Jeanette Gustafsdotter (TU) i sandlådekrig mot riksdagsledamot Hanif Bali (M)

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 21 augusti 2018
- NewsVoice redaktion
Hanif Bali (M) och Jeanette Gustafsdotter VD:n på Tidningsutgivarna tjafsar. Montage: Andreas Elgstrand
Hanif Bali (M) och Jeanette Gustafsdotter VD:n på Tidningsutgivarna tjafsar. Montage: Andreas Elgstrand

HUMOR. Tidningsutgivarnas VD Jeanette Gustafsdotter ville ha krismöte med moderaterna efter att riksdagsledamoten Hanif Bali (M) skojat om att han befinner sig i krig med Dagens Nyheter. Gustafsdotter anser att Bali har anspelat på våld mot journalister och att situationen därför är mycket allvarlig. Det gör även Stefan Löfven som passar på att ge Moderaterna en känga i Riksdagshusets sandlåda.

NewsVoice publicerar “våldsbilden” som Bali lagt upp på nätet, här placerad i ett montage från Resumé. Vi kompletterar ovan med ett eget montage, baserat på en affisch från det svenska datakrigsspelet Battlefield, som illustrerar Jeanette Gustafsdotter och hennes kontring mot Bali.

“Moderaterna har visat att de tar detta på största allvar”, säger Gustafsdotter till Aftonbladet.

Vad handlar det om?

Det handlar om att Socialdemokraternas kanal Dagens Nyheter inte kan sluta skriva om fenomenet Hanif Bali. Vid en sökning på DN.se hittas drygt ett 30-tal artiklar som i princip alla angriper Bali. Till slut lackar Bali till och la i fredags på Twitter ut en bild där han poserar med ett gevär på en skyttebana vid en grundskola. För några veckor la Bali även ut en Instagram-bild där hans ansikte klippts in på ett omslag av krigsspelet ”Call of Duty: Black Ops”.

Hanif Bali skriver: ”Hanif & DN at war”.

Ett av Hanif Balis tankefel, som DN påstår att han gjort, handlar naturligtvis om hans uttalande om migration.

Bali kommenterar äggröran med att:

“Det är alldeles uppenbart för mig att medierna gör sig dumma enbart för att skapa ett drev som nu dominerat nyheterna”, skriver han.

Man verkar tro att Bali försöker uppmuntra dissidenter i Sverige till krig, trots att hans bildmontage helt uppenbart handlar om humor. Till och med statsminister Stefan Löfven (S) säger att Hanif Bali gått över alla gränser. Bali själv tycker dock att Löfven borde fokusera på annat.

“Skolbränder, våldtäkter, upplopp – Löfven har inga kommentarer, men han har tid att kommentera detta.” skriver Bali.

NewsVoice konstaterar att de som arbetar på höga beslutsfattande positioner i Sverige, och samtidigt inte förstår satir, förmodligen behöver vård.

Text: NewsVoice, skribenten förblir anonym pga rädsla för repressalier från Tidningsutgivarna

Källor

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Jag älskar Bali och skulle gärna vilja se honom som statsminister. Han har väldigt justa idéer inte minst
  vad gäller att “Bali själv tycker dock att Löfven borde fokusera på annat.

  “Skolbränder, våldtäkter, upplopp – Löfven har inga kommentarer, men han har tid att kommentera detta.” skriver Bali.”

  Det Bali säger och gör är ett av Löfvens allra minsta problem. Orkar Löfven inte försöka att lösa problemen som han själv hjälpt till att skapa utan tar sikte på att skjuta Bali i sank istället? Fegt av Löfven och inte statsmannavärdigt och dessvärre helt humorlös.

  Stå på dig Bali – vi är många som älskar dig. Du är härlig

 • Det framstår som en gåta att Moderaterna inte inser vilken veritabel röstmagnet Hanif Bali är för att i någon mån attrahera moderatsympatisörer.

  Vad är det för fel på de strateger inom M som inte förstår detta, istället står det en lönnfet partisekreterare med svettig uppsyn och känner sig nöjd att Hanif Bali tagit bort en av de bilder som han lagt ut.

  Men det som känns mest symptomatiskt är att Moderaterna kommer som ett skott (!!) när TU (Tidningsutgivarna) kräver ett möte där de får läxa upp ledningen för ett politiskt parti som aspirerar på att bli största parti i det nu förestående valet. Det bevisar bara att svenska partier sitter inte i förarsätet, det gör MSM och det visar bara på vilka det är som bestämmer dagens politiska agenda.

  Be MSM dra åt h-e och vinn röster i den tysta breda majoriteten som önskar lite mer stake i svenska politiker.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *