Därför väljer OSSE att kontrollera det svenska valet 2018

publicerad 19 augusti 2018
- Kristoffer Hell
En valstuga för Kristdemokraterna på Sergels torg i Stockholm, 1 september 2010. Foto: Holger Ellgaard, Wikimedia Commons, licens CC-BY-SA-3.0

NOTERAT. Det inkom ett intressant mail till NewsVoice med ett bilagt brev som skickats till organisationen OSSE (Organisationen för samarbete och säkerhet i Europa) som i år valt att kontrollera det svenska valet. Brevet som undertecknats av 50 personer, varav de flesta från Sverige, uppmanar OSSE att komma till Sverige. NewsVoice publicerar brevet.

Artikeln är uppdaterad 21 aug kl 20:33

Upphovsmannen till brevet från dem femtio svenskarna heter Kristoffer Hell och är författare till boken “Västs Mörka Hjärta – 9/11, Geopolitisk terrorism & Globaliseringsagendan”. Hell drev tidigare nyhetsportalen Blueshift.nu. Hell uppger att brevet som adresserats till Thomas Rymer på OSSE påverkade OSSE att ta beslutet att övervaka så att valförfarandet i Sverige går rätt till.

Sveriges Radio (SR) är medveten om brevets existens, men har hittills inte nämnt det i sina nyhetssändningar. SR väljer istället att lyfta fram en hypotes framkastad av en avgående riksdagsledamot vid namn Kent Härstedt (S): att det skulle ha varit Ryssland som påverkade OSSE att övervaka det svenska valet.

Härstedt säger till SR:

“Detta är väl en del av lite större politik. Sverige har haft en stark röst i kritiken mot bristen på demokrati i Ryssland och i detta sammanhang vill de väl klämma tillbaka.”.

Det verkar som om Kent Härstedt chansar med orden att Ryssland vill “väl” klämma till Sverige.

OSSE själva uppger att de haft kontakt med politiker, media och valorganisatörer, enligt en annan artikel i SR.

Kristoffer Hell berättar för NewsVoice att brevets undertecknare under våren hade flera telefonsamtal med Thomas Rymer på OSSE om problemen med den eskalerande förföljelsen av politisk oliktänkande i Sverige och behovet av att OSSE ser till att allt går rätt till. Det går med andra ord inte att utesluta att det svenska brevet till OSSE och Hells samtal med Rymer påverkade  organisationens beslut att kontrollera svenska valstugor.
Text: NewsVoice

Brevet

2018-03-17

OSCE Office for Democratic Institutions and Human Rights

Ul. Miodowa 10
00-251 Warsaw Poland
Office: +48 22 520 06 00
Fax: +48 22 520 06 05
office@odihr.pl
CC: Thomas Rhymer
Popular request for election monitoring in Sweden 2018

DearOSCE/ODIHR,

This is a follow-up email to a tel conversation on 14 Mar 2018 between Swedish national Mr Kristoffer Hell and Thomas Rhymer.

The short version of the situation in Sweden, in the run-up to the elections this fall, is that it has started to spin out of control. It happens as the government and the political establishment, increasingly clamps down on what is here loosely termed the national opposition.

The stated purpose of the often unlawful, oppressive measures committed by the incumbent political establishment, and its current government, is to prevent a political paradigm shift in the elections in the fall of 2018.

Thus, there is a real concern that the election this fall will be corrupted not only in the run-up to it, but also that the election itself will be administered in violation with Swedish election laws.

This is not a supposition of what might take place, but a reiteration of what has taken place in previous elections, not only when counting the votes, but also different forms of intimidation and censorship during ballot-phase.

Those targeted by the oppression range from individuals and organisations to registered
political parties who openly voice their concern about Sweden’s current trajectory.
We reserve the right to at a later date submit a list of the rapidly growing number of instances of transgressions and unlawful actions undertaken by Swedish government agencies and it’s allies in the finance and NGO sectors.

The request made here is that the OSCE immediately puts together a needs assessment mission, to investigate the situation, and which we would look forward to work with.

Yours sincerely…

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: OSSE