Reporter blir utslängd av polis från ort där sharia dominerar nationell lag

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 30 juli 2018
- NewsVoice redaktion

Reportern Lauren Southern försöker besöka en påstådd no-go-zone i förorten Lakemba utanför Sydney i Australien. Hon har inte tagit för givet att det är en no-go-zone, men hon vill undersöka om benämningen kan anses vara korrekt. Det tar inte mer än 20 minuter innan mainstream media ifrågasätter hennes närvaro och polisen direkt avisar reportern.

En analys av situationen i Lakemba visar att det som sannolikt hände var att ortsbor såg hur reportern med kamera började röra sig i området. Lokalt boende muslimer tipsar sedan polisen och andra medier (eller att polisen kan ha tipsat media) vilket resulterade i att massmedia omedelbart åkte till platsen där Lauren Southern befunnit sig inte mer än 20 minuter. De ifrågasätter hennes närvaro. Därefter kommer polisen snabbt till platsen och förbjuder Southernfrån att filma, intervjua och till och med gå trottoaren.

Hon varnas att hon begår ett brott (störandet av frid) om hon väljer att fortsätta, men polisen vill samtidigt inte medge att hela orten lyder under australiensisk lag som tillåter både pressfrihet och yttrandefrihet.

Lauren Southern drar slutsatsen att det verkligen rör sig om en no-go-zone, att sharia gäller i Lakemba och att sharia därmed dominerar över nationella lagar om yttrandefrihet och pressfrihet. Hon till och med säger att Lakemba är ett av Islam erövrat landområde.

Svenskar snart en minoritet i Sverige

Southern har i sin rapportering tidigare statuerat Sverige som ett skräckexempel på denna typ av maktövertagande i no-go-zoner, områden som den svenska polisen kallar för “utsatta områden”. Hon anser att Islam tillåts expandera på grund av rädsla för en dominant islamistisk kultur och att Väst har förlorat sin identitet. Hon tror att ursprungsbefolkningen i tex Sverige inom några decennier kommer vara en minoritet.

ArcanumSkolan 2024

I videon nedan diskuterar Lauren Southern händelsen i Lakemba tillsammans med Stefan Molyneux från Freedomain Radio. Molyneux påpekar att polisen hittar på regler i stunden för att försöka bli av med reportern från området. Hon förbjuds att filma, men polisen förbjuder inte massmedier på plats från att filma och intervjua Southern. Kognitiv dissonans råder i situationen.

Text: NewsVoice

Källor och relaterat

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Nu senast blev ett arrangemang med Lauren Southern och Stefan Molyneux inställt av lokalansvarig igår i sista minut innan eventet. Vi känner igen beteendet från Sverige. Southern och Molyneux intervjuas.

  Full video: Patrick Gower interviews Lauren Southern and Stefan Molyneux

  “Patrick Gower interviewed Lauren Southern and Stefan Molyneux after their event at the Power Station was cancelled. The event was due to be held in Auckland’s Powerstation on Friday, but owner Peter Campbell told Newshub he had cancelled the event happening there. Caolan Robertson, an agent for Ms Southern, told Newshub that “powerful forces” were opposed to the event. He said they could not find another event and it was over.”

  https://www.newshub.co.nz/home/new-zealand/2018/08/livestream-patrick-gower-interviews-lauren-southern-and-stefan-molyneux.html

 • Hur snart i närtid kommer World Value Survey att behöva ändra sin färg och position på Sverige i kartan över mätningar av människors värderingar i världen? Vi går ju med stormsteg diagonalt ned mot kartans vänstra hörn för varje dag till politikernas stora belåtenhet. Med andra ord går vi från en extrem position till en annan.

  Ska Sverige ta täten inför FN:s mål om replacement migration? Är tanken att alla länder ska bli blåfärgade när FN är klara med sin plan – alla ska vara lika fattiga, outbildade och tvingade till konvertering till islam när Världsregeringen proklamerat att dess Sharialagar ska gälla?

  https://www.iffs.se/kalendarium/sverige-varldens-mest-extrema-land-resultat-fran-senaste-matningen-i-world-values-survey/

 • Ytterligare ett inlägg som med all önskvärd tydlighet visar hur det ser ut. OBS, alltså inte hur det kommer att bli, utan så som det redan är. Det kommer med Svenska mått mätt att bli mycket värre i en snar framtid.

  Men detta tycks en alltför stor del av den svenska befolkningen inte vilja inse. Skulle de vakna så utesluter inte jag att det redan nu är försent att försöka rätta till.

  I övrigt delar jag Jan Norbergs kommentar. Får se om även jag nu blir anmäld till den sverigedestruktiva verksamheten “Näthatsgranskaren”.

 • Helt upprörande och som de säger 2040 vi blir minoritetsbefolkning i Sverige och så fort de når 50% av befolkning de kommer att införa sharialagar här också Vad är lösningen ? Om en koppleri går inte bra då man byter inte ut möblerna det är horrorna som ska bytas ut.

 • Man blir ideligen(!) mållös av rapporter som denna. Jag skriver på en petition, om du startar en Torbjörn. Rättslig immunitet en meter (gärna mer!) runt min kropp skulle sitta fint.

 • Våldsideologiskt utövad Islam bör vara lika olagligt som ett våldideologiskt utövat rättsväsende precis som en våldsideologiskt utövad kannibalisk matlagning rimligen också är olaglig. Nu verkar dock detta logiska tänkande inte gälla det första exemplet.

  Det blir ju tyvärr ett våldsideologiskt utövat av Islam om man med stöd av rättsväsendet utöver åsiktsvåld mot en reporter som bara vill promenera på gatan. Förmodligen ansågs reporterns blotta klädsel i sig vara kränkande mot de muslimer som går till den moské som reportern ville gå till. Hon hade en u-ringning.

  Mitt problem som debattör är alltså INTE att man självklart bör visa respekt mot religiösa utövare utan att det västliga rättsväsendet förbjuder reportern från att promenera på trottoaren med en kamera, diskutera och intervjua personer på trottoaren.

  Varför ska sharialagar lokalt utesluta nationella lagar? I så fall vill jag att det råder en immunitet var än jag går och oavsett vad jag gör. Om jag tex går ut på stan och stjäl i en butik så vill jag att jag ska ha rättslig immunitet en meter runt min kopp. Jag kan därmed råna en bank eftersom denna immunitet går dit jag går. Jag kräver även att polisen och massmedia beskyddar denna immunitet.

  Om jag blir anklagad för att min min ideologi är galen kräver jag att alla som kritiserar mig omedelbart anmäls till Näthatsgranskaren för hets mot folkgrupp eftersom jag tillhör en folkgrupp med rättslig immunitet.

 • Att detta händer i Australien förvånar lite men pk-ismen har väl också nått polisen där. Man ska dock ha Australiens generella hållning i migrationsfrågor i minnet när man tittar på vad som händer på denna kontinent.

  Sverige framstår som det mest avskräckande exemplet på länder där No-Go zoner sprider sig med epidemisk snabbhet, i en omfattning som får hela fenomenet i Australien att framstå som en mild västanfläkt.

  Radikal Islam måste förbjudas i Sverige och kopplas till utvisning om den utövas annat än i hemmet bakom låsta dörrar. Radikal Islam är ingen religion, det är en våldsideologi som vi i Sverige aldrig skall acceptera.

  Hoppas att Näthatsgranskaren och Co uppmärksammar detta uttalande så att jag blir anmäld till åtal.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *