Därför väljer OSSE att kontrollera det svenska valet 2018

publicerad 19 augusti 2018
- Kristoffer Hell
En valstuga för Kristdemokraterna på Sergels torg i Stockholm, 1 september 2010. Foto: Holger Ellgaard, Wikimedia Commons, licens CC-BY-SA-3.0

NOTERAT. Det inkom ett intressant mail till NewsVoice med ett bilagt brev som skickats till organisationen OSSE (Organisationen för samarbete och säkerhet i Europa) som i år valt att kontrollera det svenska valet. Brevet som undertecknats av 50 personer, varav de flesta från Sverige, uppmanar OSSE att komma till Sverige. NewsVoice publicerar brevet.

Artikeln är uppdaterad 21 aug kl 20:33

Upphovsmannen till brevet från dem femtio svenskarna heter Kristoffer Hell och är författare till boken “Västs Mörka Hjärta – 9/11, Geopolitisk terrorism & Globaliseringsagendan”. Hell drev tidigare nyhetsportalen Blueshift.nu. Hell uppger att brevet som adresserats till Thomas Rymer på OSSE påverkade OSSE att ta beslutet att övervaka så att valförfarandet i Sverige går rätt till.

Sveriges Radio (SR) är medveten om brevets existens, men har hittills inte nämnt det i sina nyhetssändningar. SR väljer istället att lyfta fram en hypotes framkastad av en avgående riksdagsledamot vid namn Kent Härstedt (S): att det skulle ha varit Ryssland som påverkade OSSE att övervaka det svenska valet.

Härstedt säger till SR:

“Detta är väl en del av lite större politik. Sverige har haft en stark röst i kritiken mot bristen på demokrati i Ryssland och i detta sammanhang vill de väl klämma tillbaka.”.

Det verkar som om Kent Härstedt chansar med orden att Ryssland vill “väl” klämma till Sverige.

OSSE själva uppger att de haft kontakt med politiker, media och valorganisatörer, enligt en annan artikel i SR.

Kristoffer Hell berättar för NewsVoice att brevets undertecknare under våren hade flera telefonsamtal med Thomas Rymer på OSSE om problemen med den eskalerande förföljelsen av politisk oliktänkande i Sverige och behovet av att OSSE ser till att allt går rätt till. Det går med andra ord inte att utesluta att det svenska brevet till OSSE och Hells samtal med Rymer påverkade  organisationens beslut att kontrollera svenska valstugor.
Text: NewsVoice

Brevet

2018-03-17

OSCE Office for Democratic Institutions and Human Rights

Ul. Miodowa 10
00-251 Warsaw Poland
Office: +48 22 520 06 00
Fax: +48 22 520 06 05
office@odihr.pl
CC: Thomas Rhymer
Popular request for election monitoring in Sweden 2018

DearOSCE/ODIHR,

This is a follow-up email to a tel conversation on 14 Mar 2018 between Swedish national Mr Kristoffer Hell and Thomas Rhymer.

The short version of the situation in Sweden, in the run-up to the elections this fall, is that it has started to spin out of control. It happens as the government and the political establishment, increasingly clamps down on what is here loosely termed the national opposition.

The stated purpose of the often unlawful, oppressive measures committed by the incumbent political establishment, and its current government, is to prevent a political paradigm shift in the elections in the fall of 2018.

Thus, there is a real concern that the election this fall will be corrupted not only in the run-up to it, but also that the election itself will be administered in violation with Swedish election laws.

This is not a supposition of what might take place, but a reiteration of what has taken place in previous elections, not only when counting the votes, but also different forms of intimidation and censorship during ballot-phase.

Those targeted by the oppression range from individuals and organisations to registered
political parties who openly voice their concern about Sweden’s current trajectory.
We reserve the right to at a later date submit a list of the rapidly growing number of instances of transgressions and unlawful actions undertaken by Swedish government agencies and it’s allies in the finance and NGO sectors.

The request made here is that the OSCE immediately puts together a needs assessment mission, to investigate the situation, and which we would look forward to work with.

Yours sincerely…

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: OSSE
 • I själva verket var vi betydligt fler. Och du Mikael som är så rädd för att tala om vem du är bör nog tänka dig för innan du skriver.

  Jag är själv en av undertecknarna och det var inget svårt beslut att ställa upp. Under mina 71 år har jag sett upprepade exempel på valfusk. Speciellt av socialdemokrater.

  Om hur socialdemokrati fungerar kan du läsa på följande utkast http://www.syntes.be/kaos/SAP/HistoriaSAP.pdf

  Om du vill veta mer om mig kan du läsa på http://www.syntes.be/attack/ så kanske du lär dig ett och annat nytt också. Ja i själva verket vet jag att du kan finna mycket matyttigt där. Det kan de flesta svenskar.

  Med vänlig hälsning
  Mikael Möller

  PS Vänligen byt förnamn du drar mitt i smutsen.

 • Självklart ska valet kollas så inget fusk kan förekomma. är OSSE 100% seriösa så varmt välkomna. Är valet schysst har de ju inget att frukta, blev kollad av polisen i lördags, körkortskoll samt nykterhetstest, gick bra, polisen önskade mej en trevlig dag. Hoppas valobservatörerna önskar alla en trevlig dag också.

  Skulle fusk uppdagas måste detta ut så att vi alla vet vilka personer och organisationer som står bakom.

 • Det var på tiden att någon kollar hur det går till. Det finns gott om överträdelser om man vill minnas vad media genom åren avslöjat. Hur sjuka gamlingar på hemmen “hjälp” , hur “funktionärer” vid valbåsen övervakat att sedlarna hamnat i rätt kuvert, hur valsedlar oförklarligt (!) försvunnit , hur man kollat och uppmanat genom (till och med hotat) att har man samma utkomst så ska det och visas solidaritet mot de som styr och en vanlig uppmaning var åtminstone förr vid köksdörren “att man röstar som den man äter hos”. Det finns flera avslöjande om fusk genom åren vars grad är gott och väl åtalbara men som av alla instanser sopats under mattan. En form av den “svenska modellen”.

 • Är inte alls förvånad att OSCE dyker upp.

  Efter att 50 svenskar i våras skriftligen och hundratals fler via epost hört av sig och begärt deras närvaro under valet, hade OSCE inte mycket annat val.

  De har inte råd att verka ointresserade – i synnerhet om det blir problem efter valet (vilket onekligen är vad den djupa staten i Sverige intensivt verkar arbeta för).

  Detta hnidrar naturligvtis inte OSCE från att spela ned skälet till sin närvaro och, som i fallet med sossen Härstedt, låtsas som att det är ryssens fel.

  Även OSCE är ett politiskt djur…

 • Mikael 8 at 18:50

  Jag förstår inte vad som skulle vara så omärkvärdigt med detta brev som dessutom följdes upp av flera telefonsamtal. De 50 personerna är inte okända för redaktionen. Kanske det är bra om de håller sig anonyma. Blir nog lugnast för dem. De kan själva avgöra om de vill träda fram.

 • Mikael at 14:40

  NewsVoice sväljer ingenting. NV endast redovisar. Det är inte “Hells brev” utan snarare ett brev från 50 personer. Grunderna redovisas i artikeln. Vad som fick OSSE att åka enligt OSSE framgår också i artikeln.

 • Hells brev får OSSE att komma till Sverige.. Jo tjena…

  Snacka om att vilja förstora sin egen betydelse. Och Nevsvoice sväljer det rakt av. På vilka grunder..

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *