Nu funkar NewsVoice [bättre] – Sajten ej hackad

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 8 augusti 2018
- Torbjörn Sassersson red.
Internet computer hacker - Bild: Crestock.com

Torbjörn Sassersson, juli 2017, selfieInatt löste Pål Bergström och redaktören problemet med NewsVoice databasfel som plågat läsarna i två veckor. Problemet blev mot slutet allt värre. Det ryktades om att sajten hackats, men det handlade enbart om ett felande tillägg, en slags “app” i WordPress.

Nu fungerar NewsVoice snabbare än någonsin och vi hoppas att förbättringen inte enbart är tillfällig. Håll tummarna!

Vi fick även hjälp från Nya Dagbladets WordPress-konsult med att felsöka och optimera sajten. Konsulten la annat arbete åt sidan för att rycka in och felsöka, så ett stort tack till honom och Markus Andersson, redaktör på Nya Dagbladet. Båda ställde upp när det behövdes akut hjälp.

Uppdatering 11 aug: Tyvärr var förbättringen endast tillfällig. Det finns en misstanke om att NewsVoice är utsatt av någon slags överbelastningsattack av “bots”. 

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör


Så här kan du stötta Newsvoice

  • Det finns en misstanke om att NewsVoice är utsatt för någon slags överbelastningsattack av “bots”. Kunderna på Loopias server tillåts endast ett visst antal samtidiga databas-accesser per sajt och detta maxantal kan överskridas med bots. Misstanken är ännu inte bekräftad.

  • Ytterligare försök har idag genomförts för att lösa databasproblemet. Det gick inte bra, men arbetet fortsätter med de minimala resurser NV har för att fixa detta. Problemet sammanfaller dessutom med försök att ta semester. / red

  • Gör så om det säger det. Newsvoice behövs mer än någonsin i samhällsdebatten! Jag frågar mig om detta är ett sabotage. Inget skulle förvåna mig idag i Sverige.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *