Bayers aktie dök efter att Monsanto fått miljardböter – Roundup ger cancer

9
760
Montage: "Planet Bayer"
Montage: “Planet Bayer”

Kemijätten Monsanto, numera ägd av Bayer, har fått kravet av en domstol i Kalifornien att utbetala över 2,6 miljarder kronor i skadestånd till en döende man som fått cancer av Monsantos bekämpningsmedel Roundup.

Monsanto dömdes att betala 289 miljoner dollar (2,65 miljarder kr) för att bolagets bekämpningsmedel Roundup ska ha orsakat blodcancer som drabbat DeWayne Johnson. Mannen kom i kontakt med Roundup under flera år, skriver The Guardian.

Domstolen i Kalifornien uppger att ansvariga på Monsanto varit medvetna om riskerna med Roundup, men ändå låtit bli att informera allmänheten om att Roundup innehåller komponenter som är cancerogena.


Domen är prejudicerande vilket innebär att andra personer som förgiftats av Roundup kan få skadestånd.


Bayer dök på börsen

Effekten av nederlaget för Monsanto ledde till att ägarföretaget Bayer föll på börsen. Aktien sjönk med hela 10% i värde efter att domen offentliggjordes, skriver Reuters.

Monsanto ska överklaga domen.

Text: NewsVoice


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
9 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Andersson
Andersson
Gäst
16 augusti 2018 kl 21:00

Bayer är tyskt och köpte amerikanska Monsanto och nu skall Bayer betala skadestånd till USA. Skadestånd är USAs nya industri. Förstår inte hur européer kan vara så dumma att de gör affärer med USA. När är det dags att vakna upp och börja avveckla dessa vansinniga affärer? Låt USA vara i fred, håll er borta från USA och håll USA borta från Europa, det är bäst för alla.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
26 augusti 2018 kl 08:34

Fox Business (August 23, 2018): Monsanto slammed with 8,000 lawsuits after Roundup cancer verdict

“Bayer, the new owner of the agrochemical company Monsanto, said Thursday that the number of U.S. lawsuits against the Roundup maker has risen to about 8,000 from 5,200 after the company was ordered to pay $289 million in damages to a school groundskeeper for not warning him about the potential cancer risks of using the spray.”

https://www.foxbusiness.com/features/monsanto-slammed-with-8000-lawsuits-after-roundup-cancer-verdict

per
per
Gäst
26 augusti 2018 kl 11:22

Andersson 16 Aug, 2018 at 21:00

Att psykopat-företaget Bayer tvingas betala skadestånd till människor i USA är glädjande. Hoppas att de konkar.

Anndersson
Anndersson
Gäst
Reply to  per
19 september 2018 kl 21:25

Kan du presentera dina argument varför? Skadan är orsakad av Montesanto borde inte Montesantos tidigare ägare ha ett ansvar för att de sålt ett kriminellt företag?

Kerstin Unger Salen
Kerstin Unger Salen
Gäst
31 augusti 2018 kl 18:30

Mycket glädjande.Äntligen ett steg i rätt riktning.Sverige borde också sluta sälja Roundup eller åtminstone inte använda det på allmänna platser eeller i jordbruk.

Jayant Bäckström
Jayant Bäckström
Gäst
12 september 2018 kl 14:00

Välförtjänta skadestånd, både för Bayer och Monsanto!

Ingrid
Ingrid
Gäst
12 september 2018 kl 14:59

Jag fann precis en mycket intressant seminarieserie rörande GMOs & Roundup!

Vi behöver absolut vara väl insatta i dessa konsekvenser!!

Jag har lyssnat på några av intervjuerna, och de är ypperligt informativa. – Om den nu inte kan lyssnas på fritt, så anmäl er ändå – eftersom den verkar komma i repris – eller köp den:

https://healingfromgmos.com/

Ingrid
Ingrid
Gäst
15 september 2018 kl 10:04

På bifogade länk kan ni lyssna till de fördjupade sammanhangen omkring Monsanto & skadeståndet! Mannen som insjuknade hanterade återkommande och omfattande besprutning runt omkring en skola. – Vilket också leder till frågan om hur barnen kan påverkas…

Ta er tid att lyssna till hur extremt Monsanto agerar av en som är ytterligt väl insatt i problematiken sedan många år – GMO-aktivisten Jeffrey M Smith:

https://healingfromgmos.com/monsanto-live-update/

På länken går det även att köpa materialet jag hänvisar till i mitt förra inlägg.

Eric
Eric
Gäst
18 oktober 2018 kl 02:18

Fragment är ofta det som behandlas. Orwell sa en gång att utan kunskap om det förflutna kan vi inte förstå framtiden och det passar bra in på de farmakologiska företagen. Ca 1980 ställde den se svenske läkaren Olle Hanson upp för japanska offren gör mdicinförgiftningar som förorsakades av Ciba-Geigy och de fick dra in dessa preparat internationellt. Han bildade en grupp läkare med avsikt att granska sjukdomsframkallande effekter av mediciner. Därefter blev han sjuk. Dog i cancer på Karolinska den 30 maj 1985 men hann med att skriva boken Ciba-Geigy Innifrän innan han dog av den orsaken förutom att han förorsakat dem miljardförluster.

[Det är inte tillåtet att från samma IP:nr skriva flera kommentarer med olika användarnamn och olika varierande falska e-postadresser]