Jens Jerndal överblickar svensk sjukvård – Lösningarna finns men används inte – Del 4

0
238

KRÖNIKA. Denna serie överblickar nuläget inom svensk sjukvård och visar vägen samtidigt till en mer effektiv och förebyggande hälsovård med patienten i centrum. Krönikorna är skrivna av Jens Jerndal, fd professor i holistisk medicin.

Jens Jerndal, privat foto
Jens Jerndal, privat foto

Många sjukdomstillstånd anses obotliga av vår så avancerade västerländska medicin, trots att de relativt lätt kan botas med alternativa metoder, t.ex. akupunktur med flera tusen år på nacken, eller homeopati med över 200 års klinisk erfarenhet.


Men även om en sjukdom inte kan botas, så kan den behandlas, och visa sig mycket lönsam för läkemedelsindustrin. Därför satsar man hårt och hänsynslöst på att diskreditera alla alternativa behandlingsmetoder i allmänhetens ögon. I den diskrediteringskampanjen har läkemedelsindustrin rutinmässigt värvat både myndigheter och media som aktiva partners.

Läs hela krönikan i TV Helse | Mediasamarbete

Text: Jens Jerndal, fd professor i holistisk medicin

  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här