Studie visar att gentekniken CRISPR kan leda till allvarliga genetiska skador

3
527
Genmedicin
Genmedicin kan orsaka genetiska skador

Varningarna när det gäller genteknik tex GMO (Genetiskt Modifierad Organism) har varit många, men har ignorerats av forskare och industri som driver på en utvecklingen människan vet väldigt lite om. CRISPR är en ny teknik som ansetts vara nästa steg i utvecklingen.

Nu kommer ny information som måste tas på största allvar. En systematisk studie vid Wellcome Sanger Institute i Storbritannien på celler från möss och människor visar att CRISPR kan leda till allvarliga mutationer och genetiska skador.

I maj förra året varnade en forskargrupp på Columbia University att genetisk manipulation kan introducera hundratals mutationer i människans genetiska material. Detta togs sedan tillbaka då man inte kunde upprepa sina resultat men andra forskare kom med liknande varningar. Den nya studien visar att de har rätt i sina farhågor.

Den nya studien: ”ISPR–Cas9 leads to large deletions and complex rearrangements” publicerades i Nature Biotechnology den 16 juli 2018.

Text: PålBergström | Palbergstrom.com

Källa

 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

3 KOMMENTARER

 1. Nu blir det en verklig uppgift att gå emot det etablissemang med KVA i spetsen som bla i debattartikel i SvD öppnat för en fortsatt satsning på GMO.
  För egen del har jag lagt sista handen på en artikel om Morgellons sjukdom, som kommer att publiceras i AlmaNova i september. I den finns det tydliga tecken på att GMO kan ligga bakom.
  Mycket bra Pål Bergström att du för fram dessa fakta som KVA helst vill tiga ihjäl.
  Ingemar Ljungqvist, chefred http://www.AlmaNova.eu

 2. Ibland är jag stolt på riktigt att min kära fru suttit fastkedjad i en traktor för ett stoppa Gmo plantage i Norrbotten.
  Tack älskling.

  Klotter eller poesi Erik G

 3. Scientismen har fastnat i sin egen fälla när man ”klipper och klistrar” i DNA utan att ta hänsyn till den naturliga tillväxten som alltid sker efter det gyllene snittet. Boklärda utan fantasi tillsammans med ekonomiskt sinnade kretiner är ett elände för mänsklighetens utveckling.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här