I förra krönikan gav Jens Jerndal en liten glimt av de allmänna metoder som den globala läkemedelsindustrin använder för att diskreditera alternativmedicinen och blockera dess användning, i synnerhet så etablerade och bevisat effektiva metoder som akupunktur och homeopati. I denna krönika går han in på hur akupunktur ”hanterats” i Sverige. 

Text: Jens Jerndal, fd professor i holistisk medicin | Bild på behandling med akupunktur. Foto: JD Lasica, Flickr.comCC BY 2.0

Jens Jerndal, privat foto
Jens Jerndal, privat foto

De stora mediakoncernerna i världen är alla effektivt toppstyrda av det så kallade militär-industriella komplexet, som Eisenhower varnade oss för och läkemedelsindustrin är en mycket prominent medlem av detta komplex.

Om någon vill påstå att akupunkturen numera är accepterad behandling i Sverige måste jag göra dig besviken. Den akupunktur som tillåtits göra mycket små insteg på våra offentliga sjukvårdsinstitutioner är en matt skugga av verklig kinesisk akupunktur. Den har accepterats som ett slags fysioterapi för vissa enkla ledproblem o.d. De flesta som utövar denna akupunktur inom svensk sjukvård har sannolikt bara fått några månaders träning, i en del fall kanske bara några weekend-kurser.

Läs hela artikeln i TV Helse

  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här