Nya Dagbladets senaste pod med NewsVoice

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 7 juni 2018
- NewsVoice redaktion
Nya Dagbladet gör NyD-Podden med gäst NewsVoice

Nya Dagbladet gör NyD-Podden med gäst NewsVoice

I detta avsnitt av NyD-podden medverkade Nya Dagbladets och NewsVoice chefredaktörer Markus Andersson respektive Torbjörn Sassersson.

I programmet diskuterades: Schweiz folkomröstning om fiatpengar, kontantlöshet, Googles koppling till Pentagon och drönare, Stratcom Task Force, svensk signalspaning på Ryssland, MSB och Sveriges beredskap.

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Martin Gustavsson at 23:50

  Det finns alltid någon ägare eller påverkare bakom varje tjänst. Vi kommer aldrig undan det.

  Om aliens la en kommunikationssatellit runt jorden med en social tjänst som ersätter Facebook, Google och Youtube skulle det vara aliens bakom tjänsten. Vilken agenda har de? De kanske är reptiler. [humor]

  Anledningen till att jag föreslår just VK handlar om att Västkritiska länkar knappast kommer att raderas på VK. Tjänsten ersätter även YouTube (du kan backup’pa dina videos på VK), vilket är praktiskt.

  Jag föreslog även andra tjänster som är amerikanska och som är alternativ till VK som tex Real Video (Mike Adams) och Patreon (Jack Conte, vem fan är det?).

 • Mvh Skogåsbon at 21:40

  Tyvärr kan bara vissa skriva på Wikipedia. Jag brukar tjata om att på samtliga poster på Wikipedia som har ideologisk, politisk, vetenskaplig eller ekonomisk laddning kan endast vissa skriva. Dessa poster är stenhårt bevakade. Men i princip vem som helst kan skriva om saker och ting utan laddning. Testa själv.

 • Sjukt att olika alternativa “kanaler” kan bli utpekade som Ryska konspiratörer, beskriver hur sjukt Sverige, ja till och med hela Europa blivit. Regeringen om mainstream medierna trummar sedan ut till folket hur farligt Ryssland är, men folk börjar genomskåda allt detta spektakel.

 • Hej Torbjörn.

  Du nämner VK som ett alternativ till FB.

  På Wikipedia står det att VK är kontrollerad av ryska myndigheter med påtryckningar om att lämna ut vissa användare: https://sv.wikipedia.org/wiki/VK

  Tror du att det kan finnas möjlighet till att syna Wikipedia som vi vet vinklar all information? Finns det kanske möjlighet att skicka Wikipedias påståenden till VK för att bemöta dessa och sedan skriva en artikel om det på NW?

  ”1 april 2014 meddelade Durov sin avgång som VD för VK. Han drog två dagar senare tillbaka sin avskedsansökan och hävdade senare i månaden att han blivit sparkad från sin post. Orsaken skulle ha varit att Durov vägrat att lämna ut användardata till Rysslands polismyndigheter.”

 • Kan propagerande för VK (FSB) istället för Facebook(CIA) tolkas som pro-Kreml?

  Amerikaner eller ryssar är inte fienden. Fienden sitter i hela landet på redaktioner och i politiska styrelserum och framför dumburken

  Varför uppmaning att spara pengar när allt försvinner i inflation och nollränta eller ger bankerna mer rättighet att låna ut ännu mer krediter?

  På JAK-banken är också småspararna förlorarna eftersom de andra bankerna hittar på krediter ur tomma luften som driver på inflationen, men ekologiska projekt stärker totalförsvaret och är en form av prepping som torde vara det bästa i det här läget, men kommer ens det hålla i framtiden med ännu mer repression?

  Frihandel är dåligt för totalförsvaret och välfärden eftersom den leder till ett välfärdsrace mot bottnen.

  En kille som jag inte nämner med namn, men som får mig att tänka på en komisk småstads-variant av Mussolini korsad med en allt för välfödd ubåtskock, har p.g.a. de väckta panik-känslorna hos högern lyckats få sin tidning att växa något i upplaga i Sverige, men det är helt vanligt bombhöger-bajs.

  Bombhögern lever på att skapa panik och konflikt. I längden blir det tråkigt eller kanske lika komiskt som fisande sillar. Att ignorera är nog det bästa man kan göra. Ev. kan det hela bero på att CIA snärjt honom med pedofili, men frågan är om det ens är värt mödan. Det han gör är inte ens bra för CIA. Folk skrattar ju åt det hela, tror jag.

  Skriv förresten om oligarkernas snabba övertagande av det ryska folkets andelar av Ryssland! En historia som jag uppfattar som allt annat än “pro-Kreml”?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *