Kommentarer på artikeln om socialsekreteraren som uppger att migranter lurats tro på “utopin” Sverige

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 28 juni 2018
- Torbjörn Sassersson red.
Socialsekreterare (fingerad) - Foto: Aleksandr Davydov, Mostphotos.se
Artikel om ekonomiska migranter som lurats till Sverige. NewsVoice.se
Artikel om ekonomiska migranter som lurats till Sverige. NewsVoice.se

NewsVoice publicerade den 19 juni ett vittnesmål från en kvinnlig socialsekreterare i södra Sverige. Hon uppger att våra politiker och medier grovt vilselett svenska folket genom att skönmåla massmigrationen. Det har även spridits rykten om Sverige i Mellanöstern och Afrika. Sverige utmålas som en utopi om att alla som reser hit får mycket pengar, garanterade arbeten och dyra lägenheter. Många får det också, men inte alla. Artikeln har visats över 18,000 gånger på nätet. NewsVoice publicerar några artikelkommentarer som postats på Facebook. 

Sammanställning: Torbjörn Sassersson, redaktör NewsVoice. | Vi har fått verifikation (yrkeslegitimation och visitkort) på socialsekreterarens identitet och yrkesposition, men källan vill vara helt anonym. | Temabild ovan från Mostphotos.se. Kvinnan på fotot är inte socialsekreteraren.

Artikeln: Socialsekreterare avslöjar: Lurade ekonomiska migranter tror Sverige är en utopi

Några av kommentarerna

[Grammatiken har korrigerats i kommentarerna]

Kommentar: “Bra skrivet, vi som jobbar eller jobbat, ser verkligheten, är inte förvånade av artikeln. Så mycket skit rent ut sagt som kommit in när gränserna stod på vid gavel 2015. Då menar jag inte riktiga krigsflyktingar utan alla andra som sprang in. Sverige hade noll koll, först flera år senare börjar man inse följderna, som svenska skattebetalare får stå för lång tid framöver.”

Kommentar: “Kan inte svara på om artikeln är trolldeg men om man har något vett i skallen och kan räkna så… Lever man i den lulle-lull-föreställningen att man kan lita på våra idag styrande politiker och deras media, ja då är ju allt lugnt. Men lever man i verkligheten och möter människor i deras vardag och då menar jag inte dom som bor i Saltsjöbaden så ser man en annan sida av saken. Jobbar man som polis på akuten eller som ambulansanställda som lärare så ser man en annan sida. Personligen så tror jag att ni som kallar folk för troll är de verkliga trollen!”

Kommentar: “…de flesta som färdats i båtar över medelhavet är inte krigsflyktingar utan ekonomiska flyktingar och många av de som kommer från afghanistan har bott och arbetat i Iran har kommit hit för att de vill ha det “bättre”. Kvinnor och barn i krigets syrien lämnas kvar antingen i Syrien eller i nåt läger. Jag är inte emot att vi ska ta emot flyktingar med asylskäl.”

Kommentar: “Låter som en ordinär ljugartikel från nån trollsajt eller vad man ska kalla det. Tror inte en sekund på att detta är sant, och dom som tror det bör nog kolla källan en gång till…”

Kommentar: “Bättre att tro på troll än att se “sanningen i vitögat”! Så vitt jag förstår så är det här inte den första socialsekreteraren som har larmat och förmodligen inte den sista! Många slutar då det blir för tufft och tjänsterna blir mycket svåra att besätta då de flesta vet vad det handlar om och för nyutbildade är det är ett tungt ansvar! Nu är det ju inte socialsekreterarna som ska belastas för den här situationen, utan de fega och oansvariga politiker som inte kunnat hantera detta! Undrar hur många som kommer att kalla mig “rasist” i kväll!”

Kommentar: “Om man ifrågasätter migrationen alltså ställer kritiska frågor (som man bör göra med alla frågor) då blir man utfulad som rasist eller SD-are och tystad med personangrepp, läs denna av Sonesson:

“Att utmåla sin egna uppfattning som den endamöjliga för humanister innebär att det motsatta framstår som inhumant. Det är en sofistikerad härskarteknik. Att på lösa grunder insinuera att oliktänkande saknar empati, drivs av hat, rasism, intolerans och inte ställer upp på alla människors lika värde bidrar knappast till en konstruktiv valrörelse.”

Kommentar: “…socialsekreterare, poliser, brandmän, sjuksköterskor och många andra har i årtionden drabbats av hot och våld i sitt yrke. Det är varken mer eller mindre av den varan nu än förr.”

Kommentar: “…så du menar på fullt allvar att det alltid har varit stenkastning mot poliser, mot brandmän och mot ambulanser där personer som behöver ambulans inte får hjälp, påstår du att de som jobbar på akuten på sjukhus alltid blivit hotade, där en del inte vågar gå hem från jobbet pga rädsla för att bli utsatt av gängkriminella och deras släktingar, påstår du att socialsekreterare och de som jobbar på Migrationsverket alltid haft larmknappar? Påstår du att det las ned 13 våldtäktsanmälningar/dag för att det alltid vara så många mordfall att utreda. Påstår du att 8-10 åringar alltid blivit rånade av 5 st killar (fr Nordafrika, det finns domar på det)…….eller?”.

Kommentar: “Jag har lyssnat på P1 sen 2014 varje dag och läst tidningar från hela landet, läst utländska tidningar på nätet, ledarskribenter, forskare osv. och nu vågar även vi i Sverige säga att våldet ökar mot många grupper. Vill man inte se det måste man vara både blind och döv. Nedan en undersökning från Brå (nyligen), där DN skriver så här:

“Andelen av befolkningen som utsatts för brott som hot, trakasserier, bedrägeri, misshandel, sexualbrott och personrån stiger i alla kategorier.
– Det slående är att totalen sticker ut. Nästan alla brott ökar och nästan alla brott är på rekordnivå. Det rör sig om ett par hundratusen fler personer som är utsatta för brott, säger Manne Gerell, som är adjunkt på Malmö högskola och bland annat forskar om brottslighet.

Gerell anser att den senaste Brå-rapporten inte fått tillräcklig uppmärksamhet i medierna. DN skrev på onsdagen om rapporten, med fokus på den stora ökningen för sexualbrott.

Enligt Gerell så hade han förväntat sig ”förstasidorna och flera fördjupande artiklar” i de stora medierna. Åsa Strid, biträdande enhetschef på Brå, håller med om att siffrorna är allvarliga och att det är viktigt att uppmärksamma dem.””

Kommentar: “Det var ett väldigt tjat om troll! Alla ni som tror på troll och andra sagor kan väl ta och jobba ett år inom socialtjänsten så får ni se och uppleva själva. Något som ni heller inte verkar ha fattat är detta med tystnadsplikt, har man det i sitt jobb så FÅR man inte lägga ut det ni kallar bevis. Om alla kunde använda sitt eget sunda förnuft så behövs det inte ropas om källor.”

Kommentar: “Vad är egentligen etablissemangets mål och mening? Vad vill man mer än att bli betraktade som en godhetsnation? Detta kan väl inte vara tillräckligt, dessutom när man inte blir betrodd om detta utan snarare hånad. Kosmopoliterna som finns överallt i de större nationerna är de som vill styra världen och de domineras helt av ett eget intresse som är helt skiljt från folkets intresse.

De vet inte vad folk vill och är helt ointresserade av det och inte bara ointresserade av det utan de vill trampa det under sina fötter. De respekterar inte heller de lagar och förordningar som bildats i länder för att skydda landets människor och även förplikta dem att lyda lagarna. Det sista talande exemplet på detta är det som hänt i Sverige när de mot alla lagar och folkets vilja beslutade om afghanamnestin.

Vi skall vara helt klara med att regeringen och centern är, genom sitt handlande, klart uttalade kosmopoliter och dem skall vi vara väldigt rädda för. De är också orsaken till att socialsekreterarna bara får hålla käften. Nej kosmopoliternas land vill vi absolut inte ha.”

Kommentar: “Om det nu är en socialsekreterare som skrivit det , är det riktigt på många punkter. De blev lurade till Sverige av andra, för de fick sådan information , att här är bäst att komma till. Det är mest det riktiga . Sedan var det en lång artikel. Om olika saker som stämmer. Men att hjälpa krigsoffer är inte fel, varje land måste hjälpa , när människor flyr från krig.”

Kommentar: “Stämmer exakt , det som socialsekreteraren berättar ! Vänsterfolket och sossarna förnekar detta , för det är inte så kul att erkänna , att man ställt till ett helvete med Sveriges ekonomi b.l.a. Samt all brottslighet och fysiskt/ psykiskt lidande för brottsoffren ! Men alla negativa konsekvenser förnekas av S , V , MP och C ! Dom kan ju stanna kvar i sitt förnekande och villfarelse med låten ”I rosenrött jag drömmer”!”

Sammanställning av Torbjörn Sassersson, NewsVoice med Facebook som källa


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Staten och kommunerna är de största parasiterna av dem alla. Om man parasiterar på en parasit, och på så vis försvagar denna parasit, är man per definition en nyttoorganism. Sen är det inte invandrarna som sätter upp den orättvisa fördelningspolitiken vad gäller ekonomi/bostäder och inte heller är det de som har författat de snedvridna diskrimineringslagarna. Det är parasiterna stat och kommun som har stått för dessa gåvor till folket. Nog för att en hel del importerade nysvenskar har en del kulturella tillkortakommanden så har de ändå inte släppt in sig själva till detta fria ät-så-mycket-du-orkar-smörgåsbord.

 • Sveriges Radio skrev 2012 om problemet med att många som går SFI är analfabeter:

  SR (2 oktober 2012): Tufft för nyanlända invandrare som är analfabeter

  “En växande andel av landets nyanlända invandrare är analfabeter och kan varken läsa eller skriva när de kommer till Sverige. Antalet elever i Svenska för invandrare, SFI, som har liten eller ingen skolgång alls från hemlandet har fördubblats på fem år.”

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5292164

 • Härligt skrivet Harriet. Ord och inga visor. Merparten av andra kommentarer var också mycket klartänkta. Tänker också på den näst sista kommentaren ovan som säger att man bör hjälpa krigsflyktingar. Visst är det så. Våra problem i landet hade inte varit så allvarliga om Migrationsverket hade följt dessa riktlinjer. Vi vet ju att 80-90 % av alla migranter INTE är flyktingar utan är välfärdsmigranter och att dessa, av en synnerligen outgrundlig anledning, har rätt att ta hit tjocka släkten som också ska försörjas av allmänheten. Hur många välfärdsmigranter kan skattebetalarna försörja innan hela systemet brakar ihop? Är det inte dags att öka kvoten arbetsmigranter, dvs de som har talang som företagare står och väntar på? Det kanske är politikernas dolda agenda att alla ska vara lika fattiga och lika outbildade – först då har vi nått jämlikhet?

  I våras träffade jag en pensionerad socialassistent på torget. Hon berättade att det finns ett officiellt förhållningssätt till migranter som man ska stödja i sitt arbete och ett tyst, privat. I de fall som hon och hennes kollegor fick information om att migranter tagit daga av varandra genom skjutning eller genom andra metoder så kommenterades detta bara som “självsanering”. Underförstått att det här är inget som polisen ska lägga allt för mycket resurser på.

  Utifrån egna erfarenheter så känner man sig av och till nästintill utbränd genom att hela tiden vara på sin vakt. Man kan aldrig riktigt slappna av. Så var det inte för några år sedan. Nu när man ska ut på stan eller ut i naturen måste man hela tiden vara på sin vakt och bevaka sitt närområde åt alla håll och kanter; framåt, bakåt och åt sidorna för att i tid upptäcka hot och faror genom att välja säkra omvägar.

 • Läste artikeln från socialsekreteraren och kan intyga efter 42 arbetsår inom rehabilitering att det stämmer. Under 80-talet mötte jag mina första utlandsfödda patienter, ofta greker vars diagnos gick under “Medelhavssyndromet”. Grekerna var mycket duktiga och hade flera jobb. När de som jag mötte under min sjukgymnastgärning, kom upp i högsta sjukklassen, så blev det först långtidssjukskrivning sedan förtidspension. En del flyttade hem och kunde leva gott. Minns ett par som båda fick förtidspension, som en kollega senare träffade på Kos, där drev de en taverna utan problem. Sjuktalen slog rekord, för socialdemokraterna i symbios med sjukvård, facket och arbetsgivarna rensade bort lågpresterande ur produktionen, genom sjukskrivning och förtidspension, som många medborgare utnyttjade. “Rygginsufficiens” blev en vanlig diagnos.
  Sedan kom Kosovoflyktingar, många med skador i själen, men när “flyktingar” från Mellanöstern anlände ställdes ofta mer krav, sällan tacksamhet för våra tjänster. “Svenskar tycka om invandrare, vi får bidrag, inte behöva jobba”, “Jag har rätt till tolk” trots åratal med kravlösa SFI kurser. “Jag kan inte jobba, har man och barn” osv. Ställde man krav så var man inte kulturkompetent.
  Detta är mina erfarenheter för 20-30 år sedan och jag är mycket glad att jag är pensionär och inte jobbar idag, men tycker synd om dagens kollegor inom vården.
  Glöm inte att Annie Lööf stod i talarstolen och ropade “Kom till oss” på centerns partikongress under hösten 2013. Självklart blev hon bönhörd med besked.
  Krisen i samhället i dag, beror på naiva, kompetenslösa och EU förtjusta politiker, som ville vara bäst i klassen i grenen humanitet, inte riktiga flyktingar, inte välfärdsmigranter, kriminella och terrorister, som följde deras lockrop, när Schengen brakade ihop. Glöm inte det i september.

 • Det är bara en destabiliserings åtgärd!,så att man kan söndra och härska!,härska över ditt med-vetande ,som skapar! Världen ,detta är systematiskt,och uppsåtligt!för att behålla ditt medvetande på saker du inte kan göra något åt,och av-vara dej från saker !Du kan göra något Åt(dej Själv) .

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *