Jens Jerndal överblickar svensk sjukvård – ”Hanteringen” av akupunktur – Del 5

publicerad 15 juni 2018
- Jens Jerndal
Akupunktur - Foto: JD Lasica, Flickr.com, CC BY 2.0

I förra krönikan gav Jens Jerndal en liten glimt av de allmänna metoder som den globala läkemedelsindustrin använder för att diskreditera alternativmedicinen och blockera dess användning, i synnerhet så etablerade och bevisat effektiva metoder som akupunktur och homeopati. I denna krönika går han in på hur akupunktur ”hanterats” i Sverige. 

Text: Jens Jerndal, fd professor i holistisk medicin | Bild på behandling med akupunktur. Foto: JD Lasica, Flickr.comCC BY 2.0

Jens Jerndal, privat foto
Jens Jerndal, privat foto

De stora mediakoncernerna i världen är alla effektivt toppstyrda av det så kallade militär-industriella komplexet, som Eisenhower varnade oss för och läkemedelsindustrin är en mycket prominent medlem av detta komplex.

Om någon vill påstå att akupunkturen numera är accepterad behandling i Sverige måste jag göra dig besviken. Den akupunktur som tillåtits göra mycket små insteg på våra offentliga sjukvårdsinstitutioner är en matt skugga av verklig kinesisk akupunktur. Den har accepterats som ett slags fysioterapi för vissa enkla ledproblem o.d. De flesta som utövar denna akupunktur inom svensk sjukvård har sannolikt bara fått några månaders träning, i en del fall kanske bara några weekend-kurser.

Läs hela artikeln i TV Helse

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: akupunktur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *