Illusionisten Derren Brown la i helgen ut ett tweet med ett videoklipp som blev viralt. Klippet visar en människoliknandne robot som släntrar fram längs en gata. Klippet har fått över 7 miljoner visningar och många menar att det är en fysisk robot.

 

Vi på NewsVoice kände intuitivt att det var något fel med roboten, eller rättare sagt skuggan under fötterna. Det såg bara kanske 90% realistiskt ut. Vi sökte på nätet och fann snabbt källan. Det visade sig att roboten är en datorrendering producerad av mjukvaruföretaget Unity. Roboten kallad Adam är “lånad” från en kortfilm från 2016. I filmen avprogrammerar en medicinman (också robot) de människoliknande robotarna.
Se hela kortfilmen nedan på NewsVoice.

Text: NewsVoice

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

2 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Ale
Ale
23 augusti 2018 kl 06:41

Intressant klipp från “Adam Episod ett”. Här representerar robotarna människorna för att vi skall förstå en robotarnas slavliv eller förstå människans slavliv?

Ale
Ale
22 augusti 2018 kl 16:44

En hjulben ugly mother fucker 🙂