USA, Israel och Europa fortsätter att angripa Syrien – Assad: Det handlar om att komma åt en marknad

16
Bashar al-Assad - Pressfoto
Bashar al-Assad – Pressfoto

DEN SYRISKA MARKNADEN. President Assad förklarar varför USA, Israel och Europa fortsätter att angripa Syrien. Det handlar om att rita om kartan i hela Mellanöstern. Det handlar om dominans och att försöka kontrollera ett oberoende Syrien.

Text och kommentar: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Enligt Syrian Arab News Agency slog israeliska missiler ned under måndagen i närheten av Damaskus. Attacken kommer ett dygn efter att Israel skjutit iväg en amerikansk Patriot-robot mot en syrisk drönare som gick i riktning mot Israel.

En syrisk militär källa uppger att drönaren aldrig ha varit avsedd för att på något sätt angripa Israel och att den inte träffades av Patriot-roboten. Russia Today skriver att Israels angrepp mot Syrien har intensifierats de senaste månaderna.

Syrian Arab News Agency uppger att terroristgruppen al-Nusra fortsätter att terrorisera civilbefolkningen och syriska statstrupper i de södra delarna av Syrien, men att deras öde kommer att gå samma väg som de övriga väststödda terroristgrupperna som ställer till med kaos i landet. De kommer också att besegras.

Assad intervjuas den 24:e juni 2018 i Damaskus. Foto: NTV Channel
Assad intervjuas den 24:e juni 2018 i Damaskus. Foto: NTV Channel

President Assad säger i en intervju att landet förblir politiskt enat, men att det slits isär geografiskt i och med att olika externa intressen angriper olika landsdelar.


Han säger att provokationerna mot Syrien inte kan stoppas. Lögner sprids kontinuerligt i media. USA kan plötsligt attackera när Washington behagar. Internationella lagar respekteras inte och FN fungerar inte eftersom djungels lag råder, över hela världen, säger Assad i intervjun.

Assad varnar återigen för hur USA med sina allierade europeiska partners försöker rita en ny karta för Mellanöstern där Syrien är ett centralt geografiskt område. Han kallar Syrien för ett huvudsakligt stridsområde där Ryssland spelar en mycket viktigt roll för att stoppa hegemoniska krafter från att ta kontrollen.

Assad:

“If you talk about the war, it’s becoming now an international war, because that’s how it started. Actually, it wasn’t only about the government in Syria; the government in Syria is independent, we have good relations with Russia, with China, and other countries, and the United States wanted to re-draw the map of the world politically, and maybe militarily, so Syria was one of the main battlefields to re-draw this map, at least in the Middle East.

That’s why when you talk about those interests, this is a fight between these powers: the main power: the United States and their allies supporting the terrorists, and the goal is to have hegemony, and the other power is Russia with its allies, their aim is to fight the terrorism and to restore the international law.”

Han förklarar att USA och Väst inte kan acceptera oberoende stater. Assad beskriver att Syrien vid sidan av Nordkorea, Iran och Ryssland (precis som Kina, red anm) alla har ambitioner att stå oberoende och att det starkt ogillas.

Assad:

“Syria is part of the group of countries that are considered as independent: Syria, Iran, North Korea, and now Russia as an independent country. So, the West doesn’t accept any independent position. America doesn’t accept any European independent position. And that’s why you have a problem in Russia with the US, because you wanted to be independent, and they don’t accept you, even if you are a great power or not, you cannot be independent.”

Assad förklarar i intervjun att de ledande europeiska länderna är i behov av nya marknader oct att Syrien är en av dessa, men att den syriska ledningen inte tillåter dem att få komma åt Syrien.

För att lyckas med att komma åt Syrien måste omvärlden “opinionsutbildas” genom media så att Assad framstår som en besinningslös diktator som dödar sitt eget folk med giftgas (red anm). 

Text och kommentar: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Källor

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

16 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Voff !
Voff !
Gäst
4 september 2018 kl 14:41

Man kan riktigt höra hur C. Bildt lägger ut texten i korthet.
– Ur det här EU-perspektivet (Carl Bildt ) så kan nationalstaten tolereras bara, jag säger bara, defakto, om dessa länder gör som USA och EU vill. Ty annars är de helt odemokratiska diktaturer, och ingenting annat !

nils
nils
Gäst
4 juli 2018 kl 21:55

En direkt koppling till artikeln ovan är väl hur UN ‘tvingas’ agera i flera sammanhang. Här finns en tigande tystnad på många håll i dag. Peter Ford i länken, https://www.globalresearch.ca/syria-in-perspective-fabricating-incidents-to-incriminate-the-syrian-government-peter-ford/5646381

Och hur det ekonomiska spelet på macronivå ser ut just nu, beskrivet av F. William Engdahl. https://journal-neo.org/2018/06/29/only-thing-new-about-trump-economic-wars-are-tweets/

IMF, konsten att plundra. https://www.globalresearch.ca/pillaging-the-world-the-history-and-politics-of-the-imf/5420397

Lasse Anckarman
Lasse Anckarman
Gäst
26 juni 2018 kl 21:58

@ Redaktör’n
Men om landet styrs och domineras av en enda “folkgrupp”, som i fallet “Israel”, som väl betraktas som det judiska nationalhemment, i alla fall av många judar, finns det ingen risk då?

Stig Rydmark
Stig Rydmark
Gäst
26 juni 2018 kl 21:30

@ Bo Sonnsjö
Jag tycker mig se flera tecken på att Israel styr USA:s utrikespolitik. Uppsägningen av Iranavtalet ser väl ut att vara på beställning. Simon Perez uttalade kort efter 11/9-attacken: det är vi som styr USA och de vet de om. Paul Craig Roberts har rapporterat om hur kongressledamöter som i kongressen röstar emot judiska förslag
försvinner i nästa val. Israel har ju en sköld: Förintelsen. Den skyddar även emot berättigad kritik som alltid betraktas som antisemitism.

Lasse Anckarman
Lasse Anckarman
Gäst
26 juni 2018 kl 21:25

@ Bo Sonnsjö

Det får man ju inte göra ens på den här bloggen och då borde det väl vara ännu svårare ju högre upp i hierarkin man kommer, till slut hamnar man förmodligen i hästens mun!

https://youtu.be/SNxxahjMAPY

Bo Sonnsjö
Bo Sonnsjö
Gäst
26 juni 2018 kl 21:22

@Öystein Rönne 26 Jun,2018 at 14:39
Israel anses styra USA, samt att USA i sin tur styr EU, vilket skulle innebära att Israel då även styr Sverige! Hur har dessa förhållanden alls kunnat uppstå?

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Bo Sonnsjö
4 september 2018 kl 15:35

Bra fråga. Jag har inget bra svar. Men frågan är både intressant och befogad. Kanske någon annan här på NV har denna kunskapen och vill dela med sig om denna.

Bo Sonnsjö
Bo Sonnsjö
Gäst
26 juni 2018 kl 21:13

Av och till framförs att Israel styr USA, liksom att USA styr EU! Vilket indirekt skulle innebära att Israel då också styr över EU! Hur kan detta bara få fortsätta utan att någon ens tar upp rådande förhållanden till debatt?

pelle
pelle
Gäst
Reply to  Bo Sonnsjö
7 september 2018 kl 19:18

Sverige ägs av storbankerna dvs Rockefeller & Rothschildt gänget. Därmen blir Israel huvudaktören.
Wallenberg är bara en hantlangare.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
26 juni 2018 kl 14:39

@ Stig Rydmark 26 Jun, 2018 at 08:54,

Precis, att stå delvis vid sidan och applodera gör EU till i högsta grad medskyldig. Högst anmärkningsvärt och återigen ett bevis på att EU har en dold agenda där man för medlemsländernas medborgare bakom ljuset. Eller om man vill, fyller på de aktiviteter som gör dem skyldiga till landsföräderi!

JohnnyD
Johnny
26 juni 2018 kl 14:30

USA tar sig rätten att mörda folk och bomba sönder länder för att USA bolag och banker samt Israel skall tjäna pengar.

pelle
pelle
Gäst
26 juni 2018 kl 09:41

“Guds Utvalda Folk” i aktion…..

Stig Rydmark
Stig Rydmark
Gäst
26 juni 2018 kl 08:54

MSM i väst har lyckats skapa en PK-bild av Assad som en mördare, som man tar sig rätten att behandla helt skoningslöst. I verkligheten är angriparna de verkliga skurkarna. Huvudskurken USA har på nytt via sitt proxykrig i Syrien orsakat hundratusentals döda och mångtusentals människor på flykt. EU applåderar.

Lasse Anckarman
Lasse Anckarman
Gäst
26 juni 2018 kl 07:41

Oraken bakom finns i Oded Yinons plan från 1982:

http://archive.is/fdNMq