Polisen utreder Simon Gärdenfors och Anton Magnusson – för videon Rape the baby

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 2 juli 2018
- Torbjörn Sassersson red.
Simon Gärdenfors och Anton Magnusson - Rape the baby tonight
Simon Gärdenfors och Anton Magnusson - Rape the baby tonight
Simon Gärdenfors och Anton Magnusson som sjunger “Rape the baby tonight”

Polisen har idag inlett en förundersökning mot komikerna Simon Gärdenfors och Anton Magnusson för rappvideon “Rape the baby” (våldta bebisen) efter att starka reaktioner uppstått hos svenska folket. De enda som försökt släta över videon, som alltså uppmanar till våldtäkt av bebisar, är kulturpersoner inom svenska medier.

Text: Torbjörn Sassersson, texten är uppdaterad kl 13:30, 2 juli

Komikerna var länge tysta om vad varför de producerat videon allt medan 100,000-tals visningar på YouTube och ännu fler på Spotify spridit låten sedan 2015. Först igår meddelar Simon Gärdenfors att videon bara var på skoj och att de båda komikerna är emot pedofili, skriver SVT, som tar parti för komikerna.

Situationen är idag helt annorlunda för komikerna efter att polisen valt att inleda en förundersökning. Det meddelar Bo Norgren som är handläggare vid Nationellt IT-brottscentrum vid Nationella Operativa Avdelningen med kontor i Stockholm.

Denna historia har flera mycket laddade aspekter och frågorna är ännu fler. Hur kunde denna video få existera ända sedan 2015 utan att någon reagerat tidigare? Varför försöker svenska massmedier släta över videon? Varför avbokar inte SVT den ena komikerns närvaro i ett kommande TV-program?

Jonatan Alfvén, privat foto
Jonatan Alfvén, privat foto

En av de som reagerat starkt mot videon och kulturelitens beteende är Jonatan Alfvén. Han har samlat en stor mängd följare på Facebook vilka försökt skapa adekvata reaktioner hos polisen, medierna och allmänheten. Han har en del saker att säga. Det framgår enligt hans erfarenheter av komikerna att de inte alls ställer sig emot pedofili, snarare tvärtom.

Jonatan Alfvén skriver idag på Facebook:

“Simon Gärdenfors och Anton Magnusson (Mr Cool) musikgrupp Specialisterna berättade att de sjungit om att våldta små bebisar för att underlätta för andra män att våldta spädbarn. Skulle de lyckas få se en våldtäkt av ett barn är det värt all tid och arbete de lagt ner på låten. I sin ilska går man även på en familjemedlem till mig och säger åt henne att suga av deras könsorgan.”

Alfvén skriver att hans och andras debattartiklar och insändare som tagit ställning emot komikernas video konsekvent vägrats att tas in av massmedierna.

“Var är alla journalister som ska stå på barnets sida? Internet kokar över, polisanmälningarna haglar. SVT vägrar ta avstånd. Spotify och Facebook tar bort deras material. Stora namninsamlingar görs. Avbokningarna fortsätter samtidigt som utsatta kvinnor berättar om hur dessa texter river upp gamla sår. Folk är ledsna och upprörda och mitt i allt detta frågar jag mig: Varför är inte våra röster värda att ta på allvar?”.

Istället får komikerna gräddfiler in i massmedier där de kan urskulda sig och få tala fritt oemotsagt, naturligtvis alltid under lättsamma och skojiga former.

SVT urskuldar och slätar över

NewsVoice har varit i kontakt med Pia Hellertz som skickade in ett mail till SVT där hon frågar varför SVT planerar att ta in Simon Gärdenfors i studion. Hellertz citerar från texter i sitt mail till SVT från komikernas låtar och hon skriver i sin anmälan:

“SVT och programchef Thomas Hall! Vad sysslar ni med? Är det se här ni inte kan avstånd från. Vad finns det att diskutera!? Samtidigt ska vi betala för det här!? Jag är totalt mållös och på gränsen till uppgiven av era åsikter och ståndpunkter!”

NewsVoice publicerar nedan några utdrag från Simon Gärdenfors låttexter som legat uppe på YouTube bla sedan 2013 på kanalen Rappare i samverkan som ligger bakom sajten Rappareisamverkan.se (Binero.se).

“Jag hatar dig din j*vla h*ra jag ska kniva dig
Slänga din döda kropp över mig så du kan rida mig
Spruta i din döda f*tta
Köra in bladet i din röv och vricka
Så du börjar blöda f*tta”

“Ska köra in sågen i underlivet på dig
Under tiden ska jag skära upp din röv och stoppa in en hundring in i den
Som en symbol för den h*ra du är”

“Ditt jävla l*der, du kan sluta och skrika
För jag har Gud på min sida…”

“Göra dig gravid, göra en abort
Tvinga dig att äta fostret och säga att det är gott”

“Jag har en son, Traumatiserad Efter Åratal Av Övergrepp
Lite långt namn kanske, men det passar honom perfekt
Jag tröstar mina barn, jag ger dem prinsesstårtor
Jag menar, dom är ju trots allt incestoffer”

“Öh, barn är som vuxna
Det enda dom tänker på hela dagarna är att kn*lla
Om det inte är meningen att vi ska kn*lla barn
Varför gör jag då det var varannan dag, höh?
Har du kn*llat ett barn (Ja, det har jag)
Var det gulligt och svagt? (Ja, det var det)
Så ta det lite lugnt, det är bara lite sex
Om det är fel att kn*lla barn så vill jag inte ha rätt
(Men Anton, det ju ett lagbrott)
Huh, då har du nog aldrig sett en riktigt fin barnkropp (Mmh)
Tänk att ha s*x med ett spädbarn, (oh)”

Ref: genius.commoflage-lyrics
Ref: sanderlei.com.br

En Nicki på SVT Kontakt besvarade igår Hellertz mail.

Från: SVT <kontakt@svt.se>
Skickat: den 1 juli 2018 15:36

“Hej Pia, Tack för att du hör av dig. Vi uppskattar ditt engagemang! Thomas Hall, vår programchef på Nöje, säger som sagt att vi tar frågan på stort allvar men är idag inte redo att hasta fram ett beslut om Simons medverkan i augusti. Han vill dock poängtera att låten aldrig har varit aktuell för vår inspelning.

Jag tar vidare din synpunkt.
Bästa hälsningar, Nicki, SVT Kontakt”

I realiteten tar SVT inte alls frågan på allvar. Jonatan Alfvén skriver att Thomas Hall plötsligt gått på semester. Alfvén misstänker att SVT kollegialt beskyddar komikerna. Han skriver:

“Man försöker tysta ner stormen och komma smidigt undan. Det är väldigt anmärkningsvärt. Simon och Anton är dock en gammal kollega. De har båda gjort program i SR/SVT/TV 4. Det är troligtvis därför de skyddas.”

Till och med Alex Schulman urskuldar videon i sin artikel: “Pedofili-låten är vidrig – men måste få finnas”:

Alex Schulman - Foto: Magnus Ragnvid, Wikimedia Commons, CC BY 3.0
Alex Schulman – Foto: Magnus Ragnvid, Wikimedia Commons, CC BY 3.0

“Det är så sorgligt. Och eftersom vi lever i de medvetna missförståndens tid, vill jag gärna betona detta: Jag tycker förstås att pedofili är avskyvärt. Jag tycker att låten Anton Magnusson skrivit är dålig.

Det tar mig emot att försvara en sån usel liten sak, men det känns också viktigt. Man måste kunna få vara provocerande och motbjudande utan att det ska få oproportionerliga konsekvenser.

Man måste kunna få framföra smaklösa, ja rent av vidriga texter utan risk att vare sig bli censurerad eller hotad till livet. Man måste kunna säga kontroversiella saker utan att vara rädd för följderna. Det här är viktiga saker i en demokrati. Vi lever i en tid där dreven på de sociala medierna går allt vildare.

En kändis uppmanar sina 10 000 följare att agera mot ett missförhållande. Och sen brakar helvetet loss. Drevet går och allt är mörkt och oförutsägbart. Här finns ingen eftertanke. Här finns inga principer. Här finns bara hat.

NewsVoice kommentar

Insatta säger till NewsVoice att pedofiler är de som straffats hårdast inne på svenska fängelser. Det finns inom kriminella kretsar en hederskod och där står pedofiler längst ner på den moraliska skalan. Frågan är hur interner kommer att bedöma komikerna i händelse av att de får fängelsestraff.

NewsVoice anmälde den 1 juli komikernas video till Näthatsgranskaren. Sajten har ännu inte besvarat anmälan, kanske beroende på att personen bakom Nathatsgranskaren.se är anmäld för djurplågeri.

Text: Torbjörn Sassetsson, NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Att satir och ironi görs är ju helt ok, men saker av grovt kränkande art som görs utan glimten i ögat och som kan misstänkas vara allvarligt menat är enligt min mening bara ett tecken på hur moralen sjunkit i samhället.
  Kränkande musik och texter som är avsiktligt vidriga till sin art bör det protesteras mot men huruvida man skall förbjuda yttrandet av vissa saker är en farlig väg att styra in på eftersom det ena ger det andra och snart befinner vi oss i ett samhälle där det är väldigt lågt i tak och trångt i korridorer. Någonting som för övrigt regeringen redan tagit till sitt hjärta.
  Håller i mångt och mycket med Birgitta i det hon skriver.

 • Ale 20 Jul, 2018 at 15:04

  Enligt min mening är det självklart tillåtet att teckna barnporr. Men samhället måste genomsyras av insikten att man inte går över gränsen till riktig barnporr och andra sexuella övergrepp mot barn.

 • David: “men om musiken överhuvdtaget ska få existera eller inte kan jag inte säga”.

  Finns det en marknad för sådan här texter? Finns det, så är det i så fall mer alarmerande än texterna i sig. Tänker mig istället att musikmarknaden är självsanerade? Men det är kanske att vara naiv. Det är en avgrund mellan bra musik och framgångsrik musik och så är det väl med all konstnärlig verksamhet. Sedan har väl de bägge låtmakarna fullt fullt publicitet, om man samtidigt tänker på den gamla amerikanska slogan att: “all publicity is good publicity”.

  Ytterligare ett annat gränsfall är väl tecknad barnporr. Är det tillåtet att teckna barnporr? Om det är det, är de samtidigt olagligt att sprida sina egna teckningar?

 • Har hittills undvikit att kommentera. Detta är svårt då det uppstår en konflikt mellan två värden: den konstnärliga friheten och skydda våra barn fån sjuka människor. Ta bara Ebba Grön och låten: “Skjut en snut”.
  https://www.megalyrics.net/ebba-gron/skjut-en-snut

  Alla förstod att det betydde inte att någon i publiken skulle skjut en polis. Som varande vit och man skulle man knappats kunna göra låten idag utan en debatt. Är du där emot invandrare är det fritt fram att släppa följande låt: https://www.youtube.com/watch?v=8LbatbHqCfc

 • Mona Nilsson 4 Jul, 2018 at 10:08

  Barnpornografi kommer sig av ett redan begånget övergrepp och är därmed resultatet av en brottslig handling. Spridning av barnporr i teckningar och uppmaning till våldtäkt av barn i sånger eller i ”konst” har ännu inte skadat någon.

 • Skriver ni alltid även ut webbhotell när ni länkar till sidor eller är det för att ni vill fortsätta driva på drevet?

  Är för övrigt trött på alla moralpoliser som anser sig vara på “lagens goda sida”. Det är extremt hyckleri och extremt naivt att vara så övertygad om sin egen rättfärdighet. Jag är kluven till vad jag tycker om Mr Cool, jag tycker det är dåligt och smaklöst men om musiken överhuvdtaget ska få existera eller inte kan jag inte säga. Båda ja och nej. Däremot borde talanglösa och icke pålästa influensers förbjudas och ställas till svars för att de utsätter allmänheten för precis det content de inte vill ska finnas. Om du tjänar pengar på att sprida skit så är du en del av problemet.

 • Extrema perversioner av olika sorter är alltid intressanta att ta upp till debatt. Om någon inte kan klara av att inse att den seende är en auktoritet i den blindes värld så är det väl bara upp till var och ens förstånd. Dålig utsikt rättfärdigar väl knappast vare sig Trump eller Putin… vad de nu har med svensk pedofilmusik att göra?

 • varför kommer detta upp nu? Ta en blick på vad som händer med drain the swamp, i USA 40K sealed indictments (de har en annan tågordning i rättsärenden däröver). Och detta är enbart på “korpralsnivå” för att göra maffian tandlös. Mer lär komma om barnmisshandel a la gargantua. Det kan ju vara så att svenska media börjar känna värmen under fötterna.
  I Mexico lyckades Obrador att få sin valframgång och han har tydligen viss affinitet för Trump.
  Valet gick inte att fuska bort. Om nu Trump och Obrador lyckas få stil på Sydamerika, vilket tar en stund. Väntar rensning av Europa med Putins hjälp. Och då kära europeiska pedofiler är det bäst att boka plats till Mars.

 • Observera att clownen Alex Schulman säger att låten är dålig, han anser alltså tydligen inte att den är vidrig.

 • Författarna förespråkar våldsam död åt såväl en kvinna som en baby, vilket får mig att tänka på följande två ordspråk:

  Ordspråksboken 10:32
  Den rättfärdiges läppar förstå vad välbehagligt är, men de ogudaktigas mun är idel vrånghet.

  Ordspråksboken 15:2,28
  De visas tunga meddelar god kunskap, men dårars mun flödar över av oförnuft.…

  Låttexten är något av det mest sjuka jag någonsin läst. Förr hade de två “komikerna”, med all rätt, blivit tvångsintagna. Att författarna har fått många försvarare visar på hur en djup mental ohälsa tentaklat sig över samhället. Sinnesrubbade och dekadenta föreställningar är ett utslag av globalism där djupt perverterade makthavare under lång tid har försökt att omforma nationer och dess kulturliv till att omfamna deras egna livsstil och värderingar med hat, våld, krig, sexuella övergrepp, dödskult, förakt för livet och pedofili som högsta nöje.

  Håller med redaktören om att migranters moral, i vissa frågor, kan vara välbehövligt för att vi inte ska kantra helt. Vi bör lära av historien. Romarriket präglades också av en alltmer tilltagande dekadens innan det gick under.

  Vad ska det bli av våra barn och ungdomar när de får lyssna på helt sinnesrubbade låtar? Musik och texter kan inte bara ses som något oharmligt utan dessa har förmåga att skapa stämningar som löser upp psykiska barriärer på ett suggestivt och subtilt sätt. Den här kulturmarxistiska låten är farlig då den går in sublimt och bryter ned motståndet mot våld i allmänhet och våld mot kvinnor och barn i synnerhet.

  Blablabla med flera andra rekommenderas läsning av Tore Sognefests bok “Musikkens makt & den nya verdensorden” för att förstå att det mesta som produceras inom musikbranschen är styrt för att skada människors psyken med disharmonier och texter som t ex “Kill your self”, vilket lett till många ungdomars självmord.

 • Folk skriker mer åt en låt som inte kan skada något fysiskt än åt vårat samhälle där folk blir våldtagna konstant och våldtäktsmännen kommer undan…. kämpa för det istället för en jävla låt era losers

 • Mona Nilsson 3 Jul, 2018 at 14:29

  Jag är medveten om det du skriver och håller med dig i allt, bortsett från att jag inte är säker på huruvida censur är en optimal lösning. Att istället diskutera pedofili öppet och på så sätt göra allmänheten medveten om problemet är kanske bättre. Många fler människor skulle då bli förbannade och engagerade, vilket kunde leda till ett betydligt effektivare motstånd än vad vi ser idag, då hela lasset dras av underbemannade specialavdelningar inom polisen, medan resten av befolkningen verkar befinna dig i nån sorts dvala.

  Detsamma gäller så mycket annat som sker i världen idag, som krig, övergrepp från läkemedelsindustrin, livsmedelsindustrin, den trådlösa kommunikationsindustrin, och så vidare, vi normalt funtade människor måste avkoda och lära oss hur psykopaterna, inklusive pedofilerna, fungerar och hur de kontinuerligt kan oskadliggöras.

  Förmodligen borde “Hur du känner igen en psykopat och skyddar dig själv och samhället mot densamma” bli obligatoriskt som ämne på skolschemat.

 • Torbjörn Sassersson red. 2 Jul, 2018 at 21:51

  Å andra sidan behöver vi uppmärksamma muslimerna på, att barnäktenskap, tvångsgifte och omskärelse är kompletta galenskaper, dysfunktionaliteter och moraliskt förfall. Svenskarna kan hjälpa muslimerna i Sverige att sansa sig därvidlag, under förutsättning att de låter integrera sig i vårt land.

 • Svar till Per: Tänk om detta inte handlar om en “kulturyttring” utan om PR och marknadsföring under falsk flagg av “kultur” av en kriminell vidrig verksamhet som tillhör de värsta brotten man kan begå: sexuella övergrepp på barn? Kolla dessa personers Instagramkonton så kan man se att det knappas handlar en enda video utan det är yttringar, teckningar och symboler som alla tyder på förhärligande av pedofili. Pizzagate är inte en konspirationsteori utan fakta om absurd konst, bilder, kodsprok med av FBI etablerade kodord för pedifili. Pizza hör till sådant kodspråk. Låt oss aldrig acceptera promotion och marknadsföring av pedofili, ett av de värsta brotten, som tillsammans med trafficking, dvs slavhandel) är en VÄXANDE INTERNATIONELL KRIMINELL VERKSAMHET som omsätter mångmiljardbelopp. Normalisera aldrig detta under falsk flagg av “konst” och “yttrandefrihet” – uppmaning till brott mot barn är ett brott mot barn. Låt oss aldrig acceptera dessa vidrigheter.
  se ner https://youtu.be/9itWsqzFMVo
  https://newsvoice.se/2017/01/20/pizzagate-analys-ben-swann/

 • “At the time I was being molested, I thought I was the only one. My father controlled everything in our house and he always said that what was happening to me was natural and that I should accommodate him. Even though I have to look back sometimes, I am moving forward. And even though it’s painful for me to face my mother’s complacency, doing so has helped me understand that it wasn’t my fault.

  If I could have read something at the time about sex abuse, if people had talked openly about, I could have been saved so many years of guilt and shame and secrecy. Each time I talk about my incest, I get rid of some of that shame and guilt. Each person I share with, no matter what their response, takes another piece of the pain away.”
  ― Patti Feuereisen, Invisible Girls: The Truth About Sexual Abuse–A Book for Teen Girls, Young Women, and Everyone Who Cares About Them

 • Torbjörn Sassersson red. 2 Jul, 2018 at 17:22

  Det är nog bra att undvika censur. Jag tror inte att ett friskt samhälle behöver sanera med tvång från sjuka kulturyttringar, det torde vara bättre med en öppen debatt som lär människor att tänka till och tänka klart.

  Har ni funderat över hur bra det är med de starkt negativa reaktionerna på den här videon, en viktig debatt har kommit igång i ämnet pedofili. Kanske var det upphovspersonernas avsikt.

 • Torbjörn Sassersson red. 2 Jul, 2018 at 21:51

  Och så kan vi uppmärksamma muslimerna på den galenskap, dysfunktionalitet och moraliska förfall, i form av barn- och tvångsäktenskap och omskärelse, som muslimska kulturer relativt ofta legitimerar och inte sällan saknar perspektiv på.

 • Metro skriver (kl 02 Jul 2018, 17:51):

  “Under måndagseftermiddagen har dock inlägg spridits på sociala medier som menar att en förundersökning om förledande av ungdom redan har inletts. Det stämmer inte, enligt Ewa-Gun Westford.

  – Där är brottsrubriceringen uppskjuten i nuläget, men sedan får vi se om vi ska anordna den anmälan, säger Ewa-Gun Westford till Metro.”

  https://www.metro.se/artikel/f%C3%B6runders%C3%B6kning-inledd-mot-skaparna-bakom-pedofill%C3%A5ten

 • När ska polisen utreda Reinfeldt och Löfven för “the real rape of Sweden” ? För den gruppvåldtäkten är både verklig som pågående.

 • Och nu har YouTube tagit ned bevismaterialet “rape a baby” (efter att polisen sparat det får man anta).

  Sydsvenskan tog bladet från munnen idag:
  https://www.sydsvenskan.se/2018-07-02/upphovsmannen-bakom-laten-knulla-barn-polisanmalda

  Jonatan Alfvén som arbetat hårt för att skapa en reaktion mot komikerna skriver ikväll:

  “Det är så tydligt att svenska folket har satt ner foten! Vi vill inte att den här typen av humor ska få finnas. När media har varit tysta har vi tryckt på! Ställe efter ställe har avbokat. Internet har exploderat. Facebook har raderat deras profiler. Spotify har plockat bort material. Polisen har idag inlett en förundersökning om två olika brott. Men frågan är större än Mr Cools och Simon Gärdenfors låttexter. Det handlar om vilket samhälle vi vill ha. Humor är inte att våldta och döda barn och detta kommer nu förhoppningvis att utrotas från offentligheten. Det är i stort sett bara Stockholm Comedy Club och SVT som inte tar avstånd men med dagens agerande från polisen MÅSTE detta förändras!

  Det känns som vi malt ut det mesta av läget just nu. Sveriges media har vaknat till liv och mängder med tidningar skriver. Tack till alla som delat, ringt, mejlat och skapat engagemang! Och tack för att jag får vara med er och förändra det svenska samhället! Hör gärna av er om något nytt skulle dyka upp. Och ja, slutligen:

  Vi vann SANNERLIGEN denna kamp!

  Peace and Love! /Jonatan”

  Ref: https://www.facebook.com/jonatan.alfven/

 • Och nu har YouTube tagit ned bevismaterialet “rape a baby” (efter att polisen sparat det får man anta).

  Sydsvenskan tog bladet från munnen idag:
  https://www.sydsvenskan.se/2018-07-02/upphovsmannen-bakom-laten-knulla-barn-polisanmalda

  Jonatan Alfvén som arbetat hårt för att skapa en reaktion mot komikerna skriver ikväll:

  “Det är så tydligt att svenska folket har satt ner foten! Vi vill inte att den här typen av humor ska få finnas. När media har varit tysta har vi tryckt på! Ställe efter ställe har avbokat. Internet har exploderat. Facebook har raderat deras profiler. Spotify har plockat bort material. Polisen har idag inlett en förundersökning om två olika brott. Men frågan är större än Mr Cools och Simon Gärdenfors låttexter. Det handlar om vilket samhälle vi vill ha. Humor är inte att våldta och döda barn och detta kommer nu förhoppningvis att utrotas från offentligheten. Det är i stort sett bara Stockholm Comedy Club och SVT som inte tar avstånd men med dagens agerande från polisen MÅSTE detta förändras!

  Det känns som vi malt ut det mesta av läget just nu. Sveriges media har vaknat till liv och mängder med tidningar skriver. Tack till alla som delat, ringt, mejlat och skapat engagemang! Och tack för att jag får vara med er och förändra det svenska samhället! Hör gärna av er om något nytt skulle dyka upp. Och ja, slutligen:

  Vi vann SANNERLIGEN denna kamp!

  Peace and Love! /Jonatan”

  Ref: https://www.facebook.com/jonatan.alfven/

 • Jag tror problemet med just denna video är att komikerna i videon och i sina egna kommentarer till videon uppmanar till våldtäkt av bebisar. De kan anses ha passerat gränsen för “vänsterliberal humor”, en typ av humor som en minoritet av det svenska folket saluför, alltså knappast representativt för majoriteten av svenskar och inte heller i linje med svenska värderingar.

  Om vi även ska ta hänsyn till alla kulturella nyanser i Sverige bör vi sannolikt ta avstånd från komikernas “humor”.

  Här vill jag ge “cred” till alla muslimer i Sverige som generellt anser att vår livsstil visar prov på komplett galenskap och allra minst dysfunktionalitet eller moraliskt förfall. Muslimerna i Sverige kan hjälpa svenskarna sansa sig under förutsättning att de inte blivit integrerade tigande svenskar.

 • Yttrandefriheten är en viktig frihet, och börjar vi rucka på den är vi riktigt illa ute.
  Låten verkar vidrig, men det kan inte vara olagligt att sprida skit.
  “Förr i tiden” var det lättare, då de knappast skulle få några spelningar, och bli bojkottade från de plattformar som fanns tillgängliga.
  Social medier gör det svårt, då det inte finns någon som tar ansvar på samma sätt.
  Nu är det upp till människor själv att visa gott omdöme och ta ansvar för vad som “kan” publiceras.
  Ett egetansvar vi verkar rätt dåliga på att axla.

 • När det gäller Schulmans artikel reagerar jag som debattör framför allt på denna mening:

  “En kändis uppmanar sina 10 000 följare att agera mot ett missförhållande. Och sen brakar helvetet loss. Drevet går och allt är mörkt och oförutsägbart. Här finns ingen eftertanke. Här finns inga principer. Här finns bara hat.”

  Min fråga, varför ska folkligt motstånd och en fullt rimlig reaktion alltid klassificeras som näthat? Resonemanget stödjer inte precis en demokratisk princip, folkets rättighet att protestera mot ett missförhållande.

 • Markus at 19:13

  Du skjuter på budbäraren. Hur kan man försvara detta?

  NV sprider inte texterna utan redovisar underlaget för polisanmälan och förundersökning. Polisen kommer sannolikt ta hänsyn till allt som komikerparet publicerat inkl på Instagram. Texterna kan tas ned och då försvinner bevismaterialet därför finns det skäl att citera och länka till texterna.

  Här är länken till videon (bevismaterial): https://www.youtube.com/watch?v=JC9xrsAmeeE

  När det gäller barnen som separerats vid mexikanska gränsen är det naturligtvis angeläget att skriva om, om resurser fanns. Vi har dock börjat skriva om barn-trafficking vid mexikanska gränsen.

 • Tänk om Newsvoice visat lika stor indignation kring de barn aom separerats från sina föräldrat vid Mexikanska gränsen, som man nu gör för den här skitlåten.

  Varför ropa på fängelsestraff när man sedan själv publicerat och vidaresprider textutdrag ur låtarna?? Var det inte det man ville förhindra? Eller handlar det bara om att dreva mot skaparna?

 • Tveklöst två av Sveriges absolut vidrigaste psykopataktörer, och de flesta vuxna normalfungerande måste rimligtvis enas kring åsikten att den som är i stånd att formulera en text av den patologiska kaliber detta så kallade komikerpar åstadkommit, ska betraktas som skyldig till ett kriminellt påverkansförsök av en sådan magnitud att en psykiatrisk utredning och någon form av internering blir påföljden.
  Med tanke på den lättmanipulerade unga publik som attraheras av spektakulära provokationer och då videon fått en omfattande spridning på YouTube, får gärningen anses som extremt allvarlig.

  Lika skandalöst är det förhatliga faktum att den yrkeskriminella kultureliten anser sig manad att träda in och ta de moraliskt multihandikappade gärningsmännen i försvar – onekligen för att ta tillfället i akt att presentera något slags pseudomanifestation för demokrati och yttrandefrihet, oaktat det faktum dessa begrepps verkliga innebörd inte har den ringaste betydelse för de prostituerade presspropagandister som uteslutande begagnar sig av den principlösa och effeminerat urskuldande retorik uppdragsgivaren beställt.

  Då samtliga psykopolitiska och illusoriska varieténummer genomlysts, framgår att den publicistiska pretexten drivs av uppdraget att successivt normalisera pedofili, nekrofili och antropofagi.
  Andreas.

 • Håller med dig Torbjörn Sassersson. Att skriva sådana vidriga texter, hur är man funtad ? Jag tror inte alls de tar avstånd från pedofili. Då finns det bättre sätt att göra det på. Jag har förskonats från denna låt men undrar om den nått mina barnbarn 15 och 10 år. Och Axel Sculman vilken tönt, vilken narr !

 • Konstaterar att Simon Gärdenfors Instagram-sida innehåller en hel del pedofilskämt, bilder på barn etc.

  En intressant sak (av flera) med detta fall är att personer som försöker framföra normala åsikter eller har angelägna ämnen att berätta om kan polisanmälas, trakasseras, förföljas, hånas, stängas av, förlora jobbet, få sina föredrag inställda osv. Så ska den “överkänslighet” som etablissemanget då har följas, enligt principen lika proportion, ska självklart denna video också polisanmälas och videon bör tas bort från nätet osv.

  Så ni som ni menar att videon ska ligga kvar och inga konsekvenser ska ske för att någon kan kränkas och/eller pga en fara med “moralpanik”?

 • Skulle vara jobbigt om ni stackare skulle behöva lyssna på PSTQ – jag 97 eller lära er något om musikhistoria.

  Det är verkligen samma sak gång på gång, moralpanik.
  Jag är iallafall glad att många små flickor har fått höra anton och simons fina låtar 🙂

 • Bäst att börja leta efter ALL kränkande musik nu då, man kan inte bara gå på EN – löjligt hela skiten!! Jag är såklart emot våldtäkt och pedofili men kanske ta tag i verkliga händelser och använda resurser för det? Nu tas det bara tag i för det uppmärksammats på sociala medier och ska se bra ut – som om att poliser och myndigheter faktiskt gör nånting… skrattretande!!

 • Clownen Alex Schulman är framme igen. Hans åsikter om detta bör man sätta i samband med hans andra åsikter om bl.a. SD. Otroligt att denne pajas har fått det utrymme i media (expressen) han faktiskt fått!

  AS har åtskilliga gånger spytt galla över SD. Vad får denne pöjk egenttligen betalt av Expressen för sina barnsliga, omogna och naiva artiklar?….

  Otroligt att han i över huvudtaget får något som helst utrymme. Men ibland räcker ett namn för att man i MSM ska få fritt utrymme att bre ut sig, även om allt är gallimatias.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *