Reportage om främlingsfientlighet i Lekebergs kommun

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 29 augusti 2018
- NewsVoice redaktion
Boende i Lekebergs kommun - Foto: Samhällsnytt

FRÄMLINGSFIENTLIGHET. Samhällsnytt rapporterar om vad invånare i Lekebergs kommun upplever runt en populär badplats. Otryggheten har ökat dramatiskt efter att kommunen infört bussturer till platsen. Individer kastar sten, hotar och utför andra typer av kriminella handlingar utan att kommunen eller polisen gör någonting, uppger drabbade.

De intervjuade hävdar att deras byggd tas över och att främlingsfientlighet riktas mot de lokalt boende. Individerna hotar att döda och hämnas om de boende protesterar. Boende rapporterar om att individerna stjäl, går in i trädgårdar, kastar sten mot människor och husdjur, att de kastar barn i vattnet, att de spottar, parkerar bilar på privata tomter. Listan kan göras hur lång som helst, säger ett lokalt vittne.

En boende hävdar att lokalbefolkningen inte ställer upp för sina grannar utan istället tittar bort medan de som utför våldshandlingar håller ihop i gäng.

YouTube tog snabbt ned reportaget [videon]. På Vimeo där videon finns kvar tas vissa upprörda kommentarer bort. Johan Johansson skriver:

”Alla samhällskritiska kommentarer under denna video har blivit censurerade, dvs. raderade. Antagligen sitter det en organiserad grupp någonstans som massanmäler åsikter som de ogillar. Och pga. massiva anmälningar plockar Vimeos algoritmer bort kommentarerna.” –  Filmens sida på Vimeo

Filmen finns fortfarande kvar på Samhällsnytts Facebook-sida.

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq