Stort tack till alla läsare och annonsörer som nu säkrat verksamheten tom juni! / Redaktionen
100%

106.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 1/5 kl 14:30.

Den människoliknande roboten Adam släntrar fram längs gata – På riktigt eller inte?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 21 augusti 2018
- NewsVoice redaktion
Adam - Foto: Unity3d.com

Illusionisten Derren Brown la i helgen ut ett tweet med ett videoklipp som blev viralt. Klippet visar en människoliknandne robot som släntrar fram längs en gata. Klippet har fått över 7 miljoner visningar och många menar att det är en fysisk robot.

 

Vi på NewsVoice kände intuitivt att det var något fel med roboten, eller rättare sagt skuggan under fötterna. Det såg bara kanske 90% realistiskt ut. Vi sökte på nätet och fann snabbt källan. Det visade sig att roboten är en datorrendering producerad av mjukvaruföretaget Unity. Roboten kallad Adam är “lånad” från en kortfilm från 2016. I filmen avprogrammerar en medicinman (också robot) de människoliknande robotarna.
Se hela kortfilmen nedan på NewsVoice.

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: AdamRobot