Diskutera Socialdemokraternas valfilmer för valet 2018

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 juli 2018
- NewsVoice redaktion
Socialdemokraterna valfilm 2018

NewsVoice fortsätter att lägga ut partiernas valfilmer inför valet 2018 så att du kan diskutera partiernas budskap. Använd kommentarsfältet. Filmen ovan publicerades i maj 2018.

 “Ett starkare samhälle, med bättre välfärd och hårdare tag mot brottsligheten istället för skattesänkningar för de som har mest. Så får vi ett tryggare Sverige.” – Socialdemokraterna

Nedan Socialdemokraternas valfilm 2018 publicerad i februari


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Professor Lars Trägårdh menar att “Socialdemokraterna har övergivit sin berättelse” genom att de brutit samhällskontraktet dvs alliansen mellan stat och medborgare. “Deras klassiska berättelse baserad på nationalstat och medborgarskap har slagits sönder. De som var hjältarna i arbetarrörelsens gamla berättelse utses idag stundtals till vita demoner som ses som bärare av en kollektiv arvskuld.”

  Man har t ex “premierat tankefigurer som mångfald och mångkultur. Andra kulturer har getts ett positiv värde medan svensk kultur setts som exkluderande och förtryckande. Kopplat till detta har föreställningen om Sverige som en moralisk stormakt inneburit att delar av Socialdemokratins ledarskikt premierat mänskliga rättigheter över medborgerliga rättigheter, och biståndspolitik över landets militär- och civilförsvar”.

  I likhet med det demokratiska partiet i USA har socialdemokraterna, med hjälp av identitetspolitiken, blivit ett parti för minoriteter. Inte konstigt att klassiska kärnväljare flyr från S till andra partier eftersom de inte kan identifiera sig med den flummiga S-politiken.

  http://www.gp.se/ledare/tr%C3%A4g%C3%A5rdh-socialdemokraterna-har-%C3%B6vergivit-sin-ber%C3%A4ttelse-1.7501026

 • Bra valfilm. Den kan lura en hel del människor som inte är skeptiska nog att titta på verkligheten. Men tillåt mig kritisera det politiska innehållet!

  Socialdemokraterna är för EU, men skattehöjningar inom en frihandel leder lätt till kapital- och företagsflykt till skatteparadis inom frihandelsområdet. D.v.s. ett race mot bottnen.

  Detta innebär att varje parti som förespråkar välfärd, arbete och trygghet och inte aktivt driver på ett utträde ur racet mot bottnen, faktiskt binder ris om egen rygg.

  Antingen kommer de tvingas att:
  1. Svika sina vallöften efter valet
  eller så
  2. Kommer de tvingas att sätta Sverige i större skuld än vad de redan gjort, med ett potentiellt debtocracy-resultat.
  3. Eller snabbt genomföra en folkomröstning med ett Swexit INNAN de genomdriver den politik som utlovats.

  Vetenskapliga partiet, som lovordar vänstersossarna Håkan Juholt och Olof Palme, rekommenderar det 3:e alternativet. Är du sosse och läser det här så berätta för ditt parti! Det handlar om vårt lands väl och om alla människor som befinner sig här.

 • @ Pentti Kinnunen 2 Jul, 2018 at 11:32

  Jag kan hålla om vad du skriver i din inledning men betr pensioner så verkar du ha svårt och förstå att pension är intjänad lön som alla inkomsttagare under statligt tvång avstått i från i alla år de jobbat.

  Varför är det så förbenat svårt att få in i skallen??

  Arbetsgivaren betalar in denna tvångsmässiga avsättning baserad på inkomsten storlek, därefter lägger politikerna vantarna på dessa pengar fram till vår pension.

  Vi betalar in våra pensionspengar upp till ett tak, pengar intjänade där pensionsavsättningen slår i taket tas in som skatt på belopp över taket.

  Så det är varken fråga om ersättning för lång och trogen tjänst eller en grundersättning för dem vilka inte orkar fortsätta jobba som du tycks tro.

  Jag blir lite trött på att du inte sätter dig in i vad pension egentligen är innan du sätter fingrarna på tangentbordet.

  Mitt förslag är enkelt, slopa pensionssystemet och låt alla inkomsttagare få ut den avstådda lönen direkt vid intjänandet, vi är myndiga och kan själva ansvara för att planera vår egen pensionering.

  Varför skall vi överlåta vår intjänade lön i form av pension till våra politiker??

  Vi ser ju hur de försnillat våra pensioner ända sedan slutet av 50-talet då systemet infördes.

  Att systemet byggde på helt horribla principer som att inflation inte fanns, evig tillväxt och full sysselsättning gör ju att pensionssystemet var korrupt redan från början.

 • Staten skall styra det basala: infrastrukturer, vård, skola, – kort sagt det som skall vara lika för alla i hela Sverige. För övrigt skall alla individer ha samma obegränsade rättigheter så länge de inte inskränker andra individers lika stora rättigheter att själva forma sina liv. Staten behövs för att ge varje individ en möjlighet till ett drägligt liv oberoende av sina förutsättningar. För detta behövs skatteinkomster som ur resurssynpunkt bör koncentreras till produkten, inte arbete.
  När det gäller pensioner bör man först diskutera om de skall vara en belöning för lång och trogen tjänst, eller en grundersättning när man inte orkar jobba mer. Innan dess går det inte att enas om hur pensionssystemet skall utformas.
  Vi måste bort från aktietokerierna med kvartalsekonomier. Aktier är till för att långsiktigt satsa kapital till företag man långsiktigt tror på. Vissa ekonomiska satsningar kanske inte betalar sig förrän om 50 år!
  Pengar skall skapas av riksbanken och inte av bankernas utlåning.

 • @ Birgitta 1 Jul, 2018 at 15:39,

  Riktigt bra skrivet och illustrerat! Det är precis som du skriver. Till slut har sossarna helt enkelt inte fler knep kvar för att lura folket. Visst, Svenskarna har haft väldigt svårt att vakna, men jag tror ändå att det börjar ske något nu i elfte timmen.

  Min oro har varit att landsförräderiet har gått så långt att det blir näst intill omöjligt att återställa vår folks krav på hur vill ha det. Jag är dock hyfsat hopppfull idag då jag kan skönja ett hyfsat stort uppvaknande.

  De röster sossarna har förlorat i de senaste väljarundersökningarna har jag svår att förstå att de ska kunna återvinna. de har helt enkelt lyckats med bragden att val efter val lova guld och gröna skogar. I Sverige har detta hittills fungerat, men jag tror och hoppas att den taktiken inte längre fungerar.

  M.a.o. – sossar, gör om er politiska organisation till en frimärksklubb i stället så ni har något att syssla med efter valet!

 • Jag måste säga att det kändes lite obehagligt att höra den här rösten till valfilmen. Sen var det ovanligt mycket i talet som är ifrån SD,s invandringspolitik – ja, det kändes som stulet material och som rena rama valfläsket ! Socialdemokraterna har ju haft 4 år på sig att förbättra de problem som togs upp i valfilmen, men ingenting har hänt under dessa 4 år – tvärtom, det har bara blivit sämre ! – Så, varför skulle folk nu tro på S lögner ?

 • Jag vill starkt rekommendera läsning av boken ”Postmodernismens förklaring. Skepticism och socialism från Roussseau till Foucault av Stephen R C Hicks. Författaren ger initierat en bakgrund till de tankegångar som ligger till grund för dagens postmodernism (= PK), och med vars hjälp politiker och andra, dolda, makthavare har kunnat ställa allt upp och ned i såväl landet som i övriga delar av världen.

  Boken förklarar på ett lättfattligt sätt de långtgående planer som Hegel, med flera andra filosofer, gett uttryck för sedan 1700-talet för att helt förslava människor genom att dessa, med eller mot sin vilja, ska uppgå i en kommande världsstat. Hegel, som inspirerade Marx, utgör en av Socialdemokratins portalfigurer. Hegel var en kraftfull förespråkare för statsdyrkan som bl a kommer till uttryck genom utsagor om att ”plikttroget medborgarskap inte är tillräckligt utan /…/ man måste dyrka staten som en jordisk gudomlighet. Han efterlyste också ”oinskränkt statsstyre under vilket individen helt underkastar sig” och om ”staten gör anspråk på individens liv måste denne således överlämna detta”. Han talar också om ”världshistoriska individer” är ombud för det absolutas utveckling. /…/ deras bedrifter har dock ett högt mänskligt pris.” /…/ en sådan mäktig gestalt måste nedtrampa mången oskyldig blomma, han måste krossa mycket i sin väg”. Vidare sägs att ”De oskyldiga blommorna bör inte protestera mot att skövlas då den världshistoriska individen agerar utifrån helhetens bästa. Denne individ är staten förkroppsligad och staten är framtiden för kollektivet.” (Hicks 2017:132, 134-135).

  Den politiskt korrekta postmodernismen hämtar också sin kraft och styrka från filosofen Kant som varmt förespråkar nationskrig för att föra utvecklingen framåt (aa 118ff). Mot denna bakgrund är det inte konstigt att vi fått se ett crescendo av krig inom och mellan stater för att inte tala om all krigshets som bedrivs mot Ryssland på senare år. ”Krig är alltings moder” då krig är en bra start och ursäkt för en planerad förändring. Det är därför inte särskilt konstigt att staten delat ut propagandaskriften ”om kriget kommer”. Skriften är en del av statens (dvs de andras) programmering av invånarna om att de planerat krig för att ”föra utvecklingen framåt”, varför skriften istället borde ha hetat ”när kriget kommer”. Tankar om multikulturalism och dess tankar om relativism hör också hemma bland fördärvliga 1700-talsfilosofer som inspirerat lika illasinnade socialdemokrater.

  Huruvida Stefan Löfven ser sig själv som en världshistorisk individ låter jag vara osagt men socialdemokraternas politiska handlingar bär omisstänkligen drag av Hegelianska, med flera andra filosofers, (ytterst osunda) tankevärldar. Det visas t ex genom allt hysteriskt tjat av sossarna om ”framtiden” och ”framåt”. Lilla Sverige framställs som ett slags rättesnöre för uppfostring av alla andra länder i världen som uppmanas följa landets ideologi rörande såväl ”humanism” som klimathysteri. Inte konstigt att politiker vill stänga ute fakta och kritik om att allt håller på att gå åt helvete i landet. Bättre hade världen varit i stort och staten i smått om politiker, liksom den breda allmänheten, tagit lärdom av utvecklingskritiska tankegods av filosofer som Herder, Spengler, Wittgenstein och Heidegger.

  Som TUR ÄR ser inte framtiden så värst ljus ut för socialdemokratin varken i Sverige eller i Europa. Deras nederlag ska förhoppningsvis BORGA för att vår framtid ska bli ljusare och vi ska inte längre behöva bli kränkta av kriminella individers och gruppers ideologi som fört världen ned i en svart avgrund.

  Det finns en plan som lovar mycket gott: ”Q – The Plan to Save the Planet”.

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=323&v=6cYZ8dUgPuU

  http://www.lenaholfve.se/framtiden-ser-ljus-ut

 • Socialdemokratin har haft fyra år på sig att göra samhället bättre, vilket de inte lyckats med utan precis tvärtom så har de kört landet och folket i botten eftersom de vill ha det så. Tror därför inte för ett ögonblick att de, som de själva påstår, kan göra “både och”. Kan de även trolla med knäna?

  De låtsas att de kan fixa alla problem som de själva har varit med om att skapa med hjälp av andra politiska huliganer. Valfilmen gav mig kväljningar. Socialdemokratin handlar inte om att trygga folket utan om att trygga globalism/kommunism/kulturmarxism.

  Socialdemokraterna har stora likheter med de “fula gubbar” som jag varnades för i min barndom. Först lockar de en med något; godis eller glass och sedan kommer övergreppet det som ska betala “gåvan”. Tack vare varningsorden lyckades jag undkomma helskinnad från fula gubbars förföriska ”lock och pock”. Det här går att överföra till socialdemokratins “fula gubbar” och hur de har handlat. Först har de lockat oss med välfärd och att de ska ta hand om oss i olika utsatta lägen (vård, arbetslöshet, pension) bara de får våra skattepengar. När de väl föst in oss i ett hörn så drar de undan mattan för oss. Här finns numera varken vård, arbete, pension för att S (hela sjuklövern) bytt ut sina sympatier för folk från all världens länder som de mer ömmar för än skattebetalarna. Hela svenska folket, inklusive alla barn i förskolor och i skolor, har blivit r*vkn*llade alltför länge. Dags att säga nej – vi ger inte vårt samtycke till övergrepp längre. I valet kommer jag att lägga min valsedel i en annan valurna än den socialdemokratiska för att undkomma deras handlingar efter de förföriska locktonerna.

  Tror inte längre på en starkare stat utan på en starkt försvagad stat där vi, som folk, tar över makten över våra liv. Det kan bli helt livsfarligt om vi fortsätter att ge mandat till en starkare stat som ska bestämma över våra liv i minsta detalj. Staten ska bara ha hand om det mest basala. Eftersom vi inte vet vilka avartiga skuggfigurer som utgör staten bakom fasaden AB Sverige, så kan vi inte heller ge mandat åt en alltmer ohälsosamt svulstig tillväxt av densamma. Staten riskerar att uppfatta sig själv som en slags allsmäktig, sekulär ”gudom” för utövning av en allt större repressiv och totalitär styrka mot folket; rättmätiga ägare av landet och av alla naturresurser.

  Beware of the devil in disguise!

 • Omedveten tragikomisk film, men alltid är det väl någon som köper budskapet. Sen har jag lite funderingar kring den nya samtyckeslagen. Jag undrar om man kan applicera den på regeringens och riksdagens sodomisering av folket. Är det så att vi på valdagen ger vårt samtycke till att bli sodomiserade under fyra år? Men om då varje nytt moment, i denna skändliga akt, kräver ett nytt samtycke så är ju samtycket på valdagen ofullständigt. Om regering och riksdag inte kan uppvisa ett nytt samtycke för varje ny svidande penetrering är det ju, enligt deras egen definition, en våldtäkt. Men vart anmäler man då sitt blödande arsle? Att anmäla våldtäkten till förövarna känns ju lika meningsfullt som att polisen utreder sig själv. Sensmoralen blir då att vi än en gång blivit ofrivilligt pumpade i prutten och att varje ny sexualakt nu mer är en trekant med regering/riksdag. Med tanke på hur “våra” politiker ser ut så kommer Viagra att rusa på börsen.

 • Ja, förmodligen fortfarande finns en hel del naiva personer som tror på deras löfte som de kommer inte hålla igen så som de har gjort så många år tillbaka. Varför tror folk att dagens Sverige är där det är ? Tror de att det p.g.a. samhällets fel eller p.g.a. att vi styrs av landsförredare till politiker både till höger och vänster och mitten har sålt ut vårt kära land. Jag påstår att det är så. Det är politikerna som har taget alla dessa fel beslut som har gjort att landet går på knä för det finns inte tillräckligt med human kapital för att sköta landet och att det är för många som är bidragsberoende många år framåt. Det är politikerna som har lurat folket med en massa trams om solidaritet, medmänsklighet och att Sverige ska rädda alla världens fattiga och de på flykt. Det är politikerna som fortfarande tar inte krafttag för att eliminera de brottslings ligor som finns på mer en 50 stället i landet. Det är politikerna som inte tar i beaktan vad folk i allmän vill. Jag skulle kunna fortsätta listan men jag tror att det är klart och tydligt att vi befinner oss i skiten p.g.a. våra landsförredare till politiker oavsett färg. KOMM IHÅG ATT TITTA PÅ FAKTA OCH INTE LYSNA PÅ TRAMS !

 • Jag skulle vilja veta vem det är som satt ihop denna valfilm, vilken glöd. Undrar vilket parti hon/han tillhör? Slutligen, om man inte lyckats gå ett enda litet steg i dessa riktningar under de senaste åren……. sorry förtroendet finns bara inte längre.

 • “..istället för skattesänkning för de som har mest”.
  Apple betalar t.ex ca 2% skatt från sitt Europakontor, på Irland.
  Hur mycket bolagskatt betalar Apple, MIikrosoft, FAcebook, Google,.. i Sverige?
  Samma med de flesta globala företagen. Dessa gynnas trots att alla “vet” att långtidstillväxten av (skattebetalande) företag kommer från små ofta innovativa företag. Apple m.fl. menar att eftersom deras innovation sker på deras utvecklingsavdelningar bör beskattningen också ske där.
  Men utan marknaden, Sverige och varje enskilt land, där endast en symbolisk skatt betalas så blir det ingenting! Men efter justering via tillägsfakturor eller kreditnotor vid årsslut “gör man” nästan nollresultat i varje land man säljer.
  Samma för massor med globala företag, t.ex Coca Cola, Pepsi. Vet ej ens hur lång listan är, men alla tillräckligt stora globala företag gör ju vad de kan för att minimera skatt!
  Alltså om sossarna menar vad dom säger borde åtminstone hälften av det faktiska nettot beskattas i försäljningslandet. Annars försvinner t.o.m. kunderna i det längre loppet. Precis som i monopol. Om globalisterna tillåts fortsätta på samma sätt som idag kollapsar snart nationalstaterna likt Grekland och värre, varefter bankirerna tar över helt och hållet.
  Med eller utan migration! Pengar måste cirkulera.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *