Vänsterextremister kan ligga bakom container med automatvapen och en polisuniform

publicerad 14 juni 2018
Extremist från Antifa attackerar polis. Foto: CantFightTheTendies, Flickr.com, CC BY 2.0
Extremist från Antifa attackerar polis. Foto: CantFightTheTendies, Flickr.com, CC BY 2.0
Extremist från Antifa attackerar polis. Foto: CantFightTheTendies, Flickr.com, CC BY 2.0

En container innehållandes automatvapen, en polisuniform, peruker och löshår har hittats utanför Jönköping. Polisen kopplar fyndet till vänsterextremister.

En utländsk stöldliga bröt upp containern för att sedan kontakta polisen. I containern, som stod i Taberg utanför Jönköping, fanns automatvapen, en polisuniform, löshår och peruker, skriver Aftonbladet.

En skolkurator i 40-årsåldern har häktats. Han är på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott och förberedelse till grovt rån. Skolkuratorn ska ha kopplingar till vänsterextrema grupper. Enligt hans Facebook har han tydliga vänsterextrema sympatier. Skolkuratorn, som tidigare är ostraffad, nekar till brott.

Säpo är inkopplade i fallet och ytterligare en misstänk vänsterextremist eftersöks.

Text: Nya Dagbladet


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Vill bara förtydliga att jag är emot alla vapenbärande politiska grupperingar. Lite förbryllad av infon här. En ”utländsk stöldliga” kontaktade polisen. Det låter inte särskilt rationellt med tanke på alla godsaker som låg i Containern? Man får väl anta att denna stöldliga nu är under polisbevakning… Bra att vänsterextremisterna är utan vapen, samt även bra att stöldligorna hjälper polisen.

 • @ Stene 14 Jun, 2018 at 12:00

  Skitbra artikel, Stene, hej då. Du är troligen inte saknad av någon här!

 • Ale – hur mår du egentligen? Det där tror jag bottnar i en stark oro för framtiden. Jo, det börjar bli kritiskt med Sverige nu – jävla skit! Jag är också både rädd och orolig.

 • En så jävla bra artikel. En sådan artikel till från demokratins utpost och jag kommer att öka mitt ekonomiska stöd till NewsVoice.

  Äntligen har polisen vaknat och insett att vänsterextremismen idag utgör det största hotet mot våt samhälle. Tack!

 • En så jävla korkad artikel. En sådan artikel till från fascisternas Dagblad och jag slutar stödja News Voice.

 • Varför förberedelse till grovt rån och inte förberedelse till terrorattack?
  Extremister världen över utnyttjas idag genom att ges hemligt materiellt stöd av makter som vill “söndra och härska”. Och visst sluter vi leden mot beväpnade galna proxykrigare! Verkar som om polisen systematiskt bör undersöka containers som inte flyttas som vanligt istf att vänta på att “stöldligor” rapporterar! Finns kanske många liknande låsta “krutdurkar” i landet.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *