Nu funkar NewsVoice [bättre] – Sajten ej hackad

publicerad 8 augusti 2018
- av Torbjörn Sassersson red.
Internet computer hacker - Bild: Crestock.com

Torbjörn Sassersson, juli 2017, selfieInatt löste Pål Bergström och redaktören problemet med NewsVoice databasfel som plågat läsarna i två veckor. Problemet blev mot slutet allt värre. Det ryktades om att sajten hackats, men det handlade enbart om ett felande tillägg, en slags “app” i WordPress.

Nu fungerar NewsVoice snabbare än någonsin och vi hoppas att förbättringen inte enbart är tillfällig. Håll tummarna!

Vi fick även hjälp från Nya Dagbladets WordPress-konsult med att felsöka och optimera sajten. Konsulten la annat arbete åt sidan för att rycka in och felsöka, så ett stort tack till honom och Markus Andersson, redaktör på Nya Dagbladet. Båda ställde upp när det behövdes akut hjälp.

Uppdatering 11 aug: Tyvärr var förbättringen endast tillfällig. Det finns en misstanke om att NewsVoice är utsatt av någon slags överbelastningsattack av “bots”. 

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör