Alternativ för Sverige fick sin Youtube-kanal raderad

publicerad 23 juli 2018
Gustav Kasselstrand, pressfoto
Gustav Kasselstrand, pressfoto
Gustav Kasselstrand, pressfoto

Youtube raderar Alternativ för Sveriges kanal som av mediejätten anklagas för “hets mot folkgrupp” efter att ha skrivit att nyhetsankare bör kunna tala flytande svenska.

Text: Nya Dagbladet

På måndagsförmiddagen blev partiet Alternativ för Sveriges officiella Youtube-kanal permanent raderad av Youtube efter att partiet länkat ett klipp på ett nyhetsankare i SVT med uppmaningen “Nyhetsankare ska kunna tala flytande svenska!”. Denna uppmaning anser Youtube utgöra “hets mot folkgrupp” och den bryter därför mot Youtubes “gemenskapsregler”.

Alternativ för Sveriges youtube-kanal hade hundratusentals visningar och var den näst största bland de svenska politiska partierna, sett till antalet prenumeranter.

Gustav Kasselstrand, partiledare för Alternativ för Sverige, kommenterar:

ArcanumSkolan 2024

“Alternativ för Sverige är på väg mot riksdagen och det politiskt korrekta etablissemanget gör allt i sin makt för att sätta käppar i hjulen för oss. “Hets mot folkgrupp”-lagstiftningen innebär åsiktsbrott och används av etablissemanget för att tysta opposition och begränsa yttrandefriheten. Att det skulle vara hets mot folkgrupp att tycka att nyhetsankare i Sverige ska kunna tala flytande svenska visar vilket skämt till lagstiftning det är. “Hets mot folkgrupp”-lagstiftningen bör rivas upp omedelbart.”

Partiet har efter tidigare censur ifrån Youtube också krävt politiska styrmedel som garanterar ett visst skydd av yttrandefriheten på plattformar med stort inflytande såsom Youtube och Facebook.

“Vi har gång på gång censurerats på Youtube och andra sociala medier. Att utländska privata företag med monopolställning har möjlighet att diktera vilka åsikter och vilka politiska partier som får möjlighet att nå ut till allmänheten utgör ett av de största hoten mot yttrandefriheten idag. Alternativ för Sverige vill som enda politiskt parti förbjuda den politiska censuren på sociala medier”, tillägger Kasselstrand.

Text: Nya Dagbladet

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Efter att ha tittat på SwebbTV:s intervju med AfS partiledare Gustav Kasselstrand så måste jag säga att den killen säger en massa bra saker.

  Han framstår också som mycket kompetent, vilket man inte kan säga om så många andra inom politiken.

  Tex så förespråkar AfS en platt skatt på ca 20-25 %, liksom en omfattande återvandring samt inrättandet av en Författningsdomstol, återinfört tjänstemanna ansvar och slutligen en betydligt mindre Riksdag.

  Om inte SD klargör sin hållning i en del olika frågor där man på senare tid har backat från sin tidigare inställning, ja då kommer sannolikt SD att förlora röster till AfS.

  http://www.swebbtv.se/

 • Johnny@ Mycket bra kommentar. En mjuk och tyst Bolsjevikisk statskupp har länge tassat på pga “den långa marschen genom institutionerna”. Målet med marschen är att helt störta samhället genom att infiltrera viktiga samhällsinstitutioner. Frågan är bara när de når en “tipping point”. När denna passeras så vet vi av historien vad Bolsjevikerna är beredda till att göra. Det kommer att bli väldigt blodigt då de inte kommer att sky några som helst medel.

  Historiskt kunniga kan förstå vad som implicit ligger bakom FN:s målsättning om “replacement migration”. Det är väl helt klart att det inte bara handlar om att “rätta till” befolkningsminskningen i västvärlden, vilket är ett resultat av politisk ingenjörskonst, utan om att på sikt helt byta ut ursprungsbefolkningarna.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Den_l%C3%A5nga_marschen_genom_institutionerna

 • Diktaturen klampar fram, status quo etablissemangets vilja, därför måste sanningen stoppas. Jag undrar när dissidenter drabbas av tortyr och dödsstraff i Sverige, när tar Bolsjevikerna makten?

 • Som påpekats av tidigare inlägg, detta är inte okej, att en internetjätte censurerar något sådant inslag. AfS är ett registrerat parti, som är inne i en valrörelse, och det är ytterst allvarligt att censurera ett politiskt i en valrörelse. Är det någonting olagligt, så skulle Youtube polisanmäla detta, inte censurera.

 • Håller vi inte själva på att omvandla svenska språket till “svengelska”. Vi är väl också det land (som inte har engelska som modersmål) vars invånare är bäst på engelska i hela världen. Svenskar ÄLSKAR verkligen engelska! Svenskan har dessutom utsatts för ett extreminflöde av främmande ord, dels under hansatiden (från tyskan) och under en annan period från franskan. Alla levande språk befinner sig under ständig förändring. Därmed Inte sagt att rinkebysvenska bör bli någon riksnorm. Media skall givetvis hålla sig till grammatisk korrekt svenska med visst inslag av dialekter, men det är lite av en gränsdragningsfråga (göinska t ex får textas för att bli begripligt för stockholmare).

  Men att YouTube och och sociala medier mer och mer ägnar sig åt censur är väldigt upprörande och dessutom farlig! Det slutande planet är glashalt ..

 • @ Öystein Rönne

  Jag tror att de högsta politikerna i Sverige, då och då, får ta emot förtäckta hot, inlindade i vänliga men bestämda ordalag, ifrån några högt respekterade beslutsfattare som innehar höga poster i vårt samhälle och som alla av dem kommer ifrån samma ordenssällskap. Om det sedan även förkommer mutor – ja, det kan mycket väl vara så.

 • Under mitt långa liv har jag hört många utlänningar säga att svenska är det vackraste språket i Europa! De tycker att det låter sjungande – och det är säkert välvårdad, flytande svenska som åsyftas.

 • @ Erik Wiklund 24 Jul, 2018 at 08:05,

  De är såklart inte tvingade, även om de är synnerligen korrumperade. Kanske att de för att rädda sitt eget skinn själva anser sig vara tvingade att destruera landet Sverige.

  AfS har iaf en plan för att lösa invandringsproblematiken. Inget annat parti har någon sådan motsvarande plan, möjligen NMR.

 • @ Birgitta

  Bra skrivet om våra nyhetsuppläsare i både radio och TV ! Detta är ju lika sant som det är sorgligt !

 • @ Jan Norberg

  Du skriver: “Vi har bara ett val att göra, rösta bort en sjuklöver som inte reagerar mot detta.”

  – Ja, och varför reagerar inte sjuk-klövern då ? Därför att de, högern, tycker, i stort sett, likadant som vänstern gör i den här, absolut största och viktigaste frågan i hela Europa – Invandringen.
  Det här är som i USA där Demokraterna och Republikanerna driver ungefär samma politik och därmed har folket inga alternativ att rösta på. Min fars kusin som lever i USA, men som har varit i Sverige en hel del och känner till Sverige väl, sa till mig att om man jämför de båda ländernas politiska färgskala så ligger både Demokraterna och Republikanerna långt till höger om det svenska Moderaterna. Summa summarum så har det amerikanska folket inte några alternativ att rösta på, för det blir ungefär samma politik ändå. Samma sak har vi alltså i Sverige, i den största och viktigaste frågan – Invandringen, därför att det finns en dold elit som styr de största partierna i båda länderna (även i de flesta europeiska länder) och därmed bestämmer de var skåpet ska stå.
  Det är alltså inte, enligt min åsikt, varken Sossarnas eller Moderaternas egentliga vilja att driva en mass-invandrings-politik, utan de mer eller mindre är tvingade att göra det.

 • Inget annat än en stor skandal att youtube kan stänga ner en youtubekanal pga detta. Var vaksam kära medborgare, nu går det undan i processen att begränsa yttrandefriheten och demokratin i Sverige! Detta är inget annat än ett “beställningsjobb” av någon med makt.

  Det är ett högst rimligt krav att en nyhetsuppläsare skall kunna flytande svenska. Lika självklart som att en bilmekaniker kan hantera en skiftnyckel.

  Idag är det dessutom ganska vanligt att diverse olika arbetsgivare har som anställningskrav flytande svenska. Bedriver kanske alla dessa också “hets mot folkgrupp”???

  En gång i tiden anställdes bussförare och tågvärdar med betydande brister i det svenska språket. Dock har man även där numera hyfsat stora språkkrav, då man insåg att det är en säkerhetsbrist för passagerarna om dessa inte kan förstå utropen.

  Jag säger som Jan ovan, för mig blir det troligen AfS i valet. SD börjar bli lite för slätstrukna.

 • Ur en demokratisk synvinkel är det förskräckligt att AfS kanal har raderats. Vad ska jag nu titta på??? Som tur är finns Swebb-tv som bl a hade en lördagsintervju med partiledaren Gustav Kasselstrand som redan visats 15 450 gånger sedan den 20 juli.
  https://www.youtube.com/watch?v=yklKOmcOU8Y

  Youtube verkar ha hittat på ett problem för att få skäl att stänga AfS kanal som, för makten, haft oroväckande många visningar. Jag har tidigare sett inslaget med nyhetsuppläsaren och noterade då att hans tal påminde mig om när mina barn i sin barndom lekte robot med hackiga rörelser och stackatoliknande tal. Sådant tal är oskönt och mycket jobbigt att lyssna på i längden. Som medborgare, och fr o m 1 jan 2019 tvångsdebiterade kunder till SVT, borde vi rimligen få lov att tycka till om det vi inte uppskattar. Politiker säger t ex att det är viktigt att migranter lär sig språket och då vore det rimligt att statstelevisionen endast har nyhetsuppläsare med god språkbehandling eller som Gustav Kasselstrand säger behärskar ”flytande svenska”. En nyhetsuppläsare måste alltså ha FLYT i sitt språk. Annars kan man tro att uppläsaren inte förstår vad orden betyder och vad som läses upp, vilket kan få en tittare att sluta lyssna på det som sägs och istället fokusera på alla intonationsfel. Att migranter lär sig tala svenska genom att lyssna på nyhetsuppläsare får mig att tänka på ordspråket “Hon hade lärt sig dansa efter radions program, men tyvärr fick hon in alla störningar också”.

  Jag förmodar att vi kommer att få se mer av språkliga utförslöpor (”Rinkebysvenska som ny riksnorm?”) eftersom svenska språket är starkt kopplat till nationen och består av ord och föreställningar som traderats under långa tider. Ur ett kulturmarxistiskt perspektiv måste allt som hör ihop med gängse föreställningar och traditioner utrotas till förmån för modernare intonationer, kalle ankaspråk och tankemönster. Att youtube nu valt att radera Afs kanal kan ses som en hård och frän attack mot normativa åsikter, vilka utmanar den kulturmarxistiska och fascistiska ideologin.

  Enligt bloggen ”Språkförsvaret” observerade man redan 2013 stackatosvenskans framryckning in i folkhemmet med Mattias Dellert som förelöpare. Företrädare för Språkförsvaret befarade att detta kunde ses som ett tecken på att svenskan håller på att förlora sin språkmelodi. ”Det är som om de som talar inte kan ha en naturligt flytande intonation utan liksom överbetonar nästan vartenda ord.”

  http://sprakforsvaret.bloggagratis.se/2013/03/04/9549664-haller-svenskan-pa-att-forlora-sin-sprakmelodi/

 • Det var det här TV-klippet som AfS kommenterade i en egen video på YouTube, videon som fick YouTube att radera hela AfS:s kanal:

  https://www.facebook.com/altforsverige/videos/687924978266437/

  Man kan ju se kritiken mot TV-ankaret på olika sätt. Ett sätt är att rekryteringen av denne person är ett hån mot alla migranter/invandrare som har en högre språklig kompetens i svenska. Vänsterliberaler ansåg att kritiken var ett exempel på hets mot folkgrupp. Vilken folkgrupp detta TV-ankare representerar har jag ingen om. Någon som vet? Kanske folkgruppen: “TV-ankare som inte behärskar svenska? [humor]

  “Alternativ för Sveriges youtube-kanal hade hundratusentals visningar och var den näst största bland de svenska politiska partierna, sett till antalet prenumeranter.” – Alternativforsverige.se

  https://alternativforsverige.se/youtube-raderar-alternativ-f%C3%B6r-sveriges-kanal/

 • Det som nu händer rakt under våra ögon är inget annat än ett totalt sammanbrott, nu skall alla oliktänkande straffas genom att bli tystade.

  Den som idag inte inser att demokratin är i farozonen bör snarast söka hjälp, alldeles oavsett vilka åsikter vi hyser så är det vår demokratiska rättighet att fritt uttrycka dessa åsikter.

  Om det är nazistiska eller kommunistiska åsikter så skall det inom en demokrati vara möjligt att uttrycka dessa åsikter fritt, annars är vi på ett sluttande plan ur ett demokratiskt perspektiv.

  Vi har bara ett vall att göra, rösta bort en sjuklöver som inte reagerar mot detta.

  Min röst på SD börjar alltmer att luta åt en röst på AfS.

 • Ur ett yttrande- och pressfrihetsperspektiv är det beklagligt att Youtube pga en enstaka mening kan radera ett konto utan dialog. Även om Youtube tagit empt flera klagomål och anser sig ha fler exempel på community-brott kan de fortfarande inte försvara en radering.

  Jag gör ingen värdering varken för eller emot AfS. Det handlar inte om det. Det handlar om respekt för olika åsikter. Youtube respekterar inte “fel” åsikter.

  Gå över till Real Video istället: https://www.real.video/

 • Så nu är den här på allvar – hetsjakten mot sådant som kan kallas ‘alternativ’. “Håll i hatten gott folk för nu laddar dom om..”

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *