Den människoliknande roboten Adam släntrar fram längs gata – På riktigt eller inte?

publicerad 21 augusti 2018
- av NewsVoice
Adam - Foto: Unity3d.com

Illusionisten Derren Brown la i helgen ut ett tweet med ett videoklipp som blev viralt. Klippet visar en människoliknandne robot som släntrar fram längs en gata. Klippet har fått över 7 miljoner visningar och många menar att det är en fysisk robot.

 

Vi på NewsVoice kände intuitivt att det var något fel med roboten, eller rättare sagt skuggan under fötterna. Det såg bara kanske 90% realistiskt ut. Vi sökte på nätet och fann snabbt källan. Det visade sig att roboten är en datorrendering producerad av mjukvaruföretaget Unity. Roboten kallad Adam är "lånad" från en kortfilm från 2016. I filmen avprogrammerar en medicinman (också robot) de människoliknande robotarna.
Se hela kortfilmen nedan på NewsVoice.

Text: NewsVoice