Julian Assange kan överlämnas till brittiska myndigheter – Från fängelse till fängelse?

publicerad 20 juli 2018
- av Torbjörn Sassersson red.
Julian Assange. Foto: Ricardo Pati, Cancilleria del Ecuador. Licens: CCBY-SA2.0, Wikimedia Commons
Julian Assange - Foto: Ricardo Pati Cancilleria del Ecuador. Licens: CC BY SA2.0, Wikimedia Commons
Julian Assange – Foto: Ricardo Pati Cancilleria del Ecuador. Licens: CC BY SA2.0, Wikimedia Commons

Enligt källor till RT ska Julian Assange överlämnas av Ecuadors ambassad i London till brittiska myndigheter. Det kan ske inom en vecka, enligt RT:s chefredaktör Margarita Simonyan. Uppgifterna stöds av The Times och Wikileaks.

“My sources tell Assange will be handed over to Britain in the coming weeks or even days”, skrev Simonyan på Twitter, ett tweet som återpostades av WikiLeaks.“Like never before, I wish my sources were wrong”, avslutade Simonyan.

Tidigare i veckan skrev The Times att Ecuador intensivt diskuterar ett överlämnande av Assange, som blivit en börda för Ecuador. Källor nära Assange säger att USA utövar starka påtryckningar mot Ecuadors regering. RT skriver att källor uppger att USA hotar med att blockera ett IMF-lån till Ecuador.

“Sir Alan Duncan, the Foreign Office minister, is said to be spearheading the diplomatic effort. Sources close to Assange said he himself was not aware of the talks but believed that America was putting “significant pressure” on Ecuador, including threatening to block a loan from the International Monetary Fund (IMF) if he continues to stay at the embassy.” – RT

Nu kan vad som helst hända. Antingen överlämnas Assange eller så händer ingenting, kanske beroende på att en överlämning avslöjats av RT och Väst gör allt för att förlöjliga RT (red anm).

“Britain is in high-level talks with Ecuador in an attempt to remove Julian Assange from its London embassy, where he has been sheltering for more than six years.” – The Times

Artikeln i Times kom bara några veckor innan den nya presidenten Lenin Moreno i Ecuador ska besöka Storbritannien. Moreno ska tidigare ha kallat Assange för en “hacker”, ett “ärvt problem” och en “sten i skon”.

Julian Assange har suttit i “fängelse” på Ecuadors ambassad i London sedan 2012.

Läs mer om Julian Assange i NewsVoice

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

 • En viktig detalj i krig är tid!! Numera kan även bilder manipuleras som 9/11 inflygningarna i hus med bärande konstruktioner i ytterväggarna. En tunn flygplansvinge hade i fysikens värld aldrig penetrerat den väggen.
  Deep state måste hanteras världsomfattande och här stämmer förloppet väl med vad som hänt i USA. Muellerrapporten klar, Barr installerad, Assange avslöjade Clintons. Han kan helt enkelt vara ett kronvittne som måste tas ut helskinnad. Boken han har i handen säger en del?
  Så ta ett steg tillbaka och se tiden ann en stund. MSM går ut snabbt för att skapa en emotionell reaktion och nu kör the Patriots samma schema.

 • Lästips: Information Clearing House: What Should “We” Do about Julian Assange?

  “Clarly, Assange must be protected. Now is a moment that calls for people power, and its seems this time a people’s movement stands a good shot at a moral victory. Imagine, for a moment, if a million people showed up at the Ecuadorian embassy in London ready to form a swarm around Assange when he emerges, thereby barring police access to a man charged with no crime.”

  http://www.informationclearinghouse.info/49917.htm

 • Att inte denne man skyddas av asylrätten i Sverige och övriga EU är beviset på att ledarnas tal om mänskliga rättigheter lika värde, demokrati, och hela det här paketet är en stor bluff. En lögn och en illusion. Jag skäms över våra ledare som inte erbjuder asyl till Assange. För mig är han en hjälte och supermodig som sätter sitt liv på spel för sanningen och rättvisan.

 • England saknar ryggrad, liksom nu aven Ecuador. Vi far snart se hur alla visseblasarjagare blir jagade, inklusive Teresa May.
  The tables keep turning. Assange har exponerat mer brott an nagon annan. Vagar inte Trump sta upp faller han pa eget svard.
  Svenskarna “drog sig ur”, forsent, nar skadan redan var gjord.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *