Reportage om främlingsfientlighet i Lekebergs kommun

publicerad 29 augusti 2018
- av NewsVoice
Boende i Lekebergs kommun - Foto: Samhällsnytt

FRÄMLINGSFIENTLIGHET. Samhällsnytt rapporterar om vad invånare i Lekebergs kommun upplever runt en populär badplats. Otryggheten har ökat dramatiskt efter att kommunen infört bussturer till platsen. Individer kastar sten, hotar och utför andra typer av kriminella handlingar utan att kommunen eller polisen gör någonting, uppger drabbade.

De intervjuade hävdar att deras byggd tas över och att främlingsfientlighet riktas mot de lokalt boende. Individerna hotar att döda och hämnas om de boende protesterar. Boende rapporterar om att individerna stjäl, går in i trädgårdar, kastar sten mot människor och husdjur, att de kastar barn i vattnet, att de spottar, parkerar bilar på privata tomter. Listan kan göras hur lång som helst, säger ett lokalt vittne.

En boende hävdar att lokalbefolkningen inte ställer upp för sina grannar utan istället tittar bort medan de som utför våldshandlingar håller ihop i gäng.

YouTube tog snabbt ned reportaget [videon]. På Vimeo där videon finns kvar tas vissa upprörda kommentarer bort. Johan Johansson skriver:

“Alla samhällskritiska kommentarer under denna video har blivit censurerade, dvs. raderade. Antagligen sitter det en organiserad grupp någonstans som massanmäler åsikter som de ogillar. Och pga. massiva anmälningar plockar Vimeos algoritmer bort kommentarerna.” –  Filmens sida på Vimeo

Filmen finns fortfarande kvar på Samhällsnytts Facebook-sida.

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

 • “Vad är Demokrati” på bloggen “mörkläggning” Finns denna mycket talande artikel om demokrati mm. Jag själv har alltid tycket att Sverige är en socialistisk stat från M och SD till V och MP, bara med olika drag och färg i deras dagspolitik. Alla partier i riksdagen strävar efter makten i riksdagen och alla kräver att Sverige är en stark och demokratisk STAT. Grunden till detta ställningstagande från min sida är att Socialdemokraterna haft makten i så många år att de andra partierna har anammat deras socialistiska retorik, Men mer om detta i den nämnda bloggen – Mörkläggning:

  https://morklaggning.wordpress.com/2018/09/22/vad-ar-demokrati/#more-17964

 • Öysten Rönne 85% av valboskapen anser att vi har demokrati och ingen censur? Till och med SD vill ju censurera eller förbjuda vissa radioprogram. Att några fler vaknar upp och ser sig omkring när det gäller den falska “värdegrunden” ligger nog i kristallkulans perifera områden? Så länge vi har rösträtt som inte fungerar kommer det inte finnas några förbättringar till det bättre. Allt är redan bestämt från högre ort (EU och FN).

 • Paniken hos PK-folket och makteliten blir mer och mer uppenbar.

  Hallå, vi har censur i Sverige!, och den tilltar i takt med att befolkningen blir mer och mer upplysta om hur systemet fungerar, och därmed vill sprida sin nyvunna insikt. Detta är såklart det största hotet för just makteliten på mannaminne.

  Dock blir det svårt för samma maktelit att lyckas med sitt mål, då just censuren är den ultimata bekräftelsen på att systemet är bedrägligt. Ett system där ett fåtal skor sig på den hjärntvättade massans bekostnad.

  Att jättarna Youtube, Facebook eller Google censurerar inlägg bidrar bara till att bädda för sin egen undergång. Det finns idag alldeles för många alternativa plattformar att tillgå.

  De plattformar som har den minsta censuren kommer såklart att vinna den kampen.

  Det är dags att vi “vanliga” medborgare tar kommandot och ser till att utöva vår, av politiker och maktelit påstådda, existens av demokrati och yttrandefrihet!

 • Till er som bor Lekebergs kommun. Gör som politikerna, använd tvärtomspråket. Starta ett medborgargarde och kalla det fredsförening [humor]. Skämt åsido. Ni hederliga människor (lokalt boende svenskar och invandrare) måste självklart gå samman och försvara tillämpningen av svensk lag, förnuft och ordning.

  Om ni inte gör det driver lokalpolitikerna och en handlingsförlamad polis Lekebergs kommun tillbaka till medeltiden. Ni måste återupprätta svensk lag, friheter och rättigheter. Politikerna och polisen har tagit lagen ur sina egna händer. Där ligger lagen på marken. Ta upp den.

 • Jag har i sommar varit på två badställen (2 tillfällen) i norra Stockholm med nästan total dominans av utlänningar. Inte ett spår av fientlighet eller våld från någon sida eller part. Jag frågar mig om det som sker i Lekeberg är ett av de där mycket tråkiga exemplen. Hur vanligt är detta på en skala? Skulle tro att utifrån baddagar räknat handlar det om <30% vilket är lite i jämförelse med 100% och mycket i jämförelse med 0%. I Lekeberg var problemet tidigare mest att ungdomar spelade hög musik när de badade. Nu har detta eskalerat till ett utstuderat och frekvent våld från andra ungdomar mot lokalt boende.

 • Pk-elitens alltmer patetiska försök att kupera oliktänkande genom att censurera slår sannolikt tillbaka på denna självutnämnda pk-elit.

  Att ge sig på Samhällsnytt och Kent Ekerot är ju detsamma som att hälla bensin på öppen eld.

  Varför förstår inte extremvänstern att deras försök att censurera oliktänkande endast ökar benägenheten att rösta på något av de uppstickarpartier som finns tillgängliga nu i valet.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *