Socialdemokraterna bedrar sina väljare igen – med draghjälp av LO

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 29 juni 2018
- NewsVoice redaktion
Expressen skärmdumpar från 2018 - Montage: NewsVoice
Expressen skärmdumpar från 2018 – Montage: NewsVoice

Öystein Rönne - PressfotoDEBATT. LO-ordföranden och clownen Petter Torwaldsson har i en artikel i dagens Expressen uttryckt påståendet att lönerna kommer att pressas nedåt om Moderaterna och SD kommer till makten. Man har också lovat att bidra till 250,000 röster till socialdemokraterna.   

Text: Öystein Rönne

Petter Torwaldsson kanske inte kan sin egna rörelses historia. Sanningen är den att LO måste betraktas som världsmästare i att trycka ner lönerna för sina medlemmar. Dessa medlemmar betalar i runda slängar 5 000 SEK i skattade pengar per år för att de ska driva just medlemmarnas intressen.

Men LO-ledningen är en del av bedrägeriet mot det svenska folket. De försöker ge sken av att gå medlemmarnas ärenden, men i själva verket sitter de i knät på sossarna.

Orsaken är att de som besitter en topposition inom LO hoppas och räknar med att få ett välbetalt uppdrag i regeringen i framtiden. Man premierar sas lojaliteten. Det finns många historiska exempel på detta och det är en viktig del av hur bedrägeriet av svenska folket fungerar.

Sanningen är den att LO:s manövrerande i lönepolitiken inte har bidragit till något annat är sjunkande reallöner för de flesta av deras medlemmar. Detta vill man såklart inte kännas vid, då man i så fall mister sin personliga ekonomiska utvecklingsplan.

Sverige går idag ganska bra. Problemet för LO:s medlemmar är att de inte fått ta del av de positiva effekterna av detta. Vinsten gör den kapitalstarka eliten, som har haft väldigt god draghjälp av just LO.

Det är dags att LO:s bedrägeri mot sina medlemmar också synas, precis som sossarnas bedrägeri. Varje LO-medlem betalar i runda slängar 4000-5000 kronor i skattade pengar i fackföreningsavgift varje år. På 20 yrkesverksamma år blir det runt 100,000 kronor. Då inställer sig frågan, får man valuta för dessa insatta pengar? Har LO:s arbete varit framgångsrikt, sett i relation till medlemmarnas insatta kapital?

LO ställde sig positiva till medlemskapet i EU, självklart, då det var ett krav ”uppifrån”. Resultatet ser vi nu när arbetskraft från bl.a. de baltiska länderna nu konkurrerar ut de svenska arbetarna pga deras mycket lägre lönenivå.

Varför söker sig så många svenskar till arbeten i Norge? Knappast för att de svenska lönerna är attraktiva.

Nä, det har nog framförallt bidragit till att fackets maktelit kunnat surfa vidare på sin räkmacka mot ett ännu bättre betalt uppdrag, och dess medlemmar fortsätter att finansiera deras karriär genom att återigen rösta på sossarna. Som de brukar säga: rösta rätt – rösta rött.

Snälla, kom inte sen och klaga…

Text: Öystein Rönne

Satir: Socialdemokraternas valbudskap 2018 enligt vissa andra partier. Montage: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • OT? No, basics!
  Swedish nutty integration etc. programs:
  As life is a plethora of frequencies it is easy to see that group affiliations is an electronic code. Same group frequency, same group wave pattern. Basics in this is the creation of this universe in the first place and then you came along and modified it, but basics is the ground work – universal ethics. Life is postulated to live and life creates the universe to live in. Sorry fellers it is the opposite!!
  How is that verified? With white and diversions (emotions) from white.
  Ex.: imagine a white sphere. Remember an emotional charged image incident. Take that emo-charged image and place it in the white sphere and keep it there and see what happens.
  If a wave pattern is forced on a group/person that diverge more from the basics than the wave pattern you have ingrained you will have a not accepted dissonance, equals to confusion and a protest and lowered emotions results.
  Lenin used this in saying: give me child before 8 yrs and it will be a Bolshevik for ever.
  There you can see that integration by force never can work other than push the emotions down.

 • Korrekt Öystein. LO och Sossarna är inte längre vad de en gång var. Korruptionen leder till den högervridning som gynnar de kapitalstinna krösusarna 10% i EU samt missgynnar 90% av folket, så jag kan enbart rekommendera att vi alla röstar på partier som aktivt kritiserar EU och korruptionen i valet 2018, samt att det lilla parti som gör det, som du så intelligent kommer välja, faktiskt valsamverkar mot 4%-spärren. Välkommen!

 • @ Birgitta 30 Jun, 2018 at 10:46,

  Ditt inlägg är mycket bra och kompletterar det jag skrivit. Tyvärr är det på detta viset. Och ännu mer tyvärr är det att medlemmarna inte genomskådar detta.

  I de flesta fall försvinner lojaliteten gentemot medlemmarna när ombuden kommer upp ett snäpp i hiarkin. Alla har såklart inte ambitionen att bli statsminister, men kör man inte den politiskt korrekta agendan blir man snabbt utfryst.

  Hur ofta har medlemmarna gjort en riktig uppföljning av hur deras förbund skött sin uppgift? Väldigt sällan skulle jag säga. Och så ser det ut lite överallt. Det ger till följd att flertalet medlemmar får uppfattningen att det s.k. demokratiskt fackliga arbetet är framgångsrikt, vilket såklart är en lögn och tillika ett självbedrägeri.

  Mitt tips som det ser ut idag är att bara vara med i A-kassan och avsätta resten av fackavgiften till en kapitalförsäkring eller liknande. Detta skulle i hög grad bidra till en skaplig pension i stället.

  Hamnar man i trångmål/klammeri med arbetsgivaren anlitar man i stället en duktig arbetsrättsjurist. Detta är betydligt bättre strategi då fackens jurister är B-laget och slaviskt följer PK-korridoren.

 • En mycket bra artikel!!! Förstår inte hur LO kan lova några röster över huvud taget, vilket skulle kunna klassificeras som otillbörlig politisk påverkan. Det är ett välkänt faktum att medlemmar i ”arbetarklassen” i allt mindre grad stödjer S då dessa inte har arbetsklassens intressen för sina ögon. Det Öystein säger om att LO “försöker ge sken av att gå medlemmarnas ärenden” kan överföras till flertalet andra fackförbund.

  För några år sedan kontaktade jag mitt facks huvudkontor för att ifrågasätta deras aviserade höjning av medlemsavgiften. Eftersom medlemstidningen återkommande har reportage om det egna förbundets insatser i olika kreti-pleti-länder inom EU ville jag veta hur stor andel av medlemmarnas avgift går till internationellt arbete. Jag påpekade också på förhållandet att då facket inte lyckas lösa de OMFATTANDE problem av olika slag som vi har på våra arbetsplatser i Sverige så ska de heller inte ägna sig åt att försöka lösa problem utanför landets gränser. Mitt förslag till huvudkontoret var de borde införa en frivillig lösning rörande bidrag till internationell facklig verksamhet, vilket skulle få till följd att de inte, utan mitt medgivande, skulle kunna använda min avgift till sådan verksamhet. Huvudkontorets enda svar blev ett “tack för informationen”. Att vara med i facket är en form av pyramidspel där surt förvärvade pengar skjutsas uppåt medan lokala fackrepresentanter sparkar nedåt.

  Håller fullständigt med Ale@ uppfattning om att ” De vill absolut inte se anställda som själva ombesörjer en jurist att driva olika arbetstvistefrågor i domstol inte”. I sådana fall uppstår ju en konkurrenssituation och det kan bli alltför uppenbart att facket inte sköter sitt uppdrag. Jag skulle själv välkomna privata företag som skulle bedriva facklig verksamhet med arbetsrättsjurister som ombudsmän.

  Rådande harmonisyn mellan arbetsgivare och fack, som har sin grund i Saltsjöbadsavtalet, skördar många offer bland sina medlemmar. Dags att ”gå framåt” för ett mer konfliktfyllt förhållande mellan fack och arbetsgivare. Då kan naturligtvis inte de traditionella facken vara med utan bör läggas i malpåse.

  Montaget med Löfven på affischen med den förvridna munnen var mycket rolig.

 • Någonting är ju ruskigt fel när den röda ledningen för LO, Torwaldsson, (som i T-röd) går ut offentligt och säger att hans medlemmar SKA rösta på S ! Och kanhända finns det lättlurade LO-medlemmar som lyssnar på honom och som faller till föga för hans auktoritära person. För det är väl det han hoppas på – att det finns LO-medlemmar som inte tänker själva. Detta är jag benägen att hålla med om – att det finns många röda Torwaldssonska betongsossar som helt har slutat att tänka. https://www.youtube.com/watch?v=8HtGzDED5nQ

 • @ Jan Norberg 29 Jun, 2018 at 10:16,

  “Denna uppenbara korruption såg hon absolut inget problem med, inte heller bekymrade det henne att fackliga ledare går över till Sossarna och blir riksdagsledamöter”.

  Det stannar inte bara där, en del blir även statsminister!

 • @ Öystein Rönne 29 Jun, 2018 at 09:11

  De fackliga rörelserna utgör tillsammans en veritabel röstbas för Sossarna, det är ju inte alltför många år sedan som den automatiska kollektiva anslutningen till Sossarna av LO:s medlemmar togs bort.

  Detta hindrade dock inte LO och andra fackförbund från att öppet stödja Sossarna med såväl pengar som av medlemsavgifterna finansierat kampanjarbete.

  Formellt sett finns inga lagar som förbjuder konkurrerande fackföreningar men såväl Sossarna som de redan etablerade fackliga organisationerna gör allt för att slå undan benen på de försök att bilda nya och konkurrerande fackföreningar. Ta bara striden som LO driver mot Hamnarbetarförbundet (den sk Hamnfyran), där agerar LO på ett sätt som tyst understöds av Sossarna.

  De monopolistiska tendenserna inom de fackliga organisationen skulle ju kunna gagna medlemmarna om facken koncentrerade sig på att driva lönefrågor för sina medlemmars räkning, men då skulle ju inte fackens ledarskikt kunna göra politisk karriär inom Sosseriet.

  Därför bedriver fackliga ledare sin lobbyverksamhet gentemot politikerna (läs S, MP och V). För många år sedan samtalade jag med en framträdande ledare för ett av LO förbunden och hon gjorde ingen hemlighet av att LO, för att stödja S, krävde att få igenom lagstiftning som emanerade från LO.

  Denna uppenbara korruption såg hon absolut inget problem med, inte heller bekymrade det henne att fackliga ledare går över till Sossarna och blir riksdagsledamöter.

  Så att LO inte givit sina medlemmar några reallöneökningar kan alldeles säkert stämma, då skulle Karl-Petter Thorwaldsson inte kunna göra samma resa som tex Wanja Lundby-Welin.

  Det är ju direkt provocerande att LO nu inför valet går ut och lovar Sossarna 250.000 röster för sina medlemmars räkning.

  Kan det efter detta finnas en enda LO-medlem kvar ???

 • Träffsäker kommentar ALE, precis så är det. Jag har ganska stor erfarenhet av hur det fungerar, dels som ordförande för 170 medlemmar en gång i tiden, men jag har också erfarenhet av att ha startat en ny fackförening, ej ansluten till LO.

 • Mycket bra artikel Öystein. Mycket kan sägas om svenska fackföreningsrörelsen, och mycket har också sagts. Faktum är att dem lever på gamla meriter. Det är just arbetarrörelsens historia man använder för att injicera skuld i de tvekande skarorna, och det fungerar kollektivt på så sätt att när en kollega tar upp sina tvivel och pekat på samma frågeställningar som just Öystein tar upp på, fäller den indoktrinerade hjärntvättade fackombudet mekaniskt sin kommentar: “Nu tänker du bara på dig själv. Skulle alla tänka så, faller vår solidaritet samman och det gynnar bara borgarna än mer. Vår ärorika och framgångsrika historia bygger på sammanhållning.

  Faktum är att arbetsgivarna föredrar fackansluta anställda. De vill absolut inte se anställda som själva ombesörjer en jurist att driva olika arbetstvistefrågor i domstol inte.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *