Markus Andersson: De drakoniska EU-lagarna som medierna inte vill ha en debatt om

publicerad 21 juni 2018
Markus Andersson från Nya Dagbladet vid "DN-skrapan", 2018. Foto: NewsVoice.se
Markus Andersson från Nya Dagbladet vid “DN-skrapan”, 2018. Foto: NewsVoice.se

Igår röstade det rättsliga utskottet i EU-parlamentet igenom den nya lagstiftning som i praktiken kommer innebära införande av massiva innehållsfilter mot användarskapat innehåll på internet. Lagstiftningen är till för att “slå” mot tjänster som Youtube och Facebook och skydda upphovsrättsinnehavare, men i praktiken tar den död på såväl kritiskt material och humor som kreativa skapelser.

Var har den stora debatten förts kring denna lagstiftning? Allmänheten har knappt hört talats om den innan det är för sent. Det är inte första gången som debatten kring stora och långtgående lagförslag faller under radarn för de stora mediernas uppmärksamhet vilka, som till skillnad från uppstickande aktörer som Nya Dagbladet, har alla resurser i världen att informera medborgarna om konsekvenserna av dem.

I själva verket har de inget som helst intresse av att belysa problemen och blåsa upp debatten kring lagförslag som dessa eftersom de gamla medierna är en central del av samma maktstruktur som dominerar överstatsprojektet EU.


Slutsatsen är åter igen den att vi helt enkelt inte längre kan lita på de gamla medierna och deras uppenbara prioriteringar kring vad som skall ges uppmärksamhet.


Det är därför dags att säga upp din prenumeration, sluta betala din tv-licens och när du nödgas besöka deras nyhetssajter, göra det med en reklamblockerare. Kejsarens kläder ligger oförblommerat framför honom på marken. Om bara några till skriker att han är naken är det snart slut med hans makt.

Läs hela denna ledare i Nya Dagbladet

Text: Markus Andersson, Nya Dagbladet


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • @Martin Gustavsson.

  Ni skall vara en eventuell politiker och känner inte till Artikel 13 som röstades igenom i EU?

  Innan ni beskyller någon för att få ett fake “scoope” så gäller det att ha på fötterna!

  Jag antar att ni vet hur man söker på nätet?

 • Vem fan vågar skicka en länk? Dessa demokrater kanske ser till att lagen de tåtar ihop gäller retroaktivt med straff från fem år till livstid!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *