Kommentarer på artikeln om socialsekreteraren som uppger att migranter lurats tro på “utopin” Sverige

publicerad 28 juni 2018
- av Torbjörn Sassersson red.
Socialsekreterare (fingerad) - Foto: Aleksandr Davydov, Mostphotos.se
Artikel om ekonomiska migranter som lurats till Sverige. NewsVoice.se
Artikel om ekonomiska migranter som lurats till Sverige. NewsVoice.se

NewsVoice publicerade den 19 juni ett vittnesmål från en kvinnlig socialsekreterare i södra Sverige. Hon uppger att våra politiker och medier grovt vilselett svenska folket genom att skönmåla massmigrationen. Det har även spridits rykten om Sverige i Mellanöstern och Afrika. Sverige utmålas som en utopi om att alla som reser hit får mycket pengar, garanterade arbeten och dyra lägenheter. Många får det också, men inte alla. Artikeln har visats över 18,000 gånger på nätet. NewsVoice publicerar några artikelkommentarer som postats på Facebook. 

Sammanställning: Torbjörn Sassersson, redaktör NewsVoice. | Vi har fått verifikation (yrkeslegitimation och visitkort) på socialsekreterarens identitet och yrkesposition, men källan vill vara helt anonym. | Temabild ovan från Mostphotos.se. Kvinnan på fotot är inte socialsekreteraren.

Artikeln: Socialsekreterare avslöjar: Lurade ekonomiska migranter tror Sverige är en utopi

Några av kommentarerna

[Grammatiken har korrigerats i kommentarerna]

Kommentar: "Bra skrivet, vi som jobbar eller jobbat, ser verkligheten, är inte förvånade av artikeln. Så mycket skit rent ut sagt som kommit in när gränserna stod på vid gavel 2015. Då menar jag inte riktiga krigsflyktingar utan alla andra som sprang in. Sverige hade noll koll, först flera år senare börjar man inse följderna, som svenska skattebetalare får stå för lång tid framöver."

Kommentar: "Kan inte svara på om artikeln är trolldeg men om man har något vett i skallen och kan räkna så... Lever man i den lulle-lull-föreställningen att man kan lita på våra idag styrande politiker och deras media, ja då är ju allt lugnt. Men lever man i verkligheten och möter människor i deras vardag och då menar jag inte dom som bor i Saltsjöbaden så ser man en annan sida av saken. Jobbar man som polis på akuten eller som ambulansanställda som lärare så ser man en annan sida. Personligen så tror jag att ni som kallar folk för troll är de verkliga trollen!"

Kommentar: "...de flesta som färdats i båtar över medelhavet är inte krigsflyktingar utan ekonomiska flyktingar och många av de som kommer från afghanistan har bott och arbetat i Iran har kommit hit för att de vill ha det "bättre". Kvinnor och barn i krigets syrien lämnas kvar antingen i Syrien eller i nåt läger. Jag är inte emot att vi ska ta emot flyktingar med asylskäl."

Kommentar: "Låter som en ordinär ljugartikel från nån trollsajt eller vad man ska kalla det. Tror inte en sekund på att detta är sant, och dom som tror det bör nog kolla källan en gång till..."

Kommentar: "Bättre att tro på troll än att se "sanningen i vitögat"! Så vitt jag förstår så är det här inte den första socialsekreteraren som har larmat och förmodligen inte den sista! Många slutar då det blir för tufft och tjänsterna blir mycket svåra att besätta då de flesta vet vad det handlar om och för nyutbildade är det är ett tungt ansvar! Nu är det ju inte socialsekreterarna som ska belastas för den här situationen, utan de fega och oansvariga politiker som inte kunnat hantera detta! Undrar hur många som kommer att kalla mig "rasist" i kväll!"

Kommentar: "Om man ifrågasätter migrationen alltså ställer kritiska frågor (som man bör göra med alla frågor) då blir man utfulad som rasist eller SD-are och tystad med personangrepp, läs denna av Sonesson:

"Att utmåla sin egna uppfattning som den endamöjliga för humanister innebär att det motsatta framstår som inhumant. Det är en sofistikerad härskarteknik. Att på lösa grunder insinuera att oliktänkande saknar empati, drivs av hat, rasism, intolerans och inte ställer upp på alla människors lika värde bidrar knappast till en konstruktiv valrörelse."

Kommentar: "...socialsekreterare, poliser, brandmän, sjuksköterskor och många andra har i årtionden drabbats av hot och våld i sitt yrke. Det är varken mer eller mindre av den varan nu än förr."

Kommentar: "...så du menar på fullt allvar att det alltid har varit stenkastning mot poliser, mot brandmän och mot ambulanser där personer som behöver ambulans inte får hjälp, påstår du att de som jobbar på akuten på sjukhus alltid blivit hotade, där en del inte vågar gå hem från jobbet pga rädsla för att bli utsatt av gängkriminella och deras släktingar, påstår du att socialsekreterare och de som jobbar på Migrationsverket alltid haft larmknappar? Påstår du att det las ned 13 våldtäktsanmälningar/dag för att det alltid vara så många mordfall att utreda. Påstår du att 8-10 åringar alltid blivit rånade av 5 st killar (fr Nordafrika, det finns domar på det).......eller?".

Kommentar: "Jag har lyssnat på P1 sen 2014 varje dag och läst tidningar från hela landet, läst utländska tidningar på nätet, ledarskribenter, forskare osv. och nu vågar även vi i Sverige säga att våldet ökar mot många grupper. Vill man inte se det måste man vara både blind och döv. Nedan en undersökning från Brå (nyligen), där DN skriver så här:

"Andelen av befolkningen som utsatts för brott som hot, trakasserier, bedrägeri, misshandel, sexualbrott och personrån stiger i alla kategorier.
– Det slående är att totalen sticker ut. Nästan alla brott ökar och nästan alla brott är på rekordnivå. Det rör sig om ett par hundratusen fler personer som är utsatta för brott, säger Manne Gerell, som är adjunkt på Malmö högskola och bland annat forskar om brottslighet.

Gerell anser att den senaste Brå-rapporten inte fått tillräcklig uppmärksamhet i medierna. DN skrev på onsdagen om rapporten, med fokus på den stora ökningen för sexualbrott.

Enligt Gerell så hade han förväntat sig ”förstasidorna och flera fördjupande artiklar” i de stora medierna. Åsa Strid, biträdande enhetschef på Brå, håller med om att siffrorna är allvarliga och att det är viktigt att uppmärksamma dem.""

Kommentar: "Det var ett väldigt tjat om troll! Alla ni som tror på troll och andra sagor kan väl ta och jobba ett år inom socialtjänsten så får ni se och uppleva själva. Något som ni heller inte verkar ha fattat är detta med tystnadsplikt, har man det i sitt jobb så FÅR man inte lägga ut det ni kallar bevis. Om alla kunde använda sitt eget sunda förnuft så behövs det inte ropas om källor."

Kommentar: "Vad är egentligen etablissemangets mål och mening? Vad vill man mer än att bli betraktade som en godhetsnation? Detta kan väl inte vara tillräckligt, dessutom när man inte blir betrodd om detta utan snarare hånad. Kosmopoliterna som finns överallt i de större nationerna är de som vill styra världen och de domineras helt av ett eget intresse som är helt skiljt från folkets intresse.

De vet inte vad folk vill och är helt ointresserade av det och inte bara ointresserade av det utan de vill trampa det under sina fötter. De respekterar inte heller de lagar och förordningar som bildats i länder för att skydda landets människor och även förplikta dem att lyda lagarna. Det sista talande exemplet på detta är det som hänt i Sverige när de mot alla lagar och folkets vilja beslutade om afghanamnestin.

Vi skall vara helt klara med att regeringen och centern är, genom sitt handlande, klart uttalade kosmopoliter och dem skall vi vara väldigt rädda för. De är också orsaken till att socialsekreterarna bara får hålla käften. Nej kosmopoliternas land vill vi absolut inte ha."

Kommentar: "Om det nu är en socialsekreterare som skrivit det , är det riktigt på många punkter. De blev lurade till Sverige av andra, för de fick sådan information , att här är bäst att komma till. Det är mest det riktiga . Sedan var det en lång artikel. Om olika saker som stämmer. Men att hjälpa krigsoffer är inte fel, varje land måste hjälpa , när människor flyr från krig."

Kommentar: "Stämmer exakt , det som socialsekreteraren berättar ! Vänsterfolket och sossarna förnekar detta , för det är inte så kul att erkänna , att man ställt till ett helvete med Sveriges ekonomi b.l.a. Samt all brottslighet och fysiskt/ psykiskt lidande för brottsoffren ! Men alla negativa konsekvenser förnekas av S , V , MP och C ! Dom kan ju stanna kvar i sitt förnekande och villfarelse med låten ”I rosenrött jag drömmer”!"

Sammanställning av Torbjörn Sassersson, NewsVoice med Facebook som källa