Vattenmelon ger dig vitaminer, vätska och viktminskning

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 25 juli 2018
- NewsVoice redaktion
Vattenmelon - Foto: Miotran, CC0 1.0, Pixabay.com
Vattenmelon - Foto: Miotran, CC0 1.0, Pixabay.com
Vattenmelon – Foto: Miotran, CC0 1.0, Pixabay.com

Trots att vattenmelon (Citrullus lanatus) består till 90% av vatten är frukten mycket hälsosam, full av A-vitamin, tiamin, vitamin B6, kalium och magnesium, C-vitamin och mjuka fibrer. Det rekommenderas att du äter mycket vattenmelon under den varma årstiden. TV Helse sammanställer nyttan med denna jättefrukt.

Medical News Today skriver att frukten har odlats i 1000-tals år som tex i Egypten. Idag är Kina den största producenten i världen. Kineserna producerade 75 miljoner vattenmeloner 2014 enligt Food and Agriculture Organisation (FAO). Citrullus lanatus kommer ursprungligen kommer från Kalahariöknen i södra Afrika.

Världens största vattenmelon vägde 159 kg och den odlades fram av Chris Kent (USA). Vikten fastställdes av Great Pumpkin Commonwealth den 4 oktober 2013, enligt Guinness World Records.

Vattenmelon skänker hälsa och mättnad

Det är vetenskapligt fastställt att Citrullus lanatus kan hjälpa mot astma, cancer och inflammation tack vare sitt innehåll av…

Läs hela artikeln på TV Helse | Mediasamarbete med NewsVoice

Donera till NewsVoice

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Vattenmelon
  • Hallå Jag håller med dig. Vattenmelon – söt, utsökt och mycket favoritfrukt, på grund av sin stora storlek anses den vara en frukt, eller en grönsak, i själva verket är det en sydlig bär. Frukten släcker törst i varmt väder och är utrustad med naturen med biokemiska element.
    Användbara egenskaper hos vattenmelon kan ge stödjande åtgärder i kampen mot olika sjukdomar. Det finns många vitaminer från grupp B, askorbinsyra, kolhydrater. Läkare rekommenderar att man brukar södra bär i sådana sjukdomar som: nefrit, cystit, och även i närvaro av sand i njurarna. Innehållet i pektin och fiber förbättrar tarmarnas arbetsförmåga, hjälper till att rensa kroppen av ackumulering av skadliga ämnen och avfall.
    De skadliga egenskaperna hos vattenmelon är nitrater, som fyller frukten för deras tidiga mognad och intensiv viktökning. En sådan “fylld” vattenmelon kan få förgiftning. Förekomsten av farliga komponenter i fostret kan endast bestämmas i laboratoriet.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *