Sossarna kan göra dig till en uteliggande fattigpensionär

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 6 juni 2018
- NewsVoice redaktion
NewsVoice om din pension i Sverige
NewsVoice om din pension i Sverige - Du riskerar att bli en uteliggande fattigpensionär
NewsVoice om din pension i Sverige – Du riskerar att bli en uteliggande fattigpensionär.

DEBATT OM DIN PENSION. “Att det svenska pensionssystemet har kollapsat verkar inte många ha förstått och det är ett komplicerat system med stora brister för en allt större andel av svenska pensionärer”. Det skriver Jan Norberg som hänvisar till en artikel i Samhällsnytt. NewsVoice kompletterar med citat från debatten 2012 i Newsmill. 

Sammanställning: NewsVoice | #valet2018#svpol

Jan Norberg (Portugal, 2018) - privat foto“Tveklöst måste man som normal svensk inkomsttagare kunna sätta resultatet av detta katastrofala system i relation till den information som nu allt oftare landar framför näsan på oss alla. Läs denna artikel och grunna på vad som väntar dig när din pensionen ska börja betalas ut”, skriver Norberg och syftar på artikeln: “Pensionsmyndighetens larmrapport: Kvarts miljon svenska pensionärer under fattigdomsgränsen” av Mats Dagerlind.

Han fortsätter:

“Precis som Sverige sticker ut i Norden när det gäller asylinvandring, utmärker sig Sverige också beträffande att ha en exceptionellt hög andel fattigpensionärer. Vissa menar att det finns ett samband.”

Dagerlind förklarar att enligt EU:s statistikorgan Eurostat klarar inte Sverige av att nå upp till mer än en blygsam mittenplacering bland EU:s medlemsländer där många är betydligt mindre rika än Sverige.

Vill du bli en uteliggande fattigpensionär?

Pensionsmyndighetens undersökning visar att antalet fattiga pensionärer minskar i Norden utom i Sverige där fattigdomen tvärtom ökar.

Mats Dagerlind, pressfoto
Mats Dagerlind, pressfoto

“En annan kategori som ökar i Sverige är de hemlösa pensionärerna. Fler och fler äldre svenskar hänvisas till ett liv på gatan och till att sova på parkbänkar och bussar. Situationen för dessa förvärras dessutom av att de blivit en målgrupp för ligor som sysslar med personrån.” – Mats Dagerlind

Dagerlind pekar framför allt ut Socialdemokraterna som roten till det onda. Han påpekar att S varje år satsat miljardbelopp på migration och integration i statsbudgeten och kommer imorgon torsdag tillsammans med Mp, V och C att försöka rösta igenom en amnesti för 9000 afghanska migranter som beräknas kosta minst tre miljarder kronor.

“Hur kan vi bara sitta tysta och se på när våra politiker norpar våra inbetalningar och ger oss tillbaka enbart en skärv av vad vi betalat in till systemet? Det övergår i alla fall mitt förstånd”, skriver Norberg om uppmanar till diskussion i NewsVoice kommentarsfält.

Mats Jangdal som driver Frihetsportalen.se föreslår i sin artikel “Vi måste kunna välja våra egna pensionsvillkor” från 2012 att:

Mats Jangdal - Pressfoto“Med andra ord söker jag en förändring som gör det möjligt för fler att ordna sin försörjning efter pensioneringen på sitt eget sätt, på sina egna villkor, med egna pengar. Jag vill bryta det totala beroendet av offentligt styrd pension. Bryta pensionernas totala koppling till börsen.”

Jan Norberg är inne på samma linje som Mats Jangdal var 2012. Är du snart pensionär eller kanske bara 40 år gammal, ta kontrollen över dina pengar redan nu. Norberg skriver:

“Hjärntvätten att Staten tar hand om oss då vi blir gamla och skröpliga sitter djupt hos de äldre generationerna och tilltron till politiker som någon slags övermänniskor vilka alla vill oss enbart gott är ett synsätt som måste brytas. Politiker måste detroniseras från sina välbetalda taburetter och individerna själva tillåtas att ta ett eget betydligt större ansvar för sina liv, så också den egna ålderdomen.”

Vad tycker du? Diskutera i kommentarsfältet nedan.

Sammanställning: NewsVoice | #valet2018#svpol

Relaterat och källor


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Som motvillig sjukpensionär efter en trafikolycka 2003, har konstaterat, att inget parti bryr sig om oss sjukpensionärer. Detta beror inte på att invandrarna får det som skulle ha gått till oss, utan det faktum att partierna väljer att prioritera där det finns flest röster att hämta. För egen del hade jag endast att välja mellan sjukpension eller Arbetsförmedlingens fas 3. Där jag hade haft att bli tuktat fram till pensionen, under imbecill handledning. Vare sig Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen visade något som helst intresse av att jag skulle kunna återgå i arbete. Vilket bäst förklaras med att jag, som inskriven hos dem bidrog till deras försörjning. Som “nyskadad” återstod endast att söka arbete i öppen konkurrens med helt friska och fullt arbetsföra. Jag var bara trettiosex år när olyckan inträffade, i november fyller jag femtiosex. Vad tror ni att jag tycker om den svenska välfärden, som gynnar de helt friska och fullt arbetsföra, de som har anställning och äger sin bostad? Invandringen fungerar som distraktion åt det neoliberalismen syftar till. Neoliberalismen är vare sig vänster eller kulturmarxistisk, utan fascismen 2.0.

 • Tant Pia: “Vi har sett att den privatisering som skett inom skola, äldreomsorg etc”.

  Visst, vi kan låta privatisera kriminalvården. dDå ger vi skattepengar till näringslivet att driva fängelser. Visst kan dem driva det billigare men vad tjänar vi på det? Den eventuella vinsten går då till skatteparadis. Men här talar vi skattebidragsberoende verksamheter (vård, skola och omsorg). Betänk även att barn är skyldig att gå i skolan, till skillnad från brottslingar att sitta i fängelse. Påföljder kan dömas, så att kostnaden inte drabbar skattebetalarna och de görs redan i dag i många fall (samhällstjänst och fotboja). Faktum är att hela rättsväsendet drar in mer pengar genom att döma till böter, än vad verksamheten kostar. Detta även om vi inte lägger till skattemyndigheternas acceptans av självrättning i deklarationerna av skatteplanerande samt indrivning via kronofogden.

  Tant Pia: “Har mött människor under min livstid som haft insatslägenheter, hus, fina bilar, smycken, kontanter i frysen eller i grannes kassaskåp”.

  Tvivlar på att att du mött yrkeskriminella som haft pengar i frysen och att dem skulle ha visat detta för dig, om jag nu försåt dig rätt? Vidare, om jag har erfarenhet av det “kriminella gebitet”? Inte personligen, då ja lever laglydigt men yrkesmässigt? Svar ja! En absolut majoritet av dem är narkotikamissbrukare och dem har ett gemensamt: Skulder hos kronofogden – i massor!

  Frågan gäller varför svenska fängelser skall vara de dyraste i hela EU, eller i hela världen? Fattar det inte. Varför då?

 • Jan: Vacker tanke, ja kanske. Har mött människor under min livstid som haft insatslägenheter, hus, fina bilar, smycken, kontanter i frysen eller i grannes kassaskåp. Det finns även de som har bankkonto utomlands. Självklart så finns det bulvaner och en massa andra varianter. Kanske en variant av ditt och mitt tänkande vore bra… ekonomisk grov brottslighet enligt självbetalningsprincipen och all annan i ett land som förordar bestraffningsprinciper.

 • @ Tant Pia 17 Jun, 2018 at 09:20

  Att kriminella själva skulle betala för sin vistelse i fängelse är nog en vacker tanke men ack så naiv och dåligt förankrad i verkligheten.

  De grovt kriminella har ju givetvis inga tillgångar själva på personlig basis, allt står ju skrivet på någon annan och med noll ränta på banken så har de grovt kriminella knappast sina pengar insatta på ett bankkonto.

  Dvs hur skall Kron Olle kunna driva in pengar som inte är hänförliga till de kriminella, hört talas om bulvaner i den kriminella världen??

  Däremot skulle Sverige kunna outsourca sin fängelseverksamhet till något land med riktigt usla förhållanden i sina fängelser, billigare lär det ju i alla fall bli. Om det avskräcker de grovt kriminella är väl osäkert men att sitta av ett straff skall ju ses som ett kännbart straff och inte en semestervistelse.

 • Ale:
  Vi har sett att den privatisering som skett inom skola, äldreomsorg etc. har gett höga avkastningar för sina investerare. Varför skulle detta vara en utopi för fångvården? Jag vet inte hur bevandrad du är inom det kriminella gebitet men det finns faktiskt de som har en skattefri inkomst på runt 5000 kronor per dag. Att blanda in skötsamma arbetande skattebetalare i diskussionen gällande privatiserad fängelsevård är lite naivt. Vore det inte bättre om de penningar som intjänats på en olaglig väg kommer till sin rätta genom att de som sitter av straff för betala för den s.k. vården de får?

 • Öystein, att folket blivit kväst och kuvat anser inte jag beror enbart på sossarna. Det var sossarna innan Alliansen och sossarna igen som orsakade denna utförsbacke av misär. Man kan tolka det som en konsekvens av samhällets förhärdning. Samhällsklimatet blir hela tiden hårdare och tuffare – folket anpassar sig och den närande sektorn måste ge efter mer och mer. Därför måste de styrande piska folket hårdare och hårdare, så att inte industrins hjul börjar sacka efter. Visst, vi sitter båda i samma båt och har mycket gemensamt. Göran Persson gjorde inte mig illa, däremot Fredrik Reinfeldt! Innan Alliansen hade arbetsgivarna haft problem med folk som försvann efter två veckor. Man tackade chefen när man fick sparken och kunde ligga på sofflocket med full a-kassa osv. Med FR politik kunde situationen vändas till arbetsgivarnas fördel. Man började jobba gratis i olika Fas3 projekt, a-kassan räckte knappt till mat och hyra, man fick inga jobb eftersom arbetsgivaren kunde välja och vraka osv. Denna normalisering av Sveriges arbetsmarknad var borgarna verk. Jag antar att sossarna i hemlighet var ganska nöjda med insatsen? De hade knappt gått iland med en sådan reform. Efter Alliansen togs Fas3 bort men både arbetslösa, sjuka och pensionärer fick det bara sämre och sämre, detta p g a den galopperande inflationen (riksbankens fasoner). I dagsläget är det kritiskt – folk svälter halvt ihjäl.

  Att SD ska kunna vända på detta har jag svårt att se. I värsta/sämsta fall blir det som Carina sa – SD regerar med de borgliga. Kristersson eller Lööf blir statsminister med bihanget Åkesson i hasorna. SD kommer aldrig att kunna regera ensamma så länge de inte får mer än 50%. Öystein, är det detta du hoppas på? Om så inte sker – på vilket sätt ska SD då hjälpa oss stackar satar? Menar du att de borgliga ska falla till föga för Åkessons vädjanden och göra tvärtom istället för att sänka bidragen, minska skatterna och införa jobbskatteavdrag osv.

  Om och ifall SD får majoritet så måste Åkesson sparka Stefan Ingves och få stopp på inflationen eller ska bidragen som: a-kassa, sjukpenning, barnbidrag, pensionen etc. ökas kraftigt samtidigt som utgifterna för invandringen försvinner. SD är alltså socialdemokrati minus migration? Är det så det kommer att gå till?

  Jan Norberg, du verkar ha batongretoriken i ådrorna. Har du någon gång reflekterat över transparenta diskussioner?

  Ale – då sussar sossarna så gott.

 • kan man göra en uteliggande fattigpensionär till sosse, så kan man väl också göra en sosse till uteliggande fattigpensionär? På så sätt kan vi sippa dem.

 • @ Björn Lindqvist 14 Jun, 2018 at 08:00

  Björn blir förvånad över att finna sina socialistiska drömmerier ifrågasatta här på Newsvoice, varför det Björn??

  Eller är det så att du menar att det finns generell uppfattning att Newsvoice är en publikation som har en vänsterprägel, om det är så du menar så vore det mycket intressant att få veta vilken grund Du har för ett sånt resonemang.

  Du säger vidare:

  “Att trampa folk på tårna var inte min avsikt. Jag önskade enbart varna för konsekvenserna ifall SD skulle hamna i regeringsposition.”

  Tack Björn för dina varningar!! Du verkar väldigt samlad i tankarna för plötsligt fortsätter du med att fråga sign Ale om han är svensk. Vad har nu det med dina “varningar” att göra ??

  Du kröner dina mycket samlade tankar (ironi) med följande:

  “Ni kanske tycker jag överdriver men jag har svårt att inte tolka in det som inte borde ske när Jimmy ska axla statsministerrollen…”

  Med såna företrädare för vänstern som dig Björn, behöver vi inte längre tveka att Jimmy tar över statsministerrollen.

  Resten av ditt osammanhängande dravel orkar jag inte ens kommentera, men med dina tankar offentliggjorda ökar min övertygelse att SD har en del kvar att göra med omprogrammering av en del hjärntvättade socialister.

 • @ Björn Lindqvist 14 Jun, 2018 at 08:00,

  Att det har blivit som det har blivit beror ju just på framföallt sossarna. Varför tror du att folket är kväst och kuvat?? P.g.a. decennier av medveten hjärntvätt, ocg denna tid har inte SD suttit med makten.

  Ursäkta mig, men även du tycks vara ett sådant offer. Det är detta som sossarna har utnyttjat. Glädjande nog så tycks fler och fler nu vakna och inse bedrägeriet! Det gäller säkert dig också, när din tid är mogen. För visst, det ärtufft att tvingas inse att man levt i en livslögn.

 • Björn Lindqvist: “det bästa vore ifall SAP i september får ensam majoritet”. Man tar dig för pannan. Svenska Socialdemokratiska Partiet kommer att gå mot bland de sämsta valresultat genom tiderna och så kommer du och yrar om egen majoritet? Du måste trolla.

 • Socialdemokrater = barn ?

  Blev överraskad – tydligen verkar det finnas ganska många SD:are eller borgliga här? Att trampa folk på tårna var inte min avsikt. Jag önskade enbart varna för konsekvenserna ifall SD skulle hamna i regeringsposition. Ale, är du svensk? Ni kanske tycker jag överdriver men jag har svårt att inte tolka in det som inte borde ske när Jimmy ska axla statsministerrollen…

  Visst har SD sagt si och SD sagt så och att allt ska bli så bra… Har ni redan glömt järnrörsskandalen? Är det inte nödvändigt att se allt ur historiskt synvinkel och försöka tänka långsiktigt? Att politiker säger en sak före ett val och sedan gör något helt annat efter ett val är mer regel än undantag.

  Det här kommer låta vansinnigt men det bästa vore ifall SAP i september får ensam majoritet. I nuläget är SAP bakbundna, högerkrafterna är för starka och tillåter inga större förändringar. Sveriges styre har fortsatt i Alliansens anda, endast med några få obetydliga justeringar. Tydligen är det av oerhörd betydelse att Onkel Sam inte tappar greppet innan SD tar makten i höst. Efter det är förändringen ett faktum och det går inte att återvända längre. Onkeln har därmed nått målet för sitt uppdrag: att omforma kungariket Sverige.

  Ren hypotetiskt: Om nu SAP får majoritet ger det ett genomslag på hela samhällsapparaten! Även ev. mullvadar i partiet får svårare att göra sig hörda. För Onkeln blir det som att gå på glödande kol. Den ”främmande makten” befinner sig plötsligt på främmande mark – vi hör inte hemma här.

  Sverige är en testbana för Illuminati – här provar man först om det går. Det värsta som kan hända är att någon klistrar upp – ‘Jag är Arg!’ på bilens bakruta. Vi behöver i så fall inte längre utstå tester som: att jobba utan lön, hamna i fattigdomsträsket, bli sjuk och dö utan vård, uthärda ökade klassklyftor, delta i kriget mot terrorn, bli bombade med vacciner, lyssna till propaganda, visslare som kvävs osv. Folk vågar ju inte yttra sig längre p g a risken att förlora allt. Har ni inte märk hur tyst det är? Tror ni folk blir öppenhjärtigare när polisstaten är etablerad?

 • Att döma av den historiska tillbakablicken är, i din text, verkar du till åren kommen, men den analytiska förmågan speglar mer ett barns perspektiv. Men det är kanske signifikant med att vara sosse?

 • Tant Pia: “Vore det inte bättre om fångvården privatiserades och att de som avtjänar straff själva får betala för sin plats”.

  En fängelseplats kostar drygt 6200 kr per dygn. Heltid är ca 40 timmar i veckan; man arbetar alltså fem dagar i veckan. 6200 kr x 7 dygn = 43 400 kr / 5 = 8680 per dygn.

  Vilket jobb ger en lön på 8680 kr per arbetspass? Det jobbet skulle jag vilja ha.

  Skulle vi privatisera kriminalvården och fångarna själva skulle bära sina kostnader samt ge vinst – varför skulle näringslivet annars vilja driv det – så skulle standarden vara tvungen att sänkas till U-landsnivå, med tanke på att arbetet som utför måste anpassas till de intagna kompetensnivå. Ett tvätteri skulle inre kunna driva ett fängelse. Bara att bli självförsörjande skulle, med en laglig verksamhet, vara ytterst svårt för att inte säga omöjligt.

 • @ Björn Lindqvist 10 Jun, 2018 at 14:02,

  …och svetsaren Löfven står i sverige och gormar: “Björn, jag räknar med att du håller i bössan och hjälper till att ta livet av svenskarna, vårt eget folk”…. “för du är väl en lojal sosse?”….

 • Nja, det är nog många som önskar skriva under på att Sverige i modern tid aldrig fungerat så bra som när gamle Sulan höll i rodret. Palme var bra på att skapa rubriker men sämre på att regera, medan det var tvärt om för Carlsson – mycket bra på att regera utan att vilja framhäva sig själv. Ja det var tider det…

  Göran Persson var en härskartyp – trampade folk på tårna. Leif Pagrotsky vägrade att anpassa sig – han var ju bilderbergare – det var inte GP. Samma relation mellan Carlsson och Feldt. Kjell-Olof var bilderbergare – det var inte IC.

  Pär Nuder – som orsakade att Alliansen kunde regera i åtta år, så att välfärdssamhället kunde plockas bort har tydligen fått det rejält gott ställt. Onkeln var väl nöjd med insatsen?

  Och nu har vi ett främlingsfientligt parti som i grunden är moderater. Det låter som att arbetarna kommer få det extra hett om öronen? Fas 3 står väl högt på agendan kan jag tänka mig… Jag beundrar dock borgarnas förmåga att trollbinda arbetarklassen. De lyckas varje gång – sedan blir det mer och mer uppenbart va det var de egentligen var ute efter.

 • @ Björn Lindqvist 10 Jun, 2018 at 14:02

  Björn, det fanns när jag gick i skolan ett tyskt ordstäv som vi fick traggla med för att lära oss att förstå den tyska grammatiken. Om jag minns det korrekt så gick det ungefär så här:

  Wenn Der Mond ein grüner Käse wäre dann würde Ich Ihm aufessen.

  Fritt översatt, om månen vore en grön ost skulle jag äta upp den.

  Nu är som vi alla vet inte månen grön varför alla dina resonemang om Ingvar Carlsson osv är rent hypotetiskt skitsnack.

  Sossar är Sossar om än i migranters små lådor förpackade till flyktingar.

 • Om det finns sionister som är invalda i Illuminati har jag ingen vetskap om, men tycker samlingsnamnet ”superkapitalism” låter helt ok i mina öron.

  Öystein, du missade ordet ”historiska” före ordet – jämlikhetshetspolitik. Dagens socialdemokratiska styre har föga likheter med den politik som Ingvar Carlsson förde. Är ganska övertygad om att IC aldrig skulle ta in fler flyktingar än vad som får plats och som vår ekonomi tål utan att det inverkar menligt på dem som redan bor här. IC skapade inga fattigpensionärer, gjorde inte utsatta ungdomar och arbetslösa till kriminella eller satte ut sjuka på bar backe. De här sakerna inträffade under Göran Perssons styre vilket sedan togs över av Alliansen och Stefan Löfven.

  Om SAP fortskridit enligt Ingvar Carlssons anda (lite tråkig utveckling kanske) så skulle det inte finnas något behov av detta SD. Alla de förslag som lagts fram av Åkesson handlar om grundläggande socialdemokratiska principer, men eftersom SAP enligt min mening är smittat av Onkel Sam-pandemin så vänder det uppochner på hela situationen.

  Antingen är dagens socialdemokrater totalt förblindade av kapitalismens underbara lockelser och rikedomar. En frestelse som de helt enkelt inte kunnat stå emot, ELLER så är det som jag sagt! Alltså, att de är styrda av främmande makt och som utomstående inte kan komma åt. Syftet (fällan) är då att locka svenskarna att rösta på det som erbjuder detta värme och trygghet (under en vargpäls). När det sker är det för sent att göra någonting, då kommer allt som förr utmärkte Sverige att bli en historisk notis.

  Kanske jag har fel om SD och de endast gör det som framkommit – då kan de för sjutton be IC om lite tips!

  Eller, så kanske mina/våra farhågor besannas och en hård tid stundar, för många av oss ska sägas? ”öystein rönne” låter inte särskilt svenskt… Kanske det blir du som får hålla i bössan när de där som håller till i Botkyrka ska hoppa ner i Medelhavet? Vi räknar med ditt samarbete Rönne – vrålar Åkesson i bakgrunden…

 • @ Björn Lindqvist 9 Jun, 2018 at 14:29,

  Jag är ganska övertygad om att de omgivande länderna kommer att säga – Äntligen tycks svenskarna ha vaknat!

  Dina tappra försök att jämföra SD med en nynazistisk regering är inte lite oförskämt. Notera gärna att SD inom ett par veckor är sveriges största parti, vilket innebär att du samtidigt förolämpar en stor del av den svenska befolkningen. Den del som inte låter sig hjärntvättas.

  Ditt snack om jämlikhetspolitik är ju riktigt snömos. Du tycks t.o.m. helt ha missat artikelns rubrik??

  Nä, fortsätt du att klamra dig fast på sveriges just nu sjunkande skepp med destination “Landet Fantasia”.

 • Många pensionärer är obotligt kroniska betongsossar. Som man röstar får man ligga och parkbänken eller kartongmadrassen är således självvald. Sweet dreams i snålblåsten typ….

 • @Björn
  Som Stalin sa så är det inte rösterna som räknas utan de som räknar rösterna. Eftersom Annie Lööf var inbjuden på förra årets Bilderbergmöte kan vi anta att det blir hon som får styrspaken nästa gång. Åkesson sparas nog till 2022 då det börjar hetta till ordentligt med kravaller och upplopp och hotande inbördeskrig.

  @Pentii Kinnunen
  Basinkomsten kommer – var så säker, och jag tror inte det finns någon uträkning som visar att en Basinkomst vore ett dåligt alternativ jämfört med dagens system. I gengäld vill sionisterna förstås ha obligatorisk chipning vid födseln när slaven ändå per automatik registreras av Skatteverket. Intressant är att det är politiker och annat etablissemang som egentligen och framför allt behöver den för att upprätthålla tron på den representativa “demokratin” – för vilka skulle bry sig om att rösta om det inte finns mat på bordet och tak över huvudet?

 • Tror att sossarna är bakbundna, styrda av främmande makt eller infiltrerade av främmande makt. Kolla Palme – bilderbergare, liksom Wickman, Thunborg, Uusmann, Sahlin, Rosengren, Pagrotsky, Jämtin och Löfven tillsammans med Kungen o Wallenbergarna, Reinfeldt, Bildt, Borg och Bonnier… Dock ej Ingvar Carlsson, Göran Persson och Håkan Joholt! Märkligt nog var även Gunnar Sträng och Tage Erlander bilderbergare.

  Tänk nu på Nato, CCF, Staybehind och Arla Gryning… Om vi bortser från alla nazistiska/främlingsfientliga organisationerna i Sverige som jag skulle vilja påstå är skapade av militären (Must).

  Jämför sedan med vad SAP lyckats åstadkomma under denna tid – det är inte mycket. Både beteendet och de politiska besluten verkar underliga. Ungefär som när Pär Nuder gjorde sitt lilla uttalande som fick hela 40-talistgenerationan att vända sig mot sossarna precis lagom till valet 06. Liknelser som ”korkad” eller ”dubbelidioti” är svåra att inte sätta i samband med det som präglat SAP i moder tid.

  Novemberrevolutionen 85 är en annan ”underlig” sak som sossarna ansvarade för vilket fick omdanande följder för Sverige.

  Misstänker att målet denna ”främmande makt” har är att Jimmy Åkesson ska bli statsminister 2018. Det skulle verkligen vara en seger för de onda krafterna! Enligt Ole Dammegårds undersökningar är Karma det instrument som frimureriet eller Illuminati använder, eller ska man säga – måste rätta sig efter? Innan man kan vidta (ondskefulla) åtgärder mot ett objekt (individ eller grupp människor) så måste man först öka sin ”karma” genom att objektet minskar sin karma. Om det inte görs innan riskerar man att ödet i framtiden straffar den/de som utförde handlingen. Att kasta ut människor i misär och fattigdom är bland det ondaste en människa kan göra. Om svenskarna bestämmer att vårt land ska ha ett sådant styre så kommer Illuminati plötsligt få obegränsade resurser att göra nästan vad som helst med Sverige, eftersom Sveriges karma då sjunkit till bottennivåer. Först kommer invandrarna att lida sedan kommer svenskarna lida – varför då? Tja, fundera på vad de omgivande länderna tycker om Sverige när Jimmy är statsminister? I deras ögon kunde Sverige lika gärna styras av en nynazistisk regering. Att Sverige förr var modellen för hur ett land ska fungera demokratiskt kommer snabbt att glömmas bort.

  Nja, försök ha Nato, CCF och Illuminati i tankarna innan er valsedel dimper ner i röstlådan. Ta helst ett gott politiskt parti, det kommer att svida som mest då. Tänk på att Sveriges historiska jämlikhetspolitik är världens största hot mot superkapitalismen.

 • @ Pentti Kinnunen 8 Jun, 2018 at 11:10

  Jadu Pentti K, du utgör själva sinnebilden för ett socialistiskt samhällsbygge som fortsätter stoppa huvudet i sanden. Hur kan du bara ha mage och hävda följande:

  “Jag förstår inte att så många beskyller invandringen för allt ont! Vi har både råd och utrymme att tillåta fri invandring. Det vi har misslyckats med är integrationen!”

  Om vi inte haft den massinvandring vi haft de senaste 30 åren så hade ju inte problemet med integration uppstått öht. Sug på den Pentti!!

  Hur många migranter bor hemma hos dig??

  Hur många har du personligen hjälpt till att integrera??

  Nejdå, som vanligt ibland socialisterna så litar du på att detta är Någon Annans Problem, det sk NAP-syndromet.

  Du överträffar dig själv med följande:

  “Vad har vi pensionen till? En ersättning för den insats man har gjort genom att jobba så att man kan njuta av livet sina sista år? Eller enbart en möjlighet att överleva om man av någon anledning inte längre kan eller orkar jobba? Har man överhuvud taget tänkt på meningen med pensionen?”

  Jag måste ta mig för pannan och verkligen fråga mig om du öht begriper de enklaste sammanhangen. Pension är ju böveln våra egna intjänade pengar, lön som vi alla år avstått i från och via arbetsgivarens inbetalningar låtit politiker lägga vantarna på.

  Vad vi fått tillbaka är en skuldsedel från Staten som de lovar betala tillbaka vid vår pensionering.

  Hur det gått med det har vi ju alla sett svaret på, har det på allvar gått dig förbi??

  Vad vi skall med pensionen till är väl för h-e upp till varje enskild individ att besluta om.

  Jag har skrivit om detta tidigare men om det gått dig förbi så tar jag det igen.

  Ta bort allt tvång att via arbetsgivarens inbetalningar låta en ganska stor andel av våra löneinkomster gå in i vårt helt sjuka pensionssystem, betala ut pengarna direkt till den som tjänat in dem.

  Betro myndiga inkomsttagare att själva sörja för sin egen pensionering, vi är alla myndiga och kan ta eget ansvar också för vår ålderdom.

  Tänk bara på vilken boom det skulle få på den svenska ekonomin om vi alla fick ut våra egna pengar när de tjänas in, istf som nu tvingas vänta många årtionden och samtidigt bli blåsta på merparten av de pengar vi själva betalat in till systemet när de väl skall betalas ut.

  Resten av ditt trams orkar jag inte ens bemöta då det delvis är off topic.

 • Eftersom de andra nordiska länderna kan ta hand om sina pensionärer begriper jag inte varför man ens ifrågasätter huruvida Sverige skall göra det? Det är givetvis en självklarhet att man ger sina pensionärer en trygg ålderdom.

 • Vore det inte bättre om fångvården privatiserades och att de som avtjänar straff själva får betala för sin plats precis som gamla människor får göra när de sätts in på ålderdomshem. De kan ges ett vårdval där de själva får välja vilken typ av boende, service och möjligheter till hobbies som de har råd med. Först när bankboken är tom och alla ägodelar är avyttrade så kan staten träda in. Många äldre har idag inte tillgång till promenader eller frisk luft gå grund av personalbrist eller ökade vinstintressen. Det borde väl vara lika för alla intagna.

 • @ Torbjörn Sassersson red. 9 Jun, 2018 at 06:17,

  Det finns exempel på fungerande nationell arbetsförmedling till en bråkdel av den kostnad vi har i Sverige. Exempelvis Australien, de har ca 24 miljoner invånare, men deras kostnad för arbetsförmedlingen är “bara” ca 12 miljarder. m.a.o. inte ens en tiondel av sveriges kostnad utslaget per person i landet.

  Mer kan sägas om detta och jag återkommer kanske med en artikel om det.

 • Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet at 03:36

  Intressant tanke. Men det är tragiskt om pensionärer måste organisera sig så för att överleva. Det här med äldregruppboenden etc, alla varianter på ålderdomshemmet, är misslyckanden och något otänkbart i de flesta socialt mer utvecklade länderna i världen som typ alla länder i Afrika.

  Öystein Rönne 7 Jun, 2018 at 16:15

  Man tar sig för pannan. Arbetsförmedlingen skriver i princip själva att det skulle kunna sparas 80 miljarder kronor om de las ner, men då skulle folk inte få a-kassa, aktivitetsstöd och etableringsersättning. Dessa stöd skulle kunna bytas ut mot andra stöd. Företagen borde ta större ansvar, ta in trainees, ge långtidsarbetslösa chansen att visa vad de går för en mindre lön. Företag som försöker utnyttja systemet straffas.

  Arbetsförmedlingen: “Ett exempel är debatten om anslagen på 80 miljarder som går till Arbetsförmedlingen och bilden av att dessa skattemedel används ineffektivt eller rent av skulle kunna sparas in om myndigheten läggs ned. Oavsett vem som bedriver arbetsförmedlingsverksamhet kostar arbetsmarknadspolitik. En stor del av Arbetsförmedlingens anslag utgörs av a-kassa, aktivitetsstöd och etableringsersättning.”

  https://www.arbetsformedlingen.se/Om-oss/Pressrum/Sjoberg-bloggar/Arkiv/2017-02-23-80-miljarder—arbetsmarknadspolitik-kostar.html

  Sedan borde det införas lagar mot åldersdiskriminering. De äldre som har en massa erfarenheter ska inte nedvärderas som idag i Sverige, anser jag. Man måste ha klart för sig att åldersdiskriminering av äldre är typisk för Sverige. I resten av världen har man respekt för de äldre.

 • Öystein Rönne: “lägga ner Arbetsförmedlingen. Då skulle vi spara i runda slängar 80 000 000 000 (80 miljarder)”.

  Det är ofattbart att det inte redan är gjort. Allt som behövs är en portal för arbetsökande och arbetsgivare att mötas. Undra hur samhällen lyckats utvecklats genom historiens gång utan arbetsförmedlingen? Eller kanske just därför?

 • Mats Jangdal: “Det låter som om du anser att brottslingar skall bli förlustiga, inte bara medborgarskapet, utan även alla sina mänskliga rättigheter”.

  Vad menar du med “förlustiga”? Har man möjlighet till: mat i magen, tak över huvudet samt kläder på kroppen och således inte lider nöd, men ändå stjäl det som tillhör andra, är man kriminell i akt och mening och förtjänar ingen respekt, därför: let the dogs eat the dogs.

  På så vis kan hederliga och hyggliga människor leva i fred.

 • @ Ale
  “Angående kriminalpolitiken.

  En fängelseplats i Sverige är det dyraste i Europa och kostar drygt 6000 SEK per dygn, till föga nytta för någon. Här kan man spara pengar. Fängelse ses av livsstilskriminella som all inklusive hotell tillsammans med vänner och dessutom med träningsmöjligheter. Stäng alla fängelser. Inför fotboja, rehab och samhällstjänst för lättare förseelser. Slå en järnring kring en övergiven stadsdel. Flytta att tunga livsstilskriminella dit, när dem döms. Let the dogs eat the dogs.”

  Det låter som om du anser att brottslingar skall bli förlustiga, inte bara medborgarskapet, utan även alla sina mänskliga rättigheter.

  Det anser jag vara en omänsklig och djupt orättvis politik.

  Vi kan säkert spara en del pengar även utan att brutalisera fångvården.

 • @ Pentti Kinnunen 8 Jun, 2018 at 11:10,

  Det går inte att integrera människor som inte vill bli integrerade!

  Vidare, du borde kanske bli finansminister… och extraknäcka som integrationsminister!

 • Jag förstår inte att så många beskyller invandringen för allt ont! Vi har både råd och utrymme att tillåta fri invandring. Det vi har misslyckats med är integrationen!
  Att vi inte tycks ha råd med pensionerna kan lika gärna skyllas på usla utförsäljningar och andra felspekulationer, samt risktagandet med börsspekulationer av pensionspengarna. Det gynnar främst börsmäklarna.
  Vad har vi pensionen till? En ersättning för den insats man har gjort genom att jobba så att man kan njuta av livet sina sista år? Eller enbart en möjlighet att överleva om man av någon anledning inte längre kan eller orkar jobba? Har man överhuvud taget tänkt på meningen med pensionen?
  Arbetslinjen är ju rena vansinnet i ett samhälle där alltmer automatiseras och enkla jobb försvinner.
  Beskatta produktion i stället för arbete och inför skattefri basinkomst. Då lönar det sig att arbeta redan från någon timme med det man vill jobba med och som behövs. De flesta bidrag kan slopas och man slipper förnedra människor från sjukkassa och arbetsförmedlingar. Om man inför Basinkomst måste löner sänkas motsvarande så att köpkraften blir oförändrad, företagens arbetsgivaravgifter höjas så att deras lönekostnader blir oförändrade och dessa inkomster används att betala basinkomsten. En sådan omfördelning räcker till en basinkomst för varje boende i Sverige på ca 10000 kr/ månad utan att det påverkar företag, löner över 10000 kr/månad eller statens inkomster/utgifter. De enda som påverkas är de med lägre inkomst, som kommer upp i en inkomst på dessa 10000 kr/månad. (Jag har en noggrann uträkning på det).

 • Öystein Rönne: “Sossarnas resa utför accellererar alltmer…”

  He he … Ibland bliver man glader. Partiet har överlevt sig själv alldeles för länge. .

 • @Öystein Rönne

  Arbetsförmedlingen, Fsk, socialens försörjningsstöd, pensionsmyndigheten, CSN skulle folket klara sig fint utan. En basinkomst skulle kunna ersätta stora delar av den ofantliga sektorn. De som jobbar där får ju också basinkomst, och de kommer säkert att må bättre då när de slipper sitta och leka Gud och döma sina medmänniskor till livet eller döden.

  Jag trodde basinkomsten skulle finnas på alla partiers valprogram redan 2014, och när inte det hände blev jag stensäker på att det skulle ske 2018. Det ser ut att bli 2022 då… 🙂

  De som framför allt behöver basinkomsten är ju faktiskt politikerna, för hur ska de annars motivera den representativa “demokratin” – parasiternas värddjur!

  • Utmärkt Carina Agrell, du vet också vilka de är som snyltar och paratiserar, ljuger och bedrar oss. Jag hoppas få se dina åsikter på Basinkomstpartiets diskussionsforum på FB.

  • Öysten Rönne! Menar du verkligen att pensionerna skulle vara högre om vi inte hade haft att betala för invandringen? Pensionsreformen tillkom säkert på grund av att högerliberaler hellre ser att folket tecknar sina egna försäkringar. Förresten du, Öysten, vilka är de verkliga vinnarna på “massinvandringen” till Sverige; är det inte samma högerliberala privatiseringsivrare, som skor sig skattemedlen?!

 • @ Ale 7 Jun, 2018 at 14:22,

  Bra idéer! Ytterligare en ide är att lägga ner Arbetsförmedlingen. Då skulle vi spara i runda slängar
  80 000 000 000 (80 miljarder)! De gör i princip ingen nytta och kostar mer än hela totalförsvaret och polisen tillsammans!

  Det skulle ge ca 40 000:- till varje pensionär. Skulle men inrikta sig på bara “fattigpensionärerna skulle det säkert bli 80 000:- eller mer till var och en.

 • Öystein Rönne: Att spara pengar för pensionärer

  Angående kriminalpolitiken.

  En fängelseplats i Sverige är det dyraste i Europa och kostar drygt 6000 SEK per dygn, till föga nytta för någon. Här kan man spara pengar. Fängelse ses av livsstilskriminella som all inklusive hotell tillsammans med vänner och dessutom med träningsmöjligheter. Stäng alla fängelser. Inför fotboja, rehab och samhällstjänst för lättare förseelser. Slå en järnring kring en övergiven stadsdel. Flytta att tunga livsstilskriminella dit, när dem döms. Let the dogs eat the dogs.

  Missbruksvården.

  Stäng alla så kallade lågtröskel HVB-hem för missbrukare med drogtolerans. Satsa pengarna på dem som är motiverade att sluta droga. Låt resten bli hemlösa, men satsa på uppsökande motiverande verksamhet istället.

  Psykiatrin.

  Reformera psykiatrin – en tvåstegs raket. Först låt patienter får ett vårdval mellan nuvarande medicinbiologisk vård och alternativ vård. Konkurrentutsätt dem mot varandra och utvärdera genom en fusion mellan dels den verksamhet som har bäst långtidsresultat (och vård som av patienterna anses bäst) samt till lägst pris.

 • Jag tillägger gärna att drygt 10% av alla pensionärer i Sverige jobbar (över 200 000 st). Detta gör knappast en majoritet av dessa pga att det är så kul att jobba, snarare för att man tvingas, pga en urusel pension.

 • @ Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet 6 Jun, 2018 at 23:49,

  Martin, jag anser inte att du har helt rätt avseende ditt påstående om SD´s EU-hållning. Följande står att läsa på deras hemsida om EU.

  “Vi är ett EU-kritiskt parti som vill verka för att makten återförs från Bryssel till svenska folket. Vi är öppet inställda till samarbete med andra länder. EU idag handlar enligt vår mening inte längre om ett samarbetsprojekt utan om ett överstatligt organ som allt mer börjar likna en federalistisk stat, en utveckling som vi i Sverigedemokraterna gör allt för att motverka.

  Sverigedemokraterna vill verka för att Sverige ska omförhandla medlemskapet men behålla ett samarbete inom ramen för EES.”

  Återstår såklart att se vad som händer efter valet, där ju SD säkert blir det andra eller tredje största partiet.

  Men jag håller med om att vi måste lämna EU.

 • Läs boken “En Ny Jord” av Eckhart Tolle! Den säger allt vad VI människor behöver för att förändra. All förändring sker inom oss. Meditera en stund varje dag och upplev den fantastiska närvaron om Vem VI ÄR! VI ÄR inte separerade! VI ÄR ETT MED ALLT!
  Meditera gärna på Eko-byar där VI byter med varandra. Då försvinner girighet och politiker blir bara ett minne blott.
  Med vänlig hälsning irja

 • Staten har brutit samhällskontraktet inom flera områden. Hela statsapparaten måste omstruktureras. Staten ger oss inte längre trygghet utan skapar bara en massa problem som i sin tur leder till än mer problem.

  Staten har inte längre möjlighet/vilja att agera varken som nattväktarstat eller välfärdsstat. Vad ska vi ha en monstruös stat till som slukar sina egna barn och föder gökungar istället?

 • @ Martin Gustavsson
  -Ja, EU verkar vara en svår nöt att knäcka – och att ta sig ur. Nä, det är inte sannolikt att Sverige kommer att kunna gå ur EU på mycket lång tid, då det svenska blåögda folket (”Ja-sägar-gruppen” – som saknar självständigt tänkande och som inte heller är särskilt insatta i politiken) ju blint tror på våra politiker som säger att EU är en positiv och bra organisation. – Nä, jag tror att det enda som skulle kunna få Sverige att gå ut ur EU är att EU spricker sönder av sig själv – och det skulle kunna ske när sanningen om EU,s elitistiska och onda agenda blir känd för folket i Europa. Då, först då – när de stora grupperna vaknar, kan det börja hända verkligt stora saker.

 • Det är inte korttänkt borgerligt tänkande som är nyckeln mot den globalistiska lurendrejeripolitik som pågått sedan globaliseringen och EU-medlemskapet inleddes, men att vi gör oss av med den politikeradel och fulmedia som är skyldig till EU-vurmen, krigen, asylkaoset, samt nedmonteringen av pensionssystemet.

  Vi måste installera bättre politiker som driver ut ur EU aktivt, repatrierar icke-barn och icke-flyktingar, samt återställer balansen i samhället med progressiva skatter så att arbetsfördelningen, reallöner och förmögenheter balanseras igen. Därefter kan vi hjälpa människor lokalt via UNHCR, men absolut inte hjälpa med lånade pengar från George Soros och gänget!!!!

  Sverigedemokraterna är en kortsiktig lösning som presenterats och bespottats i fulmedier för att just få utgöra den motpol som besvikna ska rösta på, men var medvetna om att detta är ytterligare ett av de högerpartier som inte driver ut ur EU aktivt, sannolikt INTE kommer ta oss ut ur EU, samt INTE kommer beskatta tillbaka de förmögenheter som stulits från 90% av medborgarna för att berika 10% och 1% allra mest.

  SD-ledningens löner gör att de tillhör den elit som hatar skatt och välfärd.

 • Folkhemmet Sverige verkar vara det enda partiet som tar pensionärernas parti med en enhetspension på 16.000 – 20.000 kronor skattefritt per månad – och som vet hur det ska finansieras. Under månaden (juni) publiceras hemsidan med mer information … http://folkhemmetsverige.se/

  Självklart också en fungerande vård, omsorg och en anpassad bostad. Vad dagens politiker sysslar med vet de nog inte själva. Är det något som de gör bra? Märkligt att medborgarna röstar på dem.

  Nu är det enkelt att göra “uppror” mot en vanvettig politik … http://www.kostdemokrati.se/links/files/2018/05/Valsedel-Folkhemmet-Sverige-text.png

 • Jag vet inte om vi någonsin haft en sådan här förvirrad politikerkår. Och de vet att de kommer att förlora så många mandat i September så att det vi kommer att få uppleva kommer att bli någon slags desperata handlingar genom snabba tillsatta lagar och förordningar så vi kommer att baxna.
  Jag vet inte vilken verklighet dessa politiker lever med men varje svensk, som inte nöjer sig med “politiskt korrekta” nyheter s.k. PK nyheter undrar ju hur snurriga kan de bli?
  Varje Svensk som lever i närheten av många utländska gängbildningar är oroliga för sina döttrar och vill gärna veta när de kommer hem t.ex för att hämta dem vid avstigningen av tunnelbanan eller bussen.
  Detta är bara ett av många exempel som man som förälder får lov att leva med för att våra politiker inte kan förstå vad de har skapat.
  De själva lever under så skyddade förhållanden så de varken förstår eller kan inte ens föreställa sig vad många får lov att genomleva varje dag. De ger bort vårt land och ser samtidigt till att sko sig själva på hela Svenska folkets bekostnad. Och de flesta vill fortsätta med tokerierna.
  När ska vi få en regering som prioriterar svenska medborgare?

 • Men det är ju inte ett direkt problem för “vår” genomsnittspolitiker. Politikernas pensioner kanske inte når upp till deras aktiva arvoden, men hur långt ifrån? Och vad händer alla de som förlorar sina platser nu i höst? Har man sett till att de får pension tills de blir omvalda, eller blir det socialbidrag? Jobb? Efterfrågan på svetsare?
  Någon som vet?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *