Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

17%

17.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Jens Ganman punkterar reporter på P4 Jämtland – Intervjun bryts

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 12 juni 2018
- Torbjörn Sassersson red.
Jens Ganman - Foto: Sandra Lee, Creative Commons, CC BY-SA 4.0

NOTERAT. Jens Ganman som utvecklar expertis på att punktera den svenska journalistkårens filterbubbla gör det igen. Denna gång kräver han svar av en reporter på P4 om varför hans föregående intervju stoppades av Sveriges Radio. Reportern får panik och stoppar sändningen av intervjun.

I måndags på P4 Jämtland var Jens Ganman inbjuden för en direktsänd intervju efter att den första intervjun blev stoppad med argumentet att reportern som gjorde intervjun var nämnd i en bok ”Det lilla landet som kunde” som Mustafa Panshiri och Ganman skrivit tillsammans.

Ganman säger till Nyheter Idag att reportern ändrade sig och först försökte spela in intervjun utomhus och sedan i foajén efter att Ganman vägrat låta sig intervjuas på ett sätt som sedan kunde klippas. Till slut fick Ganman som han ville, en redan utlovad intervju i direktsändning.

Ganman förklarar händelsen på P4 Jämtland:

“Man säger att anledningen att man stoppar intervjun med mig var att reportern var omnämnd i boken. Men den riktiga anledningen var att intervjun inte var hård nog. Man vill sätta åt mig ordentligt, man vill utmåla mig som rasist och SD-kramare”, säger Jens Ganman till Nyheter Idag.

NewsVoice kommentar

Så här blir det när public service utmanas i direktsändning. Hade det inte varit direktsändning hade vi aldrig fått höra debaklet eftersom public service satt i system att selektera medverkande för att sedan klippa innehållet efter egen agenda. Man klipper helt enkelt bort det som inte passar in och det går bara om man inte tar in vederbörande i direktsändning.

Ganman säger i en intervju för Det Goda Samhället med Patrik Engellau att han blir: ”dum i huvudet av att lyssna på P1 och titta på SVT nu för tiden”. Han menar att SVT och SR – med glimten i ögat – borde kallas för regim-TV och regimradio.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice | Bild: Jens Ganman – Foto: Sandra Lee, Creative Commons, CC BY-SA 4.0 


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq