Trump, Nordkoreafiaskot och amerikanska prioriteringar

15
Bild från CNN.com: Kim Jung Il och Donald Trump. Montage av CNN med bilder från Getty Images och Shutterstock.com
Bild från CNN.com: Kim Jung Il och Donald Trump. Montage av CNN med bilder från Getty Images och Shutterstock.com

DEBATT. Presidenten som gillar att avslöja så “fake news” är själv expert på att skapa dylikt. Trump påstår att han “vann” igen när han vill få det amerikanska folket och världen att tro att tack vare honom Nordkorea lovat att nedlägga sina kärnvapen.Hittills har inga försök i den vägen påbörjats vad världen vet. Det skriver en debattör som vill vara anonym.

Men Trump är inte så godtrogen som många tror. Han medger ej att han blev lurad men står för lögnen att hans möte med Nordkoreas ledare var en succé han själv orkestrerat från början till slut. Det är ju väldigt intelligent av honom att göra. Han har många års erfarenhet med att väva eleganta lögner runt bittra sanningar i affärer.

Att medge att Nordkoreamötet var en fars vore visserligen ärligt, men dumt att göra. Att ändra lite på detaljer, även göra en helomvändning när politiska vindar tvingar honom till det är dock tillåtet ibland, som till exempel att ej längre åtskilja barn från föräldrar vid illegal invandring. Det fanns inget sätt att skönmåla den tabben även om försök gjordes. En helomvändning blev nödvändig där. Nu är han hjälten som har hjärta, en fin skönmålning nödvändig för att lugna ner hans folks upprördhet.


Enligt det amerikanska folkets uppfattning är mycket tillåtet och förlåtet om nationens ledare hävdar att det är nödvändigt för landet. Till exempel bombningar i fjärran länder kan ursäktas med att det gynnar USA:s säkerhet, trygghet från invasion av fiender. Ingen annan orsak behövs om bara det är bäst för landet, men när det kommer till familjen, en nästan helig enhet i USA, får ej våld utövas! Då blir amerikaner väldigt upprörda.


När barn tas ifrån sina föräldrar är det särskilt grymt. Det har världen vetat länge om amerikaner, det är det värsta våld de kan tänka sig.

Men för en president for nationen som leder världen att öppet bekänna att han blivit grundlurad av ärkefiendelandet Koreas unga diktator får aldrig ske. Så mycket ansikte får ej förloras, särskilt inte för en man vars renommé hänger på att han alltid vinner i sina förhandlingar.

Läs mer: The Atlantic: Trump Can’t Afford to Admit His Failures With North Korea


Det är ganska tyst i nyheterna nu om Nordkoreas nedmontering av sina kärnvapen och inga har ännu tagit ner. Alla väntar och det kommer troligen att ta ett tag till innan det går upp för världen att inga vapen kommer att nedmonteras.


 

Man kan fråga sig hur lögnen om mötets framgång skall finputsas då? Inget att oroa sig för. Den scenariot finns på plats, en ny fin lögn att rullas ut när politiska vindar trycker på. USA:s ledande showman är redo för det med, ingen tvekan om det.

Skall vi slå om att Nordkorea blir beskyllt för “bad faith” i så fall?  Igen, inget att oroa sig för. Killarna i Vegas har skissat på de vaden ända sedan mötet hölls, även gällande pengar.

Text: anonym debattör

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
15 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Liz Bryman
Gäst
2 juli 2018 kl 15:35

@ Mikael Möller:
Vi kommer för långt från debattämnet och jag tackar Torbjörn Sassersson som tänjt regeln ang orelevanta-till-ämnet kommentarer och tillåtit våra att publiceras. Mitt svar till dig härmed:
1. Hänför till NV-artikelserien om utvandrade svenskar om varför jag bor i USA.
2. Ang vatten så bekräftar befintlighet av underoceaniska hav att vatten alltid funnits i ständig cirkulation som jag hävdade, ej “tillverkas” som du hävdat. Ang olja medger jag att det finns teknologi som kan göra energi av alger. Att framställa den energin är för närvarande ej ekonomiskt tillfredställande för 1 fat dylik olja kostar mer att göra än kan säljas för. Oljan vi nu har är framställd från koltjärelagren (crude, bitumen) redan i jorden sedan de regnade ned vid planetariska/komet kollisioner för ungefär 3-4000 år sedan, se Exodus (Velikovsky har bevisats att ha haft rätt i det).

För att hålla oss till artikelnämnet någorlunda så har det just med OLJA att göra. Alla världsmakters avtal och stridigheter är grundade på att vilja beslagta världens största oljereserver åt sina egna länder. Utan de reserverna och krigen kunde vi alla fridfullt åka med häst och vagn som bara för lite över hundra år sedan. Oljan är smörjan som håller världen igång. Så länge vi är beroende av den kommer krig alltid finnas.
3. Har aldrig hävdat att “meteorer är isklumpar”.
Stänger härmed våra kommentardialog med särskilt tack till Redaktören för tillåtelse att få sista ordet här.

Mikael Möller
Mikael Möller
Gäst
2 juli 2018 kl 07:51

Bara kort ditt första stycke: Att klumpa olika åsikter är direkt kontraproduktivt. Du bor i Florida, du gömmer dig inte, min sponta tanke är varför du bor där? Du gillar Sverige – annars skulle du inte läsa svenska bloggar. Flykt eller kärlek?

Mellan det inre och det yttre finns ett skal som med mänskliga mått är tjockt. Där händer det många saker. Som svar på resten klipper jag in en del av ett brev jag skrev till en annan person:

Anledningen att jag skriver är att du har fel i en sak – meteorer är inga isklumpar. Jordens vattan likesom oljan bildas kontinuerligt i jordens inre. Ger här några länkar att nysta i

När det gäller vatten
https://www.thunderbolts.info/wp/
https://www.newscientist.com/article/dn25723-massive-ocean-discovered-towards-earths-core/
https://www.google.se/search?q=ringwoodite&cad=h

När det gäller oljan
http://www.cuttingedge.org/News/n2268.cfm
http://www.omichron.com/renewablecrude.html
https://www.youtube.com/watch?v=QD7HfYYcapg

Betänk även att myten om ormbunkar planterades av Rockefeller på en kongress

Nu kommer vi dock rejält bort från ämnet så jag undrar om vi kan fortsätta konversationen per epost?

Med vänlig hälsning
Mikael Möller

Liz Bryman
Gäst
1 juli 2018 kl 22:14

@ Mikael Möller:
Högerkören = En (sång-) kör som sjunger i stämma med högerpolitiska ideal. Här avses de kommenterare som håller sig till dylika ideal som sångare i den kören.
Undrar var du har hittat upplysningen att vatten kommer från jordens inre? Jordens innersta inre består av het magma, ej vatten. Vatten kommer från oceanernas stigande fuktighet i planetens atmosfär bildande moln som skapar precipitation för att igen fylla på oceanerna.
Olja “tillverkas i jordens inre”? Hur “tillverkas” det, av vad eller vem då? Oljan är det bibliska bitumen, se Exodus, som sprang upp under fötterna på de flyende israeliterna på väg ur Egypten. Bitumen, en tjock svart tjära, hävdas av forskare ha sjunkit ner på olika delar av planeten från en komet som strök nära. Den gjorde det minst två ggr, först cirka år 1050 f.K, och 750 f.K (ungefärliga år jag minns från böckerna). Kometen blev senare planeten Venus och skall vara samma stjärna som belyste de tre vise männens färd till Bethlehem i bibeln. Se Immanuel Velikovsky:s verk Earth in Upheaval, Worlds in Collision, m fl. Bitumen var en stor plåga för de som färdades genom öknen, illaluktande, giftig, kletig och brandfarlig. När det på 1800-talet först upptäcktes att bitumen kunde bearbetas till den olja vi har idag förvandlade det hela världen. Utan den hade vi i västern fortfarande kört med häst och vagn och ökenländernas folk ridit sina kameler. Men du har rätt i att olja ej kommer från fossiler. Fossiler fastnade i oljan, hittas där, men skapade den icke. Och svensken må vara hjärntvättad men så länge han eller hon kan läsa och forska vidare finns det hopp. Bevis på det är att du som kan hävda det är här idag och några andra till.

Mikael Möller
Mikael Möller
Gäst
1 juli 2018 kl 20:37

När det gäller MSM skall man alltid utgå från tvärtom när det gäller deras texter. De kan mycket väl vara sanna men mest troligt är den desinformativ. Fråga dig vad tidningen har för agenda.

Min uppfattning är om ett land vill ha kärnvapen så är det deras sak att bestämma. Tråkigt nog avbröt Sverige sitt kärnvapenprogram på order av de som man inte får nämna vid namn. Diskussionerna mellan USA och Nordkorea är bara i sin början och de har hittills varit lyckade. Tror du att decennier av misstro skall lösas upp på en kvart. Glöm inte heller att det var USA som skapade delningen. Jag skulle aldrig göra mig av med kärnvapen om jag hade några. Vad tror du händer om Trump mördas?

Vad gör du själv? Själv arbetar jag med upplysning (se bland annat syntes.be ovan). Visste du att koldioxid är bra för växtligheten och oss, att vatten kommer från jordens inre och inte via nedimpande isklumpar, att oljan även den tillverkas i jordens inre och inte kommer från några fossil. Detta är bar några exempel på att svensken är det mest hjärntvättade folket på detta klot.

Högerkör? Förstår inte. Vad är det – vänligen förklara!

Med vänlig hälsning
Mikael Möller

Liz Bryman
Gäst
1 juli 2018 kl 19:22

@ Kalle Hellberg ang inga kärnvapen i NK:
https://gizmodo.com/us-intel-officials-allege-north-korea-is-still-enrichin-1827264002
@ Tant Pia:
Om din kommentar om Sveriges bedrövliga läge: Vad gör Tant Pia för att avhjälpa den? Berätta gärna.
@ Jan Norberg:
Anfall på personlig nivå minskar läsares respekt för dig som trovärdig debattör. Om en skribent vill vara anonym är det inte din sak att kritisera.
@ Henke:
Tack för länk till Q.
@ Torbjörn Sassersson:
Avvikande åsikter från den vanliga högerkören är uppfriskande. Det blir tröttsamt i längden att bara läsa instämmande kommentarer.

Liz Bryman
Gäst
1 juli 2018 kl 18:54

The Guardian, en respekterad engelsk tidning, meddelar idag att “kärnvapensavtalet kanske ej kommer att lyckas”:
https://www.theguardian.com/world/2018/jul/01/trump-north-korea-nuclear-deal-may-not-work-out

Mikael Möller
Mikael Möller
Gäst
1 juli 2018 kl 18:35

-:) Inte tänker jag göra livet surt för dig. Kanske tar jag något välformulerat i stil med det jag skriver på “Attack mot Kaos” (syntes.be/attack). Vi får se.

Med vänlig hälsning
Mikael

Torbjörn Sassersson red.
Admin
1 juli 2018 kl 18:28

Mikael Möller at 18:11

Där satt den. Hur man än vänder sig har man alltid baken bakåt. Ja, skicka in den. Se bara till att dina påståenden har referenser. Försök tydliggöra vad som är åsikter och vad som är fakta. NewsVoice skriver som vanligt ingressen och det kan hända att vi reserverar oss om vi uppfattar texten som over-the-line. Text som är tydlig hets mot folkgrupp accepteras inte. / red

Mikael Möller
Mikael Möller
Gäst
1 juli 2018 kl 18:11

Betyder det att jag kan skriva om den judiska kabbalen

Mikael Möller

Torbjörn Sassersson red.
Admin
1 juli 2018 kl 18:05

Vi måste kunna släppa igenom artiklar som uttrycker åsikter som kanske inte överensstämmer med majoriteten av NewsVoice läsare, annars blir NewsVoice ett medie som driver en politisk linje med utmobbningsmekanismer à la massmedierna.

Om artikelskribenten har fel kommer sanningen fram ändå.

Det betyder att NewsVoice är ett äkta medie, inte en kanal för en särskild världsåskådning eller ideologisk/politisk inriktning. Ett medie ska söka sanning, och kunna granska allt. Passa på att göra det genom att debattera, kommentera, replikera.

Kalle Hellberg
Kalle Hellberg
Gäst
1 juli 2018 kl 16:35

Vad finns i denna artikel som gör att skribenten vill vara anonym? Anledningen till att inga kärnvapen i Nordkorea har skrotats är för att det har aldrig funnits några kärnvapen där. Den tekniken har inte Nordkorea haft. Att det i amerikansk och europeisk och inte minst i svensk MSM har skrivits om kärnvapen i Nordkorea ingår i skrämselpropagandan och kan bara klassas som fake news (alltid lurar de några, vad det verkar). Att Trump tar åt sig äran av att ha fått Nordkorea att skrota sitt “kärnvapenprogram” är även till glädje för Nordkorea, då behöver inte Kim stå där med byxorna nere när det skulle visa sig framöver att de aldrig haft några sådana vapen. Inte ett enda bevis har framförts om att Nordkorea har kärnvapen, vad vi fått se är några fjuttemissiler som aldrig nått något mål.

Henke
Henke
Gäst
1 juli 2018 kl 13:35

Kolla denna länk. Angående Q-fenomenet i USA och även bra förklaring av vad jag tror pågår i bakgrunden.

https://youtu.be/6cYZ8dUgPuU

Mvh

Tant Pia
Tant Pia
Gäst
1 juli 2018 kl 12:35

Den okände debattören kan kontakta någon av fake news tidningarna för de brukar köpa vad som helst. Jag förstår inte varför Trump är ett hett ämne i svenska valtider…… Finns det någon svensk politiker som lyckats göra någonting bra för Sverige inom 2 veckor? Vi har i vårt land ett företag som tillverkar vapen, ammunition och explosiva ämnen. Dess export godkänns alltid av den svenska regeringen så vi kanske borde prata om den tigande svenska befolkningen som under de senaste 50 åren (eller längre) har blundat och givit sitt medgivande till död och förintelse i andra länder all in the name of money. Visst är barn som skiljs ifrån sina föräldrar grymt och det är många som kritiserat Obama-care. Vad skall man då säga om de barn och alla de pojkar och flickor som våldtas och misshandlas dagligen i detta land och som fulmedia valt att tysta ner för att de går i ett politiskt korrekt koppel? LÅT OSS I FÖRSTA HAND TA HAND OM VÅRA EGNA PROBLEM INNAN VI KIKAR UTANFÖR GRÄNSERNA. Fingerpointing i avledande syfte bidrager inte till någon förbättrad nationell situation. Vore intressant att få veta vem som betalat dig för att göra detta inlägget.

Jan Norberg
1 juli 2018 kl 11:38

Skulle inte denna artikel handla om Trump och NordKorea??

Vad jag ser så innehåller den minst lika mycket fake news om separation av barn från sina illegala migrantföräldrar vilka olagligt tagit sig in i USA och litat på att USA ser förmildrande på deras illegala inströmning om de tar barnen med sig som gisslan.

Men det som upprör mig allra mest är det faktum att denna artikel skrivits av någon som inte törs framträda med sitt eget namn, så fegt att man inte kan ta artikelns innehåll på allvar.

Man skulle kunna gissa att denna anonyma skribent vet med sig att öppenhet och transparens enbart gäller om artikeln skrivs av en gedigen “höger”-skribent.

Träd fram din fegis!!!

Mikael Möller
Mikael Möller
Gäst
1 juli 2018 kl 11:13

Varför är det så att anonyma debattörer altid kommer med felaktiga påståenden. Newsvoice borde betacka sig för dylika.

1) Trump är vad jag vet den förste amerikanske president som pratat med en Nordkoreansk ledare. Bara detta är en oerhörd framgång.

2) Fotografiet på det “Det ensamma gråtande barnet” togs under luciferianens Obamas tid

Mikael Möller