Mohamed Omar: “Massinvandringen förvandlar Sverige” – Det Goda Samhället

publicerad 9 juni 2018
- av NewsVoice
Migranter - Foto: FS1 - Community TV Salzburg, CC BY 2.0

Mohamed Omar sammanfattar med några ord och länkar vad alla behöver känna till om den förvandlingsprocess som Sverige nu genomgår som en konsekvens av massinvandringen. Artikeln nedan kommer ursprungligen från Det Goda Samhället och återpubliceras i NewsVoice med DGS tillstånd.

Text: Mohamed Omar | Källa: DGS | Foto: FS1 – Community TV Salzburg, CC BY 2.0

Mohamed Omar - Wikimedia Commons, CC BY 2.5
Mohamed Omar – Wikimedia Commons, CC BY 2.5

I ett nytt avsnitt av podden ”Tankar från framtiden”, inspelat 5 juni, pratar jag med Gunnar Sandelin. Han är socionom, journalist och författare. Den 8 april 2008 publicerade Dagens Nyheter Sandelins debattartikel ”Journalister mörklägger sanningen om invandrarna”. Han ville att det skulle stå ”invandringen” i rubriken, men det tyckte inte DN:s rubriksättare.

Bortsett från det var artikeln viktig för att upplysa allmänheten om att invandringen inte fungerade och att vi blev vilseledda av etablissemangets medier. Än idag insisterar till exempel journalister på att skriva ”flyktingar” i stället för ”asylsökare”.

År 2013 publicerade Sandelin, tillsammans med forskaren Karl-Olov Arnstberg, boken Invandring och mörkläggning. Boken blev en succé. Det fanns, och finns, ett stort sug efter kunskap och fakta om Sveriges förvandling genom massinvandringen. I boken visar Sandelin och Arnstberg hur den ansvarslösa invandringspolitiken skadar Sverige och knappast är ett effektivt sätt att använda resurser för att hjälpa världens flyktingar.

I tre artiklar här på Det Goda Samhället har Sandelin fortsatt att belysa invandringsfrågan. I ”Sveriges stora demografiska förändring” (24/5) visar han hur Sverige genomgår en extrem befolkningsförändring. Och att detta har kunnat ske utan att debatteras ordentligt. 2017 beviljade Sverige 3,5 gånger så många uppehållstillstånd till asylsökande – drygt 36 000 – som övriga Norden gjorde tillsammans.

”Sveriges stora demografiska förändring, del 2″ (29/5) redovisar Sandelin statistik som visar att 25 procent av männen i brottsaktiv ålder är födda utomlands. Det är förmodligen ännu fler, förklarar han, eftersom många nyanlända ännu inte har folkbokförts av SCB.

I krönikan ”Radikaliseringen” (3/6) berättar Sandelin om ett mejl som skakat om honom. Det kom från en tidigare kollega till honom inom socialtjänsten som han jobbade tillsammans med på en socialbyrå i en stockholmsförort på 70-talet. Hon känner sig inte längre trygg i Det Nya Sverige.

Lyssna på podden nedan!

Text: Mohamed Omar (Eddie Råbock)

Mohamed Omar (1976-) från Uppsala är en svensk kulturskribent, poet och tidigare chefredaktör för tidskriften Minaret. Omar har medverkat som krönikör, essäist och recensent i Axess, DN, Expo, Folket i Bild, Judisk Krönika, Kyrkans tidning, Ordfront, Sydsvenska Dagbladet och UNT. Han har medverkat i program på Sveriges Radio och Radio Uppland.


Så här kan du stötta Newsvoice

 • @ I de hjärndödas rike är den efterblivne kung 10 Jun, 2018 at 09:23

  Kan bara instämma med dig och Rönne, vi har det samhälle vi förtjänar!!

  Så länge det finns ett sjuklövergäng som aktivt arbetar mot den breda folkviljan så befinner sig Sverige i ett allvarligt konfliktläge där demokratin står på spel.

  Den våg av missnöje med dagens ordning inom EU som vi nu ser spridas kommer att skaka den sk parlamentariska modellen. Snart kommer ropen på starka ledare där demokratin och parlamentarismen sätts på undantag.

  Hur det gick senast i Europa när detta fenomen slog till vet vi ju alla svaret på.

  Jag såg på annan plats att någon gjort en beräkning att en sådan situation för Sveriges del skulle kunna inträffa våren 2023, då har den inavlade politikerkåren gjort sitt och fram stiger några starka ledare.

  EU imploderar och en kaosartad utveckling inom Europa tar vid, Europas folk har då inom ramen för demokrati och parlamentarism visat det globala etablissemanget och den korrupta politikeradeln att bedrägeriet inte kan fortsätta längre.

  Frågan är om Europa kommer att stå pall för denna utveckling??

  I en något vidare tolkning så skulle detta läge i Europa kunna bana vägen för ett helt annat politiskt landskap där länder som Italien, Ungern, Polen, Österrike, Slovenien, Tjeckien, mfl tar ett större aktiv ledarskap.

  Det går heller inte att helt utesluta ett Mini EU där länder som dessa låter flera andra länder, där det i dag kokar av missnöje med den förda politiken, ansluta sig till detta Mini EU.

  Agerar Ryssland smart och erbjuder dessa länder ett handelsekonomiskt samarbete så tappar etablissemanget och globala mogulerna sitt grepp över Europa och det som kvarstår av forna EU kommer då att gå kräftgång och så småningom helt upplösas.

  Brexit framstår då som föregångare, UK såg genom Nigel Farage tidigt vart dagens EU var på väg och kommer sannolikt att vara ett av de länder som snabbt ansluter sig till ett Mini EU baserat på riktig intressegemenskap.

  Militärt vore denna utveckling en katastrof för NATO, dvs att ha ett Mini EU med väl utvecklade ryska handelsförbindelser är ett veritabelt hot mot globalisternas ekonomiska och militära maktdominans.

  Tyskland med sitt beslut om att snabbt avveckla kärnkraften har gjort sig beroende av rysk gas och kommer därmed tvingas välja sida, dvs att endera tillhöra ett NATO styrt EU eller ansluta sig till Mini EU. Kom ihåg att Angela Merkel är en gammal kommunist, och att dessa snabbt vänder kappan efter vinden vet vi ju alla.

  Slutsatsen blir att den utveckling vi nu ser spelar Donald Trump i händerna, å andra sidan så tror jag att Trump vill gå till historien som den vilken verkligen ändrade maktförhållanden i världen.

  Trump spelar inte sitt spel efter den normala regelboken och det kan man ju givetvis ha synpunkter på, nyckfullheten är faran med hans ledarskap. Men lyckas han bryta globalisternas totala maktdominans så finns det förutsättningar att något positivt händer i ett globalt perspektiv, han har ju efterlyst bilaterala handelsavtal stater emellan av skälet att USA fortfarande utgör en stark kraft i sådan förhandlingar.

  Att USA inte vill se ett starkt EU samt faktum att Trump sagt vilja närma sig Ryssland kan bara uppvägas av att ett antal länder i ett sk Mini EU själva utvecklar bra handelsförbindelser med Ryssland. Det skulle sätta myror i huvudet på USA:s strategi.

  Tiden för massinvandring från muslimskt styrda länder är i alla fall snart historia.

 • Svenskar har aldrig lärt som om helheten vare sig av föräldrar eller i skolan eller i media eller i debatten – detta på hela i stort sätt alla områden (historia, ekonomi, hälsa, vetenskap, politik etc). Antiintellektualismen är slående. Att sätta in sig är en process som tar mycket ock och kraft där vissa har hört så lite att de inte kan fatta det som sägs, visst ska man alltid tänka kritiskt om det man hör men man kan höra det ändå och lägga det i “bakhuvudet” till senare. Vissa har hört så lite och kan så lite och förstår så lite att det blir en oöverstiglig uppgift att ens försöka sätta sig in vilket gör att en del aldrig kommer att ens försöka sätta sig in eller förstå – då är det lättare med mediaformatet där inget konkret finns eller alla experter som de oinsatta blir “klokare” av men där mer insatta aldrig får en bra nivå på något samt aldrig kan ta sig vidare i förståndet heller – förklaringen av x i ordet expert saknas. Ett samhällsfördummande resultat som gått i socialt arv från generation till generation till generation. Ett liv i sim city som hobbymänniska.

 • @ I de hjärndödas rike är den efterblivne kung 10 Jun, 2018 at 09:23,

  Det ligger mycket i det du skriver, inte minst sista raden….

 • @Torbjörn Sassersson red. 9 Jun, 2018 at 13:14
  Även en stor del av det svenska folket är både jagat och förtryckt av vår egen regering, men inte fan flyr vi för den sakens skull. Istället knyter vi handen hårt i fickan och med en lätt ångest fortsätter vi att titta på “Idol” eller “Bonde söker fru”. Vi är ett härdat och något efterblivet släkte och vi har det samhälle vi förtjänar.

 • Ivan Björn at 10:16

  Jag tror du har mycket rätt i det där (“en våg förändrar stranden, men även vågen tappar i styrka och anpassar sig till stranden”) och sossarna verkar vara inne på samma linje, att “det går nog bra”. Det är dock lite att chansa.

  När det gäller morfogenetiska fält (Sheldrake mfl), tja, det kan säkert ligga mycket i det. Jag skulle tro att det sekulära fältet i Sverige är starkare än det islamska fältet. Det finns ju här mycket investerad kraft i den sekulära programmeringen av svenskar. Skulle den upphöra bara för att islam får fäste? Jag tror faktiskt inte det, men det kommer sannolikt bli en kamp i alla fall mellan det sekulära (ortodox sekulär humanism, socialism, vetenskapstro å ena sidan) och det islamska (och ortodox wahhabism å den andra).

  Kanske vi får se en kamp mellan djupt gudstroende imamer som vill beslöja kvinnor (med finansiering från Qatar) mot starkt vetenskapstroende anhängare av Humanisterna, KVA, VoF och FI. Rock on.

 • Jag har samma erfarenhet som du Torbjörn. Avsåg den information som politikerna vill att vi skall köpa. Har noterat att mycket mörkas och att sanningen friseras vilket inte är bra för vare sig vi som är födda här eller de som kommit hit för att få chansen till ett nytt liv i frihet. Har lärt mig genom egen erfarenhet att alla inte behandlas lika och det leder till problematik som kan bli svår att få bukt med i framtiden.

 • stenbj at 10:41

  Jag sitter ju inte inne med facit här, men jag vill kommentera igen. Mats Garbrielsson är en filmare som besökt Syrien och som nu gör en dokumentär. Sådana som han behöver ekonomiskt stöd. Han har redan publicerat artiklar i NewVoice helt utan ersättning. Jag betalade ur egen fick för att han skulle få upp en sajt.

  Det finns en hel del rapporteringar och återpubliceringar i NewsVoice av personer som rapporterat från och om Syrien. Sprid gärna dessa länkar.

  I övrigt instämmer jag med din kommentar. Jag gillar Gunnar Sandelins och Mohamed Omars attityd att massmedia i Sverige spelat ut sin roll. MSM-journalister har varken kompetens eller kapacitet att rapportera korrekt om Mellanöstern eller Afrika. De klarar inte av att kränga av sig sina egna självpåtagna PK-koftor och självgoda offerkoftor.

 • Tant Pia at 09:44

  Men många av flyktingarna är ju samtidigt asylsökande och omvänt. Många av de asylsökande hittar på att de är jagade av sina regeringar. Vissa ÄR jagade av sina regeringar. Jag känner flera som faktiskt var jagade för att de uttryckte demokratiska värderingar, varav vissa inte alls fick asyl för att de kom från “fel” region eftersom asylbesluten i Sverige baseras på politiska beslut dvs vi ger bara asyl om den sökande kommer från en “rätt” region eller “rätt” land. Asylbeslutandet i Sverige är inte baserat på verkligheten utan på politik.

  Samtidigt är nog nu hela svenska folket medvetet om att migranströmmarna innehåller en del guldgrävare som hört talas om att de ska få pengar/bidrag i Sverige, kriminella som flyr från lagen och jihadister med missionen att islamifiera.

 • Torbjörn. Mycket bra sammanfattat:
  “De vill stanna i sina hemländer för de trivs bättre där, men de kan inte bo kvar för att vi i Nord/Väst förstör deras länder genom krig, för att vi tillsätter puppet-regimer, för att vi genomför grov plundring av deras naturresurser, för att vi finansierar proxykrigare (terrorister/rebeller) som ska störta deras ledare som de valt.”
  Och att vi systematiskt demoniserar deras ledare i våra massmedier så att den enormt viktiga opinionen i Väst tycker att det är riktigt att vi “befriar” dom, etc.
  Nu, när det snart ser ut att bli rejält regimskifte i Sverige, om inte någon EU bankir steppar in om SD kommer till makt, som i Italien, hur kan Sverige samarbeta med de krafter som representerar folken i invandrarnas hemländer för att få igång en återvandring till fredligare länder?
  En svår fråga. Kanske kan vi börja med att resa till t.ex. Syrien och se hur det egentligen är där istället för att svälja västpropagandans demonbilder av t.ex Assad som MSM fortsätter(?) att förmedla. Syrien är dock ett mycket rikt land med mycket olja och en del av “SILK road”. Alltså kan det bli svårt att nå fred där med ett girigt USA som inte vill släppa greppet, trots att de flesta av deras proxygrigare/legosoldater nu dött eller insett att de lurats och/eller flytt.
  Men om vi inte skickar ned eget folk dit, och till andra platser, kan vi knappast få reda på hur det egentligen ligger till. Sedan finns det förmodligen massor med potentiella tolkar bland t.ex. de Syriska nu Svensktalande flyktingarna.
  Och vilka vet att Apples grundare Steve Jobs var hälften Syrier?

 • Jag har hört påstående om att när flyktingar lämnar sitt hus, sina områden så jämnar man deras hus med marken så att de inte har något att återvända till.

  När man pratar om att flyktingar tar över Sverige så menar man underförstått eller tydligt att det är radikal Islam som tar över Sverige. För att understryka detta skriver man i tidningar om exempel där moskéer vill inta mera plats i det svenska samhället. Man gör allt för att synliggöra konflikten mellan den ”kristna demokrati” och den radikala Islam. Det finns otaliga flyktingar som inte är några troende, eller praktiserande muslimer men ändå handlar frågan enbart om polarisering av två motsatta världssyner som är i konflikt med varandra.

  Vidare glömmer man att en våg förändrar stranden, men även vågen tappar i styrka och anpassar sig till stranden. D.v.s. De flyktingar som kommer hit är påverkade av Sverige och Sverige är påverkad av flyktingarnas kulturer. Den som vill ha tillbaka husförhör, betygsättandet vid flytt till en annan socken, kyrkoplikt så att den gamla svenska kulturen av undergivenhet och böjda ryggar bevaras blir besviken. Den som älskar förändring blir glad av möjligheten att känna lite större och mera nyanserade uttryck av Livet själv genom sammanblandning av människor så att vi en gång blir Jordbor utan stadsgränser!

  I en undersökning av ett företag tog man bort all gammal personal och ersatte den med ny personal som inget visste om arbetssätt och kulturen i företaget. Efter viss tid jobbade alla anställda på samma sätt som arbetare innan dem. Morfogenetisk fällt innehåller information. Flyktingar och i synnerhet deras födda barn i Sverige är stark påverkade av Sveriges energifält, liksom svenskarna är påverkade av nyanländas energier. Det är bara synd att massmedia vill se bara det negativa och skapa rädsla som mynnar ut i konflikt!

  Att alla energimässiga system och människans ökade medvetande pekar på ett jordklot utan gränser är ett faktum. Att etablissemanget vill kontrollera detta genom att införa kontroll av alla på jorden genom NWO har ingenting med människans större medvetenhet om sig själv, livet och universum att göra.

 • Att felaktigt kalla asylsökande för flyktingar väcker frågan om det är rädsla för konflikter, brist på kunskap och fakta eller pur ovilja som styr upplysningarna som ges till allmänhetens kännedom?

 • Min kritik av podden ovan mellan Gunnar Sandelin och Mohamed Omar är att debattörerna undviker eller missar Nord/Västs destruktion av Mellanöstern och Afrika (som jag brukar tjata om) genom att tillsätta puppet-regimer och genom ekonomiska och militära interventioner. Genom plundring. Detta pågår just nu. Det är detta som skapar flyktingströmmarna, men nästan ingen vill diskutera det.

  Dessa interventioner har plågat framförallt länder i Afrika under 100-200 år. Sedan skyller man på att befolkningarna minsann “inte kan skapa ordning” i sina egna länder, att “de skräpar ner” och “inte vill jobba” (underförstått: är “lata”).

  Jag anser även att Sandelin och Omar underskattar Mellanösterns och Afrikas tillskott till Europa när det gäller sociala och etiska värden. När jag lärt känna människor från dessa regioner upplever jag att de har mänskliga kvaliteter som vi svenskar tappat bort. Vi svenskar tycker vi är trevliga och medkännande, men jag anser att de flesta svenska snarare lider av godhetsideal som de filmar på sig själva. Svenskar är också visserligen väldigt ytligt trevliga, men är vi egentligen så empatiska som vi tror? Jag känner afrikaner som dagligen får den där “svenskupplevelsen”, svensken som låtsas vara så trevlig och förstående, men som snabbt stänger lägenhetsdörren eller kvickt hoppar in i hissen för att slippa komma för nära “en svart”. Dessa svenskegenskaper är mycket avslöjande och ger inte ett bra intryck på människor som är empatiska på riktigt.

  Många som flyr till Europa är mycket politiskt insatta och har betydligt större verklighetsföranking än “skolboksutbildade” svenskar gällande hur politisk och ekonomisk makt styr samhällen och länder. Det som är daglig och självklar korruption på hög nivå i samhället för en “utlänning” blir plötsligt konspirationsteori för svennen. Det är patetiskt.

  Många som är för antimigration verkar tro att flyktingar kommer till Sverige för att de VILL komma hit för att vi är så bra här och/eller för att de vill ha svensk standard. De jag talat med vill inte alls komma hit. De vill stanna i sina hemländer för de trivs bättre där, men de kan inte bo kvar för att vi i Nord/Väst förstör deras länder genom krig, för att vi tillsätter puppet-regimer, för att vi genomför grov plundring av deras naturresurser, för att vi finansierar proxykrigare (terrorister/rebeller) som ska störta deras ledare som de valt.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *