Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

20%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Vladimir Putin: Det kalla kriget är över sedan länge

publicerad 18 juli 2018
Donald Trump och Vladimir Putin - Foto: Protothema.gr

Rysslands president Vladimir Putin sa efter mötet med Donald Trump i Helsingfors att det kalla kriget är över sedan länge.

Donald Trump och Vladimir Putin höll sitt första formella möte i Helsingfors under måndagen. Efter mötet höll de båda presidenterna en gemensam presskonferens där de inledde med varsitt anförande.

Vladimir Putin deklarerade i sitt anförande att det kalla kriget är över sedan länge och att spänningarna mellan USA och Ryssland inte har några objektiva grunder och tillade att mötet med Trump varit “nyttigt”.

“Vi har sett över det nuvarande läget och utsikterna för de amerikanska och ryska relationerna och de viktigaste frågorna för den internationella agendan. Det är uppenbart att de bilaterala relationerna är i ett svårt läge, men de svårigheterna har inga objektiva orsaker. Kalla kriget är över sedan länge och den ideologiska striden mellan våra länder är i det förflutna. Situationen i världen har ändrats drastiskt”, sa Putin.

Vladimir Putin fick flera frågor från journalister om huruvida Ryssland försökt påverka det amerikanska presidentvalet, vilket Putin förnekade även om han tillade att han hoppades att Trump skulle vinna.

Donald Trump valde i sitt anförande att tacka Putin och peka på att Ryssland och USA kan få varmare relationer i framtiden.

“Jag vill återigen tacka dig president Putin för samtalen med mig och för den öppna dialog som finns mellan Ryssland och USA.”

Text: Nya Dagbladet | Video: Putin Trump speech LIVE: Putin declares ‘Cold War is OVER – confrontation is in the past’

Relaterat:


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: kalla kriget