Rönne: Regeringen är duktig på att kovända i flera frågor

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 30 juni 2018
- NewsVoice redaktion
Regeringen år 2017 - Foto: Martina Hubner

Öystein Rönne - PressfotoDEBATT. Regeringen valde att inte närvara på fotbolls-VM i Ryssland, men har nu käppvänt, vilket man såklart inte erkänner. Eftersom Sverige har gått vidare så kommer man nu att närvara med en svensk minister. Ett simpelt sätt att försöka vinna fotbollsintresserade väljare.

Orsaken till att från början välja att inte närvara säger man var en sympatiåtgärd med Storbritannien efter giftattacken mot ex-spionen Sergej Skripal. Att just Ryssland skulle ligga bakom detta är fortfarande inte bevisat och därmed är åtgärderna pga detta också ett av regeringens pinsamma klavertramp (man utvisade ju också en rysk diplomat).

Dock kan man förstå alla desperata grepp som Regeringen kan tänkas komma på nu innan valet. Man vill såklart inte erkänna att man kovänt, men det är ju uppenbart att det är så. Vi kommer med all sannolikhet att få se mer av detta fram till valdagen. Var uppmärksamma!

VM i kovändningar

Men vi kan också vara säkra på att Regeringen efter valet, precis som alla andra val, inte alltid vill kännas vid de positioneringar som man gjorde innan valet. Deras inkompetens framstår särskilt tydligt när man ser på deras kovändningar. Just denna avseende fotbolls-VM är kanske inte den mest anmärkningsvärda. Vem glömmer kovändningen i migrationspolitiken?


Från att ha haft världens mest generösa invandrarpolitik (på invånarnas bekostnad) har man nu några månader innan valet försökt att framstå som insikts- och ångerfulla. I själva verket handlar det uteslutande om att klamra sig fast vid makten.


Socialdemokraternas reella problem är att fler och fler av deras lojala kärnväljare nu börjar inse bedrägeriet. Detta kommer man att ha synnerligen svårt att värja sig emot. Alla knep är redan förbrukade så att säga.

Slutligen: grattis alla ni genom historien lojala socialdemokrater som nu genomskådat bedrägeriet! Ni bidrar just nu till att rädda resterna av som finns kvar av vårat från början fina land! Tillsammans ska vi nog kunna styra upp skutan Sverige på rätt kurs igen!

Text: Öystein Rönne


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Vaddå regering?

  Dom som sitter där har för länge sedan lämnat över styråran till andra krafter.
  Fundera över varför Sträng behövde ekan.

  Efter att ha studerat alla partier valbara till riksdagen kan jag bara konstatera
  att SD kommer att vara det parti som sätter dolken i Svea.
  Inget nytt där bara nytt presentpapper.

  Inser att NMR är de enda som har stake att ändra på framtiden.
  Även om en del inte faller mej i smaken så får jag väl ta det med dom då.
  Det är väl det realpolitiken handlar om.

  resten av partierna är syltryggar som inte bara vänder kappan utan också byter ut den
  efterhand som bilden förändras.

  LeifB

 • Regeringen har ingen bollkänsla öht, de spelar bollen i helt fel riktning när de inte gör självmål. Vilket är det normala!!

 • Bra analysering av politiska kovändningar, Öystein! Såna besvär Regeringen har. Att närvara vid Fotbolls-VM eller icke, det var frågan.. (Har inte regeringen något viktigare att göra än grubbla över dylika beslut?) Skulle Sverige eventuellt vinna mot Schweitz på tisdag så sitter ju ministern bra med bukett i hand att gratulera svenska laget. Skulle däremot matchen vinnas av schweitzarna så vissnar väl blombuketten när ministern måste smyga ut bakvägen. Kovändning på kovändning, ack, ack, ack.. vilka besvär S gör åt sig.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *