Putin besvarar amerikanska sanktioner med samma mynt

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 5 juni 2018
- NewsVoice redaktion
Putin - Foto: Mikhael Klimentyev, Sputnik News
Putin - Foto: Mikhael Klimentyev, Sputnik News
Putin – Foto: Mikhael Klimentyev, Sputnik News

Den ryska presidenten har signerat motåtgärder till den amerikanska ekonomiska krigföringen mot Ryssland efter att USA:s finansdepartementet i våras sanktionerat 24 ryska personer och 14 ryska företag. Enligt departementet ska dessa ryssar och företag deltagit i “skadlig verksamhet”.

På måndagen kom det ryska svaret på de amerikanska sanktionerna. President Vladimir Putin skrev under sanktioner mot personer som utför “hotfulla aktioner” mot Ryssland. Bland annat kan ryska myndigheter få avbryta samarbete med utländska stater och upprätta handelsbegränsningar, skriver Russia Today (RT).

Med samma ordval som USA använder mot Ryssland besvarar alltså Ryssland USA. Ryska myndigheter är nu auktoriserade att avbryta förbindelser med utländska aktörer och länder samt att utöva import och exportrestriktioner. Handelsrestriktioner gäller dock inte enskilda ryska medborgare som vill köpa varor för eget bruk. Inte heller gäller hindren för oumbärliga produkter som landet och landets medborgare behöver, skriver RT.

Den amerikanska rating-institutet Moodys bedömde i april att Ryssland har kapacitet att stå emot de amerikanska sanktionerna, enligt Reuters.

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: sanktioner
Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *