil, Wiesbaden, Maxpixel
Bild: 14-åriga Susanna Maria Feldman (infälld) våldtogs och mördades av Ali Bashar, en irakisk asylsökande som fått avslag i Tyskland. Han dumpade hennes kropp i ett skogsområde i utkanten av Wiesbaden. Bildkällor: Feldmans Facebook-profil, Wiesbaden, Maxpixel

Ekonomiska migranter

Bashar anlände i Tyskland i oktober 2015, vid migrantstömmens höjdpunkt, tillsammans med sina föräldrar och fem syskon. De hävdade att de var flyktingar, men visade sig vara ekonomiska migranter. Bashars asylansökan blev avslagen i december 2016. Han borde ha deporterats, men efter att han lämnat in en överklagan så lät de tyska myndigheterna honom stanna.

Ali Bashar - Foto: tyska polisen
Ali Bashar – Foto: tyska polisen

Under sina tre år i Tyskland samlade Bashar på sig ett omfattande brottsregister, inklusive fysiskt överfall av polis, våldsamt knivrån och innehav av illegala vapen.

Polisen hävdade att Bashar också var misstänkt för en våldtäkt i mars 2018 av en 11-årig flicka som bodde på samma flyktingförläggning där han och hans familj bodde.

Bashar lyckades fly från Tyskland med hjälp av falska ID-handlingar och byråkratisk inkompetens: gränspolisen kontrollerade aldrig om namnet på hans flygbiljett stämde överens med hans id-handlingar.

Bashar greps senare i norra Irak den 8 juni, och utlämnades till Tyskland en dag senare. Han sitter för närvarande i ett häkte i Wiesbaden.

Andra exempel på migrantvåld

Mordet på Susanna var det fjärde som begåtts på en tonåring av illegala migranter under de senaste 18 månaderna.

Hussein Khavari och Maria Ladenburger. Montage: Dailymail.co.uk
Daily Mail: “Hussein Khavari (left), 22, has been charged with raping and murdering Maria Ladenburger (right), 19, in Germany”. Quote and montage: Dailymail.co.uk

16 oktober, 2016: Maria Ladenburger, en 19-årig läkarstudent från Freiburg blev våldtagen efter att hon kommit hem från en fest som anordnats av hennes skolas medicinska fakultet. Förövaren var Hussein Khavari som säger sig vara född i Afghanistan i november 1999. På grund av hans påstådda ålder (16) fick han asyl som minderårig ensamkommande migrant och blev placerad i en fosterfamilj.

Efter att Khavari greps som misstänkt i Ladenburger fallet rapporterade Stern att Khavari år 2014 hade blivit dömd till tio års fängelse för mordförsök efter att han ska ha knuffat en 20-årig flicka utför en klippa på den grekiska ön Korfu.

Kvinnan överlevde attacken och Khavari släpptes efter 18 månader i fängelse, baserat på amnesti för minderåriga förövare. Sedan migrerade han till Tyskland. Under hans rättegång i Grekland sade Khavari att han var född i Iran i januari 1996 och hade kommit till Europa i januari 2013.

Under rättegången i Tyskland erkände Khavari att han våldtagit och dödat Ladenburger. Det framkom att Khavari var född i Iran den 29 januari 1984 och att han vid tiden för mordet på Ladenburger faktiskt varit 32 år gammal. Den 22 mars blev Khavari dömd till livstids fängelse för våldtäkt och mord, men enligt tysk lagstiftning kan han ansöka om villkorlig frigivning efter att ha avtjänat 15 år.

Voice of Europe: "Third German teen girl murdered by an Afghan migrant: She refused to convert to Islam". Photo: private
Image: Abdul Mobin and Mia Valentin. Voice of Europe: “Third German teen girl murdered by an Afghan migrant: She refused to convert to Islam”. Photo: private

27 december 2017: Mia Valentin, en 15-årig flicka från Kandel, en småstad i federalstaten Rheinland-Pfalz nära den franska gränsen, blev knivhuggen till döds på ett lokalt apotek. Förövaren var Abdul Mobin, en asylsökande som fått avslag och som hävdade att han var 15 år gammal.

Valentin och hennes angripare hade haft en relation i flera månader, men efter att hon avslutat den i början av december 2017 hade Mobin börjat hota henne. Den 15 december lämnade flickans föräldrar in en anmälan hos polisen. Polisen besökte Mobin den 17 december, och ännu en gång på morgonen den 27 december. Senare samma dag följde Mobin efter Valentin till apoteket och högg henne med en kökskniv som han köpt i samma butik. Flickan dog kort därpå.

Mobin hade kommit till Tyskland i april 2016 och i början varit bosatt på en flyktingförläggning i Frankfurt. Han flyttade senare till en flyktingförläggning i Gemersheim, en liten stad i federalstaten Rheinland-Pfalz, och sedan till en ungdomsanläggning i närheten av Neustadt. Hans asylansökan fick avslag i februari 2017, men han blev inte deporterad. Mobin, som varit känd hos polisen sedan han slagit en elev på Valentins skola sitter i häkte medan de tyska myndigheterna försöker avgöra hans riktiga ålder.

Mireille Bold, privat foto
Mireille Bold, privat foto

12 mars, 2018: Mireille Bold, en 17-årig flicka från Flensburg, knivhöggs till döds av Ahmad Gulbhar, en 18-årig asylsökande från Afghanistan. Han ska ha blivit ursinnig och dödat henne efter att hon vägrat bära slöja och konvertera till islam. Gulbhar kom till Tyskland år 2015 som minderårig ensamkommande migrant. Hans asylansökan fick avslag, men han deporterades aldrig.

Bold, som bodde i samma hus som förövaren, hade ringt polisen för att be om hjälp minst en gång innan hon blev dödad. En god vän till Bolds familj berättade för nyhetstidningen Bild:

“Ahmad var en svartsjuk tupp som alltid ville kontrollera henne. De hade varit tillsammans sedan januari 2016, men de grälade konstant. Han insisterade på att hon skulle konvertera till islam och alltid bära slöja.”

“Hon var inte säker. När hon inte bar slöja blev det alltid problem. Mireille sa till mig att han hade flytt ensam från Afghanistan och att han längtade mycket efter sin familj. Han skulle jobba på ett ingenjörsföretag. En gång när de skulle träffas ringde han henne varannan minut och krävde att få veta vad som pågick.”

Förövaren är häktad i väntan på rättegång.

Ilskan kokar i Tyskland

Som vid de andra tonåringarnas dödsfall orsakade mordet på Susanna samma vanliga offentliga poserande och falska raseri från tyska politiker och media.


Omfattningen av den offentliga ilskan över Susannas fall visar dock att Tyskland kan ha nått en kritisk punkt: den tyska regeringen blir till slut skuldbelagd för sin roll i våldtäktskrisen bland migranter.


“Regeringen borde be om förlåtelse till Susannas föräldrar”, skrev tidningen Bild. “Det enda som är värre än mord på ett barn är ett mord på ett barn som begåtts av en brottsling som inte borde ha varit i vårt land.”

Partiledaren för Fria Demokraterna (FDP), Christian Lindner, sa att brottet ger upphov till många frågor:

“Varför deporteras inte asylsökande som fått avslag mer konsekvent? Varför kunde berövaren och hans familj fly under falsk identitet?”

“Detta är typiskt för våra tyska säkerhetstjänster”, sa FDP-politikern Alexander Graf Lambsdorff. “Det finns helt enkelt för många hål i systemet. Det har varit hemskt upprörande i många år.”

SPD-chefen Carsten Schneider sa något som snabbt fick klargöras som:

Carsten Schneider (SPD). Pressfoto: Carsten-schneider.de
Carsten Schneider (SPD). Pressfoto: Carsten-schneider.de

“hur den misstänkta lyckades fly, och hur han kan dras inför rätta så snabbt som möjligt”.

“Den federala inrikesministern måste se till att de existerande kontrollmekanismerna också används under inresa och utresa”, sa Burkhard Lischka, talesman för SPD.

“Med sådana tveksamma dokument, och med tanke på destinationen, hade federalpolisen kunnat avgöra med ett enkelt fingeravtryck att det var en brottsling på rymmen.”

“Det grymma mordet av Susanna fyller mig av en stor sorg och ilska”, sa Eckhardt Rehberg från CDU. “Som politiker som ansvarar för budgeten säger jag… Hela asylsökningsprocessen måste ändras om ordentligt. Vi kommer att bistå med pengar till det.”

Tyskland har förändrats

Alternativ för Tyskland (AfD), antiinvandringspartiet, uppmanade hela den federala regeringen att avgå.

I ett filmklipp som lagts upp på Twitter, sa Alice Weidel följande:

Alice Elisabeth Weidel - Foto: Superbass, Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0
Alice Elisabeth Weidel – Foto: ©Superbass, Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0

“Susanna är död. Maria från Freiburg; Mia från Kandel; Mireille från Flensburg; och nu Susanna från Mainz…”

“Susannas död berodde inte på ödet. Susannas död är resultatet av en mångårig organiserad brist på ansvarstagande och vårt asylsystems och immigrationspolitiks skandalösa misslyckande. Susanna är ett offer för en okontrollerad vänstervriden multikulturell ideologi som tar varje tillfälle i akt att tvinga på folk sin känsla av moralisk överlägsenhet. Susanna är även ännu ett offer för förbundskansler Angela Merkels hycklande och själviska välkomstpolitik.”

“Juridiskt sätt borde Ali Bashar aldrig ha släppts in i Tyskland. Hans asylansökan fick avslag för över två år sedan, och han borde ha deporterats. Bashar var känd hos polisen för tidigare fysiskt överfall, attack mot poliser och innehav av illegala vapen. I mars 2018 misstänktes han för att ha våldtagit en 11-årig flicka vid en flyktingförläggning. Enligt lagen borde Bashar ha varit tvungen att lämna Tyskland för länge sedan, eller blivit gripen.”

“En absurd asyllag och en grotesk asylpolitik… Den är eftergiven mot asylfuskare och brottslingar, men ignorerar de tyska medborgarnas riktiga bekymmer.”

“Ali Bashar, hans föräldrar och fem syskon har bott här och tagit emot skattepengar. De kunde inte deporteras, men efter Alis brott fick de på något sätt tag på pengar för att fly från Tyskland med hjälp av falska dokument. Inget problem i Tyskland med öppna gränser.”

“På dagen för Susannas mord vittnade du [Merkel] i parlamentet om att du har hanterat migrantkrisen ansvarsfullt. Vågar du upprepa det för Susannas föräldrar? Nej. Din grymhet och självbelåtenhet innebär att du tycker att offren för din politik inte förtjänar ditt ord. Detta är oacceptabelt för oss medborgare. Kan du till slut ta ditt ansvar, fru Merkel? Du och hela ditt kabinett borde avgå för att ge plats åt en annan asylpolitik så att föräldrarna i detta land inte längre behöver oroa sig för sina barns säkerhet.”

Nyhetstidningen Stern drog slutsatsen:

“De känslomässiga reaktionerna på Susannas fall visar hur Tyskland har förändrats. Redan under flyktingkrisens första sommar, då hundratals människor kom in i landet, så förekom varningar för att befolkningens sinnestillstånd skulle kunna komma att förändras…”

“Susannas fall väcker nytt liv i bilden av förlust av kontroll, en hårt pressad stat som inte längre har grepp om asylpolitiken – särskilt i ett samhälle som älskar lag och ordning. Det finns nu upprepade krav på striktare lagar. Den nuvarande skandalen om misskötseln vid det federala migrations- och flyktingkontoret [i vilken immigrationstjänstemän ska ha tagit emot mutor i utbyte mot asyl till över 1 200 migranter] verkar förstärka intrycket av att staten har misslyckats.”

Text: Soeren Kern, seniorforskare vid New Yorkbaserade Gatestone Institute

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq