Vladimir Putin: Det kalla kriget är över sedan länge

9

Rysslands president Vladimir Putin sa efter mötet med Donald Trump i Helsingfors att det kalla kriget är över sedan länge.

Donald Trump och Vladimir Putin höll sitt första formella möte i Helsingfors under måndagen. Efter mötet höll de båda presidenterna en gemensam presskonferens där de inledde med varsitt anförande.

Vladimir Putin deklarerade i sitt anförande att det kalla kriget är över sedan länge och att spänningarna mellan USA och Ryssland inte har några objektiva grunder och tillade att mötet med Trump varit “nyttigt”.

“Vi har sett över det nuvarande läget och utsikterna för de amerikanska och ryska relationerna och de viktigaste frågorna för den internationella agendan. Det är uppenbart att de bilaterala relationerna är i ett svårt läge, men de svårigheterna har inga objektiva orsaker. Kalla kriget är över sedan länge och den ideologiska striden mellan våra länder är i det förflutna. Situationen i världen har ändrats drastiskt”, sa Putin.

Vladimir Putin fick flera frågor från journalister om huruvida Ryssland försökt påverka det amerikanska presidentvalet, vilket Putin förnekade även om han tillade att han hoppades att Trump skulle vinna.

Donald Trump valde i sitt anförande att tacka Putin och peka på att Ryssland och USA kan få varmare relationer i framtiden.

“Jag vill återigen tacka dig president Putin för samtalen med mig och för den öppna dialog som finns mellan Ryssland och USA.”

Text: Nya Dagbladet | Video: Putin Trump speech LIVE: Putin declares ‘Cold War is OVER – confrontation is in the past’

Relaterat:

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

9 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
10 september 2018 kl 08:43

Kommer Donald Trump att ge världen ett stort avslöjande – snart ? Kanske, rent av, på årsdagen av 9-11 ?

Här är ett utdrag från en andlig källa. 19 aug. 2018:

…Ni är instängda i en illusion som är kontrollerad av Kabalen. Men allt som är dolt kommer snart att exponeras. Så mycket har blivit maskerat och gömt från er. Människans lidande är livets syre för dessa onda varelser. De kontrollerar alla aspekter av era liv…

…Deep State, Kabalen kämpar nu för sin överlevnad. De använder varje knep de kan tänka sig, för att hålla sig fast vid makten. Men deras tid är till ända och de kommer att svara för alla sina brott mot mänskligheten. Mr. Trump påskyndar deras borttagning. Hans mål är att skydda mänskligheten och skapa ett bättre sätt att leva för alla. Kabalen å andra sidan är upptagen med att försöka hitta sätt att mörda Trump. Detta kommer inte att tillåtas. Kabalen ser till att de okunniga fortsätter att fördöma och kritisera Trump, när Trump i själva verket är deras enda hopp om överlevnad…

…Det finns hemliga planer som ännu inte kan delas, men de kommer snart att bli förverkligade. När information släpps, när saker händer, kommer ni att veta att det är en del av den stora planen för att frigöra mänskligheten. Tidpunkten är rätt för att detta ska ske, så var beredda….

…Ni måste uthärda några svåra veckor (kris i samhällsfunktionerna. min. anm.) när ljuset tar över Jorden, när Kabalen och dess kontrollorgan upphör att existera. Det kommer att vara upp till er att producera maten och allt som är nödvändigt för att människor ska leva. Stöd varandra genom denna övergång. Be för att allt skall gå smidigt…

Johan
Johan
Gäst
4 augusti 2018 kl 10:46

Snyggt Ulf, du lyckades nämna Israel utan att någon gastar om judar eller antisemitism.

Något många verkar ha svårt för att separera.

Över till mötet, dessa artighets möten för kamerorna borde väl avslöja att alla stormakts länder sitter ihop. Att brödraskapet är starkare än någonsin.

Skådespelarna i denna såpa måste slänga skit på varandra då och då, för dramatikens skull.

Det förbluffar mig att när karaktärerna byts ut (Trump t.ex) så tror åskådarna att hela såpan ska förändras. Bli bättre t.o.m.

Samtidigt (nu kommer det igen) så fylls hela himlen med kemikalier och ingen rycks reagera. Världen brinner upp för att sedan svämma över, och newsvoice är en av extremt få sidor där det diskuteras i Sverige, men bara tills nästa artikel kommer.

Jag kan ha fel, men den artikel som ådragit sig mest kommentarer på NV handlade om sexköp/bordeller?

Sånt engagerar.

Nåväl, när maten är slut (sönderbränd/översvämmad) så kanske såpan inte är lika intressant längre.

Fridens

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
19 juli 2018 kl 16:14

@ ulf Claréus 19 Jul, 2018 at 07:39,

Ska man skratta eller gråta? Men visst är det så som du illustrerar. Och om man som ansvarig politiker inte har en “söderhavsbunker” att tillgå kan man alltid fly till Malta eller en annan hyfsat säker destination, där man befinner sig långt ifrån det egna folkets fördömanden och förmodligen också hat!

Men sanna mina ord, verkligheten kommer ikapp även dessa förrädare!

ulf ClaréusD
19 juli 2018 kl 07:39

https://www.intellihub.com/luxury-doomsday-bunkers-selling-for-2-3-million-complete-with-pool/:

en illustration till det jag skrev ovan, beträffande nukleära skyddsrum för Elitens kommande behov, kan jag rekommendera artikeln ovan, från “Intellihub”.

per
per
Gäst
18 juli 2018 kl 22:32

Mike “The Health Ranger” Adams misstänker starkt att The Deep State när som helst tänker mörda Donald Trump och samtidigt stänga ner alla, för dem, obekväma hemsidor på internet:

https://www.real.video/5810536407001

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
18 juli 2018 kl 12:20

@ Ulf Claréus 18 Jul, 2018 at 11:19,

Ha-ha, tack för din analys. Det ligger mycket i den!

Ulf ClaréusD
18 juli 2018 kl 11:19

http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=173294; “Is President Trump A Traitor Because He Wants Peace With Russia?” By Paul Craig Roberts on July 17, 2018.
SR och SVT fortsätter servera svenska folket med de Fake News, som uppenbarligen emanerar från neocon-kompisarna i New York (NYT) och från Åsne-partiet.
Spelet är ju faktiskt förlorat för DNC och Hillary, nu när Vladimir Putin på den efterföljande presskonferensen tog upp de mutor, $400 000, som Hillary fått av ryssarna.
Men huvudfrågan förblir: Varför vill The Deep State” i USA, UK och Israel ha ett nytt Is-kallt Krig, ännu frostigare än det förra, som varade mellan 1950 till 1990. Jo, denna tid var mumma för Israel, sionisterna, alla de som mirakulöst överlevde “förintelsen”, Rothschild-sfären, den privatägda Federal Reserve Bank och deras militära-industriella konglomerat. Men så proklamerades efter första Irakkriget (90/91), att nu var tiden mogen för En Ny Världsordning (Bush senior). Som inleddes med 9/11, en neocon-inspirerad, egen iscensatt falsk flaggad psyk-op. Att Irakkrig2.0 var tillkommit medelst Lögn och Förbannad Dikt är t o m nu en etablerad MSM-sanning. Men vad hjälper det. Eliten släpper inte taget. Planerna på ett Världsherravälde är ju mycket gamla och Målet är nu inom synhåll, men hör och häpna, The Deplorables vill behålla sina gamla invanda nationer. Är inte heller glada i att bli utbytta mot muslimer och mörkhyade Tredje-världens-människor.
Lösningen blir således storkrig, där Den Vita Rasen förgör sig själva: Amerikaner och européer å ena sidan nukar ryssar och å andra sidan förgör ryssarna med sin ytterst potenta vapenarsenal, amrisar och vita européer. När Armageddon pågår sitter Eliten nere i sina lyxiga skyddsrum, smuttande på dry-or och väntar på att stormen skall bedarra. Så kommer man ut och cirkusen börjar igen, men nu på den östra delen av klotet.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
18 juli 2018 kl 09:05

Även om man får ta sådana här möten och uttalanden efteråt med en viss nypa salt, så borde alla berörda politiker och fulmedia ägna sig en del åt en grundläggande självransakan.

De har den senaste tiden helt utan fog i olika sammanhang hängt ut Ryssland som den lede fi. Fy f-n vad simpelt. Det enda som hänt är att man lyckats reta upp Ryssland och därigenom i stället riskerat att skapa ett reellt hot som egentligen inte finns. En metod kallad crisis – fear – solution.

Betyder: Skapa en fiktiv kris – få folket att känna fruktan/rädsla/oro – presentera lösningen (medlemsskap i Nato).

I.o.m. detta tror man sig komma ifrån debatten om den svenska alliansfriheten, som ju varit huggen i sten i decennier.

Jag påstår att man gör detta för att göra processen att ansluta Sverige till Nato mer smärtfri. Återigen ett hazardspel och ett bedrägeri mot den egna nationen!

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
18 juli 2018 kl 08:54

De onda krafterna i USA, bl.a. förre CIA-chefen John Brennan spyr nu galla över att Trump träffar Putin och säger att Donald Trump är en förrädare ! Men när nu äntligen den första USA-företrädaren på länge vill träffa företrädaren för Ryssland för att mildra spänningen mellan länderna och vill föra vänliga och positiva samtal då är ju detta en stor och bra sak. Detta begriper nog alla människor som har någonting att tänka med – förutom svensk massmedia som enbart skriver negativt om mötet ! Det här måste väl vara en ögonöppnare för ett flertal svenskar som börjar vakna och fatta att massmedia bedriver en lögnaktig agenda.