Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

BBC: John Cleese kritiserar brittisk press för lögner och trivialisering

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 11 juli 2018
- NewsVoice redaktion
John Cleese och Emily Maitlis - Foto: BBC Newsnight
John Cleese och Emily Maitlis - Foto: BBC Newsnight
John Cleese och Emily Maitlis – Foto: BBC Newsnight

PUBLIC SERVICE. BBC Newsnight fick sig en kalldusch igår när komikern John Cleese ger bottenbetyg för brittisk press och public service. “It’s the lying and the triviality that I object to”, säger Cleese i direktsändning. Han visade ett stapeldiagram över hur allmänheten uppfattar trovärdigheten hos public service i Europa och Storbritannien rankades 33, på sista plats.

John Cleese har annonserat att han är beredd att lämna Storbritannien på grund av att “the lying and triviality” i den brittiska pressen och public service och hans beslutsamhet blev inte bättre av att Storbritannien i en EU-undersökning (European Broadcasting Union) hamnade längst ner på skalan för hur allmänheten uppfattar trovärdigheten hos de olika ländernas press, skriver bla RT.

Source: EBU based on Eurobarometer 88
Source: EBU based on Eurobarometer 88
Public service trust poll EU 2018
Public service trust poll EU 2018

TV-ankaret Emily Maitlis på BBC Newsnight försökte avfärda den dåliga placeringen i enkätundersökningen med att låg trovärdighet inte nödvändigtvis betyder samma sak som icke sant.

Clese säger att han planerar att eventuellt lämna Storbritannien för att flytta till den lilla karibiska ön Nevis.

Läs artikeln i RT för en djupare analys

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq