Socialdemokraterna bedrar sina väljare igen – med draghjälp av LO

publicerad 29 juni 2018
- av NewsVoice
Expressen skärmdumpar från 2018 - Montage: NewsVoice
Expressen skärmdumpar från 2018 - Montage: NewsVoice

Öystein Rönne - PressfotoDEBATT. LO-ordföranden och clownen Petter Torwaldsson har i en artikel i dagens Expressen uttryckt påståendet att lönerna kommer att pressas nedåt om Moderaterna och SD kommer till makten. Man har också lovat att bidra till 250,000 röster till socialdemokraterna.   

Text: Öystein Rönne

Petter Torwaldsson kanske inte kan sin egna rörelses historia. Sanningen är den att LO måste betraktas som världsmästare i att trycka ner lönerna för sina medlemmar. Dessa medlemmar betalar i runda slängar 5 000 SEK i skattade pengar per år för att de ska driva just medlemmarnas intressen.

Men LO-ledningen är en del av bedrägeriet mot det svenska folket. De försöker ge sken av att gå medlemmarnas ärenden, men i själva verket sitter de i knät på sossarna.

Orsaken är att de som besitter en topposition inom LO hoppas och räknar med att få ett välbetalt uppdrag i regeringen i framtiden. Man premierar sas lojaliteten. Det finns många historiska exempel på detta och det är en viktig del av hur bedrägeriet av svenska folket fungerar.

Sanningen är den att LO:s manövrerande i lönepolitiken inte har bidragit till något annat är sjunkande reallöner för de flesta av deras medlemmar. Detta vill man såklart inte kännas vid, då man i så fall mister sin personliga ekonomiska utvecklingsplan.

Sverige går idag ganska bra. Problemet för LO:s medlemmar är att de inte fått ta del av de positiva effekterna av detta. Vinsten gör den kapitalstarka eliten, som har haft väldigt god draghjälp av just LO.

Det är dags att LO:s bedrägeri mot sina medlemmar också synas, precis som sossarnas bedrägeri. Varje LO-medlem betalar i runda slängar 4000-5000 kronor i skattade pengar i fackföreningsavgift varje år. På 20 yrkesverksamma år blir det runt 100,000 kronor. Då inställer sig frågan, får man valuta för dessa insatta pengar? Har LO:s arbete varit framgångsrikt, sett i relation till medlemmarnas insatta kapital?

LO ställde sig positiva till medlemskapet i EU, självklart, då det var ett krav ”uppifrån”. Resultatet ser vi nu när arbetskraft från bl.a. de baltiska länderna nu konkurrerar ut de svenska arbetarna pga deras mycket lägre lönenivå.

Varför söker sig så många svenskar till arbeten i Norge? Knappast för att de svenska lönerna är attraktiva.

Nä, det har nog framförallt bidragit till att fackets maktelit kunnat surfa vidare på sin räkmacka mot ett ännu bättre betalt uppdrag, och dess medlemmar fortsätter att finansiera deras karriär genom att återigen rösta på sossarna. Som de brukar säga: rösta rätt – rösta rött.

Snälla, kom inte sen och klaga...

Text: Öystein Rönne

Satir: Socialdemokraternas valbudskap 2018 enligt vissa andra partier. Montage: NewsVoice